Nokia bolja od očekivanja

poruka: 39
|
čitano: 5.147
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nokia bolja od očekivanja".
16 godina
neaktivan
RE: Nokia bolja od očekivanja
apoteka kaže...

onda je bolje pitanje zasto samsung ili htc ne izbace takav mob?

Zašto? - Pitanje je sad!

Pa i sam znaš da je Nokijina izrada puno kvalitetnija od Samsungove. Da ne govorim o Samsungovoj politici s nadogradnjama i želji da kopiraju iOS.

Za HTC - neznam...

Kvaliteta izrade je tu, imaju nekoliko odličnih uređaja (i WP7 i Android), ali nemaju mobitela s dobrom kamerom...

[=XII=] {_.:BRUNO:._} ||| ''If something is hard to do, then it's not worth doing.'' Homer ||| Follow me - @bmarasovic
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.1.2011 2:08 (Šef).
15 godina
neaktivan

jest, samsung je napravio harakiri bada os-a

htc radi dobre mobitele, ali su svi vise manje isti

drze se kao nekakvi poslovni mobiteli, a kupuju ih svi

ma opcenito, triba malo ludosti i u highend segmentu

malo boje, neku sitnicu kao fm transmitter, usb on-the-go i slicno

recimo, gledajuci moj optimus i dhd

desire ima samo veci ekran, vecu memoriju i jaci cpu

osim toga nisu toliko razliciti

symbian3 je odlican os i dobro se prodaje

i biti ce sve bolji i bolji

a opet, ima dosta ljudi koji preferira symbian

e sad ovi meamo meego ili kako vec

nadam se da nece previse nalicit na android i ios

tu sam samo radi vijesti o apple-u
17 godina
neaktivan
Egregični kaže...
ChrisB kaže...
Gledaj, moj je stav da nitko nije savrsen, pa to nisu ni Nokia ni Apple.

Stoga, tvoja prica o racunanju s problemima mi je pomalo smijesna i nepotrebna. Jer da, PC Suite mi je stvarao probleme.... kad sam zbog posla presao s MS Outlooka na Lotus Notes. Ali nije se radilo o nicem dramaticnom sto bih opisao kao razlog za kritike.

Jednako tako, nemoj mi pricati o savrsenom funkcioniranju Apple proizvoda. Jer tesko da bi mi mojih 10 prstiju na rukama bilo dovoljno da nabrojim koliko puta se samo najobicnija sinhronizacija izmedju iTunesa na mom iMac-u i iPod-a zblesila na nacin da sam morao prisilno gasiti stroj. Da li to znaci da cu ubuduce drugima na spomenu Applea reci "racunaj s problemima"? Po tvojem nacinu razmisljanja - hocu. Po mojem - necu. Jer nitko i nista nije savrseno.

PC suite poznajem još od vremena n5110 koju sam koristio kao modem (spajanje kabelom koji je u to vrijeme u mobisu koštao 1200 kn). Imao sam sve i jednu spomena vrijednu nokiu i koristio pc suite kroz sve njegove razvojne iteracije. Nikada nije bio savršen, bio sam zavidan ljudima koji su imali ericsone i gdje je to radilo... pa onako kako treba. Unazad godinu dana imam iphone, a žena i dalje ima nokiu pa tako i dalje imam instaliran pc suite. za božić sam joj uzeo x3 i nemoj mi samo reći kako je savršeno to što je pola imenika putem nestalo, što se pc suite smrzne na minutu svaki put kad stisneš na tab za nadogradnju softvera, što je dva puta pao tijekom nadogradnje softvera. Naravno, nije tako svaki puta bilo, radilo je to ponekad i dobro. Neću ni spominjati da je, recimo navigacija na nokiama gotovo ravna samostalnim uređajima te da se prema njoj iphone može sakriti. Potpuno sam svjestan prednosti i imana i jedne i druge platforme. Međutim, iphone i itunes zajedno rade ko' u reklami, bez ijednog smrzavanja, resetiranja, bilo čega. Barem kod mene, a moje sjede iznad ušiju ti govore da nešto instaliram onako kako dođe i ako radi, odnosno kad proradi - više ne diram. ipod, mislim, ne spada u ovu temu.

Vidim da imas potrebu razgovor pretvarati u prepucavanje tipa "moj tata je jaci od tvog tate", stoga cu skratiti, pa da se vise ne zamaramo time.

Ja sam s Nokiom od legendarnog modela 8110, koju sam kupio u tadasnjem CroNet-u za tocno 5.002,oo Kn.Broj modela koje sam kroz sve ove godine imao u rukama vec je gotovo nemoguce i pobrojati, a tamo negdje oko 2001. godine kad su se pojavili Nokia Communicatori susreo sam se is PC Suiteom koji je tada bio radjen za svaki telefon posebno, i nije podrzavao nikakve komunikacijske protokole izuzev spajanja telefona kabelom (koji je sam za sebe kostao gotovo 300 Kn). I zamisli te slucajnost, pa ja i danas u ne znam kojoj iteraciji Nokiinog mobitela koji mi je u rukama jos uvijek imam brojeve telefona koje sam imao i tada!

Kako si uspio izgubiti pola imenika u letu, zbilja niti znam niti mogu objasniti. Jer, meni se nikada, i ponavljam - NIKADA, tako nesto nije dogodilo da sam ne znam sto radio s telefonom. Danas kada iskljucivo koristim Symbian telefone cak imam obicaj tu i tamo u file manageru kliknuti na onu opciju da napravi backup telefona na vlastitu memorijsku karticu, sto me cak i spasilo ove jeseni kad mi je jedan mobitel letio u more (microSD i SIMM su prezivjeli, telefon nije).

Nadogradnje radim prilicno rijetko, ali niti u jednom slucaju mi se nije dogodilo niti smrzavanje kompa niti raspad samog updatea! Da, kad je par puta PC Suite prijavljivao da ima novi update paketa, pa update nije prolazio - to se dogadjalo. Ali sam onda ustanovio i da mi ne radi update nekih drugih programa, pa danas ne mogu sa nekom osobitom sigurnoscu tvrditi da ja za problem bio odgovoran PC Suite, a ne sami Windowsi.

Ericsson? Daj barem u tome budi ozbiljan, ako se vec furas na "moj tata" pricu. Ericsson je u to vrijeme imao najrudimentarniji moguci softver koji se iskljucio mogao sinhronizirati s MS Windows Address Book-om! Ako si htio sinhronizaciju s iole ozbiljnijim poslovnim klijentom (Outlook, Notes), morao si kupiti plugin. Nokiin softver u to je vrijeme sasvim normalno komunicirao sa svim nabrojenim alatima bez pluginova i bez doplata.

A sto ce Applea tice, ovo "ipod ne spada u ovu temu" dijelom nije tocno. Pretpostavljam da znas da iPod i iPhone dijele isti iOS sustav od verzije do verzije, od updatea do updatea. I to je jedini razlog zasto sam ga, kad si vec uveo iPhone u pricu, spomenuo.

Ponavljam - nitko nije savrsen. Pa ni nasi tate.

16 godina
protjeran
Egregični kaže...
ChrisB kaže...
woodgamesfx kaže...

Nokia PC Communication Suite je besplatna aplikacija prisutna doslovce godinama, a koja omogucuje sinhronizaciju svih Nokia mobitela s PC-em i pratecim aplikacijama (MS Outlook, Lotus Notes/Domino, itd). Symbian telefoni takodjer posjeduju Office paket aplikacija koji savrseno normalno "razgovara" s MS Office-om (DOC, XLS, PPT). Naravno, besplatna je i radi putem USB-a, IrDA-e i Bluetootha.

Povrh svega, S40 i S60 telefoni dolaze s instaliranim sinhronizacijskim softverom koji omogucuje medjusobnu sinhronizaciju vise telefona, tako da ne vidim gdje je to prisutan nedostatak sinhronizacijskih funkcija na Nokiama?

Sve je to super na papiru, tj. na monitoru. Kada treba provesti u praksi, računaj s problemima. Nokija nije toliko zatvorena kao Apple i zbilja se trude podržavati standarde, ali ali ajfon naprosto radi ono što piše u reklami. Jučer, danas i sutra, bez greške, bez rušenja, brzo i jednostavno.

da, naravno, uopce recimo nije bilo problema sa j*benom budilicom...ma kome ti lazes, nista ne radi bez problema i rusenja, takav sustav NE POSTOJI, ne samo u IT industriji nego nigdje

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
17 godina
neaktivan
Grimy pa valjda si pametnijih od njih da se ne svadjas...

Nek im se ne svidja nokia... ima nas sasvim dovoljno kojima se svidja... Nek se pate ako to zele...

16 godina
protjeran
EnlightenedPhoenix kaže...
Grimy pa valjda si pametnijih od njih da se ne svadjas...

Nek im se ne svidja nokia... ima nas sasvim dovoljno kojima se svidja... Nek se pate ako to zele...

jok, nisam!  {#}

do zadnjeg daha cu se boriti protiv ljudske gluposti, makar je to bitka unaprjed izgubljena

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.1.2011 13:11 (grimyHR).
15 godina
protjeran
Onda si ti grimy u strasnom konfliktu sam sa sobom.
17 godina
protjeran
ChrisB kaže...

Vidim da imas potrebu razgovor pretvarati u prepucavanje tipa "moj tata je jaci od tvog tate", stoga cu skratiti, pa da se vise ne zamaramo time.

Ja sam s Nokiom od legendarnog modela 8110, koju sam kupio u tadasnjem CroNet-u za tocno 5.002,oo Kn.Broj modela koje sam kroz sve ove godine imao u rukama vec je gotovo nemoguce i pobrojati, a tamo negdje oko 2001. godine kad su se pojavili Nokia Communicatori susreo sam se is PC Suiteom koji je tada bio radjen za svaki telefon posebno, i nije podrzavao nikakve komunikacijske protokole izuzev spajanja telefona kabelom (koji je sam za sebe kostao gotovo 300 Kn). I zamisli te slucajnost, pa ja i danas u ne znam kojoj iteraciji Nokiinog mobitela koji mi je u rukama jos uvijek imam brojeve telefona koje sam imao i tada!

Spomenuo sam svoje iskustvo s nokiama samo zato da mi ne odvratiš da nisam ni probao to o čemu pričam a što bi se, po svemu sudeći, moglo reći za tebe.

Vjeruj u što hoćeš, ja sam bijah, vidjeh, znam (za sebe).

bye

17 godina
neaktivan
Egregični kaže...
ChrisB kaže...

Spomenuo sam svoje iskustvo s nokiama samo zato da mi ne odvratiš da nisam ni probao to o čemu pričam a što bi se, po svemu sudeći, moglo reći za tebe.

Vjeruj u što hoćeš, ja sam bijah, vidjeh, znam (za sebe).

bye

Vjerujem samo u ono sto vidim i sto se uvjerim da radi.

Niti sam rekao da je Nokia savrsena, niti cu ikada prihvatiti da je Apple savrsen, sto bi se iz tvojeg posta dalo zakljuciti.

Ponavljam jos jednom - nitko i nista nije savrseno. Toliko. I tebi pozdrav ;)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice