Flashback pošast na Macovima

poruka: 125
|
čitano: 13.359
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Flashback pošast na Macovima".
15 godina
Re: Flashback pošast na Macovima
Quilombo23 kaže...

Evo dvije: Hoces da napravis backup a nemas mjesta na disku na koji radis backup, hoces da koristis neki djavo koji zahtjeva 10.4 a ti imas 10.6, isto kao kad bi na win 7 htjeo instalirati program koji radi samo na win 2000.....npr.

Da se neraspravljamo bezveze ne postoji savrsen OS niti ce ikada! Istina je i ta da Mac os ima dosta manje problema jer je uskadjen i hardware i software te da nema glupog registrya. Takodjer ima dosta dosta manje malaware (nebrojeno puta manje od Windowsa)

1. U biti ima više mjesta nego što backup zauzima.

2. Koji zahtjeva 10.4 ili novije...

17 godina
neaktivan
Quilombo23 kaže...

Evo dvije: Hoces da napravis backup a nemas mjesta na disku na koji radis backup, hoces da koristis neki djavo koji zahtjeva 10.4 a ti imas 10.6, isto kao kad bi na win 7 htjeo instalirati program koji radi samo na win 2000.....npr.

...

Hm, ja sam u ovom screenshotu koji je postan vidio da backup iznosi 13.8 GB, a slobodno je "samo" 20.3 GB i zato se ne moze backupirati {#}

A za ovo drugo, backward compatibility, itko? Al ovo su ionako minorne greske.

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.
16 godina
Quilombo23 kaže...

Na Sedmici bez problema mogu raditi i programi rađeni za Windows 95 ,samo podesi compatibility!!

A na ,recimo ,Lionu više ne možeš instalirati ni Rosetu i time starije programe rađene za PPC-a. A mnogi su bolji od današnjih (o uštedama da ne pričamo)!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
16 godina
kizo2703 kaže...
Quilombo23 kaže...

Na Sedmici bez problema mogu raditi i programi rađeni za Windows 95 ,samo podesi compatibility!! A na ,recimo ,Lionu više ne možeš instalirati ni Rosetu i time starije programe rađene za PPC-a. A mnogi su bolji od današnjih (o uštedama da ne pričamo)!

Možeš li mi onda objasniti kako pokrenuti AutoCad 14 na sedmici? pls

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
13 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
16 godina
power_user kaže...

Nice try! AC 14 iz '97 na Sedmici?! Radit će ,ali samo na 32 bitnoj ,pošto na 64 bitnoj Sedmici NEMA više podrške za 16 bitne programe!! A i tu onda treba postaviti compatibility mode na Windows XP.

I zbog sigurnosnih postavki u Sedmici ,treba postaviti na 'Run as Administrator' cijelo vrijeme.

Jesi probal ili samo flameaš ,po običaju?

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.4.2012 1:54 (kizo2703).
13 godina
protjeran
McD kaže...
jumboY kaže...

Nista nije bez gresaka. Od ovih gore screensa koje si stavio, par sam ih pregledao, 2-3 su ciste greske korisnika, a ne samog MacOS-a.

Iako nista nije bez gresaka, postoje OS sustavi sa manje i sa vise gresaka. Cinjenica je da MacOS radi sa dosta manje gresaka, i dosta je brzi i fluidniji od winza. Koristim i MacOS i winze, cak sam cesce unutar winza (.net developer), no macos je ipak meni osobno dosta stabilniji i bolji OS :)

definiraj, čiste greške korisnika?

Slika 1 i slika 4. Do tu sam i pogledao, dalje mi se ne da, mada vjerujem da je vecinom greska samog OS-a, jer rekli smo, nista nije savrseno.

I vidim da je netko vec pitao zasto je slika 4 error. Ocito nitko ovdje nije koristio MacOS a niti TM. TM zavisi sve od toga kako ga podesis i koliko dugo ce ti isti cuvati backup. Ovaj lik je stavio jako mali HDD, a podesio vjerojatno dugo cuvanje backupa. TM po defaultu jednom dnevno pravi backup, i ako vidi da nema prostora za iducih tjedan dana, javlja taj error.

Cemu poanta takvih errora? Imate youtube, da ne objasnjavam ovdje, samo upisite time machine i vidjet cete. Odlicna stvarcica koja mi dosta olaksava zivot ;)

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.4.2012 1:54 (jumboY).
14 godina
neaktivan
Quilombo23 kaže...
McD kaže...
jumboY kaže...

Nista nije bez gresaka. Od ovih gore screensa koje si stavio, par sam ih pregledao, 2-3 su ciste greske korisnika, a ne samog MacOS-a.

Iako nista nije bez gresaka, postoje OS sustavi sa manje i sa vise gresaka. Cinjenica je da MacOS radi sa dosta manje gresaka, i dosta je brzi i fluidniji od winza. Koristim i MacOS i winze, cak sam cesce unutar winza (.net developer), no macos je ipak meni osobno dosta stabilniji i bolji OS :)

definiraj, čiste greške korisnika?

Da se neraspravljamo bezveze ne postoji savrsen OS niti ce ikada! Istina je i ta da Mac os ima dosta manje problema jer je uskadjen i hardware i software te da nema glupog registrya. Takodjer ima dosta dosta manje malaware (nebrojeno puta manje od Windowsa)

pogledaj sliku backup od 13,8 GB nemozes napraviti iako imas 20,3 Gb slobodno

da spustim free disk space ispod 13 GB, mozda onda prođe?

13 godina
protjeran

Mozda bi pomoglo da procitas post iznad, i poslusas savjet sa youtubeom ako vec sam nisi imao prilike koristiti TM.

2 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
miki-os kaže...

post dostojan klinca od 3 godine

14 godina
neaktivan
jumboY kaže...

Mozda bi pomoglo da procitas post iznad, i poslusas savjet sa youtubeom ako vec sam nisi imao prilike koristiti TM.

a da daš link na youtube video?

zašto većina jabučara u nedostatku argumenata koristi izraze: "ne da mi se .. ... ." "imaš youtube, odi tamo .. .." "otiđi na google pa traži .. .. .."

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.4.2012 2:56 (McD).
14 godina
neaktivan
Quilombo23 kaže...

Takodjer ima dosta dosta manje malaware (nebrojeno puta manje od Windowsa)

56,5% američkih macova pokupilo ovaj Flashback, nije da je nebrojeno puta manje

13 godina
protjeran
McD kaže...
jumboY kaže...

a da daš link na youtube video?

zašto većina jabučara u nedostatku argumenata koristi izraze: "ne da mi se .. ... ." "imaš youtube, odi tamo .. .." "otiđi na google pa traži .. .. .."

Jabucar? Nazalost, ne volim jabuke, i jako malo voca jedem. Na zalost.

A sto se tice Applea, Microsofta i bilo koje druge korporacije, ne pripadam ni jednoj. Naime, nemam njihovih dionica, niti sam poslovao sa njima. Ti ocito jesi, i svaka cast na tome. Nadam se da si dovoljno zaradio. 

A sto se tice linka za jubito, napravis sljedece:

1) Ukucaj www.youtube.com u svom browseru, odlicna je stranica, ima na milijarde videa, dosta poucnih, ali i glazbenih, smijesnih, glupih, itd.

2) Na vrhu imas trazilicu. Upisu u istu "Time Machine", ne trebaju ti navodnici.

3) Stisni search button, lako ces isti primjetiti, ukoliko bude problema, javi, ulovim screenshot koji ce ti pomoci

P.S.

4) Ne moras cak ni trazit search button, pritisni "Enter". Bez navodnika napisano na tvojoj tipkovnici.

Uzivaj ;)

17 godina
neaktivan
rustweaver kaže...

To je generaliziranje. Izjava da linux nema viruse bi se trebala shvatiti kao "sanse da zarazis svoj linux operacijski sustav su gotovo zanemarive". Onaj tko to doslovce shvaca kao potpuni izostanak malewarea za linux je blago receno naivan.

Linux zbog svojih specificnosti znatno otezava malicioznom kôdu izvrsavanje i sirenje te relativno uspjesno lokalizira eventualnu nastalu stetu, zbog cega se stjece dojam neprobojnosti linuxa, ali to ne znaci da maliciozni programi za linux ne postoje.

Mislim da je više do toga što su linux juzeri najeduciraniji i najupoznatiji s održavanjem OS-a, te nisu tapije da nasjednu na trojana.

I have nothing to say. Thank you and goodbye.
17 godina
neaktivan

a zašto u cupertinu pokušavaju instalirati flash, zar se to smije?

svašta... zar ne znaju da jobs plače na nebu kad pokušaju instaliravati flash u cupertinu

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.4.2012 3:56 ((s)izgoreo).
Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
FlyBoy kaže...

Mislim da je više do toga što su linux juzeri najeduciraniji i najupoznatiji s održavanjem OS-a, te nisu tapije da nasjednu na trojana.

Pa definitivno ima nesto i u tome. Ali kako su korisnici sofisticiraniji tako su i metode uvaljivanja takve gamadi sofisticiranije. Pisci takvih tvorevina na linuxu klasicnim windows pristupom: "girls_gone_wild.jpg.exe" ne bi daleko dosli :D

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
17 godina
odjavljen
zatojeto kaže...

Nevjerojatno kako zombiji imaju lovu, utjecaj, a pametni jedva skupe za šrot, kištre, android i windows.

Sad se jave dušobrižnici koji se boje kako ču ja preživjeti s tim, uvjetno govoreči, jednim virusom.

Ko da se moj pas zabrine jer je vidio buhu na meni!

Ti isti zombiji uglavnom vecinom prodaju lijevi (ili desni) bubreg da bi samo ''imali'' nekakvu ''jabuku'' u torbi , ruci ..ili gdje vec.

Ogromna vecina tih zombija jednostavno NE ZNA iskoristiti niti 00000.1 % mogucnosti ..ali bitno je da ga ima ... i pokazuje. 

...mozda ti se pas i brine zbog buhe....ali je dovoljno pametan da te ne upozori na nju...jer nema i ne koristi ''jabuku''{#}

resistance is futile
13 godina
neaktivan
Moza ne moze na jubitubi, vjerovatno mu windowsi opetneki error bacaju :D

0 2 hvala 0
14 godina
neaktivan

Do petog mjeseca prošle godine na Macu nisam imao AV program. Povremeno bih s vremena na vrijeme instalirao AV (Sophos ili Intego) da provjerim stanje mašine i nikada nista nisam našao. Od kako su počeli učestali izvještaji o problemima s lažnim AV imam instaliran Sophos i opet nemam nikakvih problema, vjerovatno bih mogao sasvim normalno raditi i bez AV ali kako mi AV ne smeta nema problema da se i on nađe na mašini. Mislim da je ovaj problem malo prenapuhan, no ako se vodi računa da se skidaju zadnje zakrpe ( provjera update je svako po defaultu podešena na weekly) i da se ima bilo kakvo AV rješenje mislim da glava nema da boli. Nema sumnje da je došlo vrijeme da  i korisnici OSX malo više obrate pažnju na sigurnost.

Radoznalosti radi ponekad posjetiti:

http://nakedsecurity.sophos.com/

http://www.intego.com/mac-security-blog/

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Tjah, propusta na svim platformama uvijek je bilo i uvijek će ih biti. Najveći dio odgovornosti za bilo kakvu zarazu u pravilu uvijek snosi neupućen/neiskusan/naivan korisnik. Znam par ljudi koji na Win XP (da, stari dobri XP) nisu nikad pobrali viruse niti trojance i to bez instaliranog AV-a. A otkad je izašla sedmica doživljavam u praksi sve manji i manji broj novih slučajeva. Dok god čovjek zna što radi, problema u pravilu nema niti će ih biti. Istina, ako netko još uvijek visi na dobrom starom IE6 i misli da je siguran, sam si je kriv - to je čisto prizivanje vraga. A tih primjera ima bezbroj.

Iskreno se ne sjećam kad sam zadnji put pobrao virus na Windowsima. Uopće ne koristim nikakav AV. Naravno, za svaki slučaj imam image cijelog C diska, pa da se i dogodi neki kuršlus vratio bih sve za 5 minuta u prvobitno stanje.

A opet, znam dosta ljudi koji skoro svaki tjedan poberu nešto drugo. I ne možeš im objasnit da ne smiju klikat na sve što vide.

Najbolji antivirus je korisnik koji razmišlja o onom što radi, a ako i pogriješi potrudi se to upamtiti i ne ponoviti više. Vrijedi za sve platforme.

16 godina
neaktivan
McD kaže...

56,5% američkih macova pokupilo ovaj Flashback, nije da je nebrojeno puta manje

Kada vec pokusavas ispasti pametan, onda barem pokusaj razumjeti materiju o kojoj pises prije nego sto se javljas, inace ispadas izrazito glup.

56,5% od zarazenih600.000 Mac-ova dolazi iz USA, nije 56,5% svih Mac-ova u USA zarazeno. Za usporedbu, samo u zadnjem kvartalu 2011 Apple je u USA prodao vise od 2 milijuna Mac-ova, sto je 3 puta vise od ukupno zarazenih u cijelom svijetu.

15 godina
neaktivan
McD kaže...
miki-os kaže...
Windows rulzzz.... Errroorrrr! :D

1. xcode - netko je radio neki app pa je napravio grešku u applescriptu. kakva to veze ima s os-om??

2. time machine - već su ti ljudi odgovorili

3. plex - opensource program koji je varijacija na temu xbmc (xbox media center). kao i svaki takav ima verzija koje se ruše dok ekipa sve ne potweaka. kakve to veze ima s osx-om?

4. 10.4-10.6 - već su ti objasnili. očigledno je riječ o ppc programu koji ne radi na 10.6, a fala bogu niti ne zna da postoji neki 10.6 os

5. install - netko (nešto) je zeznulo sistemski hard. očigledno je riječ o Airu (nema DVD player) pa OSX nudi lijepu opciju remote installa os-a. u čemu je tu problem?

6. kernel panic - zamisli osx se srušio!!! da je to česta pojava ne bi morao stavljati fotku kao raritet ;)

7. burn - greška u mediju koji pržilica ne može skužiti.

8. copy - file se nalazi na defektnom hardu, file je corrupted...

9. start - java ima grešku koju je osx uočio kod podizanja. stvarno je užasan taj os...

Fakat su ti strašne greške....

13 godina
protjeran

Profa, ne brini se. Odgovor od Mcd-a tesko da ces vidjeti. Covjek ocito nije vidio MacOS-a u zivotu, niti zna sta je isti. No on barem zna da je to zlo, lose  i pokvareno.

3 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
unimatrix001 kaže...
Ogromna vecina tih zombija jednostavno NE ZNA iskoristiti niti 00000.1 % mogucnosti ..ali bitno je da ga ima ... i pokazuje. 

Ogromna većina zombija (Windows korisnika) jednostavno NE ZNA iskoristiti niti 00000.1 % mogucnosti ..ali bitno je da ga ima ... i pokazuje.

Možemo li usporediti količinu Windows korisnika koja je isprobala neki drugi sustav (Linux, Mac OSX) i odlučila se za Windowse s količinom OSX korisnika koja je učinila isto?

16 godina
kizo2703 kaže...
power_user kaže...

Nice try! AC 14 iz '97 na Sedmici?! Radit će ,ali samo na 32 bitnoj ,pošto na 64 bitnoj Sedmici NEMA više podrške za 16 bitne programe!! A i tu onda treba postaviti compatibility mode na Windows XP.

I zbog sigurnosnih postavki u Sedmici ,treba postaviti na 'Run as Administrator' cijelo vrijeme.

Jesi probal ili samo flameaš ,po običaju?

Ne radi ni na 32bitnoj ni u compatibility modeu, a pitanje je bilo najozbiljnije. Tata koristi AC14 jer ima neke plugine za njega koji mu trebaju, a danas je teško naći WinXP ili laptope s njime(orginal, naravno, za firmu)

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
17 godina
1student kaže...

Do petog mjeseca prošle godine na Macu nisam imao AV program. Povremeno bih s vremena na vrijeme instalirao AV (Sophos ili Intego) da provjerim stanje mašine i nikada nista nisam našao. Od kako su počeli učestali izvještaji o problemima s lažnim AV imam instaliran Sophos i opet nemam nikakvih problema, vjerovatno bih mogao sasvim normalno raditi i bez AV ali kako mi AV ne smeta nema problema da se i on nađe na mašini. Mislim da je ovaj problem malo prenapuhan, no ako se vodi računa da se skidaju zadnje zakrpe ( provjera update je svako po defaultu podešena na weekly) i da se ima bilo kakvo AV rješenje mislim da glava nema da boli. Nema sumnje da je došlo vrijeme da  i korisnici OSX malo više obrate pažnju na sigurnost.

Radoznalosti radi ponekad posjetiti:

http://nakedsecurity.sophos.com/

http://www.intego.com/mac-security-blog/

Evo vidis, kad ovako nesto procitam, napravim najvei kolut ocima ikad.

I jos ovaj maleni fanboycic kada da TU, sve se savrseno uklopi u pricu o zombijima bez mozga.

Molim te mi objasni kako se ovo stanje koje si opisao na Macu razlikuje od stanja na Windowsima Vista/7?

Ista situacija, AV ti uopce ne treba. Nikakav virus nemam od kad sam presao na Vistu, a sad na 7.

I kako onda jabucar moze doci i reci kako je MacOS sigurniji ili neke slicne baljezgarije?

Pogotovo kad su neki crackeri/hackeri koji se bave eticnim hakiranjem rekli kako im je puno lakse probiti sustav MacOS-a nego Windowsa, tj. da ovaj prvi ima vise sigurnosnih rupa.

Glavno da ce svaki "pametni" Apple fanboy i dalje tvrditi kako su Windowsi puni virusa i onda ce ti cak ironicno kao jumboy reci kako nikad nisi koristio MacOS, a oni nemaju pojma o Windowsima. {#}

(jumboy, ne smatram te fanboyem, ako ti preferiras MacOS, to je tvoja stvar)

zoki.zlikowski kaže...
unimatrix001 kaže...

Ogromna većina zombija (Windows korisnika) jednostavno NE ZNA iskoristiti niti 00000.1 % mogucnosti ..ali bitno je da ga ima ... i pokazuje.

Možemo li usporediti količinu Windows korisnika koja je isprobala neki drugi sustav (Linux, Mac OSX) i odlučila se za Windowse s količinom OSX korisnika koja je učinila isto?

Ogromna kolicina Windowsa usera nemaju Windowse da bi ih pokazivali vec da bi ih koristili i uopce im nije vazno kako se OS zove i od cije je firme.

- Psiho246
16 godina
power_user kaže...

Ne radi ni na 32bitnoj ni u compatibility modeu, a pitanje je bilo najozbiljnije. Tata koristi AC14 jer ima neke plugine za njega koji mu trebaju, a danas je teško naći WinXP ili laptope s njime(orginal, naravno, za firmu)

Dobro ,i odgovor je potpuno ozbiljan ,bez obzira na opasku na kraju! Kod nas u firmi je radilo ,ali pošto imamo direktan ugovor s njima ,dobivamo nove verzije svake godine po ''razumnim'' cijenama ,pa nemamo potrebe za starijim verzijama.

Kod programa rađenih prije Viste (i Sedmice) ono najbitnije su privilegije! Za njih se moraju postaviti ovako:

A ako ne radi u compatibility modu ,jedini način (osim XP-a) je XP mode. Jel to probano?

I da ,sad dosta OT-a ,tema je Mac i trojanci!!

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.4.2012 14:53 (kizo2703).
14 godina
neaktivan

Ova tema savršeno podvrđuje da nije vijest kad pas ugrize čovjeka nego kad čovjek ugrize psa. Kolonije spambotova i tko zna čega postoje na internetu i sve su na ovoj ili onoj verziji Windowsa. Evo sad se nešto pojavilo na Macu i to je udarna vijest na svim portalima. Sve masovne krađe podataka (ko ono kad su Google operušali u Kini) i sav spam koji dobijamo vezan je uz Windowse.

To što se neko hvali da na Windowsima nije imao problema zvuči kao i netko iz Bagdada kome nikad nije pala ni dlaka s glave pa veli da je život u Bagdadu miran baš kao u Zagrebu jer se njemu nikad ništa nije dogodilo.

3 2 hvala 1
16 godina
idelovski kaže...

Ova tema savršeno podvrđuje da nije vijest kad pas ugrize čovjeka nego kad čovjek ugrize psa. Kolonije spambotova i tko zna čega postoje na internetu i sve su na ovoj ili onoj verziji Windowsa. Evo sad se nešto pojavilo na Macu i to je udarna vijest na svim portalima. Sve masovne krađe podataka (ko ono kad su Google operušali u Kini) i sav spam koji dobijamo vezan je uz Windowse.

To što se neko hvali da na Windowsima nije imao problema zvuči kao i netko iz Bagdada kome nikad nije pala ni dlaka s glave pa veli da je život u Bagdadu miran baš kao u Zagrebu jer se njemu nikad ništa nije dogodilo.

?? {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.4.2012 15:29 (kizo2703).
14 godina
protjeran

Ovaj primjer s Bagdadom ti sigurno neče proči. Meni nije prošao primjer sa psom. Popljuvali su mi psa zbog osx-a i buha, iako smo se podijelili, pas radi na windowsima a ja sam na osx-u!

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice