LG radi na svom vlastitom high-end čipu

poruka: 6
|
čitano: 1.228
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "LG radi na svom vlastitom high-end čipu".
12 godina
neaktivan

Sad svi rade svoje, pa neka možda i dobro ispadne ovaj put...

Steam GameShop by ivanoman PM mene za vise informacija
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Back to basics.

Vele u elđiju. Taman kada im je super krenulo s Snapdragonom, izmišljaju toplu vodu.
Sjetimo se kako je bilo kada su bili prvi u nečemu - Cookie, Optimus 2X, Optimus 4X.

Sad su digli nos što će Qualcomm raditi nove čipove S810 za Samsung, a neće za njih 
I izmišljat će toplu vodu, u nekoliko mjeseci žele napraviti čip. Bravo!

Batllelog: sudy_freak || Xiaomi MI3W crew || Jeftine igre - https://www.g2a.com/r/sudy_freak ||
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: LG radi na svom vlastitom high-end čipu

Svaki dan neka nova vijest o novim čipovima za Samnung, LG, HTC ili novi modeli koji izlaze kao na pokretnoj traci. Ne znam kako do sad ta 3 proizvođača nisu shvatila da ne mogu takvim tempom opstati i uzeti onoliko velik tržišni kolač koji bi njih zadovoljio. Apple jednom godišnje izda novi uređaj, a svaka druga godina dosene malo veći skok i to prolazi. Prodajom "šestice" su pomeli sve rekorde. Proizvođačima baziranim na Androidu bi bilo bolje da krenu s provjerenim čipovima nego da na svakom modelu eksperimentiraju pa podbace. A problem je što previše modela izlazi na mjesečnoj bazi i onda svaki uređaj ide s posebnim čipom, to rezultira lošom optimizacijom i tako u krug. Samnsung je obećao smanjenje uređaja koje će izdati u godini. Prošle godine ih je bilo preko 40 što je stvarno previše. Svi govore da Apple ne napravi ništa spektakularno sa svojim novim uređajima, a šta onda to reći kada novi Galaxy Sx izađe u 3-4 verzije u mjesec dana praktički s ničim osim drugim oznakama u nazivu.

12 godina
sudy_freak kaže...

Back to basics.

Vele u elđiju. Taman kada im je super krenulo s Snapdragonom, izmišljaju toplu vodu.
Sjetimo se kako je bilo kada su bili prvi u nečemu - Cookie, Optimus 2X, Optimus 4X.

Sad su digli nos što će Qualcomm raditi nove čipove S810 za Samsung, a neće za njih 
I izmišljat će toplu vodu, u nekoliko mjeseci žele napraviti čip. Bravo!

Fulao si cijeli fudbal. Samsung se odrekao 810 čipa. Zasad. 

810 se brutalno pregrijava i throtlla da mu operacija padnu na razni ispod aktualne 805-ice. Samo googlaj 810 heating issues. Ima već more tekstova.

jaska jaska jaskaja
12 godina
ParaNO1d kaže...

Svaki dan neka nova vijest o novim čipovima za Samnung, LG, HTC ili novi modeli koji izlaze kao na pokretnoj traci. Ne znam kako do sad ta 3 proizvođača nisu shvatila da ne mogu takvim tempom opstati i uzeti onoliko velik tržišni kolač koji bi njih zadovoljio. Apple jednom godišnje izda novi uređaj, a svaka druga godina dosene malo veći skok i to prolazi. Prodajom "šestice" su pomeli sve rekorde. Proizvođačima baziranim na Androidu bi bilo bolje da krenu s provjerenim čipovima nego da na svakom modelu eksperimentiraju pa podbace. A problem je što previše modela izlazi na mjesečnoj bazi i onda svaki uređaj ide s posebnim čipom, to rezultira lošom optimizacijom i tako u krug. Samnsung je obećao smanjenje uređaja koje će izdati u godini. Prošle godine ih je bilo preko 40 što je stvarno previše. Svi govore da Apple ne napravi ništa spektakularno sa svojim novim uređajima, a šta onda to reći kada novi Galaxy Sx izađe u 3-4 verzije u mjesec dana praktički s ničim osim drugim oznakama u nazivu.

Što se mene tiče neka izbace 7 miliona modela godišnje. Za nas kupce to znači izbor, a da li će OEM bankrotirati zbog takve prakse nije moj problem.

jaska jaska jaskaja
17 godina
neaktivan
ParaNO1d kaže...

Problem je u Androidu i njegovoj totalnoj neoptimiziranosti (ni drugi nisu puno bolji). Jedini nacin kako se mogu nositi sa katastrofalnim softwareom, a ujedno i nesto novo izbaciti, su suludi CPUovi. Razvoj Androida radi Google i tu nemaju kaj trazit. Vidimo kak prolaze ostali OSovi (Tizen, FF, etc). Mora se bit svijestan da danasnji low-end modeli imaju 4 core na 1.5GHz sto daje 6 MILIJARDI instrukcija u sekundi. 6 milijardi!!! Vec se prije preslo na dual-channel memoriju. Moras se zapitati kako to da ucitavanje aplikacije ili trazenje kontakta traje koju sekundu - mora biti trenutno sa tom snagom.

Dok ce biti u stanju izbacivati nove CPUove nece biti promjene. Kada dodju do kraja bit ce otreznjenja.

U osnovi, jedini ko stvarno zaradjuje paricu je Apple, Androidasi imaju problema, npr Samsung, HTC, LG....

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice