Trolam? defender koristim od win 7 i nikad problema... Zasto je sve troanje sto se ne slaze sa tvojim razmisljanjem? Zasto si diseblao? Nije dovoljno cool?
Ne trebaš onemogućiti Windows Defender. Samo instaliraj drugi antivirus i on će se sam ugasiti...
Sta fali defenderu? Nije cool?
Ja se jednostavno ne osjećam sigurno s njim i što tu ne valja? 3rd party antivirus nije dovoljno cool?
I ccleaner je 3rd party soft...
Nepotreban je... Sta se imas osjecati ili ne....Ja se ne osjecam nikako uz komp... Upalim i radi ili ne....
To što ti ne čistiš smeće na računalu ili radiš sve ručno, ne znači da je CCleaner nepotreban. Kome je potreban i koristan, koristit će ga, kome nije neće.
To što ti ne čistiš smeće na računalu ili radiš sve ručno, ne znači da je CCleaner nepotreban. Kome je potreban i koristan, koristit će ga, kome nije neće.
a što kažeš na ovaj fičer (tema?) .. koji smisao, 'benefit' nudiš kao argumet 'za' CC? Održavanje? Spy? Kome je to potrebno i možeš li dokazati da je računalo po bilokojem kriteriju bolje s CCom nego bez?
a što kažeš na ovaj fičer (tema?) .. koji smisao, 'benefit' nudiš kao argumet 'za' CC? Održavanje? Spy? Kome je to potrebno i možeš li dokazati da je računalo po bilokojem kriteriju bolje s CCom nego bez?
Gdje sam rekao da računalo radi bolje s CCleaner-om? Nigdje. Rekao sam kako koristim CCleaner jer olakšava održavanje tj. radi više stvari od jednom. Za ručno brisanje svega treba dosta vremena dok CCleaner to odradi za par sekundi.
-i dalje ignoriraš samu temu? Sindom 'odanosti'.. do kraja? :))
i to kao juzer koji njurga o telemetriji. Preporučiti CC (tema-neslov!) nekon što se ovo (javno) desi, je recimo tvrdoglavost..
ok, može onak, hipotetski.. brisanje svega.. čega? radi više stvari od jednom.. da i sama-tema-fičer. To je jedna stvar PREVIŠE. CC je smeće, razni optimizatori su placebo i neznanje. Računalo bez takvih 'pomagala' je čisto, radi.
-i dalje ignoriraš samu temu? Sindom 'odanosti'.. do kraja? :))
i to kao juzer koji njurga o telemetriji. Preporučiti CC (tema-neslov!) nekon što se ovo (javno) desi, je recimo tvrdoglavost..
ok, može onak, hipotetski.. brisanje svega.. čega? radi više stvari od jednom.. da i sama-tema-fičer. To je jedna stvar PREVIŠE. CC je smeće, razni optimizatori su placebo i neznanje. Računalo bez takvih 'pomagala' je čisto, radi.
Ne ignoriram temu, ali ne razumijem gdje je sad problem. Jel ekipa brzo uočila problem, ugasila servere i izdala novu verziju? DA. I što je još potrebno?
Svako malo se dogodi neki hakerski napad na neku poznatu stranicu gdje se pokradu e-mailovi, lozinke i još gore - brojevi kartica, pa ljudi i dalje nastavljaju koristiti te stranice (i sam ih najvjerovatnije koristiš). Ja jednostavno ne vidim u čemu je problem. Iz Avasta su se isto tako jasno oglasili i rekli kako je hakiranje započelo i prije nego što je Avast kupio Piriform, te su napomenuli kako imaju dokaze za to. Pogreške se događaju i uvijek će se događati. Uostalom, na pogreškama se uči.
Više puta sam ti napomenuo što brišem s CCleaner-om, pogledaj prethodne stranice pa ćeš vidjet jer nema smisla da ti isto pišem 100 puta. Kad Microsoft u Disk Cleanup ugradi podršku za čišćenje preglednika i drugih programa, vrlo rado ću deinstalirati CCleaner i početi koristiti isti.
Upravo suprotno od onog što ti govoriš, meni je u dosta slučajeva čišćenje s CCleaner-om pomoglo dok s Disk Cleanup-om nije. Tako da je za mene CCleaner odličan program.
Ti i dalje ne shvatas ;) Racunar ne radi nista brze nakon ciscenja ;) O tome covjek prica. Nebitno cime cistis ;) U eri SSDa pogotovo.... Ja ne cistim nista. i nisam primijeti da je ista ikad usporilo.....
Shvaćam ja to, zato i čistim tek par puta godišnje, ne svaki dan.
I za par puta godisnje ti treba program?
I za par puta godisnje ti treba program?
Da. Program to riješi za par sekundi, a ručno čišćenje duže traje.
ajd pliz, otvori neku temu npr optimizacija/podešavanje.. ako je to cilj.
u kojoj tad možeš argumentirati prednosti-mane ... gdje, što, kako, čime.. i benefite s dokazom.
-što je smisao optimizacije/podešavanja systema? performanse, sigurnost, .. svaki mora biti 100% stabilan.
-što je smisao odražavanja (čišćenja smeća).. i dokazi o nekoj prednosti za neko rješenje.
-ne miješati sve sa svime, ne nametati svoj izbor (ako/kad je u pitanju izbor) nego samo kao preporuka..
-pripaziti na licence (nikako pirat-crack), preferirati foss, free, freeware, shareware.. s napomenom za komercijalu itd..
.. pa ćemo nešto možda dobrog napraviti, ovako je uzaludno..
Windows Defender je car.
Iskreno mislio sam da će milijarde sijevati kada MS jednom ubaci svoj AV unutar sistemai da će tužbi biti preko glave, ali očigledno više Media Player je napravio halavarije (mislim pravne i sl.. pa verzije sa N i bez N). Nekada u zlatnim danima imao sam Eset, ali sada brain.exe + defender je sve što je iskusnom korisniku potrebno.
Crap Cleaner je jedan simpatični, jako korisni programčić, koji čisti računalo od nepotrebnih datoteka i obsolete stavki u registry bazi, do te mjere da nikad ne zadire u sistem i ne dira datoteke i dijelove registrija nužne za rad sustava. Ovaj program koristim već godinama i NIKAD mi nije napravio nikakvu štetu. Posao obavlja bolje od čvoljavog DiskClenup-a, koji je toliko čvoljav da ne prepoznaje keširanje i smeće koje stvaraju drugo web browseri, već samo njegovo Visočanstvo Edge! DiskCleanup mi služi samo "pročisti" winsxs folder nakon većih update-ova, za sve drugo koristim CCleaner. Mislim da je danas u eri prostorom siromašnih i skupih SSD diskova, ovo must have program. Mala engleska firmica koja se odaziva na ime Piriform ima još dobrih i korisnih programčića (Specy, Recuva, Defraggler) koji odlično rade svoj posao. Eto, žao mi je samo što ih je kupio Avast. Je da mi čehoslovaci idu na živce, (a ni čehinje nisu bogzna što posebno vatrene), ali nije zbog Avasta, već od straha da će doživjeti sudbinu kakvu je doživjelo puno programa koje su kupili veliki igrači...
CCleaner must have program.
Zezaš se ili ?
Zezaš se ili ?
Ne, zašto?
Zezaš se ili ?
Ne, zašto?
Ma ništa. U pravu si 200%. Sistem bez CCleanera je nezamisliv.
Zezaš se ili ?
Ne, zašto?
Ma ništa. U pravu si 200%. Sistem bez CCleanera je nezamisliv.
Dosadan si...
ajd pliz, otvori neku temu npr optimizacija/podešavanje.. ako je to cilj.
u kojoj tad možeš argumentirati prednosti-mane ... gdje, što, kako, čime.. i benefite s dokazom.
-što je smisao optimizacije/podešavanja systema? performanse, sigurnost, .. svaki mora biti 100% stabilan.
-što je smisao odražavanja (čišćenja smeća).. i dokazi o nekoj prednosti za neko rješenje.
-ne miješati sve sa svime, ne nametati svoj izbor (ako/kad je u pitanju izbor) nego samo kao preporuka..
-pripaziti na licence (nikako pirat-crack), preferirati foss, free, freeware, shareware.. s napomenom za komercijalu itd..
.. pa ćemo nešto možda dobrog napraviti, ovako je uzaludno..
A čemu to? Svima je jasno da CCleaner ne ubrzava računalo nakon čišćenja s njim kao ni Disk Cleanup i nitko to ne osporava. Ja sam lijepo objasnio zašto čistim s njim i kada, ali evo napisat ću si još jednom. Čišćenje s CCleaner-om mi je pomoglo dosta puta pri riješavanju problema i isto radim tek par puta godišnje.
Otvaranje teme je u potpunosti nepotrebno.
Meni lično je potpuno blesavo instalirati app da mi uštedi par minuta godišnje.... Kao da čistiš 50 foldera a ne 3 max
Meni lično je potpuno blesavo instalirati app da mi uštedi par minuta godišnje.... Kao da čistiš 50 foldera a ne 3 max
Ne pohranjuju svi programi svoje podatke u ta tri foldera. Svaki program ima svoj folder plus cache u AppData i još par foldera. Da čistim samo tri foldera, naravno da bi to radio ručno.
Ja vec dugi niz godina koristim SpaceSniffer. Kad vidim da na sistemskoj particiji ponestaje mjesta - pokrenem ga i vidim sta ne valja. Obrisem viskove i vozi misko... Znam sta je bilo i znam sta sam obrisao.
Ne pohranjuju svi programi svoje podatke u ta tri foldera. Svaki program ima svoj folder plus cache u AppData i još par foldera. Da čistim samo tri foldera, naravno da bi to radio ručno.
Evo kaj ccleaner nađe za počistiti na računalu na kojemu je win10 na full automatici
( os star godinu dana , ccleaner dodan danas samo radi testa kaj bu on to našao
nakon godinu dana rada računala ): 52 MB !!!!!!!
Gore si u par navrata naveo da ti je ccleaner pomogao riješiti neke probleme s računalom.
A koji su to točno problemi koje je ccleaner u stanju riješiti ??
p.s. : dragi kompa, nisu ti soft vrijedni da ih tako fanatično braniš, ni avast ni ccleaner, a i nevjerujem da ti itko plaća za to,
prema tome trk u park a tamo znaš ko čeka...heheheh
Evo kaj ccleaner nađe za počistiti na računalu na kojemu je win10 na full automatici
( os star godinu dana , ccleaner dodan danas samo radi testa kaj bu on to našao
nakon godinu dana rada računala ): 52 MB !!!!!!!
Gore si u par navrata naveo da ti je ccleaner pomogao riješiti neke probleme s računalom.
A koji su to točno problemi koje je ccleaner u stanju riješiti ??
p.s. : dragi kompa, nisu ti soft vrijedni da ih tako fanatično braniš, ni avast ni ccleaner, a i nevjerujem da ti itko plaća za to,
prema tome trk u park a tamo znaš ko čeka...heheheh
A ja ne čistim samo to, ja čistim više od toga.
A ja ne čistim samo to, ja čistim više od toga.
-što i zašto? ništa se ne radi bez razloga.. ponekad. :)
-vidljivo na gornjoj pict.. keš browsera (inaće smeće za sebe..), to je razlog? Koliko juzera koji naiđu na forum po nekoj preporuci instaliraju CC ili su ga dobili uz računalo.. jednostavno vjeruju da je koristan, jer eto netko to kaže.. pa daj objasni, što?
i ne zaboravi naslov... pa tad ni argument, zašto CC, zašto ne bilo koji drugi način/alat?
-čistač-optimizatori systema.. kako se već reklamira takav alat, spyware btw s backdorom, kojeg pokreneš par puta godinšnje, potreban? Jer s njim ili bez njega sys radi bolje? Sigurniji? Što je rezultat?
... otklonio si neke probleme korištenjem CCa? popravio reg.? LOL.
(btw, drugi proizvodi slučajno iste firme, nemaju veze sa svrhom CCa/temom, kao npr Recuva.. i nikad-nigdje ne prigovaram protiv Recuve, osim ako se jednom i za taj soft ili neki drugi otkrije backdor i sl. tako da opravdavanje drugim proizvodima, koji s CCom nemaju baš nikakve druge veze osim vlasništva je besmisleno. Svrha-upotreba i sama potreba. Defraggler je suprotan primjer, Recuva je koristan soft kao i specy.. defraggler je placebo/nepotreban odnosno svaki defrag će imati svoj algoritam, logiku, neusporediv. Ako je samo mržnja ili sumnja u MSove alate.. tad trebate razmisliti ali to nije tema).
Samo neki problemi:
- problemi s preglednicima (smrzavanje, neučitavanje stranica i razne pogreške) - reći ćeš da se ti problemi mogu riješiti s reinstalacijom (neki i mogu), ali u većini slučajeva nakon reinstalacije neki podaci i dalje ostaju te ih je potrebno ručno obrisati
- problemi s traženjem i instaliranjem ažuriranja (Windows 7)
- problem s uklanjanjem malwarea iz C:\$RECYCLE.BIN i System Volume Information
Ima ih još dosta, ali ne da mi se pisat hrpu toga.
Trenutno ovo čistim i nakon par mjeseci CCleaner mi obriše preko 5 GB nepotrebnih datoteka dok Disk Cleanup jedva nađe otprilike 500 do 700 MB. Na drugom kompu imam više programa pa samim time imam i više toga za čistiti.