iPhone 7 Plus ima 50% više RAM-a od prethodnog mod

poruka: 125
|
čitano: 13.268
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "iPhone 7 Plus ima 50% više RAM-a od prethodnog mod".
16 godina
odjavljen
Re: iPhone 7 Plus ima 50% više RAM-a od prethodnog
Torent kaže...

Vidim ja to ali zasto je morao biti 3dtouch a nije se moglo odraditi sa press and hold. Na andoridu isto imas dodatne funkcije a nemas 3dtouch. To me interesuje....

Press and hold daje drugi izbronik (najčešče za biranje stavaka) dok 3dtouch daje brze prečace ili pretpregled nekih linkova, fotografija itd. Meni je bila korisna stvar. Ima jedan jailbreak tweak koji na neku foru (pretpostavljam da skuži po površini ekrana koju prst/otisak/doddir zauzima) omogučuje 3d touch i na na običnoj 6. Koliko dobro to radi - ne znam. Meni je bila korisna stvar. Fali mi sad

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to
13 godina
odjavljen
Torent kaže...

Vidim ja to ali zasto je morao biti 3dtouch a nije se moglo odraditi sa press and hold. Na andoridu isto imas dodatne funkcije a nemas 3dtouch. To me interesuje....

Ne kužim jel problem u imenu ili?

Neznam za android, ali ovdje je razlika doslovno u jačini pritiska.

Press and hold opcija na iOS-u služi za razmještanje ikona po ekranu, dok takozvani 3D touch služi za brži pristup značajkama aplikacija. (ja sam se ograničio na home screen, kao što je kolega iznad naveo, ima 3D touch i širu primjenu al najlakše je na ovom primjeru objasniti)

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.9.2016 10:08 (Zin8).
9 godina
odjavljen

Ispadam glup ali znam i to ali recimo na andoridu imas i razmjestanje ikona i dodatne funkcije oboje na press and hold. Ako odradis press and hold imas opcije a ako povuces ikonu odradi upravo to... Pokusavam shvatiti zasto je trebao poseban hardware za to jer ocigledno se mogli i bez njega. Ima li neka funkcija koja se dobila sa 3d touchem koja se nije mogla odraditi bez dodatnog hardware... To pokusavam saznati... Sve sto vidim imam i bez 3dtoucha pa me to zbunjuje....Ako su samo dodatne opcije za to nije trebao 3d touch...

16 godina
odjavljen
Torent kaže...

Toncči ti si developer ako sam dobro shvatio. MOzes li mi ti pojasniti ovo. Gledam video za iOS 10 al nebitno to. Kad sam gledao (nemam iskustva sa tim) iOS nikako da provalim sta je 3dtouch donio sto se nije moglo odraditi sa press and hold. KOliko vidim nista nije brze niti bolje ili ja nesto propustam. Sta se odradilo ili moze idraditi sa 3d touch a nije moglo drugacije?

To ti opet nema veze s developmentom, nego je odluka dizajnera. Ja također ne vidim preveliku svrhu tome. :)

Mirko935 kaže...
Tonči kaže...

Pa valjda ti je jasno da to apsolutno nikakve veze nema s browserom, a još najmanje s telefonom i njegovim OS-om?

Da mi je jasno ne bih pretpostavio da ima veze s browserom, zar ne?

S čim ima onda veze i kako dobiti normalan prikaz stranica na iPhoneu? I kad smo već tu, postoji li neki browser za iOS koji ima word wrapping?

S time kako je napisana web stranica. Zato i postoji mobilna verzija Buga, jer je napisana s ciljem da radi na mobitelima.  To nema veze s browserom baš nikakve. K tome je Safari daleko jedan od najboljih browsera što se tiče podržavanja standarda. Utjecaja na to kako ti izgleda web u kojim uvjetima ima najviše i potpuno autor stranice. 

Kod mene Bug forum izgleda točno onako kako bih očekivao da izgleda (sasvim dobro).

9 godina
odjavljen
Tonči kaže...
Torent kaže...

Toncči ti si developer ako sam dobro shvatio. MOzes li mi ti pojasniti ovo. Gledam video za iOS 10 al nebitno to. Kad sam gledao (nemam iskustva sa tim) iOS nikako da provalim sta je 3dtouch donio sto se nije moglo odraditi sa press and hold. KOliko vidim nista nije brze niti bolje ili ja nesto propustam. Sta se odradilo ili moze idraditi sa 3d touch a nije moglo drugacije?

To ti opet nema veze s developmentom, nego je odluka dizajnera. Ja također ne vidim preveliku svrhu tome. :)

....

To te pitam jer sta god sam vidio imam i bez 3dtoucha. Pitao sam se sta propustam. Opet kazem nemam iskustva sa 3dtouchem ali nikako da provalim zasto je trebao dodatni hardware za to...SVe sto vidim radi i sa press and hold...Mislio sam da nesto dobijate vi developeri da mozete iskoristiti ali ako sam dobro shvati i nesto previse osim da developujete vagu a opet ne znam koliko nivoa pritiska razlikuje ;)

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.9.2016 10:23 (Torent).
16 godina
odjavljen

Nisam ni probao, da ti budem iskren. Feature je nešto što imaju tek 6S i 7, tako da bi mi znatno smanjilo broj korisnika koji feature mogu vidjeti. Osobno i ne vidim što se nije moglo s duljim držanjem. Dobio si jednu razinu više, osjetljivost na pritisak, ali nisam dosad ni imao previše problema u sučelju da bi mi to trebalo.

9 godina
odjavljen

tako sam i ja zakljucio al rekoh da pitam. Znaci ubacen nepotreban hardware a izbacen potreban. Znaci press and hold jedan set opcija a jaci pritisak drugi set opcija. Ali nisam bas nesto primijetio da je to tako implementirano a i koliko ti brzih opcija uopste treba... Ako ih je 10 koja je onda svrha toga svega... Ok tnx...

13 godina
odjavljen
Torent kaže...

tako sam i ja zakljucio al rekoh da pitam. Znaci ubacen nepotreban hardware a izbacen potreban. Znaci press and hold jedan set opcija a jaci pritisak drugi set opcija. Ali nisam bas nesto primijetio da je to tako implementirano a i koliko ti brzih opcija uopste treba... Ako ih je 10 koja je onda svrha toga svega... Ok tnx...

Imam iphone 6s malo više od pola godine i iako mogu reći da sam fanboy, ovca kak bi rekli, taj 3D touch je opcija koju stvarno nisam uspio implementirati u svakodnevnu uporabu uređaja.

Čak mi je i isključena u opcijama. Brže okidanje selfija ili direktno otvaranje prozora za pisanje novog maila..duže mi treba da se sjetim da postoji da opcija nego da jednostavno otvorim aplikaciju i napravim kaj hoću.

9 godina
odjavljen
Zin8 kaže...
Torent kaže...

Imam iphone 6s malo više od pola godine i iako mogu reći da sam fanboy, ovca kak bi rekli, taj 3D touch je opcija koju stvarno nisam uspio implementirati u svakodnevnu uporabu uređaja.

Čak mi je i isključena u opcijama. Brže okidanje selfija ili direktno otvaranje prozora za pisanje novog maila..duže mi treba da se sjetim da postoji da opcija nego da jednostavno otvorim aplikaciju i napravim kaj hoću.

Prvo kao funboy nemas pravo da se zovec ovcom, to mi hejteri imamo pravo i nije ovca vec iOvca ;) Sala ;)

Hvala i tebi na pojasnjenju....Meni stvarno nije bilo jasno cemu to sluzi...Pa dva klika ti je daleko i jedno i drugo...

15 godina
neaktivan
Tonči kaže...

S time kako je napisana web stranica. Zato i postoji mobilna verzija Buga, jer je napisana s ciljem da radi na mobitelima.  To nema veze s browserom baš nikakve. K tome je Safari daleko jedan od najboljih browsera što se tiče podržavanja standarda. Utjecaja na to kako ti izgleda web u kojim uvjetima ima najviše i potpuno autor stranice. 

Kod mene Bug forum izgleda točno onako kako bih očekivao da izgleda (sasvim dobro).

Mobilne stranice nisam mogao podnijeti ni na K800 (opet on odnekud ), kamoli da ih debelo u 21. stoljeću koristim osim ako sam apsolutno primoran.

Svaka njemu čast na standardima, ali slabo mi to znači kao glupom krajnjem korisniku koji samo hoće da mu interwebs izgledaju isto across all the devices pa da mi bude svejedno uz koji uređaj pijem kavu ujutro i čitam nove uzbudljive zgode članova i članica BUG foruma.

Bit je da s njim ne izgleda kao inače bez obzira u čijim je to rukama, a s Operom na Androidu izgleda, tako da mi je u usporedbi s njom totalno jadno iskustvo korištenja Safarija, tj. interneta na iPhoneu, kako god hoćeš; kao i radi nepostojanja word wrapa. Jel, meni kao glupom krajnjem korisniku. Uzalud mu sve ostalo kad mi te dvije stvari iz prošlog desetljeća ne može omogućiti. IMO, ti se očito nećeš složiti i tebi su bitne druge stvari. Fine by me...

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.9.2016 10:47 (Mirko935).
16 godina
odjavljen
Mirko935 kaže...
Tonči kaže...

Mobilne stranice nisam mogao podnijeti ni na K800 (opet on odnekud ), kamoli da ih debelo u 21. stoljeću koristim osim ako sam apsolutno primoran.

Svaka njemu čast na standardima, ali slabo mi to znači kao glupom krajnjem korisniku koji samo hoće da mu interwebs izgledaju isto across all the devices pa da mi bude svejedno uz koji uređaj pijem kavu ujutro i čitam nove uzbudljive zgode članova i članica BUG foruma.

Bit je da s njim ne izgleda kao inače bez obzira u čijim je to rukama, a s Operom na Androidu izgleda, tako da mi je u usporedbi s njom totalno jadno iskustvo korištenja Safarija, tj. interneta na iPhoneu, kako god hoćeš; kao i radi nepostojanja word wrapa. Jel, meni kao glupom krajnjem korisniku. Uzalud mu sve ostalo kad mi te dvije stvari iz prošlog desetljeća ne može omogućiti. IMO, ti se očito nećeš složiti i tebi su bitne druge stvari. Fine by me...

Za sve probleme se moraš obratiti autorima foruma/stranice. Sve opcije koje trebaju postojati, postoje u Safariju. Ako nešto ne radi kako treba, to je problem stranice, ne Safarija.

15 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Za sve probleme se moraš obratiti autorima foruma/stranice. Sve opcije koje trebaju postojati, postoje u Safariju. Ako nešto ne radi kako treba, to je problem stranice, ne Safarija.

Znači, imam opciju koristiti browser i OS na kojem izgleda sve normalno ili kontaktirati svakog autora stranica na kojoj je tako velik i čudan tekst.  Baš će takve stvari mijenjati zbog jednog random lika kad vjerojatno većini to paše, kao i tebi.

Btw, gdje je u Safariju opcija da uvijek otvara desktop siteove? Ja je ne uspijevam naći, a tražio sam već par puta.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.9.2016 11:25 (Mirko935).
16 godina
odjavljen

Ali na Safariju izgleda sve normalno. Moj screenshot to dokazuje.

8 godina
neaktivan

Probao sam oko 9 ujutro kod šogorice na iPadu 2 otvoriti Bug, i isto je tekst nesrazmjeran u odnosu na normalan izgled.

A na Operi na Androidu mi je isto normalan kao i Mirku.

Tonči, ti očito imaš nekaj drugačije namješteno u postavkama Safarija, ako uopće ima kakve opcije vezane uz renderiranje teksta.

Opali SS da vidimo.

I da, to nema veze s web stranicom, svaki browser ima svoju implementaciju  renderiranja teksta,a dobar je onaj kod kojeg tekst najviše sliči izvornom.

Kruha i igala...

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
fer-de-lance kaže...

Probao sam oko 9 ujutro kod šogorice na iPadu 2 otvoriti Bug, i isto je tekst nesrazmjeran u odnosu na normalan izgled.

A na Operi na Androidu mi je isto normalan kao i Mirku.

Tonči, ti očito imaš nekaj drugačije namješteno u postavkama Safarija, ako uopće ima kakve opcije vezane uz renderiranje teksta.

Opali SS da vidimo.

I da, to nema veze s web stranicom, svaki browser ima svoju implementaciju  renderiranja teksta,a dobar je onaj kod kojeg tekst najviše sliči izvornom.

Stavio je već screenshot ranije u ovom postu, isto je kao na mojim: http://www.bug.hr/forum/post/komentari-it-vijesti/iphone-7-plus-50-vise-ram-prethodnog-mod/5155100.aspx

Mislim, ok je meni što je to njemu ok, ali meni to nije ok.

Btw, Tonči, nisi mi odgovorio može li se i gdje podesiti da uvijek otvara desktop site? Nije da provociram ili nešto, stvarno me zanima. Svuda po internetu piše da ne može.

8 godina
neaktivan

Joj da, već sam zaboravio da je stavio SS

Doći ćeš i ti u moje godine...

Stiže me Alzheimerović očito....

Uglavnom, ja bih s takvim renderiranjem stranice, da sam prisiljen koristiti njihov uredaj, brzo aktivirao neku eksplozivnu napravu u sjedištu Applea...

Kruha i igala...

1 0 hvala 0
16 godina
Tonči kaže...

Ne kužim. Pa jedino od CSSa što se drukčije definira za webkit u odnosu na Blink i Gecko su animacije. Toga, kao i CSS3 općenito, na Bug desktop rijetko ima.

Problem je u fontovima iOSa, vjerojatno se koriste sistemske zamjene za body (Arial - Roboto - Myriad Pro), a veličine nisu proporcionalne. Također Safari odnedavno na drukčiji način trpa divove ako taj način u CSSu nije definiran tako da njemu leži više responsive. Dakle Safari želi od svake stranice "napraviti" responsive.

Uglavnom ne vidim neki veliki problem. Na novom iPadu Pro tako i tako koristim Chrome, kao i na svemu, baš zato jer koristim na svemu.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.9.2016 12:42 (Mitch).
15 godina
neaktivan
Mitch kaže...
Uglavnom ne vidim neki veliki problem. Na novom iPadu Pro tako i tako koristim Chrome, kao i na svemu, baš zato jer koristim na svemu.

Nije li u Chromeu više-manje isti vrag? Bar na Androidu je. Jedan od razloga zašto ga ne koristim.

16 godina
Meni je identicno...uostalom i mora bit, ulogiraj se u Chromeu i u Operi pa vidi...isti engine.
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
15 godina
neaktivan
Mitch kaže...
Meni je identicno...uostalom i mora bit, ulogiraj se u Chromeu i u Operi pa vidi...isti engine.

Znam da je isti engine, zato se i čudim šta mu bi.  Ako stavim text scaling na 50% onda je samo mrvicu veći ovaj dio gdje piše "Ovo je tema..."

Ali nije bitno, ionako ga ne bih koristio iz drugih razloga.

16 godina
odjavljen
Mirko935 kaže...
Mitch kaže...

Nije li u Chromeu više-manje isti vrag? Bar na Androidu je. Jedan od razloga zašto ga ne koristim.

Ne znam što si ti napravio sa svojim iPhoneom i browserom, ali taj "poremećaj fonta" ja nemam. Meni sve izgleda točno kako bi trebalo. Možda da ga odneseš na servis?

15 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Ne znam što si ti napravio sa svojim iPhoneom i browserom, ali taj "poremećaj fonta" ja nemam. Meni sve izgleda točno kako bi trebalo. Možda da ga odneseš na servis?

Ti me zaje*bavaš ili stvarno ne vidiš koliko ti je veći font poruke nego ostatak stranice? 

Pretpostavljam da si i ti u godinama kao kolega fer-de-lance pa je oslabljeni vid razumljiva pojava 

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.9.2016 17:43 (Mirko935).
8 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...

Pretpostavljam da si i ti u godinama kao kolega fer-de-lance pa je oslabljeni vid razumljiva pojava 

Hehehehe, nizak udarac....

Ali si omašio ceo fudbal, kak bi neki rekli.

NA desnom oku imam dioptriju ravno 0, a na lijevom -0.4 (još od operacije), tak da se ne mogu požalit još na loš vid.

I molim te lijepo,balavac, malo respetka prema starijima 

Jer baš mi trebaju šibice....

(hehehehe, al sam ti sad zakuhao frku kod Tončija )

Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.9.2016 18:07 (fer-de-lance).
9 godina
odjavljen

pih a ja na oba +0,5 ;)

16 godina
odjavljen
Mirko935 kaže...
Tonči kaže...

Ti me zaje*bavaš ili stvarno ne vidiš koliko ti je veći font poruke nego ostatak stranice? 

Ja na tvojoj slici vidim da imaš problem s fontom, ali ja taj problem nemam ni u Safariju ni u Chromeu:

Lijevo je tvoj screenshot, sredina #1 je iPhone Chrome, sredina #2 je iPhone Safari, a skroz desno je moj N6P. Vidim da ti imaš problem, da iPhone nema problem i da Nexusov Chrome ima problem ogromnog fonta u naslovu itd.

Dakle, ne znam odakle ti drugačije, ali iPhone očito to bolje radi i prema tvojim kriterijima.

15 godina
neaktivan
fer-de-lance kaže...
Mirko935 kaže...

Hehehehe, nizak udarac....

Ali si omašio ceo fudbal, kak bi neki rekli.

NA desnom oku imam dioptriju ravno 0, a na lijevom -0.4 (još od operacije), tak da se ne mogu požalit još na loš vid.

I molim ze lijepo,balavac, malo respetka prema starijima 

Jer baš mi trebaju šibice....

(hehehehe, al sam ti sad zakuhao frku kod Tončija )

Torent kaže...

pih a ja na oba +0,5 ;)

Kakvi ste vi to starci onda, pa ja čak imam 4-5 na lijevom, na desnom nekih 0.5.

Nema veze, dobar je Tonči u duši, neće se on ljutiti.

Tonči kaže...

Ja na tvojoj slici vidim da imaš problem s fontom, ali ja taj problem nemam ni u Safariju ni u Chromeu:

Lijevo je tvoj screenshot, sredina #1 je iPhone Chrome, sredina #2 je iPhone Safari, a skroz desno je moj N6P. Vidim da ti imaš problem, da iPhone nema problem i da Nexusov Chrome ima problem ogromnog fonta u naslovu itd.

Dakle, ne znam odakle ti drugačije, ali iPhone očito to bolje radi i prema tvojim kriterijima.

Ali izostavio si ključni screenshot koji sam prvo okačio jučer, onaj iz Opere Mobile. Evo ga skroz desno na kraju posta (bog zna hoće li se vidjeti išta, vjerojatno neće ).

Evo i original na Driveu: https://drive.google.com/open?id=0B6MnzZYBMWUkdXFiRHZ2djhTWHM

iz ove poruke, jel: http://www.bug.hr/forum/post/komentari-it-vijesti/iphone-7-plus-50-vise-ram-prethodnog-mod/5155865.aspx

Za Chrome isto rekoh da me baš ne oduševljava.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.9.2016 18:15 (Mirko935).
8 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Zanimljivo, baš sam usporedio s Chromeom na laptopu(ako nam je to orijentir, meni jedini zadržava omjere pri zoomu), i ispada da ni na jednom screenshotu tekst nije ispravno prikazan, osim na Operi Mobile(nije među ovim tvojim screenshotovima), ali na njoj sidebar malo odstupa.

Kruha i igala...
15 godina
neaktivan
fer-de-lance kaže...

Zanimljivo, baš sam usporedio s Chromeom na laptopu(ako nam je to orijentir, meni jedini zadržava omjere pri zoomu), i ispada da ni na jednom screenshotu tekst nije ispravno prikazan, osim na Operi Mobile(nije među ovim tvojim screenshotovima), ali na njoj sidebar malo odstupa.

Đe odstupa, kako odstupa?  Sirijusli, na šta misliš?

Kako li se ovo pretvorilo u temu o browserima?

8 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...

Vratio sam DPI na normalnu vrijednost, i sad mi nema onog preklapanja, ali kad stavim zoom level da odgovara onom na laptopu, okvir od sidebara nema proporcionalnu širinu, ali tekst odgovara "stvarnim" gabaritima.

Ali, nisam updateao Operu nikad, baš ću probat, možda se promijeni.

Edit: baš gledam,imao sam Operu 27 do sad instaliranu, 2 godine staru 

Edit 2: e da, nakon updatea, sad je to isto na oba dva uređaj na zoom levelu koji pokriva isti prostor, očito redovito rade promjene enginea, znači: izbjegavati Chrome i Safari na mobitelima, ako ti je stalo do dosljednosti prikaza našeg dragog Buga.

Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.9.2016 18:32 (fer-de-lance).
15 godina
neaktivan
fer-de-lance kaže...
Mirko935 kaže...

Vratio sam DPI na normalnu vrijednost, i sad mi nema onog preklapanja, ali kad stavim zoom level da odgovara onom na laptopu, okvir od sidebara nema proporcionalnu širinu, ali tekst odgovara "stvarnim" gabaritima.

Ali, nisam updateao Operu nikad, baš ću probat, možda se promijeni.

Edit: baš gledam,imao sam Operu 27 do sad instaliranu, 2 godine staru 

lol... I ti i tvoja Opera ste u godinama...

Meni normalan sidebar i zumiran i nezumiran, vidio si na screenshotima na prošloj stranici. Ali ti se igraš s DPI-jem i čudima pa je normalno da ti stvari ne valjaju :P

Btw, meni je bolje performanse na starom mobitelu imala Opera beta. Ne znam kako to objasniti, ali stvarno je  Negdje tokom ove godine se normalna jako usporila odjednom nakon jednog od updatea. Ne znam je li i danas tako, nisam isprobavao.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice