Here we go again...
Welcome to iBug :D
Ajmo komentari!
Samo se nadam da novi korisnici koji ce se htjet regat na forum BOL-a morat imati barem jedan komad apple opreme .
I ja sam jedan od tih koji će preći sa iPhone-a na Android, konkretno DHD.
Ne zato što mi se preokrenulo mišljenje o iPhonu... nego zato što je Android konačno postao i više nego dostojan protivnik iOS-u. Po mnogim stvarima i bolji. Hardver je manje više postao jednako dobar, naravno zavisno od cjenovnog razreda. Ali najskuplji telefoni na Androidu imaju isto savršenu izradu a ipak su zamjetno jeftiniji od iPhone-a.
No glavni razlog je što mi je iPhone odnosno točnije iOS postao malo dosadan. Nekome to paše, ali Android je nekako više cool....
Treba uzeti u obzir činjenicu da su vlasnici iPhone u najvećem djelu priglupi amerikanci,i žene.
korisnici iPhonea u SAD-u još uvijek su uvjerljivo najlojalniji svojim uređajima.
Lojalan svom uredaju. Koliko je ovo bolesno....
Treba uzeti u obzir činjenicu da su vlasnici iPhone u najvećem djelu priglupi amerikanci,i žene.
Ova tvoja izjava je pravi recept za kako ispast glup i primitivan u sta manje rijeci. Cestitam.
Hm, u kompletnoj studiji Nokiu predstvljaju dvije platforme - jedna koju je Nokia napustila na TS sučelju - s60, ostaje samo na non TS (ako sam dobro shvatio, ako ne, onda je potpuno napušten), a u TS segmentu ga zamijenjuje Symbian^3 , a druga koju je izgleda u potpunosti napustila: Maemo je gotovo pa sigurno prošlost od kad je Nokia pokrenula suradnju s Intelom na Meego-u. Symbian^3 i MeeGo se uopće ne spominju.
Druga zamjerka je računanje bodova - kao što vidimo iz grafa, više korisnika Androida će kupiti sljedeći mobitel Andorid nego će korisnika iPhone-a (ispravno bi bilo reći iOS-a s obzirom da se radi usporedba mobilnih OS-eva) kupiti sljedeći mobitel iPhone, a u grafu prema bodovima, iPhone je daleko iznad Androida.
I na kraju jedna napomena - ovi podatci se odnose na Američko tržište, za koje je već odavno poznato da se razlikuje od Europskog.
korisnici iPhonea u SAD-u još uvijek su uvjerljivo najlojalniji svojim uređajima.
Dal se moze biti lojalan predmetu ili samo osobi/grupi je filozofsko pitanje. Mislim da je jasno sta se ovdje zeli rec i nije mi jasno sta ti je tu bolesno.
Sigurno i sam npr. u samoposluzi kupujes odredjenu robu uvijek iste marke i to te cini lojalnim toj marki/brandu.
Jos kad bi mi netko mogao pojasniti ovaj pojam "lojalnost".
U pretposljednjem pasusu kazu da ce vise korisnika Android-a ponovo kupiti Android uredjaj neko onih koji ce isto to uciniti sa iOS-om. Po cemu su onda oni lojalniji?
Neznam kaj vas tolko muci ova vijest
Ocito zestoko pogadja Android populaciju.
Čini mi se da se ovo pretvara u mobilni web site... A i dosta mi je više tih studija koji su iz amerike - mi smo u europi, zamislite...
U pretposljednjem pasusu kazu da ce vise korisnika Android-a ponovo kupiti Android uredjaj neko onih koji ce isto to uciniti sa iOS-om. Po cemu su onda oni lojalniji?
Da lol, a ako zelis uzeti i sljedeci mobitel sa iOSom i nemas bas neki izbor?
Dal se moze biti lojalan predmetu ili samo osobi/grupi je filozofsko pitanje. Mislim da je jasno sta se ovdje zeli rec i nije mi jasno sta ti je tu bolesno.
Okay, poznato je da se muskarci na neki nacin "vezu" uz predmet i svaki atak na njega je i atak na muskarcevu licnost. Na primjer kada muskarac dozivi udes sa autom kaze "udarili su me" a zene kazu "udarili mi auto" itd.
Ali ovo lojalnost mi je pomalo kao idolopoklonstvo. Fetis epskih razmjera...
nije to lojalnost,aple je sekta a vođa im je jobs
Po meni bi lojalnost značila kupovinu tog branda čak i ako konkurencija ponudi nešto jednakih ili bojih performansi i kvalitete po jednakoj ili nižoj cijeni. Takvo definiraje lojalnosti bi objasnilo puno više bodova iPhone-a u odnosu na Android unatoč manjem postotku korisnika koji bi ostali na toj platformi.
Priglupi su samo oni koji bacaju ovakve priglupe komentare.
Priglupi su samo oni koji bacaju ovakve priglupe komentare.
sto je tu krivo rekao?
svaka cast iznimkama koji koriste svoj iphone kako zasluzuje
ali budimo realni
Po tome sto su dali vise novca za svoj gadget i naravno vlasnici iPhonea nemaju prava raditi sto zele sa gadgetom koji su platili. Tamo vladaju druga pravila...iTunes, App Store....
Otkljucavanjem i modificiranjem uredaja krsis pravila igre (ne samo garantne uslove). App store je stetan za slobodu interneta
Po meni bi lojalnost značila kupovinu tog branda čak i ako konkurencija ponudi nešto jednakih ili bojih performansi i kvalitete po jednakoj ili nižoj cijeni. Takvo definiraje lojalnosti bi objasnilo puno više bodova iPhone-a u odnosu na Android unatoč manjem postotku korisnika koji bi ostali na toj platformi.
Formula za racunanje toga je preslozena za mozgove ljudi.
Otkljucavanjem i modificiranjem uredaja krsis pravila igre (ne samo garantne uslove). App store je stetan za slobodu interneta
Sve me to užasno sputava u svakodnevnom radu. Čak razmišljam o samoubojstvu budući da prokleti Apple ne dozvoljava da jailbreakam/otključam telefon i da moram imati itunes.
Na korak sam do kraja zbog svega toga.
Baš i ja potražih objašnjenje:
"Zokem is using a standardized net promoter score (NPS) to analyze user loyalty."
"The Net Promoter Score is obtained by asking customers a single question on a 0 to 10 rating scale: 'How likely is it that you would recommend our company to a friend or colleague?'"
Baš i ja potražih objašnjenje:
"Zokem is using a standardized net promoter score (NPS) to analyze user loyalty."
"The Net Promoter Score is obtained by asking customers a single question on a 0 to 10 rating scale: 'How likely is it that you would recommend our company to a friend or colleague?'"
Glup način računanja lojalnosti, pa logičnije bi bilo da pitaju koja je šansa od 0-10 da ćeš i drugi put uzeti njihov proizvod.
Lojalnost ne mogu gledati kroz preporuku... :-/
Sarkazam ti je super. Ali zasto bih ja morao ici na App store? Zasto je to jedini nacin da nabavis zeljenu aplikaciju? Vidis, nije prob. u jailbrejku vec to sto moramo tintrati ego Stevea Jobsa posto ovaj mora odobriti aplikaciju....
Zato do tad, jailbrejkamo masovno :)
BTW
Eve jedne lude ideje
Zamislite Microsoft store! Vasu voljenu aplikaciju mora odobriti MS da bi ste instalirali. Uz MS Store sve bi bilo idealno, ne bi bilo BSOD-va, virusa, malwarea..
Sarkazam ti je super. Ali zasto bih ja morao ici na App store? Zasto je to jedini nacin da nabavis zeljenu aplikaciju? Vidis, nije prob. u jailbrejku vec to sto moramo tintrati ego Stevea Jobsa posto ovaj mora odobriti aplikaciju....
Zato do tad, jailbrejkamo masovno :)
AppStore mi uzme vremena ravno par sekundi, odnosno 3 dodira ekrana. Uostalom i Android ima app store pa ne vidim da se ekipa previše žali.
Dapače, prilično je pregledan, prilično kvalitetno napravljen i zapravo je baš dobra fora.
Koja je na kraju krajeva razlika između odlaska na AppStore i odlaska na neku web stranicu s koje ćeš skinuti aplikaciju?
Eve jedne lude ideje
Zamislite Microsoft store! Vasu voljenu aplikaciju mora odobriti MS da bi ste instalirali. Uz MS Store sve bi bilo idealno, ne bi bilo BSOD-va, virusa, malwarea..
Apsolutno sam za. Sve bi trebalo imati odobrenja i odvojene QA procese od onih kod samih developera.
Microsoft mora odvojeno provjeriti svaki komad softvera koji izlazi na Xbox, Valve provjerava svaku igru koja ide na Steam... Zašto nebi tako bilo sa svime?
Možda ti to neće garantirati maksimalnu kvalitetu i bug-free proizvod, ali sigurno da će podići razinu kvalitete za jednu stepenicu.
Tu se misli na lojalnost u smislu da si zadovoljan sa određenim mobitelom/OS-om/markom i ne želiš ga mijenjati već želiš koristiti samo njega i njegove "naslijednike".
Premda, priznajem, onda nema smisla ona informacija da više osoba prelazi na Android nego na iPhone. Ali opet, jasno je na što su mislili.
jako slicno gledanje na stvari,kao gnjevna ps3 ekipa i novi firmware.
"ja sam platio konzolu 2.5k kn i mogu je koristit kao sexualno pomagalo,ona je moja i nicija, tko je sony da mi novim pachom ukine linux na mojoj kutiji"
zar nije ocito da skoro svaka stvar pocinje ovisiti o nekoj tamo xy bazi.
ima to svoj cilj.... e neses mileni...samo ti vristi da je to tvoje,ali ces se morat spojit na ono sto mi kazemo.
sutra ce i gorenjeva perilica trazit spajanje na gorenje.store.si
po meni nista cudno.
Zamisli da si vlasnik prvo iPoda, pa onda iPhonea 3GS.
U 3 godine si u itunes storeu i app storeu ostavio cca 200 dolara na mjuzu i programe.
E sad, doslo je vrijeme za novi mob i zapelo ti je oko za Desire HD... Super izrada, performanse, Froyo i Sense kickaju ass... no sva mjuza koju si kupio je DRMana i nece radit na nicem kaj nije iPhone ili iPod. Ista stvar za programe. Kupio si Doodle Jump za iPhone, zakaj ga ponovo placat za Android.
I tak si kupis iPhone 4 i sve kaj si kupio/imao mozes i dalje koristiti.

treba još podići cijene. ako im ga naplate još skuplje, korisnici će biti još lojalniji (zbog osjećaja elitnosti). s tim da će biti i ponosni (kao neki na ovom forumu), što Apple (na njima) zarađuje milijarde.