Microsoft patentirao kodiranje videa

poruka: 24
|
čitano: 2.981
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Microsoft patentirao kodiranje videa".
15 godina
neaktivan

No krasno...

gdje je tome kraj?

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.

7 0 hvala 0
16 godina
protjeran

pa koji j*beni retard je odobrio takav patent

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR

9 0 hvala 0
17 godina

Koji carevi, idem odma kupit dionice od MS-a nisu oni tako glupi.

http://www.appoteka.net/ - http://www.zvonimirbuzanic.com/ - http://www.doom.com.hr/
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina

samo da ne krenu patentirat sve i svašta kao neke tvrtke

Inter pedes virginum gaudium est iuvenum
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

E, svašta...

A sada me ispričajte, idem patentirati kopanje nosa.

Alfa Romeo is latin for: Yes I will, but only because of your special car. Audis are mainly built for German cement salesmen.
Moj PC  
16 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Microsoft patentirao kodiranje videa
Kako je rekao zbuzanic...

Kupujte njihvoe dionice...
In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
16 godina
EnlightenedPhoenix kaže...
Kako je rekao zbuzanic...

Kupujte njihvoe dionice...

posudis mi koju kunu da si kupim barem jednu dionicu?

Inter pedes virginum gaudium est iuvenum
17 godina
neaktivan

Koji kraljevi, svaka im cast. nVidia 2008., a oni jos 2004. podnijeli zahtjev za patent. (nisam bas upucen tocno u godine kada se prvu put spomenu GPGPU ali koliko se sjecam nije bilo bas tako davno)

Potpisujem kupovinu njihovih dionica, vrlo pametno! Namigiva

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Ajme meni..  sad možemo očekivat skuplje grafičke kartice ili buduće okljaštrene.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Opet vi protiv softverskih patenata... :/

Potpis ;)
Moj PC  
1 5 hvala 0
17 godina
Gh0sT kaže...

Koji kraljevi, svaka im cast. nVidia 2008., a oni jos 2004. podnijeli zahtjev za patent. (nisam bas upucen tocno u godine kada se prvu put spomenu GPGPU ali koliko se sjecam nije bilo bas tako davno)

A nego, tko bi rekao da taj Microsoft i nesto korisno radi, osim sto samo zgrce lovu na prodaji windowsa...

Think locally, act globally...
17 godina

microsoft postiže odvjetnicima, ono što drugi postižu boljim proizvodom. praktički su ručna kočnica IT svijeta. desktop je mačić bačen u vodu, a zamislite kako bi recimo danas izgledali smartphone-i da ms tu nema konkurecije. a američki zavod za patente je također priča za sebe. kad se samo sjetim da su im odobrili patentiranje dvoklika, tipke pgup, pgdn itd ...

JA:Učiteljice, uvijek pomokrim hlače kad idem na wc! UČITELJICA:Samo ga nemoj tako držat.

0 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ma sve sto treba je distribuirati preko interneta, ne otvarati nikakve podruznice u SAD-u, i zivjeti bilo gdje drugdje gdje su softwerski patenti nevažeči :)
17 godina
neaktivan
hrvooje kaže...

microsoft postiže odvjetnicima, ono što drugi postižu boljim proizvodom. praktički su ručna kočnica IT svijeta. desktop je mačić bačen u vodu, a zamislite kako bi recimo danas izgledali smartphone-i da ms tu nema konkurecije. a američki zavod za patente je također priča za sebe. kad se samo sjetim da su im odobrili patentiranje dvoklika, tipke pgup, pgdn itd ...

Izjava da je Microsoft rucna kocnica IT svijeta je stvarno izjava tjedna.

Zamislimo kako bismo zivjeli da uopce ne postoji konkurencija. Bio bi to zivot u pecini, a hranu bismo si sami lovili koliko nam treba.

Microsoft je ocito nesto zelio patentirati 4 godine prije nego sto je to Nvidiji palo napamet. I onda u 2010. godini je Microsoft ovdje sinonim za zlo jer se ono sto je patentirao naveliko koristi - ali gdje su svi bili 2004. godine? Firma treba imati pravo kapitalizirati svoju kreativnost jedno vrijeme, a jedini nacin da se to ostvari ukljucuje i patente.

Rjesava jednostavne probleme u podforumu Programiranje od 2008. xD
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.10.2010 1:50 (RaLe).
15 godina
neaktivan
RaLe kaže...

a jedini nacin da se to ostvari ukljucuje i patente...

I graficki hardver koji MS ne proizvodi, a bez kojega taj patent ne bi imao smisla... Izlanuo se

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
17 godina
neaktivan
Jel tko zna kolika je trajnost softwerskih patenta?
15 godina
neaktivan
EnlightenedPhoenix kaže...
Jel tko zna kolika je trajnost softwerskih patenta?

Ovdje Stallman besjedi o nekakvih 20 godina, cini se da vrijede ista prava kao i za "obicne" patente. Nista konkretnije nisam nasao...

17 godina
protjeran

A tko je Microsoftu dao toliko bogatstvo?

Što se mene tiče, najgori linux vrijedi više od najboljih windowsa. Upravo zbog ovakvih stvari...

Jer neke se stvari mogu, a neke ne mogu popraviti!

Nikola Tesla and My Thoughts: http://free-ri.htnet.hr/Branko/index.html

0 0 hvala 0
16 godina
RaLe kaže...
hrvooje kaže...

Izjava da je Microsoft rucna kocnica IT svijeta je stvarno izjava tjedna.

Zamislimo kako bismo zivjeli da uopce ne postoji konkurencija. Bio bi to zivot u pecini, a hranu bismo si sami lovili koliko nam treba.

Microsoft je ocito nesto zelio patentirati 4 godine prije nego sto je to Nvidiji palo napamet. I onda u 2010. godini je Microsoft ovdje sinonim za zlo jer se ono sto je patentirao naveliko koristi - ali gdje su svi bili 2004. godine? Firma treba imati pravo kapitalizirati svoju kreativnost jedno vrijeme, a jedini nacin da se to ostvari ukljucuje i patente.

Pa cini mi se da je i htio reci da je problem sto na desktopu microsoft ima preslabu konkurenciju...

15 godina

Što li sve neće patentirati? Ja bi mogao patentirati hodanje. Svi to koriste no to nikada nitko nije patentirao.

Mnoge države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.10.2010 16:04 (captain_soap_McTawish).

0 0 hvala 0
17 godina
konjRR kaže...
Pa cini mi se da je i htio reci da je problem sto na desktopu microsoft ima preslabu konkurenciju..

Tu ocito ljudima fali kreativnosti. Osim MacOS-a, nije bilo niceg ozbiljnijeg zadnjih 10 godina. Google bi mozda nesto i mogao sa Chromom/Androidom, ali on je ocito vise zaokupljen oblacima i skupljanjem informacija  o svemu i svacemu umjesto izradom kvalitetnog desktop OS-a...

Think locally, act globally...
16 godina
SupremeCommander kaže...
konjRR kaže...
Pa cini mi se da je i htio reci da je problem sto na desktopu microsoft ima preslabu konkurenciju..

Tu ocito ljudima fali kreativnosti. Osim MacOS-a, nije bilo niceg ozbiljnijeg zadnjih 10 godina. Google bi mozda nesto i mogao sa Chromom/Androidom, ali on je ocito vise zaokupljen oblacima i skupljanjem informacija  o svemu i svacemu umjesto izradom kvalitetnog desktop OS-a...

MacOS i nije bas nesto ozbiljno ako cemo biti iskreni. Vise potencijala vidim za ubuntu kada bi ga poceli cesce koristiti kao free os na gotovim i prijenosnim konfama.

17 godina
neaktivan

Gdje sve vrijede ti njihovi patenti?

Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Gdje sve vrijede ti njihovi patenti?

U 50 drzava SAD-a... :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice