Developerima procesor ne igra nikakvu ulogu? Ne bih se bas slozio. Dapace, siguran sam da im igra vecu ulogu od 5K rezolucije. Sto se tice kvalitete prikaza, stavim te ja ispred 27" 4K i 5K monitora a ti mi reci koji je koji. Obrada fotografija, vjerovao ili ne, trazi jak procesor i velike kolicine RAM-a. 8GB koje nudi ovaj osnovni model je premalo.
Sto se tice prkaza 2560x1440 rezolucije, od kud ti ideja da je prikaz na 5k (koji je dupla rezolucija a da bi govorili o nekom dobrom tj. nenarusenom prikazu trebala bi biti cetverostruka) bolji nego na stvarnih 2560x1440? To ni priblizno nije tako.
Bilo bi dobro i da je u specifikacijama navedeno o kojoj se matrici radi. Da bar znamo vrijedi li rastavljen onoliko koliko kosta. Ekran je TFT. Takvih 4K ekrana danas mozes kupit ispod 500$. Da me pitas hocu li 4K ili 5K ekran uzeo bi 4K jer je standard. Takav 4K monitor je prije godinu dana kostao 2500$. Sad je 500$. Tako ce i ovaj 5K za godinu dana biti ispod 500$ a ti se onda zapitaj zasto si za racunalo sa i5 procesorom i 8GB RAM-a prosle generacije dao 2500$.
Daj se ostavi stvari koje ne razumijes. Da, rezolucija 5k, odnosno 5120x2880 je cetverostruko vise od 2560x1440, znas ono 2x2560 x 2x1440, pa onda 2x2, ispadne 4. Al buduci da ti nista ne razumijes, pa ni sto je to TFT, svima je sad jasno da tvoje postove mogu slobodno ignorirati. Neki od nas su i prije znali iz tvog dosadasnjeg forumskog opusa. Dakle, ne samo sto ces takav isti monitor, IPS TFT, platiti sam skoro vise od ovog iMaca, nego se jos usudjujes prigovarati sto ima samo 8 GB rama, iako se na 27'' iMacu RAM nadogradjuje vrlo lako, i ide do 32 GB.