Njemački Vrhovni sud odbio tužbu glazbene industri

poruka: 13
|
čitano: 2.649
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Njemački Vrhovni sud odbio tužbu glazbene industri".
17 godina
neaktivan

danke, dojčland. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
6 0 hvala 0
13 godina
Re: Njemački Vrhovni sud odbio tužbu glazbene indu
mislav_01 kaže...

Ali se uvijek se nađe neki kokošar koji brani piratstvo (kao opcenitu pojavu) i iz nekog neopisivog razloga micanje ilegalne glazbe sa interenta i sl. piratiziranih stvari smatra problemom. Zašto? Po kojoj logici je to loše? Što ce se dogodit ako sutra ne bude igara i glazbe za skidat, osim naravno što ce se morat pošteno placat ono što se koristi. Koji egomanijak moraš biti da smatraš ilegalno skidanje svega i svačega nekom borbom za pravdu, nešto dobro. Smijeh.

Ako kojim čudom nestanu mehanizmi borbe protiv lihvarenja, ništa više neće ići u džep lovatora (distributera). Jednostavno će ljudi prestati konzumirati te sadržaje jer si ih jednostavno neće moći priušti. S druge strane, možda bi to potaknulo zaboravljenu komunikaciju i zaustavilo otuđenje koje je uhvatilo maha.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
kerum kaže...
mislav_01 kaže...

Ali se uvijek se nađe neki kokošar koji brani piratstvo (kao opcenitu pojavu) i iz nekog neopisivog razloga micanje ilegalne glazbe sa interenta i sl. piratiziranih stvari smatra problemom. Zašto? Po kojoj logici je to loše? Što ce se dogodit ako sutra ne bude igara i glazbe za skidat, osim naravno što ce se morat pošteno placat ono što se koristi. Koji egomanijak moraš biti da smatraš ilegalno skidanje svega i svačega nekom borbom za pravdu, nešto dobro. Smijeh.

Ako kojim čudom nestanu mehanizmi borbe protiv lihvarenja, ništa više neće ići u džep lovatora (distributera). Jednostavno će ljudi prestati konzumirati te sadržaje jer si ih jednostavno neće moći priušti. S druge strane, možda bi to potaknulo zaboravljenu komunikaciju i zaustavilo otuđenje koje je uhvatilo maha.

I to je zaista legitimna akcija potrošaca. Necu placat 150 programa radi jednog, izgubili ste sve moje novce. Necu kupovat polu dovršene igre, necu CD sa 1 dobrom pjesmom itd. I sad da to ljudi ne skidaju te stvari bi bila daleko daleko manje popularne pa bi mozda i distributeri nešto poduzeli da se sadrzaj selektivnije i u manjim komadima daje ljudima na raznim platformama. Što fali netflixu npr. Mislim svi bi smo trebali valjda shvatit da piraterija nije uredu zar ne? Ono treba platit ljude za rad, pa koja god cijena bila. Jedini legitiman nacin "protesta" je jednostavno ne kupovati i ne konzumirati što nude. Zašto ekipa to ne vidi meni recimo nije jasno. Cesto se, mozda ne na bugu toliko, na portalima kad su ovakve vjesti jave horde ljudi koji su cak i ponosni što sve skidaju ilegalno, ništa ne placaju. Vide se kao neki borci za pravdu. Znakovito je da su vecina (sudeci po zanimanju kraj imena) sve samo ne netko ko je zivio ili zna što je intelektualni rad, stvaralaštvo i sl. i to me pomalo smeta jer to nisu klinci sa malim dzeparcom nego odrasli klipani. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.11.2015 12:48 (mislav_01).
17 godina

E da i ja dam svoj doprinos ovoj temi.

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina

-sud je OK. Obrazloženje.

ostatak postova je za hlađenje... ali petkom modovi spavaju

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
12 godina
mislav_01 kaže...
kerum kaže...
mislav_01 kaže...

I to je zaista legitimna akcija potrošaca. Necu placat 150 programa radi jednog, izgubili ste sve moje novce. Necu kupovat polu dovršene igre, necu CD sa 1 dobrom pjesmom itd. I sad da to ljudi ne skidaju te stvari bi bila daleko daleko manje popularne pa bi mozda i distributeri nešto poduzeli da se sadrzaj selektivnije i u manjim komadima daje ljudima na raznim platformama. Što fali netflixu npr. Mislim svi bi smo trebali valjda shvatit da piraterija nije uredu zar ne? Ono treba platit ljude za rad, pa koja god cijena bila. Jedini legitiman nacin "protesta" je jednostavno ne kupovati i ne konzumirati što nude. Zašto ekipa to ne vidi meni recimo nije jasno. Cesto se, mozda ne na bugu toliko, na portalima kad su ovakve vjesti jave horde ljudi koji su cak i ponosni što sve skidaju ilegalno, ništa ne placaju. Vide se kao neki borci za pravdu. Znakovito je da su vecina (sudeci po zanimanju kraj imena) sve samo ne netko ko je zivio ili zna što je intelektualni rad, stvaralaštvo i sl. i to me pomalo smeta jer to nisu klinci sa malim dzeparcom nego odrasli klipani. 

Blue collar smrad uzima Nicky Minđaj botox iz usta...u šta se ovi svit pritvorija. Vala Bogu u nas nije tako, ovde im naša država(tj mi) plaća i mirovinsko i zdravstveno. Ne da Bog da im se šta dogodi pa da ostanemo bez intelektualnog rada i stvaralaštva braćnog para Huljić ili Nene Ninčevića...ajme

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.11.2015 13:45 (om-prat).
17 godina
neaktivan

Da jer poanta su Huljic i ekipa. Ti ako ti se ne sviđa ne kupuj, ne slušaj i još bitnije ne skidaj. Licemjerno je srat po njima al se skida. Imaju jednaka prava na zaštitu svog rada kao i vrhunski glazbenici šta god nas 2 mislila o šundu koji stvaraju.

13 godina
neaktivan
om-prat kaže...
mislav_01 kaže...
kerum kaže...
mislav_01 kaže...

Blue collar smrad uzima Nicky Minđaj botox iz usta...u šta se ovi svit pritvorija. Vala Bogu u nas nije tako, ovde im naša država(tj mi) plaća i mirovinsko i zdravstveno. Ne da Bog da im se šta dogodi pa da ostanemo bez intelektualnog rada i stvaralaštva braćnog para Huljić ili Nene Ninčevića...ajme

"U nas" je još gore. Jesi ti svjestan da možda pola posto ljudi koji rade svoju autorsku glazbu nešto zaradi? Svi ostali rade da bi si mogli priuštiti instrumente, studio, opremu, izdavanje CD-a, putovanje na svirke itd. U undergroundu svatko pomaže svakome, koliko može. Kakvo mirovinsko i zdravstveno??? Ovi koje si ti naveo su u tih pola posto koji zarađuju, a, zamisli, svi pirati su uvjereni da se bore protiv baš takvih. A kladim se da su pirati u HR među prvima koji bi za svadbu platili "bend" da im svira tuđe (dakle ukradene) pjesme bez ikakvih poreza i naknade stvarnim autorima.

12 godina

Da mogu li im izabrat ne plaćat doprinose? Ja to skidam ili oni lihvare ugostitelje svojim nametima, pa i onima koji ne puštaju domaću glazbu? Da poanta su Huljić i ekipa jer je su najslušaniji u RH...čisto sumnjam da iko piratizira te underground bendove o kojim kolega doli priča. Uostalom sam sam u istom i sva naša autorska glazba se može na netu skinit....

10 godina
neaktivan

Treba uvesti globalni porez na internet jer to je jedan od vrlo dobrih i jednostavnih načina da autori naplate svoja autorska prava. Porez ne mora biti visok da bi se pokrila sva potraživanja naplate od autora - bitno je da ga plaćaju svi oni koji koriste internet najviše za multimediju bez obzira da li ona dolazila ilegalnim putem (Pirate Bay i slično) ili legalnim putem (YouTube i slično).  Na primjer , oni koji stalno koriste internet za gledanje filmova i glazbu , da plaćaju 3-5 eura poreza mjesečno , dok bi svi oni koji samo povremeno koriste internet za filmove plaćali 1-2 eura poreza. Ne znam čemu ti autori uopće podižu optužnice za kršenje copyright-a , kad istog trena mogu riješiti taj problem preko globalnog oporezivanja interneta. Tako bi naplatiti sva svoja potraživanja i svi sretni i zadovoljni. Ali nažalost , oni ne žele ni čuti za takve dobre ideje i žele rješavati probleme na mnogo teže načine - preko sudskih tužbi do zatvaranja maloljetnih klinaca na 10 godina zatvora samo zato što su stavili link od filma na neki forum. To je čisti teror i širenje straha od strane nerazumnih sudova i autora koji ne žele prihvatiti činjenicu da postoje mnogo bolji , lakši i jednostavniji načini za naplatu autorskih prava. Jedan od najboljih primjera glupih načina zaštite autorskih prava je bila ACTA koja je htjela blokirati čitav internet zbog copyright-a , ali srećom , zaustavljena je prije 3 godine. Umjesto da postupaju na najbolje načine i biraju najlakša rješenja kao što je porez na internet , oni biraju najteže načine koji postoje. Sve dok to autori i sudovi i ISP-ovi ne shvate , problem oko copyrighta se neće riješiti.

Sony DSC-F828
12 godina
neaktivan
dream.fighters.90 kaže...

Treba uvesti globalni porez na internet jer to je jedan od vrlo dobrih i jednostavnih načina da autori naplate svoja autorska prava. Porez ne mora biti visok da bi se pokrila sva potraživanja naplate od autora - bitno je da ga plaćaju svi oni koji koriste internet najviše za multimediju bez obzira da li ona dolazila ilegalnim putem (Pirate Bay i slično) ili legalnim putem (YouTube i slično).  Na primjer , oni koji stalno koriste internet za gledanje filmova i glazbu , da plaćaju 3-5 eura poreza mjesečno , dok bi svi oni koji samo povremeno koriste internet za filmove plaćali 1-2 eura poreza. Ne znam čemu ti autori uopće podižu optužnice za kršenje copyright-a , kad istog trena mogu riješiti taj problem preko globalnog oporezivanja interneta. Tako bi naplatiti sva svoja potraživanja i svi sretni i zadovoljni. Ali nažalost , oni ne žele ni čuti za takve dobre ideje i žele rješavati probleme na mnogo teže načine - preko sudskih tužbi do zatvaranja maloljetnih klinaca na 10 godina zatvora samo zato što su stavili link od filma na neki forum. To je čisti teror i širenje straha od strane nerazumnih sudova i autora koji ne žele prihvatiti činjenicu da postoje mnogo bolji , lakši i jednostavniji načini za naplatu autorskih prava. Jedan od najboljih primjera glupih načina zaštite autorskih prava je bila ACTA koja je htjela blokirati čitav internet zbog copyright-a , ali srećom , zaustavljena je prije 3 godine. Umjesto da postupaju na najbolje načine i biraju najlakša rješenja kao što je porez na internet , oni biraju najteže načine koji postoje. Sve dok to autori i sudovi i ISP-ovi ne shvate , problem oko copyrighta se neće riješiti.

Sve je to krasno što ti kažeš, i djelomično se slažem s tobom, ali onda neka internet provideri smanje cijene usluga za iznos PDV-a, e tek onda su svi sretni i zadovoljni, jer kako god okreneš već sad je preskupo kamoli plus 3-5 EUR

Ali postoji i druga strana a to je da bi jedino državni vrh i oni koji su nas i do sad krali jedini imali koristi od tog poreza, a autori i izvođaći najmanje, što je već postao hrvatski običaj.

Chill Now And Forever
13 godina
neaktivan
om-prat kaže...

Da mogu li im izabrat ne plaćat doprinose? Ja to skidam ili oni lihvare ugostitelje svojim nametima, pa i onima koji ne puštaju domaću glazbu? Da poanta su Huljić i ekipa jer je su najslušaniji u RH...čisto sumnjam da iko piratizira te underground bendove o kojim kolega doli priča. Uostalom sam sam u istom i sva naša autorska glazba se može na netu skinit....

Možeš ti sumnjati, ali ako odeš npr. na VKontakte vidjećeš da se piratizira sve. Prilažem par screenshotova. Da, i moje se može skinuti po cijelom svijetu, i neka ljudi slušaju, ali kad mi netko pošalje poruku tipa "Super ste mi, ako ikada dođete svirati u Redneckwater, Alabama, doći ću vas gledati..." uhvatim se za glavu.

10 godina
neaktivan

keky911 Istina je da su provideri u Hrvatskoj skupi ko vrag. Jedan moj prijatelj koji živi u Zagrebu kaže da je T-Com najveći lopov od svih. Slična je situacija i kod mene u BiH. Ovaj naš najveći operator  i lopov HT ERONET nudi vrlo lošu uslugu triple paketa - TV , telefon i internet. Nemaju niti jednog Full HD kanala , a skoro svi kanali su u još goroj kvaliteti i rezoluciji od one stare standardne koja se koristi za CRT televizore. A što se tiče set-top-boxa , situacija je još gora - radi se o nekom katastrofalnom Motorola uređaju kojem treba 2 sekunde da reagira na tipku daljinskog upravljača i da prebaci kanal. Što se tiče pretplate , strašno je skupa - minimalna cijena triple paketa iznosi 55 KM. To je oko 220 kn u Hrvatskoj , a čak i duplo skuplji paket od 100 KM (400 kn) nema ni jedan Full HD kanal , a set-top-box je opet jednako loš , unatoč tome što se koristi najskuplji paket od 100 KM. Ne znam je li taj vaš T-Com ovoliko bezobrazan kao ovaj naš bezobrazni HT ERONET.  Najbolji operator po pitanju bonusa i drugih pogodnosti kod vas je bonbon , a kod nas je najgori HT ERONET. To se može vidjeti i po trajanju bonova. Na primjer , trajanje bona od 160 kn kod vašeg bonbon operatera je 12 mjeseci , dok je trajanje bona od 200 kn (50KM) kod našeg operatera HT ERONET samo 4 mjeseca. To jasno dokazuje tko je tu najveći lopov - to je naš cijenjeni i pošteni lopovski operator HT ERONET , naravno. Što se tiče naplata i poreza na internet , sigurno je da najveći dio uzimaju svi operatori , a najmanji dio dobivaju autori , baš kako si ti rekao. Nažalost , jaka korupcija vlada u Hrvatskoj i BiH , a oni koji sjede u tim takozvanim "Vladama" ništa ne čine da rješe probleme. Nažalost , okružuju nas lopovi i prevaranti na sve strane i situacija se sigurno neće promjeniti u bliskoj , ali vjerojatno ni u daljoj budućnosti. Korupcija i kriminal svake vrste u BiH i Hrvatskoj su već odavno postali jako unosni i nekažnjivi sportovi , nažalost.

Sony DSC-F828
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice