Nove web stranice HGspota

poruka: 181
|
čitano: 40.004
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nove web stranice HGspota".
17 godina
RE: Nove web stranice HGspota
Floyd kaže...

Mislim da je stručan termin koji opisuje nove web stranice HGSpota "Kuzma i Šaka Jada" Namigiva

Manje više se slažem s većinom...pretraživanje je ne upotrebljivo, sučelje je jednostavno (samo na prvi pogled) ali od web shopa ionako očekujem kompletno drugačiji i primjereniji layout i rubrike. Ovo kad sam prvi puta vidio sam pomislio: "Gle, neka kineska kopija Googla" Osmijeh

Ok...

objasni mi ovo podebljeno podcrtano..

Sta uopce fali stranici??

Meni je puno bolja od prosle, sta bi vi htjeli, ako znate napravite bolju

16 godina
neaktivan
toxic kaže...
Floyd kaže...

Mislim da je stručan termin koji opisuje nove web stranice HGSpota "Kuzma i Šaka Jada" Namigiva

Manje više se slažem s većinom...pretraživanje je ne upotrebljivo, sučelje je jednostavno (samo na prvi pogled) ali od web shopa ionako očekujem kompletno drugačiji i primjereniji layout i rubrike. Ovo kad sam prvi puta vidio sam pomislio: "Gle, neka kineska kopija Googla" Osmijeh

Ok...

objasni mi ovo podebljeno podcrtano..

Sta uopce fali stranici??

Meni je puno bolja od prosle, sta bi vi htjeli, ako znate napravite bolju

Pa mislim da je već netko to rekao, ali jučer dok  sam u tražilicu njihovu upisao "HD5850" dobio sam ravno 0 rezultata, kad sam upisao "ATi HD5850" dobio sam nekoliko rezultata od kojih je većina bila Acer laptopi... Po meni to nije baš funkcinalno pretraživenje pogotovo kada traženi pojam nije neka obskurna stvar.

Ne kažem da je tražilika općenito kao ideja skroz loša samo ova trenutno nije baš od prevelike koristi. Možda bolje da su napravili taj ključni dio kako treba pa onda pustili u javnost.

Glede onih vijesti i članaka ispod tražilice, za to dolazim na BUG ako hoću vidjeti šta ima novo u IT svijetu. Pretpostavljam da oni pokušavaju preko te neke portal sheme privući ljude pa kad su već došli na njihove stranice možda nešto i kupe. Po meni se tu onda razvodnjuje cijela web shop ideja jer nisi više siguran šta je tu primarna djelatnost...novinarstvo ili prodaja računalnih komponenti ili nešto treće.

Ali na kraju krajeva njihova je to firma/web stranica pa neka s njome rade kako misle da je najbolje...

Of all the things I've lost, I miss my mind the most :D
17 godina
neaktivan
Floyd kaže...

Pa mislim da je već netko to rekao, ali jučer dok  sam u tražilicu njihovu upisao "HD5850" dobio sam ravno 0 rezultata, kad sam upisao "ATi HD5850" dobio sam nekoliko rezultata od kojih je većina bila Acer laptopi... Po meni to nije baš funkcinalno pretraživenje pogotovo kada traženi pojam nije neka obskurna stvar.

Evo citam ovaj thread cijelo vrijeme i citam i ne vjerujem. Upravo sam sad pretrazivao po Googleu nesto i nisam uspio naci. I sta bih sad trebao reci da je Google sranje? Zato sto nije nasao rjesenje mog problema?

Ti kucas HD5850, ali ti ne pada na pamet napisati "HD 5850" ili samo 5850? Ajde decko zumi knjigu i uci, pa kad procitas sve knjige onda pocni pisati na forumima.

16 godina
neaktivan
virtualAThome kaže...
Floyd kaže...

Evo citam ovaj thread cijelo vrijeme i citam i ne vjerujem. Upravo sam sad pretrazivao po Googleu nesto i nisam uspio naci. I sta bih sad trebao reci da je Google sranje? Zato sto nije nasao rjesenje mog problema?

Ti kucas HD5850, ali ti ne pada na pamet napisati "HD 5850" ili samo 5850? Ajde decko zumi knjigu i uci, pa kad procitas sve knjige onda pocni pisati na forumima.

ja sam jučer lupil općenit pojam "grafička kartica" kakav bi lupil i moj petnaestogodišnji buraz kojem je samo pica na pameti pa prvo što mi je bilo nuđeno su bili laptopi

kod mene normalno radi.....
15 godina
protjeran
virtualAThome kaže...
Floyd kaže...

Google je tražilica, ne online trgovina, iako pretraživanje unosa 5850 daje  "ATI Radeon HD 5850" kao prvi rezultat, za razliku od HGspota! Namigiva

A kad google napravi trgovinu onda je to više manje klasična trgovina, sa kategorijama i "Sort by" filterima:

http://www.googlestore.com

Ili nisu imali love da plate Listopadu, Prpiću i Globaldizajnu da im to naprave na revolucionaran način?

17 godina
neaktivan

Site je jedan od najlošijih web shopova koje sam vidio.

Random chance seems to have operated in our favor.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Meni su i koncept i stranice i ideja izvrsne

Samo još malo rada ne teh realizaciji, logičniji rezultati pretraživanja ali ni koncept ni izgled (UX) nikako ne mjenjati,

ideja je izvrsna (onima koji razumiju što je pjesnik htio reći).

12 godina iskustva u prodaji ( i vele i malo ) i pomalo sudjelovanja u upravljačkim i marketing aktivnostima mi daju za pravo da iznesem svoje skromno mišljenje.

Vjerujem da su većina postova u ovoj temi rezultat psihologije mase i nekakvih negativnih iskustava u kupovini u HG spot trgovinama, ili plaćenih blaćenja od strane konkurenata!

Nisam pročitao niti jednu jedinu konstruktivnu kritiku.

vatrom

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
vatrom kaže...

Samo još malo rada ne teh realizaciji, logičniji rezultati pretraživanja ali ni koncept ni izgled (UX) nikako ne mjenjati,

12 godina iskustva u prodaji ( i vele i malo ) i pomalo sudjelovanja u upravljačkim i marketing aktivnostima mi daju za pravo da iznesem svoje skromno mišljenje.

Vjerujem da su većina postova u ovoj temi rezultat psihologije mase i nekakvih negativnih iskustava u kupovini u HG spot trgovinama, ili plaćenih blaćenja od strane konkurenata!

Ja npr. nisam uspio naći kategorije proizvoda. Monitori, matične itd..

Random chance seems to have operated in our favor.
15 godina
protjeran
vatrom kaže...

Ništa konstruktivno ti nisi rekao,  osim da ti se stranice bezrezervno sviđaju.

Ja konkretno nemam negativna iskustva sa HGspotom, njihov sam dudododišnji klijent i bilo bi mi drago da se izvuku.

17 godina
vatrom kaže...

Kaj ti briješ, mene nije niko platio da blatim hgspot, a neg.iskustava je bilo i uvijek će biti ali kakvi su nakon toga to je važno.

Oustalom tu ti piše na drugoj strani teme

EDIT: ova stranica mi je bila daleko najbolja kad je radili http://www.listopadweb.hr/online_details.asp?ProjectID=177

Žao mi je HGspota, stvarno mi je žao, bili su jedini gdje sam kupovao i među najjefitnijima, istina roba se u 25% slučajeva vraćala ali mogao si zamjeniti.

Dečki su izgradili iz ničega nešto ali eto kako sve što je dobro kratko traje.

16 godina
neaktivan

Svak ima svoje mišljenje, meni osobno boja je koma..

Ideja stranice super, samo sta je ovo izaslo dva miseca prerano.

Ako ta trazilica proradi kako oni pricaju da ce radit, i sve bugove isprave, odlicna stranica.

Problem je sta smo svi dobili dojam sada kad je stranica losa, kad trazilica radi lose, pise da ima 50 proizvoda imaju 3 i slicno.

Tako da cu sa zanimanjem pogledat stranicu za koji mjesec..

Uvijek nesto novo..
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Naglasio sam da iznosim svoje skromno mišljenje. Tema je počela ličiti na linč projekta koji

bi po onome što trenutno vidim, trebao biti jednostavan funkcionalan web shop!

me like it

vatrom

0 0 hvala 0
17 godina
virtualAThome kaže...

Pa ne možeš uspoređivati Google, koji pretražuje čitav web, s HGspotom, koji pretražuje samo svoju vlastitu bazu?! To je moglo i trebalo biti daleko bolje izvedeno.

vatrom kaže...
...

10 godina iskustva u kupovini preko weba mi daje za pravo da kažem da mi se ne sviđa i da se ne mogu snaći.

Naravno da je lako moguće da sam samo navikao na jednu shemu, koja mi sada fali, ali je jednako tako lako moguće da je 99% korisnika ovog foruma u pravu kada kaže da je stranica - smeće.

vatrom kaže...

Pa zašto nisi? Imaš ih koliko ti srce želi. Čak se otvorio i poseban topic, u nastojanju da se pomogne HGspotu Belji se

Gledam te!
16 godina
neaktivan

Tek sam sad vidio/pogledao punu verziju, i meni je to sve nekako OK. Ništa super, ali nije toliko loše da bi bilo katastrofa. Mislim da je to kao stalo negdje na pola, i treba još tu dorade, a ovu verziju bh proglasio nekom betom ili RC-om. Nesviđa mi se što je sve bijelo, ljubičasta boje mi je OK, ali bijela me ubija, treba ubacit još koju boju, makar crnu (iako crna nije boja).

Neznam jeste primjetili ovo:

Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa). ///// Od ponedjeljka do petka sam na: m.bug.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

kaj ovo sta izgleda kao novi logo za maliciju?

16 godina
neaktivan
dado8 kaže...

'Kaj' ne vidite?

Eto vam jedan mali test zapažanja, nađite grešku. Belji se

Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa). ///// Od ponedjeljka do petka sam na: m.bug.hr
17 godina
neaktivan

Point of inspiraiton piše, a trebalo bi inspiration... Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.3.2010 17:44 (AlterEgo).
17 godina
Šef kaže...
dado8 kaže...

'Kaj' ne vidite?

Inspara I jšon

16 godina
Šef kaže...

'Kaj' ne vidite?

Ma to su namjerno, ono inspiraITon Smijeh

google is my frend too!!
15 godina
protjeran
AlterEgo kaže...

Point of inspiraiton piše, a trebalo bi inspiration... Smijeh

Vidi stvarno, kad smo vec kod ispiracije evo odakle Hgspotovci njihov point of inspiraITon

Sad si bas misle kako smo cool, sexy i u trenduSmijeh

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.3.2010 0:02 (dado8).
17 godina
Šef kaže...
dado8 kaže...

'Kaj' ne vidite?

Vidi se koliko su vremena posvetili izradi weba i cijelog vizuala. Jad i bijeda domaceg weba.

Pokusavaju prodati web kao nesto moderno, revolucionarno i ne znam sto ne, a zapravo to je pokusaj opravdanja na brzinu sklepanog weba.

U situaciji kakvoj su sada najmanje im je potrebno eksperementiranje. Trebaju se vratiti korijenima (Sredisce) i biti onaj stari hgspot, a ne ovo...

Katastrofa...

17 godina

Nekada su mi HGspotove stranice bile početne kada bih tražio hardver, ne isključivo zbog cijene nego zbog preglednosti i lakog snalaženja.

Hoću naprimjer kupiti matičnu, fino mi ih otvori poslagane po socketima i tražim jer se ponekad ne mogu točno sjetiti kako je neki proizvod zaveden.

Npr. kada već spominjem matične sada sam unio u tražilicu 940 jer sam se toga prije sjetio nego AM2 ili AM3, dobio sam u odgovoru samo jedan hladnjak.

Da sam ih imao sve na istoj stranici razvrstane traženje bi bilo davno gotovo a ne bih zbunjeno gledao što sam krivo napisao.

17 godina

Ajd bar sada ima nekog hardware-aSmijeh (u odnosu na prijašnje stranice)

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.3.2010 23:50 (Hyperion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
vatrom kaže...

oprosti ali pišeš gluposti po svim točkama.

koncept stranice je sranje. to bi trebao biti web shop a ne ovi pederski ispljuvak.

psihologija mase? KRIVO
negativna iskustva u kupovini? opet KRIVO. kakve to ima veze sa stranicom

plaćeno blaćenje? LOL

Nisi pročitao nijednu konstruktivnu kritiku? kupi cvike ili kreni ponovno čitati temu. prvo što mi pada na pamet je stavljanje komponenata u kategoriju OSTALO. mislim ono WTF??

Konzolitis - destroying games since PS 2
17 godina
neaktivan

Baš sad sad tražio napajanja i šta god  upišem u tražilicu neizađu mi napajanja onda odem na ostalo i komponente i onda mi izlista sve komponente i sad bi ja trebao ići po stranicima od 1 pa nadalje dok nađem power supply. Trebali su po kategorijama napraviti npr: Grafičke ,procesori,matične itd. I nisam ni našao ono što sam tražio. Ako je stranica webshop onda bi kad dođem na stranicu trebali biti proivzvodi koji su na akciji. Po mom mišljenju potpuno promašen koncept stranice. Bolje da su iskopirali Ve-milove stranice.

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.3.2010 17:28 (vedrann).

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
vedrann kaže...

Baš sad sad tražio napajanja i šta god  upišem u tražilicu neizađu mi napajanja onda odem na ostalo i komponente i onda mi izlista sve komponente i sad bi ja trebao ići po stranicima od 1 pa nadalje dok nađem power supply. Trebali su po kategorijama napraviti npr: Grafičke ,procesori,matične itd. I nisam ni našao ono što sam tražio. Ako je stranica webshop onda bi kad dođem na stranicu trebali biti proivzvodi koji su na akciji. Po mom mišljenju potpuno promašen koncept stranice. Bolje da su iskopirali Ve-milove stranice.

O čemu ti pričaš? Da dođeš do liste napajanje trebaju ti svega 3 klika - cjenik->komponente->napajanje (ovo ti se pokaže kada staviš miša iznad "izaberi podgrupu")

Gdje je tu taj "ostalo" o kojemu ti pričaš?

When power leads men towards arrogance, poetry reminds him of his limitations...
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.3.2010 22:58 (scorpion667).
17 godina

Izgleda da su nas ipak poslusali jer se sada roba moze gledati po tipu robe (graficke, napajanja bla bla)... Ili su pak prerano pustili web u pogon. Sto se tice samog dizana, nemam nikakve zamjerke (netipican, al ok)... UI je to sto je falilo cijelom shopu, napokon dobiva nekakve konkretne pomake u poboljsanju istog... bude to jos i ok.

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Jos da smanje kolicinu bijelog (ne mislim na drogu :)), ovo sada stvarno 'ubija' oci.
17 godina

Mozda i ovog prvog :)

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

E pur si muoveNamigiva

Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo sto za svemir jos nisam siguran - Albert Einstein
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice