Od kolovoza manje prostora na OneDriveu

poruka: 70
|
čitano: 6.893
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Od kolovoza manje prostora na OneDriveu".
16 godina

kompanijama je cilj zarada-novac (legitimno).

i tad se juzeri čude kad preferiram klasičan backup, disk u 'džepu'...

MS nije dobar-loš, nego su juzeri naivni. Naplata usluga je sveti gral + licence.. kojem teže sve (pogotovo soft) firme.

topla voda, kao što je prvi dop oko škole često free.. da se djete malo privikne ;-) a sad se svi čude?

pa i kao pitanje koje se pojavi 'zar MS nije mogao kupiti još diskova kad ima milijarde..'? .. LOL, ovako će imati još toliko više milijardi, to je cilj, ne juzerov interes jednako kao što diler ne brine za interese djece.

-a tad se plaća, sitnica.. par dolara vamo tamo. Biz!

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.7.2016 10:40 (ihush).

2 2 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Od kolovoza manje prostora na OneDriveu
nicky.sl kaže...

Lopovi, prevaranti, lihvari, eto što su oni iz Microsofta.

Nude 1TB pretplatom na Office 365 za cca 300 kuna godišnje (82 lipe dnevno). Kada bi sve dijelili, ne bi ništa zaradili. Svi bi sve besplatno osim što bi sami naplaćivali ono što oni rade i to papreno. I to gledam svaki rad. Daj zamisli da pozovem vodoinstalatera i na kraju posla mu kažem - pajdo, mogao bi mi sve to dati besplatno, i materijal i ruke... Mislim da bi me zatukao francuskim ključem.

16 godina
BudalastoStvorenje kaže...
nicky.sl kaže...

Lopovi, prevaranti, lihvari, eto što su oni iz Microsofta.

Nude 1TB pretplatom na Office 365 za cca 300 kuna godišnje (82 lipe dnevno). Kada bi sve dijelili, ne bi ništa zaradili. Svi bi sve besplatno osim što bi sami naplaćivali ono što oni rade i to papreno. I to gledam svaki rad. Daj zamisli da pozovem vodoinstalatera i na kraju posla mu kažem - pajdo, mogao bi mi sve to dati besplatno, i materijal i ruke... Mislim da bi me zatukao francuskim ključem.

u čemu je prodaja bilo koje robe-usluge problem? Tko tome prigovara? (oni koji njurgaju, ah ima ih..) :)

- vidi, vodoinstalater ima cjenik, tako i konkretan paket koji si spomenuo ima cijenu, nije free..

-ova tema nije o tome, nego o onedriveu, koji je free, koji je došao.. i sad smanjuje, i dalje je free.. sad tu ubaci vodoinstalatera.

+sad ubaci javne servise, koji kad nešto pokrenu i daju-obečaju, tad to moraju poštivati. Jel ih itko tjerao na to? Mogli su (kao što jesu) dijeliti 1GB, ..pa sad povećati ili ne povećati, ali smanjiti je .. the-biz, kurvinjski, namjerno, planirano..

-ako ti vodoinstelater kaže da radi for free, tad se ti ne brineš zašto on to radi, ali svejedno očekuješ da radi i ne određuješ mu cijenu ili razloge.. obrnuto, ako on to već tako radi, a to je njegova odluka, sad ti kad ga zoveš odgovori pa jesam lud za đabe?.. hmm, ne juzeri su naivni, a on nije lud, MS.

edit: planirano, čak do takvih sitnica kao što je npr termin-kolovoz.. (a pitajte se zašto, zašto ne npr ožujak ili studeni..). Nema slučajnosti kad kompanija koja mlati milijarde nešto radi. (a đabe nema ni u stare babe..)

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.7.2016 10:53 (ihush).
11 godina
neaktivan

Ihush, ako si mi išta odgovorio, a forum mi signalizira da jesi, ne vidim tvoju poruku jer mi si u ignore listi i tamo ćeš i ostati. Tako ti niti mogu niti želim odgovoriti.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.7.2016 11:04 (BudalastoStvorenje).

0 0 hvala 0
16 godina

Ihush, ako si mi išta odgovorio, a forum mi signalizira da jesi, ne vidim tvoju poruku jer mi si u ignore listi i tamo ćeš i ostati. Tako ti niti mogu niti želim odgovoriti.

-što sad PVTiramo? LOL .. i ne, ne treba odgovarati, ignore je sasvim prihvatljiv, poželjan. Lajkam! (baš se svakakvih 'stvorenja' nađe..) :))

edit: i objašnjenje, objašnjenja.. :) ne slagati se je OK, argumenti su nešto drugo, rasprava-forum nešto treće itd..

da EU-Komisija nađe malo vremena, volje.. možda i neka kazna MSu (i za manje uočljive stvari je plaćao..), npr par godina od w8-10 je onedrive dio reklame, defaultno instaliran-aktivan kao dio OSa.. i tad, po logici i pravilima poslovne igre, svaki juzer može sudski tražiti odštetu, jer je i taj onedrive dio paketa, dio nečeg komercijalnog, plaćenog. Dok MSova cijena kao free nije stvar brige kupca računala-windowsa.. to je MSova odluka, koju tad pozitivnom poslovnom praksom mora izgurati. Odnosno, treba ga kazniti za sve isporučene onedrivove u svim win od tad. .. jer su zavaravajuća reklama, promjena uvijeta ugovora jedne strane, bez pristanka druge strane.

Svaki odnos (pa i free) je istovremeno i obaveza (javni servisi.. banalno, kafič i radno vrijeme ili spomenuti vodoinstalater-firma.., jednostavno, neovisno o cijeni, cijena je njegova odluka, mora raditi, mora nuditi obećanu uslugu u radnom vremenu.. ili zatvoriti firmu).

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.7.2016 11:20 (ihush).
17 godina
neaktivan

Sijeca li se netko copy.com cloud servisa koji je obecavao brda i doline i terabajte besplatnog storage. Gdje li su sada oni (https://www.copy.com/page/home;section:plans)? Tako ce i svi ovi sta dzaba daju vise nego sto mogu zaraditi. 50GB OneDrive je $24/godisnje, sto je 156 kn. 1 TB + O365 je 500 kn godisnje. Dakako, postoje i druge opcije. Ja osobno lokalno imam na dva diska podatke a onda dodatno syncam Synology na OneDrive i radim backup u Azure blob. 500 kn godisnje za tako nesto nije puno.

Yes, I work for Microsoft!
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
mfrankovic kaže...

1 TB + O365 je 500 kn godisnje.

299 kuna s popustom za kućne korisnike. Da ne reklamiram besplatno firmu o kojoj se radi, proguglaj.

EDIT: 520 kuna (69 EUR) je preko Microsofta na njihovom Webu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.7.2016 11:57 (BudalastoStvorenje).
16 godina
ihush kaže...

MS nije dobar-loš, nego su juzeri naivni. Naplata usluga je sveti gral + licence.. kojem teže sve (pogotovo soft) firme.

topla voda, kao što je prvi dop oko škole često free.. da se djete malo privikne ;-) a sad se svi čude?

pa i kao pitanje koje se pojavi 'zar MS nije mogao kupiti još diskova kad ima milijarde..'? .. LOL, ovako će imati još toliko više milijardi, to je cilj, ne juzerov interes jednako kao što diler ne brine za interese djece.

Pa je legitimno zaraditi, ali OneDrive koji ja koristim instalirao mi se sa Windowsom 10 koji je, zamisli, kupljen i plaćen, na firmu. Smatram to dijelom Windows-a. Znači ono šta sam ja platio, sad mi režu. Ja to tako gledam.

Lack of money is the root of all evil. George Bernard Shaw
16 godina
mfrankovic kaže...

.. 500 kn godisnje za tako nesto nije puno.

-kakve veze sad ima tvoja procjena puno-malo? što da je jedna kuna ili milijardu? (uz dužno poštovanje..) MS je dao 15GB, sad to smajnuje i želi naplatiti razliku.

-dakle, ne zbog npr više sile, ne zbog nemogućnosti.. jer ako platiš sve je OK... dakle, prevara, davanje usluge i mijenjanje uvijeta. Sad svi koji su po toj (nula) cijeni počeli koristiti uslugu imaju svako pravo i dalje je koristiti pod istim uvijetima. To što se MS 'zeznuo' .. pa neka, njegova stvar. (i suda, kad bi se do tog došlo..).

što je iduće, naplata notesa (notepada) i painta iz win?

-upravo zato (objašnjeno kako će postupno ograničavati.. do readonly).. jer s osobnim podacima postoji i zakonska obveza, MS ih ne može npr obrisati, onemogućiti pristup i sl.. i sad korisnik koji to ima, može 'vječno' inzistirati od MSa da to bude dostupno. Jednako tako MS ne može nikako dokazati da trpi štetu koju nije sam izazvao, odnosno da onemogućavanjem writea je sve OK.. tim ograničavanjem ne rješava ništa, ne oslobađa prostor, ne štedi .. samo pokušava otjerati korisnika kojeg bi sad morao štiti zakon o ugovornim odnosima, EULA itd.. i posebno osobnim podacima.

Cijenu svega određuje proizvođač-trgovac (i tržište..) ne zakon, to što je cijena do sad bila nula kuna, ne mijenja ništa u obavezi MS da ispoštuje ugovor do isteka. Koji je rok npr OSa? Kad prestaje EULA? Tko je tjerao MS da to daje đaba?

Uopće nema veze dali je nešto skupo-jeftino (osim dumping-kazne ili namiještanja, tying ..), mora poštivati pravila. Smiješno (ili tužno) je u jednoj takvoj 'svađi' (argumentaciji..) kad je djelatnica operatera (mobilnog) navela 'pa kaj vam je normalno da je mobitel za 1 kn'.. -da, to je cijena. (a nitko, normalan ne misli da je to vrijednost-trošak, s PDVom, svi znamo da je to stvar paketa-pretplate i da je plaćeno drugim načinom, u čemu je razlika onedrive, OS nije free). No svejdno mora raditi i ne daje ta cijena pravo operateru mijenjati uvijete ugovora. Jednako za storage.. onedrive (a to je tema, ne 365 i ostali paketi, koji opet imaju cijenu .. i što da te uvijete MS mijenja jednostrano?)

edit: @CalvinRi.. ne čitaš (precizno), govorim obrnuto :))

+ ali je legitimna stvar zarađivati, određivati cijenu i uvijete.. no ne i mijenjati (jednostrano, na štetu druge strane..)

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.7.2016 11:50 (ihush).
16 godina
neaktivan
mfrankovic kaže...

1 TB + O365 je 500 kn godisnje.

299 kuna s popustom za kućne korisnike. Da ne reklamiram besplatno firmu o kojoj se radi, proguglaj.

Pri čemu je u toj cijeni i kompletan Office 2016 paket za PC, Mac i sve mobilne OSove i 60 minuta telefonskih poziva preko Skype-a mjesečno. Za cijenu dvije loše pizze i pive na Zrću ili pola tanka benzina.

16 godina
neaktivan
CalvinRi kaže...
ihush kaže...

Pa je legitimno zaraditi, ali OneDrive koji ja koristim instalirao mi se sa Windowsom 10 koji je, zamisli, kupljen i plaćen, na firmu. Smatram to dijelom Windows-a. Znači ono šta sam ja platio, sad mi režu. Ja to tako gledam.

Krivo gledaš, dio Windowsa je OneDrive klijent, a ne prostor na OneDrive serveru. 

15 godina
mfrankovic kaže...

Sijeca li se netko copy.com cloud servisa koji je obecavao brda i doline i terabajte besplatnog storage. Gdje li su sada oni (https://www.copy.com/page/home;section:plans)? Tako ce i svi ovi sta dzaba daju vise nego sto mogu zaraditi. 50GB OneDrive je $24/godisnje, sto je 156 kn. 1 TB + O365 je 500 kn godisnje. Dakako, postoje i druge opcije. Ja osobno lokalno imam na dva diska podatke a onda dodatno syncam Synology na OneDrive i radim backup u Azure blob. 500 kn godisnje za tako nesto nije puno.

Kad radiš u MS-u onda cijena nije u pitanju.

Šalu na stranu jasno je bilo da su ponuđeni kapaciteti bili u promocijsku svrhu. Nakon okupljanja dovoljnog broja korisnika promocija je istekla i tko treba puno prostora treba ga platiti. Ne vidim problem u ovakvom pristupu. Fer su ponudili free varijantu s 5 GB. Sad je li to malo ili dovoljno, o tome bi se dalo raspravljati. Po meni nude dovoljno prostora. Ja osobno preferiram Dropbox tako da mi je OneDrive rezervna varijanta (bio vezan uz MS Lumia telefon), za privatne stvari. Iako imam i koristim OneDrive za poslovne korisnike kada trebam dijeliti veće fileove, bez komplikacije i filozofiranja opet koristim Dropbox jer me OneDrive u nekoliko navrata iznevjerio i razočarao.

Kad već tebe citiram, što se događa s One Drive for Bussiness? Prije je bio potpuno odvojena aplikacija od privatnog a sada mi se čini da se nekako integriraju (ili sam možda u krivu).

Stručnjak za odmaganje...
16 godina
RobertS kaže...
..

Krivo gledaš, dio Windowsa je OneDrive klijent, a ne prostor na OneDrive serveru. 

-krivo gledaš..

-storage kojeg je MS dao korisnicima free .. trenutno 15GB, može bez problema povećati, ne smanjiti i ucjenjivati plaćanjem.

Upravo zato (čitaj text..) ne može ni MS ugasiti-obrisati... samo prijeti (ucjenjuje).

čemu uvođenje drugih komercijalnih servisa za usporedbu (cijene i sl..) tema je konkretno onedrive i sadašnjih 15GB koje će se smanjiti na 5GB ili plaćanje razlike. + kao i do sad svatko je mogao zakupiti bilo gdje bilo kad bilo koju količinu.. a tema je?

ili ovako, nije li i reklama o storageu upravo dio kampanje nabavke-prijelaza na npr win10?.. tad je sve komercijala (plaćeno).

-upravo storage je ono što je MS dao, klijent je nevažan jer isti klijent možeš koristiti i sa zakupljenim.. dakle, baš je storage MS dao free. Uzeti ne može nešto što je dao (to čak nije soft licenca pa da je samo korištenje..). Roba ili usluga, ako je jednom data (prodana, poklonjena) ne može se tražiti nazad osim u slučaju kršenja neke ugovorne obveze. Koje? Usporedi s bilo čime, npr tv-mob .. usluge.

Ono što MS (bilo tko) može je povećati, pojeftiniti .. u korist korisnika, za sve ostalo nema pravo.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.7.2016 12:08 (ihush).
17 godina
A Office365 preko AAI racuna ne dopusta koristenje OneDrive aplikacije, tako da tih 1TB i nije bas funkcionalno.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nemojte me krivo shvatit, ali to što Microsoft radi je bezobrazno. Korisnici su dok je bio SkyDrive imali 25 GB besplatno, pa su to smanjili na 7 GB kada je došao OneDrive i dodali bonuse da bi na kraju smanjili prostor na 5 GB i sve bonuse ukinuli. Dakle, prvo navuku korisnike, a onda ih tjeraju dalje. Za koju godinu prostor će vjerovatno još dodatno smanjiti na 1 GB. Uostalom, ako netko ima veliku brzinu interneta (više od 50 Mb/s) ne vidim razlog zašto bi koristio OneDrive na kojem su brzine ograničene.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.3.2017 12:33 (Marko :D).

2 0 hvala 0
14 godina
Mislim da je svatko tko je koristio Onedrive, ranije ove godine mogao jednostavno jednim klikom, kao što sam ja zadržati sve bonuse tako da i nakon ovog datuma ja ostajem na besplatnih 40GB.

4 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Inovator kaže...
A Office365 preko AAI racuna ne dopusta koristenje OneDrive aplikacije, tako da tih 1TB i nije bas funkcionalno.

Je li tvoja ustanova prijavljena?

http://www.srce.unizg.hr/office365

11 godina
neaktivan
Marko :D kaže...

Korisnici su dok je bio SkyDrive imali 25 GB besplatno, pa su to smanjili na 7 GB kada je došao OneDrive

Ali si mogao reagirati i tražiti da ti ostane 25GB.

16 godina
neaktivan
ihush kaže...
RobertS kaže...
..

-krivo gledaš..

-storage kojeg je MS dao korisnicima free .. trenutno 15GB, može bez problema povećati, ne smanjiti i ucjenjivati plaćanjem.

Upravo zato (čitaj text..) ne može ni MS ugasiti-obrisati... samo prijeti (ucjenjuje).

čemu uvođenje drugih komercijalnih servisa za usporedbu (cijene i sl..) tema je konkretno onedrive i sadašnjih 15GB koje će se smanjiti na 5GB ili plaćanje razlike. + kao i do sad svatko je mogao zakupiti bilo gdje bilo kad bilo koju količinu.. a tema je?

ili ovako, nije li i reklama o storageu upravo dio kampanje nabavke-prijelaza na npr win10?.. tad je sve komercijala (plaćeno).

-upravo storage je ono što je MS dao, klijent je nevažan jer isti klijent možeš koristiti i sa zakupljenim.. dakle, baš je storage MS dao free. Uzeti ne može nešto što je dao (to čak nije soft licenca pa da je samo korištenje..). Roba ili usluga, ako je jednom data (prodana, poklonjena) ne može se tražiti nazad osim u slučaju kršenja neke ugovorne obveze. Koje? Usporedi s bilo čime, npr tv-mob .. usluge.

Ono što MS (bilo tko) može je povećati, pojeftiniti .. u korist korisnika, za sve ostalo nema pravo.

Bog dao, Bog uzeo. Ono što nisi platio ti ne pripada i Microsoft ako želi može sutra potpuno ukinuti besplatni Tier i ti tu ne možeš ama baš ništa. Niti je besplatni online storage tvoje zakonsko ili ljudsko pravo, niti je Microsoft ili bilo tko drugi dužan tebi ili bilo kome drugome išta poklanjati. TANSTAAFL. Ako ti se OneDrive ne sviđa, koga briga, vote with your dollar, prijeđi nekom drugom, barem u ovom segmentu ne nedostaje konkurencije.

10 godina
protjeran

i sto sad? dropbox nevolim, googledrive dava 17gb... gdje otici?

17 godina
neaktivan

Davno sam ja odustao od cloud backup-a. Iz jednog jednostavnog razloga - spor upload, i to spor do bola. Kupio 2 WD Red 2TB i stavio u raid 1. Taj PC koristim kao torrent klijent, NAS i backup. Stari (ssd koji sam izvadio iz laptopa kad je dreknila matična) Intel 520 series 240GB ubacio u vanjsko USB 3.0 kućište i to koristim kao neki short term backup. Dok god se ne poprave brzine upload-a (trenutno sam kod optime na VDSL 60/10, ali tih 10 je većinom oko 5-7 dok je download preko 45 24/7) neće mene ti cloud servisi vidit. A na OneDrive imam 20Mb nečega što ne mogu naći što je.

Windows Phone 8.1 - L520, L822, L930...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Znam i imam 25 GB na jednom računu. Uzeo sam citirano samo za primjer kako sve smanjuju...

15 godina
Ja imam 40gb plus. Ako i smanje bit će oko 20, mada sam kliknuo na ovaj link kada se trebalo spasit.
Nije sve u sarkazmu, ima nešto i u podjebavanju..
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ovaj dio mi je zanimljiv:

pCloud Challenged Hackers Around the World
$100,000  prize
6  months
2860  participants
0  hacks
We are confident that we have built client-side encryption software that nobody can hack. To prove this, we challenged hackers from all parts of the world. Participants from top universities, including Berkeley, Boston, MIT and 613 other organizations put our encryption system to the test. None of them succeeded!

PS - meni su ukinuli bonus prostor sto sam imao .... sad sam u prekoracenju na OneDriveu

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.7.2016 16:12 (Darko1983).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Thinker kaže...
Dex.pwn kaže...

/CUT/

Ubiti, kad ti je uključeno kopiranje fotki na OneDrive...

Ubiti koga-što?

U biti

14 godina
odjavljen
dark_wizz kaže...

Davno sam ja odustao od cloud backup-a. Iz jednog jednostavnog razloga - spor upload, i to spor do bola. Kupio 2 WD Red 2TB i stavio u raid 1. Taj PC koristim kao torrent klijent, NAS i backup. Stari (ssd koji sam izvadio iz laptopa kad je dreknila matična) Intel 520 series 240GB ubacio u vanjsko USB 3.0 kućište i to koristim kao neki short term backup. Dok god se ne poprave brzine upload-a (trenutno sam kod optime na VDSL 60/10, ali tih 10 je većinom oko 5-7 dok je download preko 45 24/7) neće mene ti cloud servisi vidit. A na OneDrive imam 20Mb nečega što ne mogu naći što je.

Neka sigurnosna kopija nećega.

Ne znam, al moj upload je 10 Mbps, i video od 60-ak MB uploada za 30-ak sekundi.

17 godina
neaktivan
Meni je 300 GB uploadalo sa Synology NASa za cca 1 dan ako se ne varam. Backup istog u Azure blob u pola dana. Imam Iskon 80/40 link.
Yes, I work for Microsoft!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ihush kaže...

.. dakle, baš je storage MS dao free. Uzeti ne može nešto što je dao (to čak nije soft licenca pa da je samo korištenje..). Roba ili usluga, ako je jednom data (prodana, poklonjena) ne može se tražiti nazad

Ajde ajde..nema u toj priči nikakvog uporišta.

Može mijenjat uvjete korištenja kad god im se digne.  Znaš zašto?  Zato što njihov hebeni server je u Irskoj i cucla struju za klime. I kad računica kaže da ispaltivost prelazi u trošak...reže se...naravno ovaj put po free korisnicima.  Pa COPY se ugasio neki dan iz tog vrlo jednostavnog razloga. Šlepali su se neko vrijeme u minusu od 100 000 korisnika. Nisu ih nabavili.

Sugasync poznati i koncepciski vrlo kreativan cloud...jednostavno naprasno ugasio popularnu free opciju.

Dobijete mail...imate rok za transfer..sve uredno.

Pa nije ovo parcela zemlje na mjesecu koju si kupio i ucrto na katastru i zemljišniku.  Obična usluga koja je još i džaba...i promjenjeni su uvjeti korištenja! Ciao-bao!! Puno vas muktaša pocucla struje kako bi se to ohladilo.

Kaže Jadranka uvodimo privremeno PDV na 23%. Tih 1% su privremeni. Jesu qrc.  Vlada promjeni uvjete korištenja.

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na Bol-u.. WindowsPhone die hard fanboy koji ne napušta brod.
16 godina
neaktivan

Inace sto vam fali s dropboxom? Meni jedino sto nema klijent za ARM arhitekturu (raspi). 22.88GB dovoljno za vecinu podataka s kojima radim, a bez problema se digne na taj prostor (virtualbox, klonirat drive svaki puta s novom mac adresom i eto za sat vremena + 16GB i uploadas slike fino i imas skoro 23GB)

mojpismonosa
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Sorry ako je offtopic,ali kako bi bilo preljepo kada bi netko pametan napravio tutorijal,kako se registrirati na ovo  ćudo i dobiti nevjerovatnih 36 TB free clouda!

Ja sam probao puno puta,ali svaki puta zapnem negdje u proceduri!

100% je moguće,za Europljane napraviti acc i dobiti ovu ljepotu od acc!

.....Samo kako?

Ako želiš pobijediti,ne smiješ izgubiti!
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.7.2016 20:46 (Milka30).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice