A što očekivati od mobitela starog 3 godine. Pišeš gluposti. Svi su bili upozoreni da će im se iphone usporiti ako instaliraju iOS 4. Tko ima jailbreak (za što inaće treba 5 minuta) može jednostavno vratiti na stariji firmware. Ne vidim problem. Uostalom mobitel ima vijek trajanja i malo ljudi ima mobitel duže od 3-4 godine.
O kvaliteti iPhona nemaš što komentirati. Vlasnik sam iphona i ipod touch. Do sada nisam imao nikakvih tehničkih problema, naprotiv rade kao i prvog dana.
Ne moze se jailbreak izvesti jer steka gornji gumb za gasenje, barem mi je tako poznanik rekao, ja osobno ne znam puno o jailbreakanju.
Sto se tice vijeka trajanja, moizda si ti s Appleom naviknut da ti se stvari s vremenom "olinjaju", ali moja Nokia je danas jos uvjek u funkciji i brza je jedno 5x nego li je bila na dan kupnje.
Buduci da vi zagovarate kvalitetu Apple proizvoda, nije li ovo direktan dokaz da ta kvaliteta i nije bas trajna, tj da kvaliteta softwarea i hardwarea i nije bas na tako visokom nivou ako jedna plasticna Nokia danas radi 2x bolje nego iPhone koji je bio njegova konkurencija u to vrijeme?
Samo zato sto je taj mobitel 2 godine star ne znaci da nije vazno za diskusiju, jer ce i cetvorka za godinu i pol ili koliko vise, isto biti 2 godine star mobitel koji ce mozda isto tako biti spor i kojem ce isto tako rikavati gumbi.
Nemojmo zaboraviti da je i 3G u to doba smatran superiornim, kvalitetno izradenim mobitelom isto kao i cetvorka sada.
A sada malo o Eziu.
Okani se ćorava posla. Moraš ti još puno žganaca jesti da bi uopće smio iznositi svoj stav o pametnijima od sebe.
Da si imalo upoznat sa appleovim proizvodima i da si imao i jednu nokiu vise od te 5800 duze vrijeme onda bi znao da je ono boldano totalna bedastoća. Appleovi proizvodi su vrlo dobro poznati po svojoj kvaliteti. Pa ako im netko vec osporava zatvorenost i konzervativnost, kvalitetu izrade im ne moze nitko osporiti.
I daj se malo saberi. Kao "dokaze" navodis iphone 3g svojeg poznanika kojem ne radi tipka za gasenje kako treba. Lijepo sam ti napisao da bi taj dokaz imao smisla kad bi se znalo u kojim uvjetima je bio taj iphone. Još sam ti i ja i drugi napisali da nemamo takvih problema sa iphoneom. A znam i za vise slucajeva jer nas je dosta uzelo iphone u firmi prije vise od 2 godine i nitko nema nikakvih problema. Dakle ti si to sve lijepo izignorirao i srao po meni.
Drugi dokaz za nekvalitetu ti je valjda ona Mitchova nebuloza o "plasticnim zvucnicima koji ispadaju". Ja stvarno ne znam tko moze pusiti takve price osim ljudi koji u zivotu nisu vidjeli iphone.