No krasno...
gdje je tome kraj?
No krasno...
gdje je tome kraj?
pa koji j*beni retard je odobrio takav patent
Koji carevi, idem odma kupit dionice od MS-a nisu oni tako glupi.
samo da ne krenu patentirat sve i svašta kao neke tvrtke
E, svašta...
A sada me ispričajte, idem patentirati kopanje nosa.
posudis mi koju kunu da si kupim barem jednu dionicu?
Koji kraljevi, svaka im cast. nVidia 2008., a oni jos 2004. podnijeli zahtjev za patent. (nisam bas upucen tocno u godine kada se prvu put spomenu GPGPU ali koliko se sjecam nije bilo bas tako davno)
Potpisujem kupovinu njihovih dionica, vrlo pametno!
Ajme meni.. sad možemo očekivat skuplje grafičke kartice ili buduće okljaštrene.
Opet vi protiv softverskih patenata... :/
Koji kraljevi, svaka im cast. nVidia 2008., a oni jos 2004. podnijeli zahtjev za patent. (nisam bas upucen tocno u godine kada se prvu put spomenu GPGPU ali koliko se sjecam nije bilo bas tako davno)
A nego, tko bi rekao da taj Microsoft i nesto korisno radi, osim sto samo zgrce lovu na prodaji windowsa...
microsoft postiže odvjetnicima, ono što drugi postižu boljim proizvodom. praktički su ručna kočnica IT svijeta. desktop je mačić bačen u vodu, a zamislite kako bi recimo danas izgledali smartphone-i da ms tu nema konkurecije. a američki zavod za patente je također priča za sebe. kad se samo sjetim da su im odobrili patentiranje dvoklika, tipke pgup, pgdn itd ...
microsoft postiže odvjetnicima, ono što drugi postižu boljim proizvodom. praktički su ručna kočnica IT svijeta. desktop je mačić bačen u vodu, a zamislite kako bi recimo danas izgledali smartphone-i da ms tu nema konkurecije. a američki zavod za patente je također priča za sebe. kad se samo sjetim da su im odobrili patentiranje dvoklika, tipke pgup, pgdn itd ...
Izjava da je Microsoft rucna kocnica IT svijeta je stvarno izjava tjedna.
Zamislimo kako bismo zivjeli da uopce ne postoji konkurencija. Bio bi to zivot u pecini, a hranu bismo si sami lovili koliko nam treba.
Microsoft je ocito nesto zelio patentirati 4 godine prije nego sto je to Nvidiji palo napamet. I onda u 2010. godini je Microsoft ovdje sinonim za zlo jer se ono sto je patentirao naveliko koristi - ali gdje su svi bili 2004. godine? Firma treba imati pravo kapitalizirati svoju kreativnost jedno vrijeme, a jedini nacin da se to ostvari ukljucuje i patente.
a jedini nacin da se to ostvari ukljucuje i patente...
I graficki hardver koji MS ne proizvodi, a bez kojega taj patent ne bi imao smisla...
Ovdje Stallman besjedi o nekakvih 20 godina, cini se da vrijede ista prava kao i za "obicne" patente. Nista konkretnije nisam nasao...
A tko je Microsoftu dao toliko bogatstvo?
Što se mene tiče, najgori linux vrijedi više od najboljih windowsa. Upravo zbog ovakvih stvari...
Jer neke se stvari mogu, a neke ne mogu popraviti!
Izjava da je Microsoft rucna kocnica IT svijeta je stvarno izjava tjedna.
Zamislimo kako bismo zivjeli da uopce ne postoji konkurencija. Bio bi to zivot u pecini, a hranu bismo si sami lovili koliko nam treba.
Microsoft je ocito nesto zelio patentirati 4 godine prije nego sto je to Nvidiji palo napamet. I onda u 2010. godini je Microsoft ovdje sinonim za zlo jer se ono sto je patentirao naveliko koristi - ali gdje su svi bili 2004. godine? Firma treba imati pravo kapitalizirati svoju kreativnost jedno vrijeme, a jedini nacin da se to ostvari ukljucuje i patente.
Pa cini mi se da je i htio reci da je problem sto na desktopu microsoft ima preslabu konkurenciju...
Što li sve neće patentirati? Ja bi mogao patentirati hodanje. Svi to koriste no to nikada nitko nije patentirao.
Tu ocito ljudima fali kreativnosti. Osim MacOS-a, nije bilo niceg ozbiljnijeg zadnjih 10 godina. Google bi mozda nesto i mogao sa Chromom/Androidom, ali on je ocito vise zaokupljen oblacima i skupljanjem informacija o svemu i svacemu umjesto izradom kvalitetnog desktop OS-a...
Tu ocito ljudima fali kreativnosti. Osim MacOS-a, nije bilo niceg ozbiljnijeg zadnjih 10 godina. Google bi mozda nesto i mogao sa Chromom/Androidom, ali on je ocito vise zaokupljen oblacima i skupljanjem informacija o svemu i svacemu umjesto izradom kvalitetnog desktop OS-a...
MacOS i nije bas nesto ozbiljno ako cemo biti iskreni. Vise potencijala vidim za ubuntu kada bi ga poceli cesce koristiti kao free os na gotovim i prijenosnim konfama.
Gdje sve vrijede ti njihovi patenti?
Gdje sve vrijede ti njihovi patenti?
U 50 drzava SAD-a... :)