MacBook Pro s Retina ekranom

poruka: 86
|
čitano: 10.614
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "MacBook Pro s Retina ekranom".
16 godina
protjeran
Re: MacBook Pro s Retina ekranom
Thog kaže...

Pro i iMac će sljedeće godine. 

Pa zašto bi uopće prodavali 17" grdosiju, kad imaš retina display 15"???

ovo su daleko najbolji laptopi trenutno, mogo bi sljedeće godine jednog...

po toj logici je bitna samo rezolucija, a ne dijagonala,

pa probaj na 11'' raditi CAD, obradu slike, videa

osim toga 17'' mac je dijagonalno laksi i manji od PC pandana

17 godina
neaktivan

odličan hardware. prvi potez bi bio formatiranje diska i instalacija linuxa. za ovo bih mogao zaradit jedino da igram na irce kontra španjolaca ;)

Može li ljudima u tamnim odjelima u Bruxellesu biti stalo do Hrvatske?

2 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Je, je. Super, obriši unix i stavi linux. Bravo!

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
zatojeto kaže...

Ne vidim zašto se čudiš. Misliš da to ljudi ne rade? Da je ovaj laptop odličan komad hardware-a, to Apple-u nitko ne osporava, ali ne želi svatko koristit OS X.

Inače, OS X je "Unix like" OS isto kao i distribucije temeljene na Linux kernelu. Tako da mislim da si se malo krivo izrazio :)

14 godina
neaktivan
http://www.forbes.com/sites/connieguglielmo/2012/06/12/apples-minimal-mac-pro-update-ticks-off-loyalist-andy-hertzfeld/ tenkju andy, premda sad radis za mrski gugl. cak su skinuli onaj provokativni "new" iznad macproa na shopu :P

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
zatojeto kaže...

pogledaj sliku 1

a neki od razloga su na slici 2

Može li ljudima u tamnim odjelima u Bruxellesu biti stalo do Hrvatske?
13 godina
protjeran

I kakve veze ta druga slika ima sa MacOS-om ? Sve nabrojano radim jednako kao pod windowsima ili bilo kojom distribucijom linuxa.

3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
jumboY kaže...

I kakve veze ta druga slika ima sa MacOS-om ? Sve nabrojano radim jednako kao pod windowsima ili bilo kojom distribucijom linuxa.

Covjek ocito nije koristio Mac OS, druga slika ga pokopala :).

17 godina
odjavljen

izio vas je marketing iz Appla.... Uglavnom radi se o sljedećem. Ko je koristio iPhone 4+ zna o čemu se radi, fizički stranica stane ne ekran (960*540 ili tako nešto ne traži mi se), ali je dijagonala mala 3.5" i imaš cilu web stranicu ali na malo prostoru > oštro, ali triba zoom. Sljedeća stvar na MBP i "magičnoj" retini, ako normalne web stranice (1024/1280/1366 koliko je već sada prosjek) idu na takav screen postoje 2 mogućnosti:

- mala stranica ("višak" pixela) pa je presitna i triba zoom

- velika stranica (skalirana) ali pate onda elementi koji se slabo skaliraju (slike...) a font je ok

Rješenje je da se sve počme radit za "retine" tako da je ista količina informacija na slici, ali sa većim PPI, ili ćemo imat šugavo iskustvo....

Ista stvar je fullHD na 20" i 27", ista reza ali na 27" je ipak malo lakše gledat, a to je debelo po PPI ispod retine (ja sam ima HP sa ~140PPI 1920x1200 na 15.4 i masu se ljudi bunilo da je sitno, a tek 2880...)

Prodaja: Lenovo T520 * iPhone 4 * Samsung Star 2 // Kupujem : Laptopi AMD x2 / Intel C2D

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Ja imam iMac "27, 2560x1440. Nemam problema sa sitnim slovima itd. Istina, ekran je velik, no opet...

Dal ce biti problema radi retine - ne znam, no to jos nitko od nas ne zna. Citao sam malo da je Apple rijesio taj problem, no opet, dok ne vidimo sami ne mozemo znati. I kakve veze ima marketing sa ovime? Ili posebice iPhone? Pricamo o macbooku, za iPhone i/ili iGadgete opcenito me zaboli neka stvar :)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Prema AnandTech-ovoj analizi, ova zvijer od laptopa odradjuje skaliranje na manju rezoluciju jako dobro.

Idu toliko daleko da skalirani prikaz MB Pro retine proglasavaju mnogo boljim od nativnog prikaza High-res proslogodisnjeg MB Pro modela. Link 

Za sada izgleda da je Apple kod novog stroja u sitnicu sve odradio kako treba...

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Rezolucija nije nikakav problem, sve se može podesiti proizvoljno, a slika je gotovo savršena: http://9to5mac.com/2012/06/12/new-macbook-pros-retina-display-reviewed-and-benchmarked/

Novi Macbook Pro s retinom je pravi state of art.

Rezolucija je bolesno dobra, 75% manji odsjaj, IPS ekran sa odličnim kutevima vidljivosti, unaprijeđen audio sustav i nesimetrični ventilatori koji su zbog toga tiši.

Velik SSD, brzi četverojezgreni i7, odlična nova nVidijina grafika sa 1gb memorije, 8-16gb RAMa, gomila priključaka.

I ono najbolje od svega, sve to skupa zapakirano u debljinu Aira, a masa od 2kg.

Jednostavno najbolji laptop trenutno dostupan. No sve to ima svoju cijenu.

Cijena je ok za profesionalce koji žive od rada na tom laptopu, a za nas ostale ne.

Dobro je samo što je to dobar pokazatelj gdje će doći i kako će izgledati ovi jeftiniji MacBookovi od 13" i Airovi za koju godinu.

Očekivao sam da će se to desiti već ove godine i da će izbaciti optiku, a staviti SSDove i Retinu, ali očito im to još nije isplativo.

Tako da ovi novi MacBookovi nisu ništo revolucionarnorno naspram ovog s Retinom nego samo klasična nadogradnja. I dalje su super, ali ništa neviđeno.

Najviše me razočarao iStyle koji ovaj s retinom prodaje za nešto više od 19000kn, a novim modelima MacBook Pro i Air je povisio cijene za nekih 1000kn, umjesto da snizi cijene 1000-2000kn, starim modelima.

Gadi mi se ta njihova politika i nadam se da će im se što prije obiti o glavu.

Kao što su neki rekli, isplativije je kupit povratnu kartu za SAD i vidjeti svijeta, nego kupiti neki od skupljih modela kod nas.

Kap ljubavi je mnogo više nego ocean razuma.
17 godina

EDIT:

17206,45 kn košta u Austriji. Ogromna razlika. Starno nisu normalni ovi u iStylu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.6.2012 14:30 (NEW_MAN).
16 godina
neaktivan
NEW_MAN kaže...

EDIT:

17206,45 kn košta u Austriji. Ogromna razlika. Starno nisu normalni ovi u iStylu.

Nemam komentara. Očekivao sam 15 soma kod NAS, ali ovo je ludnica. 24 soma za laptop? Super, prodat će ukupno 2 komada.

14 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
17 godina
berofx kaže...
NEW_MAN kaže...

EDIT:

Nemam komentara. Očekivao sam 15 soma kod NAS, ali ovo je ludnica. 24 soma za laptop? Super, prodat će ukupno 2 komada.

Bez brige ima odlikaša koji si mogu ili im bude netko priuštio.

Oni kojima je to kruh niti ne razmišljaju o cijeni tak da se bude sigurno prodalo najmanje pet komada :)

Šalu na stranu, komp je bomba. Ne volim taj generički dizajn od Applea ali ko mene kaj pita.

15 godina
neaktivan

Eto minusa...dakle kupiti samo s produzenim jamstvom...u USA, naravno. Svukud drugdje je preskupo.

16 godina
neaktivan
mapir kaže...

Eto minusa...dakle kupiti samo s produzenim jamstvom...u USA, naravno. Svukud drugdje je preskupo.

mislim da je apple care dostupan i u Njemačkoj / Austriji. Doduše, nije jeftino kao u SADu.

17 godina
Produzeno jamstvo od tri godine u Austriji na stare modele je 249 eura. Pretpostavljam da je tak u svim zemljama EU.
17 godina
berofx kaže...
NEW_MAN kaže...

EDIT:

Planiram ga kupit poslije ljeta i ja sam isto očekivao oko 15-16k kn. Al ovo nije normalno. A ništa srećom pa imam frenda u Grazu koji svako tolko doleti kod nas pa il ću mu dat pare pa nek ga dofura il ću se zaletit dole jedan dan.

He who is brave is free.
16 godina
neaktivan
Dwyane Wade kaže...
berofx kaže...
NEW_MAN kaže...

EDIT:

Planiram ga kupit poslije ljeta i ja sam isto očekivao oko 15-16k kn. Al ovo nije normalno. A ništa srećom pa imam frenda u Grazu koji svako tolko doleti kod nas pa il ću mu dat pare pa nek ga dofura il ću se zaletit dole jedan dan.

Imaš bus svaki dan do Graza za 100kn, ekipa u Apple trgovinama tamo priča engleski perfektno (ako poput mene ne šprehaš dojč).

13 godina

Majko mila, 25k kuna??? Pa da su preplivali ocean i pješke mi donesli tu do Rijeke nebi im toliko platio, šta oni sebi uzimaju 50% provizije ili šta?
http://www.istyle.eu/hr/mac/macbook-pro/macbook-pro-retina-display-2.html  

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Cromaki kaže...

Majko mila, 25k kuna??? Pa da su preplivali ocean i pješke mi donesli tu do Rijeke nebi im toliko platio, šta oni sebi uzimaju 50% provizije ili šta?
http://www.istyle.eu/hr/mac/macbook-pro/macbook-pro-retina-display-2.html  

PDV :D U SADu tog nema. A i ovo je konfiguracija za 2800 dolara, sto je nekih 16800 kuna, plus PDV, to je vec preko 20.

13 godina

PDV :D U SADu tog nema. A i ovo je konfiguracija za 2800 dolara, sto je nekih 16800 kuna, plus PDV, to je vec preko 20.

na apple-u je 2200 $

13 godina
neaktivan
Jedno kratko pitanje, ovi novi modeli MBP 13" 2012, da li im je unutrašnjojst ista kao kod modela MBP 13" 2011 Early/Late ili je promijenjena, to nisam uspio nigdje pronaći(slike), znači može se samostalno mjenjati RAM I UBACITI SSD/IZVADITI SUPERDRIVE?
Tony Soprano
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Cromaki kaže...

na apple-u je 2200 $

Nije taj s 512 GB SSDom i 2.6 GHz procom.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.6.2012 11:06 (2xy4zt).
13 godina
neaktivan
Tony.Soprano kaže...
Jedno kratko pitanje, ovi novi modeli MBP 13" 2012, da li im je unutrašnjojst ista kao kod modela MBP 13" 2011 Early/Late ili je promijenjena, to nisam uspio nigdje pronaći(slike), znači može se samostalno mjenjati RAM I UBACITI SSD/IZVADITI SUPERDRIVE?

Pa nema razloga da bi to mijenjali. Sigurno je sve ostalo isto, inace bi promijenili i malo vise toga.

13 godina
2xy4zt kaže...
Tony.Soprano kaže...

Pa nema razloga da bi to mijenjali. Sigurno je sve ostalo isto, inace bi promijenili i malo vise toga.

Nisam bas siguran, na MBP Retina su stavili novi (nekompatibilan) power adapter i RAM dodje zalemljen na maticnu, znaci nema nikakvog upgradea. Takodjer nije moguce niti SSD zamijeniti jer je nestandardnih dimenzija. Dam se kladiti da je barem dio ovih promjena prisutan i u 13" verziji. Pogledaj na iFixit, oni su ih sve rastavljali. BTW MBP Retina je dobio 1/10 u kategoriji samopopravka, znaci samo ovlasteni servis dolazi u obzir. A apple care u Njemackoj kosta 350 EUR, prava sitnica..

13 godina
neaktivan
Tako je i ja mislim da imaju nekakve promjene, koliko sam uspio skužiti nešto tipa baterije i slično, a na iFixit sam gledao i ne mogu nigdje pronaći, našao jesam RMBP 15" ali nigdje ne mogu naći ove od 13". Ako slučajno tko naleti ili traži detalje kao i ja pa neka nabaci link. Mislim čak da sam ne možeš ni ubaciti SSD, a niti izvaditi SUPERDRIVE. Možda griješim, ako da neka me netko ispravi, a što se tiče RAMA, mislim da su oni zamjenjivi, te da je samo na RMBP 15" zalemljeno..
Tony Soprano
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
kerum kaže...

(...)Takodjer nije moguce niti SSD zamijeniti jer je nestandardnih dimenzija. Dam se kladiti da je barem dio ovih promjena prisutan i u 13" verziji. (...)

I konektor SSD-a na MBP Retina je nestandardan i nov (različit od prethodnih). Kod novog Aira, iako je SSD jednakih dimenzija, konektor je također nov, što znači da postojeće zamjenske SSD-ove nije moguće koristiti.

Kod MBP 13" i ne-Retina 15", RAM se može nadograditi s 4 GB na 8 GB , a isporučeni tvrdi diskovi SSD-ovima ili diskovima većeg kapaciteta. Što se nadogradnje tiče, kod prošlogodišnjih modela je Apple smatrao da korisnik može zamijeniti memoriju i disk, te je kućište bilo osigurano običnim križnim vijcima. Ako se na novim modelima pojave pentalobe vijci na kućištu, može se uzeti da Apple smatra da bi se nadogradnje trebale obavljati u Apple servisu.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.6.2012 14:52 (hrx).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice