Superiorniji? Hahahaha!
Danas sam imao srecu isprobati jedan iPhone 3G sa novim softwareom. (4.0+ valjda)
Taj iznimno superiorni mobitel danas se vuce kao krepana krava, sporiji od ijednog smartphone-a kojeg sam isprobaozadnjih par godina, zapravo brzina je negdje u rangu prvog cookie-a, a veliko hvaljena kvaliteta izrade je takva da onaj gornji gumb za gasenje radi svaki 18. pritisak.
Hahahhaaha.
Svi drugi mobiteli postaju brzi siftwareskom nadogradnjom a ne sporiji.
iPhone 4 s druge strane trenutno izgleda stvarno kvalitetno izradeno, ali izgledao je nekoc i 3G, takoda me zivo zanima kako ce isti izgledati za godinu, godinu i pol.
Mozda se staklo pocne odljepljivati? Tko zna.
S druge strane, moja "stara" i plasticna Nokia 5800 izgleda kao i prije, izuzev par ogrebotina, te je brzi nego ikada.
Sada tko je tu superiorniji, pitam se ja?
A što očekivati od mobitela starog 3 godine. Pišeš gluposti. Svi su bili upozoreni da će im se iphone usporiti ako instaliraju iOS 4. Tko ima jailbreak (za što inaće treba 5 minuta) može jednostavno vratiti na stariji firmware. Ne vidim problem. Uostalom mobitel ima vijek trajanja i malo ljudi ima mobitel duže od 3-4 godine.
O kvaliteti iPhona nemaš što komentirati. Vlasnik sam iphona i ipod touch. Do sada nisam imao nikakvih tehničkih problema, naprotiv rade kao i prvog dana.

Aha sorry tek sam sad vidio.
Ali opet nije taj 3g s 4.0 spor.On je negdje u rangu s wildfireom.
Ja ne kužin vas koji mrzite apple. Jel imate android? Imate. Pa u čemu je onda problem?
Možda vas muči to šta je Apple zastupljeniji od androida, stvarno ne kužin toliku strku oko toga. Nazivate korisnike iPhonea fanboyevima a 90% slučajeva vi potaknete raspravu oko toga i onda serete kako je iPhone loš mobitel kako moraš izgubit garanciju i slično...
Očito je da iPhone ima određenu bazu korisnika koji su zadovoljni sa tin mobitelon i ne triba in ništa više.
Fanboyeva ima svugdi, apple, android (google), linux, windows, ati, nvidia... Kad se na forumu otvori tema ati vs nvidia odma se zatvori zato jer je pogodna za flame...a eto ove teme o apple-u nisu pogodne za to da baš.
Ja ne mrzim Apple, daleko od toga. Mrzim zadrte fanboyeve koji nemaju pametnijeg posla nego svima nabijati na nos da je njihov uredaj superiorniji i da je sve ostalo smece.
Slazem se. Nema potrebe nabijati na nos kad ionako svi znaju da je superiorniji.
Superiorniji? Hahahaha!
Danas sam imao srecu isprobati jedan iPhone 3G sa novim softwareom. (4.0+ valjda)
Taj iznimno superiorni mobitel danas se vuce kao krepana krava, sporiji od ijednog smartphone-a kojeg sam isprobaozadnjih par godina, zapravo brzina je negdje u rangu prvog cookie-a, a veliko hvaljena kvaliteta izrade je takva da onaj gornji gumb za gasenje radi svaki 18. pritisak.
Hahahhaaha.
Svi drugi mobiteli postaju brzi siftwareskom nadogradnjom a ne sporiji.
iPhone 4 s druge strane trenutno izgleda stvarno kvalitetno izradeno, ali izgledao je nekoc i 3G, takoda me zivo zanima kako ce isti izgledati za godinu, godinu i pol.
Mozda se staklo pocne odljepljivati? Tko zna.
S druge strane, moja "stara" i plasticna Nokia 5800 izgleda kao i prije, izuzev par ogrebotina, te je brzi nego ikada.
Sada tko je tu superiorniji, pitam se ja?
Dakle to su ti takozvani "argumenti"? Imam osim iphone 4 i iphone 3g i nema govora o problemima sa tipkama na 3g a koristio sam ga duze od 2 godine. Argumentirano bi bilo iznijeti u kojim uvjetima se koristio taj predmetni iphone 3G. Jer ako je bio drzan recimo u nekom vlaznom mjestu izmedju guzova i sl. onda je logicno da dodje do slabljenja nekih kontakata.
Sto se brzine tice, nisi nikad na svoj stari kompjuter instalirao novi softver? Meni se cini da nisi, jer kako bi onda bio u stanju izvaliti glupost "Svi drugi mobiteli postaju brzi siftwareskom nadogradnjom a ne sporiji". Ne znam jesi li upoznat sa cinjenicom da je iphone izasao jos u 6. mj. 2008? Drzao se vrlo dobro sve do izlaska cetvorke, a ni tada nije bio za baciti i da nisam kupio cetvorku koristio bih ga danas jos uvijek.
5800 je par kategorija ispod iphonea 3g. to sto nudi taj telefon sa rezistivnim touchscreenom i ocajnim symbianom je smijurija. nije cak ni jeftin bio.

Nisam na ničijoj strani i držim do toga da su oba osa vrhunska.
No Iphone 3gs s 4.1 tj. baš taj psiho koji si ti naveo radi puno brže od recimo Htc wildfirea ili Legenda koji se stvarno vuču kao krepane krave a ne Iphone.
Naravno da ne ispadne da pričam gluposti sve sam isprobao mnogo puta.
Daleko od toga da se Legend vuce kao krepana krava, naravno ako se ne pazi i baca svakojako smece na njega vuci ce se, no moj radi fluidno.
Hmm a neznam kakav je tvoj ali od moje prijateljice iz razreda je dosta spor i sve od aplikacija štekava na njemu
Hahahhaaha.
Taj mobitel nitko ne naziva superiornim jer je star 3 godine i spor je zbog male procesorske snage. Dobro radi s OS-om koji je bio aktualan kad je iPhone 3G izašao, a instaliranje nadogradnje niti je preporučljivo niti je potrebno.
Mobitel je kvalitetno izrađen i ti si očito jedini koji pričaš protiv kvalitete izrade koja je više plus, nego minus mobitela.
P.S. To što je tako star mobitel dobio nadogradnju OS-a je više za pohvalit, nego za pokudit s obzirom kako se nadograđuju Android mobiteli.
A što očekivati od mobitela starog 3 godine. Pišeš gluposti. Svi su bili upozoreni da će im se iphone usporiti ako instaliraju iOS 4. Tko ima jailbreak (za što inaće treba 5 minuta) može jednostavno vratiti na stariji firmware. Ne vidim problem. Uostalom mobitel ima vijek trajanja i malo ljudi ima mobitel duže od 3-4 godine.
O kvaliteti iPhona nemaš što komentirati. Vlasnik sam iphona i ipod touch. Do sada nisam imao nikakvih tehničkih problema, naprotiv rade kao i prvog dana.
Niti to nije potrebno koliko se sjećam. Dovoljno je samo instalirati stariju verziju OS-a preko iTunesa (shift+restore i odabrat .IPSW file) i to je sve.
Hahahhaaha.
Taj mobitel nitko ne naziva superiornim jer je star 3 godine i spor je zbog male procesorske snage. Dobro radi s OS-om koji je bio aktualan kad je iPhone 3G izašao, a instaliranje nadogradnje niti je preporučljivo niti je potrebno.
Mobitel je kvalitetno izrađen i ti si očito jedini koji pričaš protiv kvalitete izrade koja je više plus, nego minus mobitela.
P.S. To što je tako star mobitel dobio nadogradnju OS-a je više za pohvalit, nego za pokudit s obzirom kako se nadograđuju Android mobiteli.
Pa da, apple izda update, pa ko instalira i uspori mob, ko mu je kriv.
a kod androida barem misle na to da ne daju 2.3 za starije modele na kojima neće raditi, jer lakše bi bilo ko kod applea, daju 2.3 za stari model pa se ti muči ak ne radi.
a kod androida barem misle na to da ne daju 2.3 za starije modele na kojima neće raditi, jer lakše bi bilo ko kod applea, daju 2.3 za stari model pa se ti muči ak ne radi.
Jesi updejtao svoj Iphone 4 pa ti steka jel meni niste ne steka?
Uf što si ti sada pametan. Inaće opet si iznio pogrešan zaključak. iOS 4 na iPhone 3g radi!!! Uostalom kome ne odgovara mogu se ponovno vratiti na stariju verziju.
Jesi updejtao svoj Iphone 4 pa ti steka jel meni niste ne steka?
ti namjerno provociraš ili?
pa gdje je gore spomenut iphone 4?
pričalo se o iphoneu 3gs koji uspori kod updatea na 4.x firmware, pa se počelo pričat o tome da uređaj star 3 godine dobije update i da je to pohvalno za razliku od androida. pa da pohvalno pa usporiš mob, kod androida nema updatea na stare modele baš zbog tog razloga.
pričalo se o iphoneu 3gs koji uspori kod updatea na 4.x firmware, pa se počelo pričat o tome da uređaj star 3 godine dobije update i da je to pohvalno za razliku od androida. pa da pohvalno pa usporiš mob, kod androida nema updatea na stare modele baš zbog tog razloga.
4.X firmware nije za Iphone 3, jel bi Android stekao da guraš Windjous xpe profešnal u njega...
Do nedavno se nije znalo hoće li za HTC Desire (kojeg posjedujem) izać update za 2.3 Android. Mobitel je star godinu dana i definitivno dovoljno dobar za update i jedva je dobio update što znači da je s njim gotovo što se updatea tiče.
Znači nakon godinu dana mobitel je "ostario" što je smiješno.
Radi iPhone 3G sa updateom, samo je dosta spor, a uostalom nitko nikog ne prisiljava na nadogradnju.
Ja s tobom raspravljam, a ne znaš niti o kojem se mobitelu priča?
Čujemo se drugom prilikom.
4.X firmware nije za Iphone 3, jel bi Android stekao da guraš Windjous xpe profešnal u njega...
ajde se dogovorite pa onda pišite, jedan veli da je pohvalno da 3gs dobije update , drugi veli da 4.x radi na 3gsu, treći da 4.x nije za 3gs...
a ako već spominješ xp, na dhd možeš stavit ubuntu i ne šteka :P
ajde se dogovorite pa onda pišite, jedan veli da je pohvalno da 3gs dobije update , drugi veli da 4.x radi na 3gsu, treći da 4.x nije za 3gs...
E bolje sutite Hateceići: hahahahaha
"Ei, jeli tko doživio problem s povremenim štekanjem DHD-a.. evo događa mi se zadnjih par dana da počne tak štekat da bi ga najradije bacil u zid... nisam instaliral nikakvu novu igricu, zadnja instalacija je bila instl. Dolphina... "
Ja idalje stojin iza tvrdnje da iOS 4.2.1 (zadnji za 3G) radi bolje i fluidnije nego 3.1.3.
Ovde se primjećuju usporenja u odnosu na 3.1.3.
- Prilikon ulaska u postavke
- Kod više tabova otvorenih, primjer 6-7 tabova, odnosno stranica
- kod učitavanja nekih aplikacija, dok je kod većine to brže na 4.x nego na 3.x
Problem nastaje kad je mobitel jailbrakean i nakrcan svakakvim tweakovima, tad je očito bolji 3.x. Kod "normalnog" korištenja nekog prosječnog juzera koji igra igre, surfa malo, i ne bavi se tweakanjen i isprobavanjem svakakvih opcija bolji je 4.x
normalno da 4.x radi na 3g. tek su sa zadnje dvije iteracije os-a prestali raditi updateove za 3g. sto se 3gs tice sa njim nema problema. ja sam 3g updateao do najnovijeg podrzanog os-a i nisam imao problema. da se malo usporio - je. ali to se usporenje odnosi uglavnom na sporije pokretanje aplikacija. i to nije nista cudno za uredjaj predstavljen prije skoro 3 godine.
Priča se o iPhoneu 3G, ne 3GS.
Ne moze se updateati (za jb ne znam jer ga ne koristim). Uopce vise u itunesima ne prikazuje nove updateove kad se prikljuci 3g.
teško vas je tolke citirati jer kad navalite nemogu se ulovit tolke poruke.
sad više ni sam ne znam na koji sam mislio, 3g ili 3gs, ali uglavnom istina je da bilo koji od njih uspori kad se stavi 4.x firmware.
kod androida zna biti ista stvar, samo kaj se ne izdaju nove verzije za stare uređaje ako ih ne podržavaju. zato npr nema 2.3 za hero.
a druga stvar ono boldano, meni nikad nije dhd blokirao, nikad.
a kome radi 4.x na starim verzijama iphonea, dobro, uživajte.

I danas je stari 3G praktički bolji od pametnih telefona s drugim OS-om. Odličan spor OS je uvijek bolji od jednostavno lošeg OS-a.
Ne moze se jailbreak izvesti jer steka gornji gumb za gasenje, barem mi je tako poznanik rekao, ja osobno ne znam puno o jailbreakanju.
Sto se tice vijeka trajanja, moizda si ti s Appleom naviknut da ti se stvari s vremenom "olinjaju", ali moja Nokia je danas jos uvjek u funkciji i brza je jedno 5x nego li je bila na dan kupnje.
Buduci da vi zagovarate kvalitetu Apple proizvoda, nije li ovo direktan dokaz da ta kvaliteta i nije bas trajna, tj da kvaliteta softwarea i hardwarea i nije bas na tako visokom nivou ako jedna plasticna Nokia danas radi 2x bolje nego iPhone koji je bio njegova konkurencija u to vrijeme?
Samo zato sto je taj mobitel 2 godine star ne znaci da nije vazno za diskusiju, jer ce i cetvorka za godinu i pol ili koliko vise, isto biti 2 godine star mobitel koji ce mozda isto tako biti spor i kojem ce isto tako rikavati gumbi.
Nemojmo zaboraviti da je i 3G u to doba smatran superiornim, kvalitetno izradenim mobitelom isto kao i cetvorka sada.
Ne znam kako je plus, kada je minus. Takoder, ne vidim sto je pohvalno u unistavanju uredaja koji funkcionira, softwareom koji nije namjenjen za taj uredaj.
Prosjecan Joe koji se ne razumi puno u IT te samo zna kliknuti update kako bi njegov stroj bio azuriran ne sluti da ce mu update toliko usporiti mobitel, niti takva osoba cita IT forume i portale kako bi to mogkla saznati...
A to da je spor zbog procesorske snage...daj molim te. Ta procesorska snaga mu je prije bila dovoljna i bila je smatrana velikim plusem, a o fluidnosti se stalno pricalo. Ostale odgovore nadi u gornjem citatu.
A sada malo o Eziu.
Ezio ti imas zadovoljstvo postati prva osoba na mojoj ignore listi.
S tobom jednostavno nema smisla razgovarati buduci da si ocito osoba ispodprisjecne inteligencije i raspravljati s tobom je jednako raspravljanju sa zidom.
Daj si malo procitaj postove i zamisli se nad njima. Apple superirorniji, iPhone ovo, Apple ono najbolje.
Zar si ti stvarno u to uvjeren, nije li ti nimalo cudno sto se u tvojim postovima ne moze naci ni trunke objektivnosti i zar stvarno mislis da nijedan drugi proizvodac nije sposoban napraviti elektronicki uredaj osim Apple-a?
Daj se malo spusti na zemlju mali, koristio sam sve iPhone i cetvorka je stvarno odlican uredaj, brz i kvalitetan te za razliku od nekih prijasnjih modela ima gotovo sve mogucnosti modernih smartphone-a pa cak i neke vise (ziroskop), ali da je definitivno najbolji i savrsen - nije. Ima svoje mane kao i vecina mobitela, zapravo ne vecina vec svi mobiteli imaju mane jer uvijek ima mjesta napretku.
Ti si jednostavno tup u svojim tvrdnjama i tebi se nemoze nista dokazati.
Smijes se mojim argumentima, kao nisu ispravni jer ne idu u prilog Apple-u, dok su isti definitivno valjani buduci da su RL iskustvo, a ne nesto sto je netko nekada procitao na nekom portalu.
Vrijedas druge proizvodace i uredaje kao da su igracke dok je samo iPhone nesto sto valja.
Za tvoju informaciju, buduci da si glede toga neinformiran, ta plasticna igracka od Nokie, smece, govno,antikrist ili kako vec zelis taj mobitel nazvati, je postao brzi od 3G-a nekih pol godine-godinu nakon izlaska i danas je brzi od njega duplo, jer vidi cuda,svojim softwareskim nadogradnjama ne samo da je dobio nove mogucnosti vec je i postao brzi. Ne znam kako to nazivas, to je vjerojatno isto nesto lose ili ces tu cinjenicu isto jednostavno zanemariti jer iPhone je savrsen.
Daj malo odrasti, vjerojatno ti jos ni dlake nisu pocele rasti na svim mjestima, barem se tako cini iz tvojeg ponasanja i tvojih postova.
Mozda s vremenom shvatis da nema smisla voditi svete ratove, te da su osobni ukusi ti koji cine razliku izmedu kupaca Androida, Symbiana i iOS-a, a ne nekakva superiornost jer trenutno hardwareski i softwareski samo nijanse prave raziku izmedu uredaja u ponudi.
Dalje mi se neda objasnjavati ti jer znam da ces sve ovo odbaciti i da ces nastaviti lupetati parole Stevea Jobsa i nazivati konkurentne firme i uredaje govnima. Samim time bi trebao znati da s tobom nesto nije u redu, ali dobro...
Peace out.
Očito ti prijezir prema Appleu daje tolike doze inspiracije dok toliko pišeš, nemam volje niti pročitati sve, a niti odgovoriti. Kako god.
Mislim da dovoljno govori o iPhone, iPod, iPad njihova prodaja.
Sav njihov hardware je poznat po kvaliteti izrade. Ja nikada nisam primjetio ikakve nedostatke čak ni nakon višegodišnjeg korištenja. Naravno da su mogući pojedinacni slučajevi, ali Apple svima zamijeni uređaje. Naravno da neću mijenjati mobitel barem 3 godine, a sve više od toga mi je previše za bilo koji model.