"Jeftini" iPhone SE će u Hrvatskoj biti drastično

poruka: 123
|
čitano: 19.314
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na ""Jeftini" iPhone SE će u Hrvatskoj biti drastično ".
16 godina
odjavljen
Re: "Jeftini" iPhone SE će u Hrvatskoj biti drasti
Ajar kaže...

odnos plaćanja debitna/kreditna kartica je nekih 50/50. eto materijala za psihologe, sociologe, marketingaše, psihijatre, buduće trgovce itd. 

Glavas_ZG kaže...
Ajar kaže...

psihijatre 

ukay1000 kaže...
Odnos debitna/kreditna ti je 80:20 za debitnu. Govorim iz iskustva. Ali da. Ljudi na kredu dizu sve. Od kuca, automobila, tehnikalije, hrana, odjeca obuca, zvakace... Sve. Dok se pegla nek se pegla. Kaj sad. Vracali bumo pomalem...
Ajar kaže...
Tonči kaže...

Još kad bi ljudi znali da kreditna kartica nema veze s podizanjem kredita... 

to jest točno no troši se ono čega nemaš i tako stvara nepostojeći novac (kao sredstvo razmjene) = inflacija. 

ukay1000 kaže...
Tonči kaže...

Još kad bi ljudi znali da kreditna kartica nema veze s podizanjem kredita... 

To si rekel kao da si jucer shvatio to. Da, kreditna nema veze s podizanjem kredita, ali ti je isto omogucen iznos koji ne posjedujes vec je "bankovni" i imas ugovoreni otplatni plan (revolving i automatska podjela troskova). Dode ti skoro na isto, zapravo, jos i gore.

Mislim ukay1000 da nisi shvatio moj komentar. Iz tvojih i drugih komentara da se pročitati da je kupovanje "kreditnim karticama" "za psihijatriju" ili nešto slično. Vrijeđanje ljudi koji se služe tim načinom kupovine nema logike. To pokazuje da vam nisu jasne osnove platnog prometa i moderne trgovine, kao i obročno plaćanje. Naravno, politički, mentalitetno i gospodarski Hrvatska je u 19. stoljeću i ne prati trendove u ničemu pa tako ni platnom prometu

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.3.2016 16:39 (Tonči).
14 godina
neaktivan
Torent kaže...

O gdje se tacno u ovom clanku govori o istim cijenama na ovim trzistima?

"...and UAE will also be getting the phone around that time...:". Govori o o priblizno istom terminu pocetka prodaje....

Mislim da Vam neće biti teško naći tu rečenicu budući da tekst ima samo tri(3) rečenice:

"The company also issued a press release stating the phone will be priced at INR 39,000 ($584) for the 16GB model."

I da neki od poznatih izvora predviđaju slabu prodaju ovog modela na spomenutim tržištima:

http://fortune.com/2016/03/22/why-apples-new-iphone-may-flop-in-china-india/

http://gadgets.ndtv.com/mobiles/features/iphone-se-faces-challenge-measuring-up-in-china-india-816623

17 godina
Tonči kaže...

Mislim ukay1000 da nisi shvatio moj komentar. Iz tvojih i drugih komentara da se pročitati da je kupovanje "kreditnim karticama" "za psihijatriju" ili nešto slično. Vrijeđanje ljudi koji se služe tim načinom kupovine nema logike. To pokazuje da vam nisu jasne osnove platnog prometa i moderne trgovine, kao i obročno plaćanje. Naravno, politički, mentalitetno i gospodarski Hrvatska je u 19. stoljeću i ne prati trendove u ničemu pa tako ni platnom prometu

Meni su osnove platnog prometa jako jasne, ali tebi nije klasicna hrvatska prica u kojoj se previse nagledam propalih ljudi koje su kreditne kartice skoro kostale glave. Nazalost, ti iz svoje udobne fotelje i ogronmim mjesecnim primanjima to ne mozes ni znati jer sareni i sretan svijet u kojem zivis ti ne "dozvoljava" da se spustis malo dole, do mjesta gdje obitavaju "normalni" ljudi, i sam se uvjeris kakvo je stanje. Kreditna kartica je sranje, kupovanje na nju je iz prve super, ali i pogubno za debelu vecinu njenih korisnika. Iznimaka ima, mozda i sam spadas u nju, ali generalno nisi objektivan.

Sad smo u blesavom offtopicu zbog skupog ajfona i kupovanja istog na kredu.

17 godina
Kolacic kaže...
Tonči kaže...
Pa tko normalan kupuje telefone u Hrvatskoj?! Apple je uvijek koštao puno više nego u Europi, a kamoli SAD-u.

Kako to misliš? Malo prošetati trgom u Zagrebu pa ćeš vidjeti ;)

S obzirom kakav je kvaliteta Jabučarskih kopija, pametni i lukavi šminkeri za malo love imaju statusni simbol.Recimo ovaj dole primjer, moš ga slobodno okačit na čelo pa hodat Zagrebačkom špicom jer to je iPhone6S, a original je samo preskupo šminkersko smeče.

NEW_MAN kaže...
16 GB je dno dna. Imam 16 GB telefon koji radi savrseno i super sam zadovoljan dok ne dojde update pa moram brisat sve zivo jer ne mogu instalirat.
Samo radi toga moram kupit novi telefon i niceg drugog.

Ljudi se opterečuju sa količinom memorije, a gdje je Led lampica za informacije i upozorenja, e hebiga toga nema nigdje.

http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/iphone-7-plus-imat-256-gb-interne-memorije/234413.aspx?page=1&jumpto=4890987&sort=asc&view=flat

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
10 godina
neaktivan

a ja mislio da će biti jeftiniji LOL.. pa kod nas se uvijek očekuje puno skuplje....

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.3.2016 16:58 (dadn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
1student kaže...
Torent kaže...

O gdje se tacno u ovom clanku govori o istim cijenama na ovim trzistima?

"...and UAE will also be getting the phone around that time...:". Govori o o priblizno istom terminu pocetka prodaje....

Mislim da Vam neće biti teško naći tu rečenicu budući da tekst ima samo tri(3) rečenice:

"The company also issued a press release stating the phone will be priced at INR 39,000 ($584) for the 16GB model."

I da neki od poznatih izvora predviđaju slabu prodaju ovog modela na spomenutim tržištima:

http://fortune.com/2016/03/22/why-apples-new-iphone-may-flop-in-china-india/

http://gadgets.ndtv.com/mobiles/features/iphone-se-faces-challenge-measuring-up-in-china-india-816623

Ako vec citiras citiraj cijelu recenicu. "Apple previously announced that India will be among the second wave of countries to get the iPhone SE in "early April". The company also issued a press release stating the phone will be priced at INR 39,000 ($584) for the 16GB model." U ovoj recenici se govori o indiji i cijeni u indiji u indijskoj valuti. U sledecem pasusu se govori da ce u jos nekim, taksativno nabrojanim, zemljama prodaja poceti u otprilike isto vrijeme bez navodjenja cijena u tim zemljama niti je igdje natuknuto da ce cijena biti ista ili slicna kao u indiji. S razlogom je to razdvojeno u 2 pasusa...

10 godina
protjeran
dabar_solta kaže...
Onjegin kaže...

"Ne shvaćam da drugi ljudi koriste svoje multimedijalne uređaje na način koji se razlikuje od mog pa je Samsung ACE najbolji uređaj za sve ljude na svijetu".

ne nego ne shvaćam zašto bi neko koristia mobitel za takve stvari to mi je nerazumljivo, ne okreći moje rječi u nadi da opravdaš svoje teško zarađene ali tako lagano i uludo potrošene novce na tako beskoristan uređaj,koji još uz sve to nema ni dovoljno memorije za ono šta se reklamira da radi?

Ti momak panj, ali to onaj teski. Drugi ljudi koriste mobitel drugacije od tebe i 16 Gb je malo. Nece snimati video sat vremena, ali ces imati klipove od par minuta i jos ako je 4k video, ode to brzo. Ako imas koji malo zahtjevniji app ili igru zna biti sigurno 1-2 Gb, itd.

32 Gb je malo, a mogu misliti 16.

14 godina
neaktivan

@Torent

Zaista Vas ne razumijem. I ne shvatam da postoji neko ko ne razumije šta je napisano u tekstu, i na šta se komentar odnosi. Mozda da pročitate tekst koji je napisao Petric, a zatim moj komentar. Ovim postom završavam komunikaciju po ovom pitanju.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Svaki puta me podsjetite u kakvoj rupčagi živim.

2 0 hvala 2
9 godina
odjavljen

@1student  Razumijem ja odlicno samo sto si ti povezao stvari koje u tekstu nisu povezane. To je tvoj problem a ne problem teksta.

Nigdje u tekstu koji si linkovao se ne kaze da ce cijena biti priblizno ista u indiji i hrvatskoj (mozda hoce ali to tekst ne govori) vec se govori da ce termin pocetka prodaje biti otprilike isti...

Iskopiraj dio teksta gdje se u clanku koji si linkovao govori da ce cijena biti priblizno ista? zasto gsmarena navodi cijene u INR a tek u zagradi koliko je to u USD ako je to pretpostavljena cijena za sve drzave spomenute u drugom pasusu...Ne vjerujem da apple istice cijene za medjunarodno trziste u INR ;)

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.3.2016 17:45 (Torent).
14 godina
neaktivan

@Torent

Nazalost, Vi još uvijek ne razmijete jel da?

Novinar Bug.hr gospodin Dragan Petric u komentaru dana (u ovom članku iza koga pišemo ove postove) navodi sljedeće:

"Razumna cijena iPhonea SE – a u Kini i Indiji Apple neće odstupati od cijene telefona u SAD-u – vratiti će iPhone na radare kupaca najmnogoljudnijih podneblja na svijetu. Uspjeh je zajamčen.

S druge strane, u Hrvatskoj će iPhone SE biti najskuplji na svijetu! Konkretno, koštat će otprilike 50% više nego u SAD-u. Već je, naime, objavljeno kako će 16-gigabajtni iPhone SE – dakle onaj s najbesmislenijom količinom pohrambene memorije – u EU koštati 490 eura, odnosno 550 dolara. To je 150 dolara više nego u SAD-u, dakle 40% skuplje. Hrvatska jest u EU, no cijene Appleovih uređaja – ponajviše zbog toga što imamo golemi PDV, ali i zato što lokalni distributeri moraju imati makar nekakvu maržu – uvijek su pet do deset posto skuplje nego u ostatku Unije, pa možemo biti sigurni da će u najboljem slučaju iPhone SE 16 GB kod nas koštati oko 530 eura,"

završen citat.

Spomenutih 530€ je oko 594 dolara

Nakon što sam to pročitao ja sam naveo link na vijest s GSM arene:

http://www.gsmarena.com/apple_to_launch_the_iphone_se_in_india_on_april_8-news-17363.php

U kojoj se pominje cijena od oko $584 USD.

Ja sam se nadovezao da proizilazi iz vijesti s GSM arene da nije  tačno to će indijsko tržiste imati sličnu cijenu kao i američko tržište. Cijene HR i IND su slične. Želio sam samo reći da se u tekstu pretjeruje. NIsam govorio o terminima izlaska, niti da će na svim tržištima biti ista.

Da li sada razumijete?

Neko sam siguran da će odgovor biti negativan?

1 0 hvala 0
16 godina

Čemu ovolika količina negodovanja radi takve sitnice poput cijene kad pravim vjernicima epla ona nikad nije predstavljala problem? 

Trebali su dileri još više nabiti cijenu jer na ovom podneblju uvjek pali ona stara "tko ne zna što valja zna što je skupo" 

Creativity is allowing yourself to make mistakes. Art is knowing which ones to keep.
Moj PC  
7 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Magnolia_fan kaže...

Ti momak panj, ali to onaj teski. Drugi ljudi koriste mobitel drugacije od tebe i 16 Gb je malo. Nece snimati video sat vremena, ali ces imati klipove od par minuta i jos ako je 4k video, ode to brzo. Ako imas koji malo zahtjevniji app ili igru zna biti sigurno 1-2 Gb, itd.

ako mogu kupit pravi pravcati gps i zavidat ga u auto di mu i je mjesto  ,mobitel koji zove šalje poruke i ima prosjećnu kameru i fm radio,normalni fotoaparat s pravim objektivom kojim se da napravit poštenu sliku i snimit kakav takav fullhd video ,zašto ne?
meni ovo sve lakše i bolje nego sve u jednom uređaju,i jeftinije. i nisam zato panj,dapaće sam si sebi objasnija , koristim mobitel drugaćije od tebe(za pozive/poruke) i ovde filozofiram zašto mi je to bolje,ko mi brani filozofirat na forumu,ne uzimaj forum osobno,nećeš se provest dobro. lipo upali na tatinom ajfonu (16gb) fm radio i opusti se.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.3.2016 19:25 (dabar_solta).
9 godina
odjavljen

Koja kombinacija mobitela i gpsa je jeftinija od samog mobitela? Pa svaki smartphone ima navigaciju? CEmu kupovati jos jedan uredjaj koji ne radi nista bolje nego vec sto imas. Cemu 4k video ako mozes snimiti par minuta takvog videa? Uredjaj koji se hvali naprednom kamerom ima vrlo mali storagespace koji ne mozes prosirivati i kazes da to nije navlakusa da kupis onaj od 64 GB? Koja je to logika... Kao da ti prodaju f1 auto koji ima rezervoar za 15 minuta voznje... U stvari sad mi pade na pamet jedan, Bugati vejron ima goriva za 12 minuta ;)

Zato je meni kombinacija nosaca za auto koji ima qi brzi punjac i NFC tag nepobjediva. Stavis mob na njega automatski je na punjenju pali se gps ili neka druga aplikacija i bluetooth kojim se automatski kaci na audio sistem. Jednim pokretom punjenje, navigacija i handsfree aktivirano....

10 godina
protjeran
dabar_solta kaže...
Magnolia_fan kaže...

ako mogu kupit pravi pravcati gps i zavidat ga u auto di mu i je mjesto  ,mobitel koji zove šalje poruke i ima prosjećnu kameru i fm radio,normalni fotoaparat s pravim objektivom kojim se da napravit poštenu sliku i snimit kakav takav fullhd video ,zašto ne?
meni ovo sve lakše i bolje nego sve u jednom uređaju,i jeftinije. i nisam zato panj,dapaće sam si sebi objasnija , koristim mobitel drugaćije od tebe(za pozive/poruke) i ovde filozofiram zašto mi je to bolje,ko mi brani filozofirat na forumu,ne uzimaj forum osobno,nećeš se provest dobro. lipo upali na tatinom ajfonu (16gb) fm radio i opusti se.

Ogledan primjer kako funckionira mozak tipicnog HDZovg rualnog glasaca. Ne mozes mu promjeniti misljenje jer on zna najbolje, svijet izvan njegovog sela/gradica ne postoji i ego kao Eiffelov toranj, i vjerojatno siromasnog obrazovanja.

11 godina
protjeran
Ivo Robić kaže...
blablabl

đava odnija i tebe i hdz i sve ostale stranke. jesan ti lipo napisa da filozofiran bezveze (i bez znanja)i da me boli najmanji ud šta ti misliš,isto toliko bi i tebe tribalo bolit šta drugi misle.

15 godina
Magnolia_fan kaže...
dabar_solta kaže...
Onjegin kaže...

"Ne shvaćam da drugi ljudi koriste svoje multimedijalne uređaje na način koji se razlikuje od mog pa je Samsung ACE najbolji uređaj za sve ljude na svijetu".

ne nego ne shvaćam zašto bi neko koristia mobitel za takve stvari to mi je nerazumljivo, ne okreći moje rječi u nadi da opravdaš svoje teško zarađene ali tako lagano i uludo potrošene novce na tako beskoristan uređaj,koji još uz sve to nema ni dovoljno memorije za ono šta se reklamira da radi?

stvarno ne vidim smisla snimati 4k video sa mobitelom?? zakrcavat ga i to držati na mobitelu?? pa nećeš 4k gledati na 4-5-6",,   kad ti je i fullHD previše za gledati na mobitelu,, šta nije pametnije taj klip iskrcat na komp ili stavit na Youtube/private i gledat od kud želiš

9 godina
odjavljen

Kakve veze ima snimanje sa gledanjem? Snimam na rodjendanu cijeli dan i navece gledam na lcdu. Znaci trebam tegliti i lap sa sobom pa svakih par minuta video to kopirati na lap da ne napunim memoriju.... Joj majko mila logike....

Nemam iphone pa se nadam da ima OTG pa da mozes barem stick utaketi pa iskopirati... Ima li?

Uostalom sta uopste ima smisla raditi na 4"? Telefonirati i sms? Pa sta ce ti mob od 500 EUR za to?

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.3.2016 20:30 (Torent).
16 godina
odjavljen
ukay1000 kaže...
Tonči kaže...

Meni su osnove platnog prometa jako jasne, ali tebi nije klasicna hrvatska prica u kojoj se previse nagledam propalih ljudi koje su kreditne kartice skoro kostale glave. Nazalost, ti iz svoje udobne fotelje i ogronmim mjesecnim primanjima to ne mozes ni znati jer sareni i sretan svijet u kojem zivis ti ne "dozvoljava" da se spustis malo dole, do mjesta gdje obitavaju "normalni" ljudi, i sam se uvjeris kakvo je stanje. Kreditna kartica je sranje, kupovanje na nju je iz prve super, ali i pogubno za debelu vecinu njenih korisnika. Iznimaka ima, mozda i sam spadas u nju, ali generalno nisi objektivan.

Iznenadio bi se koliko mi zapravo primanja nisu ogromna, dapače, za struku su niska. No to i dalje nema veze s kreditnim karticama kao takvima. Kreditna kartica je sredstvo, a račun opet moraš platiti na kraju mjeseca. Znam da ljudi to mogu zaboraviti, ali to baš i nije pametno, zar ne? Kako možeš reći da je pogubna za većinu korisnika? Time želiš reći da većina korisnika misli da se račun kreditne ne mora platiti? Pa to je i razlog zašto nam država ima problem - elementarna financijska pismenost je na niskim razinama. Kreditna ti omogućava da kupiš stvar na rate, ali i dalje je moraš moći platiti. Kako je to sranje? Kako ćeš bez kreditne kartice kupiti bilo što više od djelića mjesečne plaće?! Kako ti kupiš knjige djetetu za školu? Cipele? Bojler? Auto? Da imaš i visoku plaću kakvu imaju inženjeri u IT-u ili liječnici, opet ti treba kreditna. Da ti je plaća 10 tisuća kuna neto, opet njome nećeš baš kupiti puno toga.

Poanta je da, ako već kupuješ mobitel, onda ga je pametno kupiti na max beskamatnih rata koliko možeš. Nema smisla da ga kupuješ odjednom, jer ga nećeš odmah pojesti kao sendvič, a primanja ti stižu u ratama, zašto ne bi stvari koje koristiš u ratama tako i plaćao?

Kupovina nečega za što nemaš novca, kao recimo iPhone 6S+ 128GB od 1000 eura, a uz plaću od 300 eura, nije pretjerano pametno ni u gotovini ni karticom. Ne možemo okriviti kreditne kartice za glupost ili neznanje.

17 godina

Mene služi provjereni Xiaomi Redmi 1s kojeg sam kupio davnih dana za 1200 kn iz Kine.

Iphone nikada nije vrijedio te novce, a ljudi koji čekaju u redovima prvi dan prodaje da ih se pokrade su zanimljiv socijološki fenomen.

mag.iur.

12 0 hvala 0
15 godina
A onda ti treba memorije koliko misliš snimati,,

ja osobno za takve stvari imam dslr pa kad znam da mi je nešto bitno snimim kako treba, mobitel je tu ako je frka pa da uhvatim, nesto bitno, a to je jakoooo rijetko,, čak i fotke jako malo radim sa njim jer ne želim imati brdo fotki nego par i to pravih
17 godina
neaktivan
Kolacic kaže...

15k slika,600 pjesama,par desetaka videa i 16gb odnosno 12 više nije dovoljno,sad aplikacije i igre pih. 

Mobitel mi služi kao mp3,kamera,fotić. 

Poruka namijenjena ovima kojima je 16gb dosta i da ne treba više, sad razmišljam uzeti i memorijsku od 64gb.

U hrvatskoj iPhone drži cijenu,stari iPhone 4 dostigne cijenu od 700kn! Zašto? Jer je to više status nego Jel potrebno i za sta služi taj mobitel.

Ovo će se isto tako prodavati. Koga briga koliko košta ako sam ja s iPhone veća faca od tebe iako nemam za germu. 

Šteta samo što su izbacili modele od 8gb ipak su jeftiniji jer Apple žestoko naplaćuje razliku u cijenu na memoriji pa je onda i roditeljima jeftinije uzeti.

Ali neka i ovako će im djeca poput mozak prijetiti i tako dalje ako ne dobiju iPhone i roditelji će kupiti da budu dobri roditelji i imaju dobru djecu.

ja konkrentno na moto x style imam proznih oko 5 Gb od ugrađenih 32 Gb i to koristim za aplikacije igre i ostale stvari koje trebajuu brzi pristup memoriji...a sd kartica od 128 Gb ima slobodnih cca 10 Gb i ta je za torrente tisuće i tisuće slika unazad 10 godina slikanih, hrpa muzike i ostalog i jebeno mi je na knap...ješ mjesec dva i odo po ove sandiskove 200 Gb ak su izašle...

9 godina
odjavljen
bus kaže...
A onda ti treba memorije koliko misliš snimati,,

ja osobno za takve stvari imam dslr pa kad znam da mi je nešto bitno snimim kako treba, mobitel je tu ako je frka pa da uhvatim, nesto bitno, a to je jakoooo rijetko,, čak i fotke jako malo radim sa njim jer ne želim imati brdo fotki nego par i to pravih

Imam i ja ali zelim navigaciju koja mi treba 2 puta godisnje, zelim par igrica koje igram ponekad i sl. pa koliko moze kostati 16 gb dodatne memorije u mobu od 500 EUR?

17 godina
NEW_MAN kaže...
16 GB je dno dna. Imam 16 GB telefon koji radi savrseno i super sam zadovoljan dok ne dojde update pa moram brisat sve zivo jer ne mogu instalirat.
Samo radi toga moram kupit novi telefon i niceg drugog.

Onjegin kaže...
dabar_solta kaže...
Onjegin kaže...

Koliko je od toga korisniku dostupno? 

Koliko zauzima FHD video od sat vremena? Koliko zauzima 50 albuma (minimalan broj za svakog tko imalo vodi računa o slušanju glazbe)? Koliko slobodnog prostora traži popcorn time da bi uopće počeo gledati film? Koliko ti zauzimaju mape od navigacije?

16GB nije ni u kojem pogledu upotrebljivo.

1.neznam, 2. tko bi drža mobitel sat vremena u zraku? hvala ljepa nebi ,a o kvaliteti slike i objektiva nebi. 3.vodim raćuna o glazbi zato je i slušam doma u tišini .4.ko gleda video na malom ekranu? 5.navigacija jer svaki dan putujem 2km do posla?

Bravo momak!

Kolacic kaže...

15k slika,600 pjesama,par desetaka videa i 16gb odnosno 12 više nije dovoljno,sad aplikacije i igre pih. 

Mobitel mi služi kao mp3,kamera,fotić. 

Poruka namijenjena ovima kojima je 16gb dosta i da ne treba više, sad razmišljam uzeti i memorijsku od 64gb.

U hrvatskoj iPhone drži cijenu,stari iPhone 4 dostigne cijenu od 700kn! Zašto? Jer je to više status nego Jel potrebno i za sta služi taj mobitel.

Ovo će se isto tako prodavati. Koga briga koliko košta ako sam ja s iPhone veća faca od tebe iako nemam za germu. 

Šteta samo što su izbacili modele od 8gb ipak su jeftiniji jer Apple žestoko naplaćuje razliku u cijenu na memoriji pa je onda i roditeljima jeftinije uzeti.

Ali neka i ovako će im djeca poput mozak prijetiti i tako dalje ako ne dobiju iPhone i roditelji će kupiti da budu dobri roditelji i imaju dobru djecu.

Mene je sram, ali sad sam provjerio svoj stari ajfoun, kaže da još ima više od pola tih 16GB slobodno :/ No, da pojasnim... to je, ono, drugi mob koji nošam(fotkao s prvim)
i služi uglavnom za klepetanje s kolegama iz firme. S druge strane, možda još ima ljudi koji telefon koriste za uglavnom telefoniranje, pa je i njima dovoljan... no onda se čovjek pita a što
će im flagship. Iskreno, da kupujem te stvari, nebih baš za drugi fon tjerao modu. Da firma pod ugovorom može dobiti pristojan dual sim, vjerojatno bih bio zaovoljan time.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
16 godina
Ajme, ne postoji pojam "preskupo", samo da je tebi osobno skupo ili jeftino. Nekome je puno 10.000 kn/mj plaća,a nekome je malo 50.000 kn/mj. Je li to znači da je ovaj potonji gluplji jer ne zna s novcima??

Apple ima svoje razloge za 4" i 16GB modele. Ono što Apple želi postići s ovim je da tih 30 miljuna koliko ih je prodao prošle godine, 4" telefona, sad opet toliko proda, zajedno sa Apple Pay, iCloudom, Musicom i sličnim servisima.

16GB uopće nije malo za veliku većinu korisnika, upravo radi tih raznij servisa. Pa ja osobno slušam jako puno muziku na mob, bilo u autu ili u avionu, na Deezer posyncam sto mi se slusa, ako necu imat neta ili ce bit skup u romaingu ili los signal, a ako mi se to ne da slusat nakon, samo unsyncam. Isto je za videa i slike, uploadaju se na GP i super, sa telefona ih 90% obrisem, a ima 64GB prostora, slobodno oko 30 GB. Navigacija isto tako, GMaps sve odradjuje savrseno, downloadam areau koja mi treba i eto ga.

Na takve korisnike Apple cilja, te velika vecina njih, odnosno svi kupci Apple uredjaja, su zadovoljni su dobivenim/ulozenim, jer inace ne bi kupovali :)

Kao sta ja nikad ne bi kupio flagship killere od 200-300$, jer jos nisam u ruci imao neki za koji bi rekao "e to je to", dok sam sa iP koje sam koristio bio zadovoljan. SGS6E 64GB sam mijenjao za HTC One M9 i preporodio se :)

Svatko kupuje što voli iz razloga njemu znanih. Nisu kupci iPhonea ništa veće ovce od kupaca Samsunga, HTCa, LGa, OPa, ...
ptspclan.com | visit us ^^
13 godina
ukay1000 kaže...
Tonči kaže...

Nisu ih kostale kreditne kartice glave, nego vlastita glupost. Osim toga, postoje debitne, charge i kreditne kartice. Kreditne su skupe, ali charge kartice su ok. Em skupljas bodove, em imas bolju otplatu na rate najcesce (ne kredit nego otplata bez kamata). No i kreditne nisu lose sa svojim pre-approved iznosima gdje mozes u slucaju potrebe i hitnosti kupiti dosta skupe stvari. U svakom slucaju bolje od minusa na tekucem.

13 godina
Tonči kaže...

Poanta je da, ako već kupuješ mobitel, onda ga je pametno kupiti na max beskamatnih rata koliko možeš. Nema smisla da ga kupuješ odjednom, jer ga nećeš odmah pojesti kao sendvič, a primanja ti stižu u ratama, zašto ne bi stvari koje koristiš u ratama tako i plaćao?

Kupovina nečega za što nemaš novca, kao recimo iPhone 6S+ 128GB od 1000 eura, a uz plaću od 300 eura, nije pretjerano pametno ni u gotovini ni karticom. Ne možemo okriviti kreditne kartice za glupost ili neznanje.

Ja apsolutno sve sto mogu kupujem na rate, ako nema razlike u cijeni. Ako ima, onda iskljucivo odjednom. No ako mi se vec nudi kredit iste cijene kao i kes, uvijek cu uzeti na rate. Novac sad vrijedi vise nego novac sutra i ne vidim potrebu da placam unaprijed nesto sto mogu platiti za 3, 6 ili 12 mjeseci.

16 godina
odjavljen
F10EXX kaže...

Ja apsolutno sve sto mogu kupujem na rate, ako nema razlike u cijeni. Ako ima, onda iskljucivo odjednom. No ako mi se vec nudi kredit iste cijene kao i kes, uvijek cu uzeti na rate. Novac sad vrijedi vise nego novac sutra i ne vidim potrebu da placam unaprijed nesto sto mogu platiti za 3, 6 ili 12 mjeseci.

Upravo to je smisao mog komentara.

17 godina
neaktivan

Hm, kak onda placaju kurve?

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
10 godina
protjeran
1domagoj1 kaže...

Hm, kak onda placaju kurve?

K+ kuponima.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice