iPad 2 vjerojatno početkom travnja

poruka: 60
|
čitano: 7.642
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "iPad 2 vjerojatno početkom travnja".
15 godina
protjeran

"koji će sada moći iz godine u godinu revitalizirati "novim" funkcionalnostima koje su nedostajale prethodnim verzijama" {#}

5 0 hvala 0
17 godina

Ne osjecas dozu sarkazma u clanku?

Idemo kod Petre Sanader na party... nema joj staroga doma!

16 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

USB port? Feels like '97 all over again...

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!

15 0 hvala 0
17 godina

This changes everything. Again.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.1.2011 9:17 (parizer).
Moj PC  
11 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
RE: iPad 2 vjerojatno početkom travnja

Baš, 25-pinski serijski bi bila bolja ideja {#}

Could it be, nothing that you learned from ash and debris?
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Ja osjećem jedino dozu nepismenost:

a osim visoko-rezolutivnog LCD-a (retina), prednjih i stražnjih kamera, možda će kao novost uvesti i USB port.

{#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.1.2011 9:16 (ce3hel).
15 godina
neaktivan
Smooth Operator kaže...

USB port? Feels like '97 all over again...

Uf, kad je to bilo, sjećam se osamdesetšeste  {#}

BFBC2: Drugar
15 godina
neaktivan

Bas me zanima hoce li ovaj doci do HR sluzbenim putem..

Mi osjećamo da je sve što radimo samo kap u oceanu. Ali ocean bi bio manji da nema te kapi.
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Zeljko1 kaže...

"koji će sada moći iz godine u godinu revitalizirati "novim" funkcionalnostima koje su nedostajale prethodnim verzijama" {#}

Hvala bogu, u Wintel svijetu sve odmah izađe ispolirano i naknadne nadogradnje su totalno nepotrebne {#}

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
16 godina
neaktivan

The revolution is upon us. So be Ready{#}

I'll be back
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
tnakir kaže...

A što misliš zbog čega sam to napisao nego zbog toga? :)

15 godina
protjeran

Baš me zanima što će novo staviti u dvojku a da bude razlog kupnje, ako misle staviti kameru i bolju rezu ekrana, mislim po meni nije dovoljan razlog prodaje jedinice i kupnja dvojke....

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Čini se da će i iPad 2 doći prije bilo kakvog drugog funkcionalnog tableta konkurentnih firmi.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.1.2011 9:40 (Sinatra).

2 5 hvala 0
17 godina

Kako mislis "prodat jedinicu"?!?! MORAS SKUPIT SVE!! :D

16 godina
neaktivan
Lex Luthor kaže...

Baš me zanima što će novo staviti u dvojku a da bude razlog kupnje, ako misle staviti kameru i bolju rezu ekrana, mislim po meni nije dovoljan razlog prodaje jedinice i kupnja dvojke....

Stevica zna šta nama treba, ako on kaže da nam treba kamera i Retina zaslon onda nam to doista "treba"{#}

Zato počnite štedijeti,tražiti jamce za kredit i pljačkati banke, jer uskoro nam stiže Revolucionarni JaPad 2{#}

I'll be back
17 godina
Sinatra kaže...

Čini se da će i iPad 2 doći prije bilo kakvog drugog funkcionalnog tableta konkurentnih firmi.

To definitivno hoce. Jbt ne mogu vjerovat kako je konkurencija nesposobna. U ovom slucaju Apple-u skidam kapu.

Idemo kod Petre Sanader na party... nema joj staroga doma!
15 godina
neaktivan

Meni samo nije jasno što se čeka sa dolaskom iPad-a na naše tržište? S obzirom na tako dobru prodaju iPhone-a vjerojatno bi i iPad imao dobru prodaju....

17 godina
neaktivan
brzi i žestoki kaže...

Meni samo nije jasno što se čeka sa dolaskom iPad-a na naše tržište? S obzirom na tako dobru prodaju iPhone-a vjerojatno bi i iPad imao dobru prodaju....

U HR nemoš ni do iPhonea 4 bez veze doći, a kamoli do iPada.

A.
17 godina
tnakir kaže...
Sinatra kaže...

To definitivno hoce. Jbt ne mogu vjerovat kako je konkurencija nesposobna. U ovom slucaju Apple-u skidam kapu.

Hmmm, Taj iPad, ta jedinica koju već evo dvojka zamjenjuje... di se to može nać na policama u HR? Nema!? Kako nema? Koliko ima da je taj iPad već u prometu, i evo dolazi dvojka, a u HR ga još nitko nije kupio, a da ga nije naručio izvana... Toliko razvikane novootvorene iStyle trgovine koje u ponudi imaju citiram: "Maskice i navlake za iPad, dostupne na svim iStyle prodajnim mjestima!". Vau! Ludilo od ponude...

A što radi 'nepostojeća' konkurencija? Pa gospodo Samsung Galaxy Tab je itekako postojeći (da postoji, osobno sam ga držao u ruci i radio s njim) uređaj koji se kratko nakon puštanja u prodaju pojavio i u HR. U ponudi ga naši operateri nude za od 1000, preko cca 1500 do 2000kn na ugovor. Eto to radi 'nepostojeća' konkurencija. Ponudi uređaj zainteresiranim kupcima u trgovinama u njihovoj vlastitoj zemlji.

Uređaj je itekako funkcionalan, sposoban i više nego dostojna alternativa iPad-u, mnogima praktičniji i mobilniji, definitivno fleksibilniji i otvoreniji te tržištu zbog svega toga interesantan o čemu govori i preko 10ak milijuna prodanih primjeraka. Pa se vi čudom čudite i pljucajte do besvjesti.

17 godina
neaktivan

HR tržište nikad nije bilo niti mjerodavno niti prioritetno ... kad se zatvori potražnja na većim i važnijim tržištima nama dođu ostaci. 

A.

1 0 hvala 0
16 godina

A eto to je jedan jedini što je konkurencija uspijela složiti u godinu dana. Ja još uvijek čekam kada će doći ta poplava tableta na tržište, umjesto samo najavljianja uređaja...dok evo apple već radi i upgrade svog uređaja, koji bi mogao biti dosta dobar.

edit: morati ću ipak isključiti text prediction na mobu, previše gluposti on piše {#}

Stoja
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.1.2011 10:41 (Stoja).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Jazzer kaže...

Uređaj je itekako funkcionalan, sposoban i više nego dostojna alternativa iPad-u, mnogima praktičniji i mobilniji, definitivno fleksibilniji i otvoreniji te tržištu zbog svega toga interesantan o čemu govori i preko 10ak milijuna prodanih primjeraka. Pa se vi čudom čudite i pljucajte do besvjesti.

6.12.2010 je Samsung objavio da je prodao milijun komada nakon 2 mjeseca od puštanja uređaja u prodaju. Znači

prodano je 9m komada u slijedećih mjesec dana???

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
17 godina
Jazzer kaže..

A što radi 'nepostojeća' konkurencija? Pa gospodo Samsung Galaxy Tab je itekako postojeći (da postoji, osobno sam ga držao u ruci i radio s njim) uređaj koji se kratko nakon puštanja u prodaju pojavio i u HR. U ponudi ga naši operateri nude za od 1000, preko cca 1500 do 2000kn na ugovor. Eto to radi 'nepostojeća' konkurencija. Ponudi uređaj zainteresiranim kupcima u trgovinama u njihovoj vlastitoj zemlji.

Taj tvoj uredjaj kosta 6000kn. 2500kn ako ga uzmes uz tarifu 400 na 24 mjeseca:

http://www.vipnet.hr/poslovni-korisnici/mobilni-telefoni/-/phone/3126

Jako povoljno, i nadasve konkurentno...

A sam uredjaj je po svemu losiji od iPad-a (manji ekran, losija baterija, sporiji browser, OS koji nije namjenjen za tablete,  itd...), osim valjda sto mu je OS "open source", pa za one koje to pali... {#}

Think locally, act globally...
17 godina
neaktivan
artfull kaže...

HR tržište nikad nije bilo niti mjerodavno niti prioritetno ... kad se zatvori potražnja na većim i važnijim tržištima nama dođu ostaci. 

Ali opet neki imaju tu blagodat da mogu kupovati samo na ovom tržištu.

Mogu je njega hvaliti ali kad ga ne mogu kupiti s garancijom... Kakva korist od njega.

SupremeCommander kaže...
aj tvoj uredjaj kosta 6000kn. 2500kn ako ga uzmes uz tarifu 400 na 24 mjeseca:

A sam uredjaj je po svemu losiji od iPad-a (manji ekran, losija baterija, sporiji browser, OS koji nije namjenjen za tablete,  itd...), osim valjda sto mu je OS "open source", pa za one koje to pali... {#}

Pitam se koliko će iPad koštati ako ikad i dođe.

Najsmješnije će biti to što će iPad doći mjesec dana prije svjetske premijere iPada2, ali to neće smanjiti prodaju.

Sad uz ovu Vipovu akciju je i više nego konkurentan.

9 kn uz tarifu 600 (300), s time da mogu i zvati. Nije praktično, ali uz dobe slušalice se nekako da.

Ostatak komenrtara uzmite uz dozu suzdržavanja jer i dalje tvrdim da se pored manjeg laptopa (13"-15") ne isplati kupovati tablete.

Manji ekran (koji je kvalitetom prikaza odličan) nekima je plus, nekima nije. Baterija ako kraće traje je naravno samo minus.

OS, meni je odličan na 4", a sad kad su nas uvjeravali godinu dana da je tablet samo i isključivo veći smartphone, ne znam zašto je OS loš.

You can't hit a nail straight when you're laughing Keep on playing maybe it'll happen dear
17 godina
segregator kaže...
Zeljko1 kaže...

Hvala bogu, u Wintel svijetu sve odmah izađe ispolirano i naknadne nadogradnje su totalno nepotrebne {#}

Paaaaaa, ne baš, ali ipak sva PC računala dolaze sa USB-om, čak i većina mobitela i foto aparata. 

17 godina
SupremeCommander kaže...

Taj tvoj uredjaj kosta 6000kn. 2500kn ako ga uzmes uz tarifu 400 na 24 mjeseca:

Što se tiče cijene koje sam naveo su TOČNE, napisao sam da se radi o cijenama vezanim uz ugovor, a poanta nije bila u isplativosti već u DOSTUPNOSTI. Da, istina je, taj uređaj košta i toliko koliko ti kažeš, a ne samo onoliko koliko sam ja napisao, ali je DOSTUPAN tj. može ga se kupiti za razliku od iPad-a koji NIJE dostupan tj. ne možeš ga kupiti u HR. Dostupnost iPad-a u HR je ograničena na nagradne igre. Dakle skinimo kapu Appleovom iPadu, ma skinimo i gače kad smo se već krenuli skidati pa pogledajmo tko je konkurentniji. Smiješno je komentirati i uspoređivati konkurentnost uređaja koji na tržištu uopće ne možete kupiti s onim koji ima svoju cijenu ma koliko ti bio nezadovoljan s njom. 

Manji ekran mnogima je puno praktičniji pa prema tome i prednost - uređaj je usitinu mobilan zahvaljujući tome, a ne da ga imaš za po doma, od dnevnog do kreveta i nazad. Baterija je duplo manjeg kapaciteta, ali je uređaj duplo lakši, a pritom pruža itekako zadovoljavajuće vrijeme autonomije. Dakle duplo lakši uređaj opet je velika prednost i plus prema mobilnosti. Sporiji browser?! To su gluposti i marketinški trikovi za naivne gdje se usporedo gleda sekunda-dvije razlike kod učitavanja i opet ovisi od slučaja do slučaja. U tom sporijem browseru možeš prikazati Flash, pa ako već imaš toliki ekran za surfanje daj ostavi mogućnost da se stranica prikaže onakva kakva jest. Ovo s OS-om koji nije namjenjen za tablete je još jedan dokaz koliko ispiranje mozga dobro funkcionira. OK OS nije namjenjen za tablete, i sad ajmo vidit kako se to očituje u radu sa Galaxy Tabom? Hmm, touch radi, swipe radi, pinch zoom in/out radi, multitouch radi, aplikacije rade, igara ko u priči, navigacija radi (ah da ima GPS za razliku od iPad-a), kartice čita (ups ni to iPad nema a?), na USB se spaja, video pozivi rade (ah da pa uz stražnju ima i prednju kameru), mogu s njim odšetat i van dometa WiFi-ja jer imam SIM karticu (zgodno a?), vidi mogu i pozive obavljat, slušalice ili bluetooth, može i wifi hotspot glumit i tako dalje i dalje....

Stvarno taj OS djeluje ograničavajuće, samo nitko ne zna točno reći u čemu je problem osim da ga idejno nisu zamislili kao OS za tablete. Dakle 1:0 za Apple. Haha...

Ma zapravo uopće ne želim reći kako iPad nije fenomenalan uređaj kojem puno toga nedostaje zato da bi iPad2 imao više smisla, nego želim reći da konkurencija postoji i da je puno bliža, konkretnija i u mnogim stvarima i praktičnija nego što neki to silom ignoriraju.

17 godina
neaktivan
Jazzer kaže...
tnakir kaže...
Sinatra kaže...

Hmmm, Taj iPad, ta jedinica koju već evo dvojka zamjenjuje... di se to može nać na policama u HR? Nema!? Kako nema? Koliko ima da je taj iPad već u prometu, i evo dolazi dvojka, a u HR ga još nitko nije kupio, a da ga nije naručio izvana... Toliko razvikane novootvorene iStyle trgovine koje u ponudi imaju citiram: "Maskice i navlake za iPad, dostupne na svim iStyle prodajnim mjestima!". Vau! Ludilo od ponude...

Imaš jednu nulu viška više manje :D desetak miljuna i nešto preko toga je prodano iPada lani.

A.
14 godina
neaktivan

Ne, iPad je fenomenalan, inače se ne bi prodavao kako se prodaje.

Osobno jedva čekam da dođe iPad 2, kako bi prvu generaciju mogao kupiti po znatno nižoj cijeni, s "lagera" lokalnih njuškalo preprodavača.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sinatra kaže...

Ne, iPad je fenomenalan, inače se ne bi prodavao kako se prodaje.

Osobno jedva čekam da dođe iPad 2, kako bi prvu generaciju mogao kupiti po znatno nižoj cijeni, s "lagera" lokalnih njuškalo preprodavača.

Ako je istina ovo što se piše o USA ekskluzivi prva 3 mjeseca ... neće to doći do HR do 2012. Isto tako ako krene početkom travnja i ne bude dobavljiv van USA do ljeta, ne vidim načina da prodaju najavljivanih ili očekivanih 30ak miljuna komada. Osim ako se prodaja iPad jedinice ne produži sve vrijeme i bude se prodavao barem ovako dobor kao i do sad.

A.
17 godina
segregator kaže...
Jazzer kaže...

6.12.2010 je Samsung objavio da je prodao milijun komada nakon 2 mjeseca od puštanja uređaja u prodaju. Znači

prodano je 9m komada u slijedećih mjesec dana???

Isprika, u glavi sam vrtio brojku od Galaxy S-a {#}

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice