Forenzika i (ne)sigurnost rabljenih mobitela

poruka: 32
|
čitano: 6.317
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Forenzika i (ne)sigurnost rabljenih mobitela".
15 godina

Još bolje ga je iz predostrožnosti zakopati odmah i opskrbiti se nekim pouzdanijim uređajem tipa iphone (sasvim slučajno sam naveo iphone iako se u tekstu spominju još neki mobiteli kao bolji izbor od nepouzdanog androida).

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.4.2012 22:08 (Ezio).
Moj PC  
1 31 hvala 0
17 godina

Korisnici Androida ionako nisu teroristi niti pedofili i nemaju sta skrivat tako da to nije nikakav problem...

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Forenzika i (ne)sigurnost rabljenih mobitela
SupremeCommander kaže...

Korisnici Androida ionako nisu teroristi niti pedofili i nemaju sta skrivat tako da to nije nikakav problem...

Ako nema problema ti slobodno na forumu napiši broj računa u banci i pin, ne brini nitko ti neće skinit lovu {#}

Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac
14 godina
neaktivan

Ima li ko kakvih informacija o Symbian-ima? Sad se bojim prodat bilo sta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ne znam kome vjerovati google-u ili mcafee-ju

sad ce sigurno mcafee izbacit aplikaciju za sigurno brisanje podataka za android

kako bilo da bilo, zivio meni symbian

dok nisu dosli ios i android, nisu se skoro ni spominjali razni banalni problemi, virusi, scam aplikacije itd

There are only two races on this planet-the intelligent and the stupid.
13 godina
neaktivan
Prvi April?
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Kod Symbiana je dovoljno prefleshati sustav na zadnju verziju sa HW wipeom i to je to.

Kod Androida je dovoljno wipeati sve i staviti ROM na novo.

From all the things I lost, I miss my mind the most...
15 godina
apoteka kaže...

ne znam kome vjerovati google-u ili mcafee-ju

sad ce sigurno mcafee izbacit aplikaciju za sigurno brisanje podataka za android

kako bilo da bilo, zivio meni symbian

dok nisu dosli ios i android, nisu se skoro ni spominjali razni banalni problemi, virusi, scam aplikacije itd

Na iosu nikad nije bilo scam aplikacija ni virusa, a za njoku su postojali antivirusni programi dok jos iphone nije bio ni najavljen. Dakle cak dok smarphoneovi nisu ni bili popularni vec su postojali virusi za symbian.
16 godina
odjavljen
Don Kihoty kaže...

Kod Androida je dovoljno wipeati sve i staviti ROM na novo.

Gospodin kaže da nisi u pravu. Uostalom, ako je kako on kaže, čak i flashanje novog ROM-a prepisuje samo dio gdje je ROM, dakle tek mali dio prostora. Sasvim je moguće da se nešto ne obriše.

15 godina
protjeran

Pa prije reflasha roma wipeam svu memoriju. Po tome bi bilo moguće vratiti svaki podatak.

Ali ok, mogu 7x wipe-reflash sa različitim ROM-ovima, i mislim da poslije toga više nema ničega.

(osim neiskoristivih datoteka)

From all the things I lost, I miss my mind the most...
16 godina

Ovo mi se nekako cini kao namjestaljka (ne racunajuci na 1.april), prvo xbox, sada i Android? kao da nam zele dati do znanja da ne kupujemo polovne stvari vec da se orijentiramo samo prema novim, netaknutim proizvodima :S pitam se zasto lol.

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Moj PC  
6 0 hvala 0
16 godina

ma niko brisanje niti ne spominje, vjerojatno je

samo dobia mobove ljudi koji su ga samo prodali..

nekako mi nije ovo istraživanje vjerodostojno!!

FJAKA =psihofizicko stanje prilikom teznje ni za cime. Ucestala je greska zamijeniti fjaku s lijenoscu. Za razliku od ove potonje, fjaka je uzviseno stanje uma i tijela kojem tezi cijelo covjecanstvo
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
lovac82 kaže...

Ovo mi se nekako cini kao namjestaljka (ne racunajuci na 1.april), prvo xbox, sada i Android? kao da nam zele dati do znanja da ne kupujemo polovne stvari vec da se orijentiramo samo prema novim, netaknutim proizvodima :S pitam se zasto lol.

To je svakome palo na pamet :P - Iako, poprilično hvali BlackBerry, ali i iOS.

13 godina
neaktivan
Tonči kaže...
lovac82 kaže...

To je svakome palo na pamet :P - Iako, poprilično hvali BlackBerry, ali i iOS.

tj one najskuplje.

Isn't it a remarkable coincidence almost everyone has the same religion as their parents? Religions run in families. How does this come about? Trough childhood indoctrination. -Richard Dawkins
14 godina
Ne znam jesu ovdje neki retardirani ili što?
Nije stvar u OSu, dakle Androidu nego u nemarnim korisnicima.

Ja ne vidim poveznicu nikakvu između te dvije krajnosti.
A dežurni biseri jedva dočekali pisati o nečemu što vide samo na BUGu.

Btw. BUGovci, super reklama za Apple.
Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
13 godina
odjavljen

Ma ovo je šala,to nije moguće.

Bugovci imaju dobar smisao za humor.

SK crew
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Yay, idem odmah na Njuškalo, uložit malo love u budućnost.

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...
Ne znam jesu ovdje neki retardirani ili što?
Nije stvar u OSu, dakle Androidu nego u nemarnim korisnicima.

Pročitaj još jednom...

"Najgore od svega je, što je većina uređaja bila oćišćena i vraćena u tvorničko stanje, ali bez korisnog efekta."

Is it weird that this gave me an orgasm?
15 godina
neaktivan

Taj Android mi niti smrdi niti mirise, a sada je poceo smrdit... ko zna sta se jos sve krije ne samo u Androidu nego svim ostalim OS-ovima. Koliko toga cemo saznat u narednim godinama. Špijunaža, praćenje... (ne)privatnost

0 3 hvala 0
16 godina
JohnnyPistolero kaže...

Taj Android mi niti smrdi niti mirise, a sada je poceo smrdit... ko zna sta se jos sve krije ne samo u Androidu nego svim ostalim OS-ovima. Koliko toga cemo saznat u narednim godinama. Špijunaža, praćenje... (ne)privatnost

Pa onda si ti kupi stari java mob i bez brige si...

Siguran sam da bi izbrisao sve podatke ako bi reflashao mob i zamujenio sve informacije neistinitima.

:D
14 godina
neaktivan
I u svemu vidite reklamu apple-a, a to kaje RIM najbolji nema veze, vi se opet iphonea hvatate-.-
16 godina
life kaže...
I u svemu vidite reklamu apple-a, a to kaje RIM najbolji nema veze, vi se opet iphonea hvatate-.-

RIM su stavili jer on vec polako odlazi u proslost...

15 godina
protjeran
Ako mi se mobitela docepa strucnjak za racunalnu forenziku tak mi i treba :D

ozbiljno... to jest problem, ali ljudi, ovce kakve jesu, ni mu ni be necs reci i nikom nista..
I do know everything, just not all at once. It's a virtual memory problem.
15 godina
neaktivan

CroNk3r:

Ne, hvala. Sada imam iphone i sluzi me dugo i sluzi dobro, a uz to ne pati od "forenzickih nesigurnosti"... barem za sad :)

mozda se u buducnosti...

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.4.2012 15:53 (JohnnyPistolero).
16 godina
JohnnyPistolero kaže...

CroNk3r:

Ne, hvala. Sada imam iphone i sluzi me dugo i sluzi dobro, a uz to ne pati od "forenzickih nesigurnosti"... barem za sad :)

mozda se u buducnosti...

Mah dok McAffe napravi dobru forenzicku sigurnost za android i windows xp onda ce iOS, win7 i RIM zakazati pa ce oni biti "forenzicki nesigurni"{#}

15 godina
neaktivan

predpostavljam da se radi o "factory refurbished" uređajima, na kojima često nije napravljen ni factory reset, a kamoli wipeano sve.

najbolji mi je još ovaj dio sa win xp-om.. lolčina

Its no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

FUD

Može li ljudima u tamnim odjelima u Bruxellesu biti stalo do Hrvatske?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Fale mi neke stvari u ovom članku, npr. da li se radi o vijesti sa službenih McAfeeovih stranica, ili se samo prenosi intervju neke ženske sa Sicilianom sa stranica LA Timesa.

Stvari koje su mi upale u oko prilikom čitanja orginalnog intervjua:

Nema nikakvih informacija o testu, koliko je bilo mobitela, koliko računala, koje verzije softvera, koji proizvođači, odakle su podaci o korisnicima izvučeni(iz interne meorije, kartice...), uglavnom nema ništa, samo da je lik kupio 30 rabljenih uređaja.

Izjava da računala sa Win 7(ne spominje telefone sa WP 7) mogu bezbrižno prodavati a ona sa win xp ni slučajno, u kontekstu forenzike koja je razlika između WinXP i Win7????

Na službenim McAfeeovim stranicama nigdje se ne spominje ovaj test.

Pravi profesionalac nikada neće dati izjave tipa ja nisam uspio izvuči podatke iz ovog uređaja i prema tome je on skroz siguran, slobodno ga prodajte, a ovog drugog možete gađati puškom ili zakopati u podrum.

Uglavnom, orginalni članak je napisan senzaciolistički bez ikakvih relevantih informacija i sa priglupim izjavama i kao takav jednak je informatičkim člancima iz naših dnevnih novina, pa mi je čudno što stručne informatičke novine samo prenose takav članak bez ikakvog kritičkog osvrta na relevantnost.

Btw. Online Security and Safety Evangelist to McAfee, čim vidim evangelist u tituli malo mi ta osoba izgubi na relevantnosti po pitanju čisto tehničkih stvari.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Vijest je kao takva prenesena, nitko nije tužio (barem do tada) novine zbog pozivanja na McAfee, tako da se čini legitimno. To što testiranju nije pristupljeno kako bi možda pristupio Bug, ne znači da negdje netko testiranje nije ni obavio. Originalna dva članka (mislim da je prenijet na dva mjesta) su kakvi jesu, a ovdje je su prenesene samo informacije samog članka uz iznjegavanje pompoznih izjava kakve su tamo date. Možda jednom i Bug provede vlastito testiranje pa to objavi u tiskanom izdanju ili na webu. Ovo je samo vijest da je netko nešto rekao i pozvao se na renomiranu sigurnosnu tvrtku.

15 godina
neaktivan

U stvari koliko sam ja vidio nitko se ni nije pozvao na McAfee, jedina veza između članka i McAfeea je Siciliano, a koliko mi se čini niti on nije rekao da se radi o službenom testu.

Ovo što on tvrdi je ozbiljan propust, ali kako uzeti ozbiljno čovjeka koji kaže: ja sam testirao i ovo su vam sigurni uređaji a s ovima u podrum, a da pri tom neda niti jedan tehnički detalj, a nigdje nisam uspio pronači potvrdu njegove kompetencije da on stvarno može napraviti relevantan test.

Razlog mog reagiranja je bio taj što si prenio senzacionističku vijest iz ne stručnog izvora, dvojbene relevantnosti a nisi to napomenuo, jer koliko si i sam svjestan velika većina čitatelja BOL-a uzima većinu stvari napisanih ovdje nekritički i zdravo za gotovo. Po meni za takve vijesti bi bilo dovoljno da navedeš izvor.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice