HTC proglašen bezvrijednim, a ni drugima nije lako

poruka: 77
|
čitano: 14.576
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "HTC proglašen bezvrijednim, a ni drugima nije lako".
17 godina
Re: HTC proglašen bezvrijednim, a ni drugima nije
phoenix2003 kaže...
Judg3 Dr3dd kaže...

Po meni: ako niste programer, odvjetnik ili nešto slično, ako ne radite neki posao koji zahtijeva mnogo pristupanja informacijama u konstantnom pokretu, smartphonei su čisto bacanje novca.

Baš ovi koji ne spadaju u grupu zanimanja koju si nabrojao čine mainstream potrošača i na njima se ostvaruje najveći profit. Primjera radi, poznat mi je slučaj roditelja koji djeci za odličan uspjeh u srednjoj školi kao nagradu daruju iPhone 6 i S6. Djeca ne znaju što mogu ti uređaji ali su čuli za njih i veoma je cool imati ih.

Zašto? Što ako ne koristiš mobitel za neku "pametnu" stvar ne treba ti smartphone? Trebaš se zadovoljiti nečim bezveznim i što ti se možda ne sviđa samo zato što ga ne koristiš za sve što je on namjenjen? Slažem se da roditelji pretjeruju ako klincim kupuju flagshipe ali svi ostali ako si kupe iPhone 6, S6 ili M9 nisu bacili novac ako njima to vrijedi njhove kupnje. Relativno je to što je bacanje novca, a što ne. Privatno imam iPhone 6 i koristim ga za pozive, poruke, surfanje, fotkanje i Hearthstone to je apsolutno sve što radim na njemu. Ne smatram da sam bacio novac kada sam ga kupio jer mi se sviđa kako izgleda, sviđa mi se iOS i telefon u kompletu i nije mi žao što sam ga kupio (neki će reći i preplatio). Poslovno imam Galaxy A3, zgodan uređaj, a njega koristim samo za pozove i čitanje mailova kad nisam u uredu. I to je sve, mogao sam imati bilo koji mobitel onda koji ima internet i to je to. Ali nitko neće kupiti mobitel koji nema dobar hardver, kameru, dosta interne memorije. Takva su vremena.

16 godina
odjavljen
Friday kaže...
Tonči kaže...

onda sigurno ne radiš mobilni razvoj.

Ma pusti ga, radi neke programe što im exe ima 20 KB, sramota za .NET...

Između ostalog... Mobilna app mi ima 3.93MB . Previše. Doduše, resursi (sličice) zauzimaju bar 2 MB.

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
16 godina
odjavljen
Sum_of_all_fears kaže...
Friday kaže...
Tonči kaže...

onda sigurno ne radiš mobilni razvoj.

Ma pusti ga, radi neke programe što im exe ima 20 KB, sramota za .NET...

Između ostalog... Mobilna app mi ima 3.93MB . Previše. Doduše, resursi (sličice) zauzimaju bar 2 MB.

Svi vi javaši i dotnetaši ste uvijek gladni megabajta i rama. To je još super veličina. 

17 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Svi vi javaši i dotnetaši ste uvijek gladni megabajta i rama. To je još super veličina. 

Na glavnom projektu .exe mi je cca 70 mega

Freak Show Inc.
15 godina
neaktivan
ParaNO1d kaže...

Zašto? Što ako ne koristiš mobitel za neku "pametnu" stvar ne treba ti smartphone? Trebaš se zadovoljiti nečim bezveznim i što ti se možda ne sviđa samo zato što ga ne koristiš za sve što je on namjenjen? Slažem se da roditelji pretjeruju ako klincim kupuju flagshipe ali svi ostali ako si kupe iPhone 6, S6 ili M9 nisu bacili novac ako njima to vrijedi njhove kupnje. Relativno je to što je bacanje novca, a što ne. Privatno imam iPhone 6 i koristim ga za pozive, poruke, surfanje, fotkanje i Hearthstone to je apsolutno sve što radim na njemu. Ne smatram da sam bacio novac kada sam ga kupio jer mi se sviđa kako izgleda, sviđa mi se iOS i telefon u kompletu i nije mi žao što sam ga kupio (neki će reći i preplatio). Poslovno imam Galaxy A3, zgodan uređaj, a njega koristim samo za pozove i čitanje mailova kad nisam u uredu. I to je sve, mogao sam imati bilo koji mobitel onda koji ima internet i to je to. Ali nitko neće kupiti mobitel koji nema dobar hardver, kameru, dosta interne memorije. Takva su vremena.

Misliš li da većina današnjih klinaca zna nešto pametnije da radi osim da visi po facebook-u, instagram-u i sličnim mjestima? Još ako to radi na flagship modelima kojima se može pohvaliti u društvu! E to je svršavanje u srcu! Nema većeg zadovoljstva nego izazivanja zavisti kod drugih!

15 godina
neaktivan
Friday kaže...
Tonči kaže...

Na glavnom projektu .exe mi je cca 70 mega

Pih! Trice i kučine! Moj EXE ima 25!

17 godina
neaktivan

danas sam u dućanu tražio HTC telefon badava, jer im tvrtka ne vrijedi ni 1/2 3,14zde 'ladne vode. rekli su mi da ih "nisu obavijestili o tome". 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina

Prozivođači su si sami krivi što mjesečno izbacuju po 3 modela, i onda u godinu dana imaju 20 mobitela svih mogućih oblika/veličina/cijena i tu podrška staje jer ekipa je već na drugim projetkima u izradi idućih 20 komada za iduću godinu. A zašto bi to mene kao kupca zamaralo? Ja sam kupio jedan model a ne njih 20 i želim da taj jedan ima određenu podršku. Apple je to rješio na način da on prodaje samo high end uređaje, ali je zato i podrška prema njima isto takva. iphone 4S koji će koji mjesec dana biti da je 4 godine na tržištu, dobit će update na najnoviji software! Istina neće dobit sve nove feature, ali će dobit sigurnosne ispravke, i ako dobije kakva poboljšanja performansi može biti samo plus (opet ponavljam uređaj koji je izašao na tržište 2011 godine)

Šta je sa nekim HTC-om/samsungom koji je izašao 2011? Izgubljeni u moru novih modela koji su se naštancali u 4 godine, i ako nisu bili popularni na xda, možete zaboravit na ikakvu podršku tih uređaja.

Bio sam vlasnik HTC desire-a tadašnjeg nosioca titule "ubojice iphona" a sa tonom problema kojima je došao prije je ubio samog sebe nego iphone-a i za nagradu lojalnosti kupaca koji su tada kupili taj high end "iphone killer"- 3 mjeseca kasnije izašao HTC desire HD koji je imao puno bolji hardver i ispravio ogromne probleme HTC desire-a (slab procesor, ekran registrirao samo 2 dodira i samo pinch to zoom je radio itd) naravno za istu cijenu. 

I naravno onda kad dođu update-i za uređaje, 2 stvari poprave, 3 pokvare...Evo sad primjer sony xperia Z3c na android 4 imao neke probleme koji su se rješili sa android 5 ali zato sada kada pričam na telefon jedva čujem sugovornika koliko je tiho, i sad se svi mole da će sony kroz period od nekoliko mjeseci se smilovat i ispraviti taj problem...dok za takav propust tolikog razmjera u apple-u bi bio sređen vjerojatno unutar par desetaka sati, i korisnici bi dobili update (kao što je bio na jesen slučaj sa jednim update-om koji je bio zeznuo puno korisnika, zakrpa stigla kroz 24-48 sati. 

I kad se sve zbroji i oduzme vidljivo je zašto apple ubire lovu a androidaši skupljaju mrvice i pokušavaju opstati.

Stoja
Moj PC  
6 0 hvala 0
10 godina
protjeran
Friday kaže...
th0r-vz kaže...

Daj mi posalji sadnicu drveta s kojeg bereš lovu da i ja sebi zasadim jedno u dvoru.

Zaposli se kao programer - meni je pomoglo!

Nisu svi programeri i sl. Ako programiraš razmišljajuči da su svi isti onda si fakat "dobar" programer.

13 godina
neaktivan
Tonči kaže...
logik kaže...
Međutim svi koji imaju flagshipe znaju da pričaš gluposti. Z2 moje poznanice ima slabiju autonomiju (iako nema gotovo ništa na njemu), začuđujuće lošiju kameru i ništa puno manje ne lagga od mog Note 4, i svako toliko se ugasi zbog pregrijavanja. S6 kojeg druga ima, s druge strane, radi kao podmazan (iako ne koristi sve mogućnosti koje se daju... kao i većina korisnika). Ovo su, dakle, sve predrasude zbog slabijih modela. Što se tiče povremenog lagganja, S i Note to rade malo češće od drugih - istina, ali su nadmoćni u puno stvari, od opcija koje se nude, podrške, pa do ekrana i kamere. Sve u njima negdje je u vrhu, i kad to dobro upakiraš i reklamiraš - eto.

1. Kad ja pričam gluposti, onda su iz osobnog iskustva, ne poznaničinog. I to vrijedi za svaki Android flagship unazad 4 godine.

2. Z2 ima slabiju autonomiju od Notea 4. I slabije dimenzije. Druga je to klasa uređaja (veličina). http://www.gsmarena.com/battery-test.php3

3. To imaš li ili nemaš sadržaj na mobitelu ne znači baš puno za bateriju. Spremišna memorija ne troši više struje ovisno o količini sadržaja.

4. S6 itekako ima svojih problema i definitivno ne radi kao ono što bismo kolokvijalno opisali "kao podmazan". Sad, iskustvo tvoje poznanice može biti drugačije, ali...

1. Ista stvar. Imao sam prilike isprobavati više tjedana, u rodu mi je.

2. Pričao si i ti o tome, ne? Ja sam odgovorio.

3. Mislio sam na aplikacije, a to itekako troši. Ja sa svojih 97 vidljivih aplikacija i ona sa 20tak...

4. Ima svaki uređaj, ali s obzirom na ostale sasvim dobro radi. Pogotovo isprobani primjerak - tip top. Svakako, nije ni svaki jednak.

Slušaj svoje srce! o_O ..... Eem. Who am I kidding? Samo budi logičan! :-)
16 godina
odjavljen
logik kaže...
Tonči kaže...

1. Kad ja pričam gluposti, onda su iz osobnog iskustva, ne poznaničinog. I to vrijedi za svaki Android flagship unazad 4 godine.

2. Z2 ima slabiju autonomiju od Notea 4. I slabije dimenzije. Druga je to klasa uređaja (veličina). http://www.gsmarena.com/battery-test.php3

3. To imaš li ili nemaš sadržaj na mobitelu ne znači baš puno za bateriju. Spremišna memorija ne troši više struje ovisno o količini sadržaja.

4. S6 itekako ima svojih problema i definitivno ne radi kao ono što bismo kolokvijalno opisali "kao podmazan". Sad, iskustvo tvoje poznanice može biti drugačije, ali...

1. Ista stvar. Imao sam prilike isprobavati više tjedana, u rodu mi je.

2. Pričao si i ti o tome, ne? Ja sam odgovorio.

3. Mislio sam na aplikacije, a to itekako troši. Ja sa svojih 97 vidljivih aplikacija i ona sa 20tak...

4. Ima svaki uređaj, ali s obzirom na ostale sasvim dobro radi. Pogotovo isprobani primjerak - tip top. Svakako, nije ni svaki jednak.

2. Pa da, ali jednostavno je - Z2 smartphone, a N4 je phablet. Druga je kategorija.

3. Aplikacije ne troše same po sebi i po brojnosti. Istovremeno aktivne aplikacije i njihova aktivnost troše. Ako imaš 42848 aplikacija na mobitelu, možeš trošiti manje baterije nego da imaš 1 koja stalno gori i radi. Ako imaš jako puno aplikacija koje imaju podignute aktivne servise i nešto rade, možda imaš visoko prosječno opterećenje procesora (npr. stalno je na 20%) i zbog toga ćeš trošiti više struje, nego ako sinkroniziraš e-mail svakih sat vremena.

4. Nema svaki uređaj problema s performansama, a pogotovo ne kao Samsung uređaji. Ne možemo to izjednačavati. I da, svaki S6 je jednak. Računala su deterministički ograničena i definirana. Ne može jedan S6 imati, a drugi nemati problema ako imaju isti softver na sebi. Razliku može činiti isključivo drugačije podešen sustav.

17 godina
Tonči kaže...

Zašto je sat developera na iOS-u 75-300 eura, a sat developera na Androidu 35-70 eura? Zato što nitko ne kupuje aplikacije na Androidu.  A zašto? Zato što se nitko ne gnjavi radeći aplikacije za Android zbog činjenice da sve što radiš moraš raditi za najrasprostranjeniji Android 2.2 (karikiram, možda je 2.3 sad aktualan :D). 4.4 nema nitko, 5.x još manje nikoga. :) Fragmentacija veličina ekrana, broja jezgara, memorije i spremišta učini to da ti se ne da radit ništa. Ja kad testiram neku aplikaciju kupim ili posudim 10 Androida (sve flagshipe i sve mid-range telefone) da bih uspio dobiti šansu da u nastavku razvoja napravim nešto što ipak radi kod nekih korisnika. O tome da moram flashati 297 verzija softvera da ne govorim.

Android se, hardverski i softverski, MORA konsolidirati, a firmama poput Samsunga treba oduzeti pravo da proizvode svoj skin. :P

Što ja kao korisnik mobitela gubim što je satnica Android programera 35-70 eura, koja mi aplikacija fali? A i to o nekupovanju mi ne stoji. Ako se manje kupuje,s druge strane ima ih puno više.

Želite Appleov OS i kupite Appleov telefon. Tom logikom, ako želiš Googleov OS kupiš Nexus. Osobno, na Moto G iz 2013 imam zadnji Android (tvornički preko OTA, ne root). 

There is no job like cron job!
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.8.2015 15:05 (hrvooje).
16 godina
odjavljen
hrvooje kaže...

Što ja kao korisnik mobitela gubim što je satnica Android programera 35-70 eura, koja mi aplikacija fali? A i to o nekupovanju mi ne stoji. Ako se manje kupuje,s druge strane ima ih puno više.

Želite Appleov OS i kupite Appleov telefon. Tom logikom, ako želiš Googleov OS kupiš Nexus. Osobno, na Moto G iz 2013 imam zadnji Android (tvornički preko OTA, ne root). 

Stvar je u zaradi na pojedinoj platformi. Android developeri od aplikacija ni s toliko tržišta ne mogu uprihoditi ni dio koji uprihode developeri na Appleu pa je očekivano da je ulaganje u kvalitetu aplikacija posljedično znatno manje na Androidu.

17 godina

Ok, možda i jeste tako ako razvijaš pa znaš, samo što ja to kao korisnik nisam primijetio. Dapače baš suprotno, npr. tasker nisam vidio na iOS-u, a na Androidu je to po meni najbolja aplikacija koja postoji za Android. Obrnuto ne znam da nešto krucijalno s i OS-a fali na Androidu, neka ultra super duper igrica? 

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.8.2015 20:30 (hrvooje).

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
hrvooje kaže...

Ok, možda i jeste tako ako razvijaš pa znaš, samo što ja to kao korisnik nisam primijetio. Dapače baš suprotno, npr. tasker nisam vidio na iOS-u, a na Androidu je to po meni najbolja aplikacija koja postoji za Android. Obrnuto ne znam da nešto krucijalno s i OS-a fali na Androidu, neka ultra super duper igrica? 

Kakav tasker??

17 godina
Tonči kaže...
hrvooje kaže...

Kakav tasker??

Šta stvarno nisi čuo za aplikaciju Tasker. Ona čini razliku između Androida i iOS-a

Bit će ti zanimljiva kao programeru, jer možeš na razne načine programirati svoj telefon 

http://tasker.wikidot.com/profile-index

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.8.2015 21:20 (hrvooje).
16 godina
odjavljen

Vidim... dobar dio toga mi se čini nepotrebnim, ima par dobrih fora, ali ništa zbog čega bih se osobno gnjavio s Androidom (a da ga ne želim iz drugih razloga).

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice