Problematicna je ova prica... i problematicno je to trziste rada... kako znati dal netko nesto zaista zna? jel su agencije za trazenje zaposlenika efikasne? jel firme imaju osposobljeni kadar koji zna ocijeniti mogucnosti nekog pojedinca?
Ja sam na burzi, nedavno je moja firma "propala" i odlucio sam ostati malo doma, pokupiti malo novca koje sam godine uplacivao u proracun, odmoriti i jednostavno dati si prostora i pronaci novog poslodavca... Misljanja sam da se zajedno trazimo, niti on meni treba niti ja njemu, trebamo se zajedno... ako nadjem zajednicki jezik na razgovoru, ako vidim otvorenost i spremnost da se odredjeni detalji razjasne, definiraju, posao cu prihvatiti... ako moj dojam bude da se tu mulja, ne da mi se trositi 2-3 mj u nekoj tvrtci i shvatiti da moram otici!
Traze se strucni ljudi, bitno je znati nesto dobro i biti spreman savladati jos malo u slucaju da ne poznajes neki jezik - nauciti ga brzo, ne pravdati se novom okolinom, zagrist! :) afirmirati se i postavljati uvijte: placa, stimulacija... ako je poslodavac za uredu, ako nije, trazit dalje i malo na kocnicu... jer ocito poslodavcu strucnjak ne treba :)
vidijeti cemo, ali ne vidim razloga strahovati...