Direktno na Desktop umjesto Starta

poruka: 143
|
čitano: 14.351
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Direktno na Desktop umjesto Starta".
16 godina
odjavljen
Re: Direktno na Desktop umjesto Starta
Bitanga kaže...
Tonči kaže...

Start je relikt prošlosti, nije ni praktičan ni dobar. Izbornik s fino posloženim svime na računalu? Pa isto to radi i Metro.

Jedino što koristim od izlaska Windowsa 7 (a što je uzeto s OSX-a i na drugim sustavima, prvo Linux Mint, a kasnije i Ubuntu) je aktivni search bar. U Visti je postojao, ali nije bio dobar kao na Windowsima 7. Istu funkcionalnost nudi i Metro, tako da meni kao korisniku ne nedostaje Start izbornik, niti mi treba.

Inače, Windowsi 8 imaju kraticu za mini izbornik za ono što je Start koristio: [WIN]+[X].

Nije mi baš jasno zašto nekome treba start tipka, jer nije sposoban kliknuti u kut ekrana...

Tonči, jesi probao raditi sa nekim remote desktop managerom, npr MSovim (zastarjelim, ali funkcionalnim) Remote Desktop Connection Managerom?

Tamo imaš remote desktop ne u full screenu nego u dijelu prozora tako da se lako switchaš među mašinama i drugim windowima i napraviš posao. Može i full screen, ali ovako je funkcionalnije.

E sad, probaj u njemu kliknuti u neki ćošak ako imaš virtualku sa windows serverom 2012. Ili se odlogirati. Normalno, sve se to može, ali... nepotrebno pipkavo.

I kako je to onda praktično reci mi? Kako je onda klasični start nepraktičan i nedobar?

Umjesto da koristim klasični start moram si na svakoj virtualki izvući shortcute na desktop. Meni je to katastrofa.

Apropo WIN+X. Recimo da imam touchscreen industrijsko računalo sa novim windowsima, i želim ga konfigurirati, moram tipkati po virtualnoj tipkovnici po ekranu, umjesto da sve riješim kroz Start i klikanje po ekranu.

Nije mi jasno, Start je postojao i ničemu i nikome nije smetao. Maknuli su ga, i što su time dobili? Svi ih hejtaju i zanemarivo malo ljudi je prešlo na windows 8. I oni i dalje to ne kuže.

A maknuli su ga samo zato da forsaju svoj Metro i navuku ljude na svoje tablete i smartphone. Ni to im baš ne uspijeva na sreću.

Da, znam za taj problem, užasno je pipkavo i kao nao Windowsima 8 shutdown/restart itd. s rubom ekrana, ali i kod multimonitor konfiguracija, je pravi užas. Horor.

No, na Server 2012 se već dugo ne spajam RDC-om, nego koristim Core inačice i PowerShell. Također, kreirao sam i dvije ikone, koje vode na:

shutdown -r -t 00

shutdown -s -t 00

Tako da, da - za onog tko to ne zna i tko klika je užas. Nisam rekao da nije točno da je loše, nego da nije točno da Metro nešto ne nalazi (enter i strelica do Settings) i da mi treba Start meni, koji ne koristim mnogo godina već... točnije skoro 7 godina, od kraja 2006., kad sam XP zamijenio Vistom.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
12 godina
Bitanga kaže...

Pa kakve to veze ima čovječe. Apsolutno je isto.

Zaboravi.

Nije točno. . .WiN.Srv. češ ti koristit za posao i tebi može donijeti neprilike prilikom rada (ma da mi sečini da se malo taj remout controll sw prepravi da bi i to radilo, ali eto kod servera metro je malo apsurdan). . .

No meni za grafički dizajn, onda nekome u uredu, metro je odlična stvar. . .

17 godina
Tonči kaže...

No, na Server 2012 se već dugo ne spajam RDC-om, nego koristim Core inačice i PowerShell. Također, kreirao sam i dvije ikone, koje vode na:

shutdown -r -t 00

shutdown -s -t 00

Tako da, da - za onog tko to ne zna i tko klika je užas. Nisam rekao da nije točno da je loše, nego da nije točno da Metro nešto ne nalazi (enter i strelica do Settings) i da mi treba Start meni, koji ne koristim mnogo godina već... točnije skoro 7 godina, od kraja 2006., kad sam XP zamijenio Vistom.

Da, takve shortcute sam i ja napravio. I tako je, na multimonitor konfiguraciji je isto loše, pogotovo ako imaš 2 monitora iste rezolucije pa ti miš ne ostaje u ćošku.

Al svejedno, nisu ga morali izbaciti. Ostavili su Desktop, mogli su i Start.

To što ga ti ne koristiš ne znači da nikome ne treba.

Pa masa firmica se doslovno obogatila izradom zamjenskih startova. To pokazuje da to ljudima ipak treba.

Ja više volim hijerarhijski organizirane stvari, okrivi za to moj OCD poremećaj, al šta ću sad :-)

17 godina
Diazz72 kaže...
Bitanga kaže...

Pa kakve to veze ima čovječe. Apsolutno je isto.

Zaboravi.

Nije točno. . .WiN.Srv. češ ti koristit za posao i tebi može donijeti neprilike prilikom rada (ma da mi sečini da se malo taj remout controll sw prepravi da bi i to radilo, ali eto kod servera metro je malo apsurdan). . .

No meni za grafički dizajn, onda nekome u uredu, metro je odlična stvar. . .

Ma tebi su i ikone na desktopu ok.

Ne treba ti uopće start.

Od početka sam spomenuo power usere i profesionalce. Bitno da smo se sad složili nakon klanja :-)

16 godina
neaktivan
Bitanga kaže...

Nisi ti ništa "da". I ja sam rekao da znam di je programs and features, ali ga tvoj ljubljeni metro start ne zna pronaći. LOOOL ;-)

Bitango ,nemoj bit bitanga i lagat ovaj napaćeni narod!!{#}

Napisal sam samo program a ,već je bil tu!!

A ti već postaješ stvarno zamoran!! Uostalom ,kakav to ''profesionalac'' ide instalirati beta sistem na radno računalo?!

Daj ,molim te ,ohladi!!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.6.2013 16:30 (kizo2703).
16 godina
odjavljen
kizo2703 kaže...

Uostalom ,kakav to ''profesionalac'' ide instalirati beta sistem na radno računalo?!

Svaki? Većina mojih kolega je već instalirala 8.1. Svi smo profesionalci.

15 godina
Diazz72 kaže...

Uostalom manje više svi OSovi koriste slično metro sučelju. . .ne?

Eto, sad su svi popi*dili, jedino smo mi pametni{#}

Pričaš totalne gluposti. Od ta tri sučelja, koliko si ih ti u stvarnosti koristio? Ako uspoređuješ na temelju jedne slike, onda možeš reći da ima određenih sličnosti. No kada ih malo bolje pogledaš i počneš ih korisiti, vidjet ćeš da se jako puno razlikuju.

Ja koristim GNOME Shell još od kada je izašao(prije nego što se pojavio win 8 sa metro sučeljem), a imam instaliran windows 8 na drugoj particiji pa ponekad koristim Metro. I tu se definitivno radi o dva potpuno različita svijeta. Gnome Shell je prije svega orijentiran na desktop računala i miš i tipkovnicu i zbog toga je barem meni puno ugodniji za korištenje od Metroa.

BTW. Pogledaj sliku od Gnome Shell malo bolje, i primjetit ćeš niz razlika od metro sučelja.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.6.2013 16:38 (captain_soap_McTawish).
17 godina
kizo2703 kaže...

A ti već postaješ stvarno zamoran!! Uostalom ,kakav to ''profesionalac'' ide instalirati beta sistem na radno računalo?!

Daj ,molim te ,ohladi!!

Dečki, ja pričam o Windowima 8, a ne o previewu 8.1.

Ja previewe ne instaliram, normalno.

Krećete od nekih krivih pretpostavki i uzrujavate se bez nekog realnog razloga. To vam bude naškodilo.

15 godina

Taj Win8/8.1 sa svojim forsiranim Modern sučeljem na desktop mašinama je u OS svijetu kao Justin Bieber u svijetu glazbe, zna se kome je namijenjeno

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.6.2013 16:42 (soker).

5 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
Tonči kaže...

I ja sam ,ali ne na računalo na kojem radim projekte.

Tu su još uvijek: Sedmica na PC-u i OS X na MacPro-u.

A na ovom računalu ,na kojem sad pišem je uvijek neka beta!

(sad trenutno ,8.1 na jednom disku i OS X Mavericks na drugom)

Bitanga kaže...

Dečki, ja pričam o Windowima 8, a ne o previewu 8.1.

Ja previewe ne instaliram, normalno.

Krećete od nekih krivih pretpostavki i uzrujavate se bez nekog realnog razloga. To vam bude naškodilo.

A ti to onda pričaj u temi o Windows 8 ,ne u temi o 8.1 Preview!!

Ovako ispadaš dosadan i smiješan!!

BTW ,uopće nisam uzrujan ,samo ne volim lažove!!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.6.2013 16:50 (kizo2703).
14 godina
neaktivan
DarthRisbo kaže...
jumboY kaže...

Launchpad nisam nikad upalio. Ali ama bas nikad. Metro jesam. Povise puta dnevno. A ne mogu ga smislit. Zasto ga palim? Jer moram. Jer me MS na to prisilio.

Gle Microsoft te nije na ništa prisilio, neće te nitko bacit u zatvor ako ne koristiš Windows 8. Imaš druge OS-ove. 

I to je kao argument zasto Win 8 nije fail?

17 godina
Tonči kaže...

nego da nije točno da Metro nešto ne nalazi (enter i strelica do Settings) i da mi treba Start meni, koji ne koristim mnogo godina već... točnije skoro 7 godina, od kraja 2006., kad sam XP zamijenio Vistom.

Meni je Start menu tek na Visti postao koristan. Očito se tu razlikujemo.

A ovo što se tiče Settings kategorije u metrou je isto bezveze. Ako searchaš nek nađe sve. Ovako moraš pamtiti još extra u kojoj je kategoriji nešto.

A u klasičnom Startu su mi to 3 klika mišem. Jedan na start, drugi na Control Panel i treći na Programs and Features.

U Metrou je to puno više klikova i operacija po ekranu.

No dobro, ak ste vi zadovoljni, svaka čast. ;-)

17 godina
kizo2703 kaže...

A ti to onda pričaj u temi o Windows 8 ,ne u temi o 8.1 Preview!!

Ovako ispadaš dosadan i smiješan!!

BTW ,uopće nisam uzrujan ,samo ne volim lažove!!

Čitaj što ljudi pišu prije nego proglasiš nekog lažovom.

Uzrujan si, inače ne bi toliko uskličnika koristio ;-)

Pokušao sam objasniti zašto se nisam trudio privikavati na metro (BTW, win8 imam otkad je službeno izašao za partnere - znači cca godinu dana).

Onda ti je jasno da već godinu dana (do danas) ne mogu searchati normalno za Programs and Features. Tek su sad to mrvicu ubrzali.

12 godina
Bitanga kaže...

A u klasičnom Startu su mi to 3 klika mišem. Jedan na start, drugi na Control Panel i treći na Programs and Features.

Evo ti još jednostavni postupak, MyComputer>[RIBBON]ControlPanel>Programs and Features.

Je to pak problem?. . .

EDIT: Ja si cim installiram OS postavim da mi explorer u taskbaru otvara mycomputer (u win 8.1 to je automatski tako da se netreba ručno)

%SystemRoot%\explorer.exe ,::{20D04FE0-3AEA-1069-A2D8-08002B30309D}

Osmicu ako korisnik tweka prema svojim potrebama, ona je odlična. . .

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.6.2013 17:12 (Diazz72).
17 godina
Diazz72 kaže...
Bitanga kaže...

Evo ti još jednostavni postupak, MyComputer>[RIBBON]ControlPanel>Programs and Features.

Je to pak problem?. . .

EDIT: Ja si cim installiram OS postavim da mi explorer u taskbaru otvara mycomputer (u win 8.1 to je automatski tako da se netreba ručno)

%SystemRoot%\explorer.exe ,::{20D04FE0-3AEA-1069-A2D8-08002B30309D}

Osmicu ako korisnik tweka prema svojim potrebama, ona je odlična. . .

Sorry, ne koristim My Computer. Koristim Directory Opus kao svatko tko drži do sebe :-P

Znam da mogu to sve konfigurirati, mogu složit shortcute gdje hoću. Mogu stavit na tipkovnicu da hoću, mogu isprogramirati svoju aplikaciju ako treba za to.

Ali to nema smisla, jer je sve samo fix nečega što je prije bilo pristupačnije.

A meni je i dalje pristupačno, kroz Start8.

Točka! ;-)

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.6.2013 17:26 (Bitanga).
12 godina

@Bitanga kolega ti je lijepo gore rekao da se ovdije diskutira o WIN8 a ne o WIN.Srv. . .si ti zdrav?

ne budi dosadan čoviječe. . .po hiljaditi put, ako nemaš argument oko WIN 8 / 8.1 NE PIŠI...{#}

Ne znam koliko forumaža koristi Directory Opus na desktp računlu (tj. na računalu sa W7/8/8.1). . .

Moj PC  
1 6 hvala 0
16 godina
odjavljen
kizo2703 kaže...
Tonči kaže...

I ja sam ,ali ne na računalo na kojem radim projekte.

Tu su još uvijek: Sedmica na PC-u i OS X na MacPro-u.

Očito ne radiš projekte za WinRT. :)

Bitanga kaže...

Sorry, ne koristim My Computer. Koristim Directory Opus kao svatko tko drži do sebe :-P

Hmm, to je sad mladima zamjena za Total Commander? {#}

17 godina
Tonči kaže...

To je aplikacija koja je vjerojatno starija od većine forumaša. Potiče još s Amige ;-)

12 godina
Tonči kaže...
Bitanga kaže...

{#}Total Commander, ne zaboravljiv ;). . .

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.6.2013 17:38 (Diazz72).
16 godina
odjavljen
Bitanga kaže...
Tonči kaže...

To je aplikacija koja je vjerojatno starija od većine forumaša. Potiče još s Amige ;-)

Ja ga najranije pamtim s DOS-a 5.

17 godina
Diazz72 kaže...

@Bitanga kolega ti je lijepo gore rekao da se ovdije diskutira o WIN8 a ne o WIN.Srv. . .si ti zdrav?

ne budi dosadan čoviječe. . .po hiljaditi put, ako nemaš argument oko WIN 8 / 8.1 NE PIŠI...{#}

Ne znam koliko forumaža koristi Directory Opus na desktp računlu (tj. na računalu sa W7/8/8.1). . .

Molim te čitaj o čemu se piše, i prestani ti pisati ako nije konstruktivno.

17 godina
Diazz72 kaže...

{#}Total Commander, ne zaboravljiv ;). . .

Tonči kaže...

Ja ga najranije pamtim s DOS-a 5.

Sad ćete reći da je i to isto nepotrebno, da Windows Explorer može sve što vam treba i da je drugo nepotrebno i relikt prošlosti.

Znam, čitam vas ko knjigu :-P

12 godina

@Bitanga šta sad sereš, ae malo oladi, logoff, 15minuta prošetaj pa se vrati. . .

Ae mi reci koliko ljudi koristi Directory Opus na W8, i ne brkaj WiN8 sa Serverom. . .ako imaš pritužbe na server, ovoi s jednu temu i sapmaj unutra do mile volje, nemoj tu zajebavati ljude, svima si već postao dosadan i sv te šalju.. .da ne kažem di. . .

Moj PC  
0 6 hvala 0
12 godina
Bitanga kaže...

Sad ćete reći da je i to isto nepotrebno, da Windows Explorer može sve što vam treba i da je drugo nepotrebno i relikt prošlosti.

Znam, čitam vas ko knjigu :-P

isuse što si ti naporan ali i gl. . . čovijek, kaj da ti više velim, da se idem svađati sa tobom, ne pada mi na pamet da se spuštam an tvoj nivo. . .

17 godina
Diazz72 kaže...

@Bitanga šta sad sereš, ae malo oladi, logoff, 15minuta prošetaj pa se vrati. . .

Ae mi reci koliko ljudi koristi Directory Opus na W8, i ne brkaj WiN8 sa Serverom. . .ako imaš pritužbe na server, ovoi s jednu temu i sapmaj unutra do mile volje, nemoj tu zajebavati ljude, svima si već postao dosadan i sv te šalju.. .da ne kažem di. . .

Čovječe, pričamo o Metrou. Nema veze gdje je, na windowsima 8 ili serveru 2012. Apsolutno ista stvar. Dao sam primjere za 2012 ali je apsolutno ista stvar i na windowsima 8, samo se na njih većinom ne spajaš RDPom pa eto zato sam to rekao.

Očito sam te zbunio.

Directory Opus ja koristim, šta me briga tko ga drugi koristi. I uopće nema nikakve veze s ovom cijelom pričom.

Fokusiraš se na gluposti, a ne na poantu.

I nitko me ne šalje nikamo, osim tebe i još jednog živčenjaka. Koliko vidim, pobrao sam dosta "lajkova" svojim ranijim komentarima {#}

Tako da, jedino ti možeš ohladit malo.

17 godina
Diazz72 kaže...

isuse što si ti naporan ali i gl. . . čovijek, kaj da ti više velim, da se idem svađati sa tobom, ne pada mi na pamet da se spuštam an tvoj nivo. . .

Ti si ispod mog nivoa, otkad si se uključio u raspravu.

Bahat, bezobrazan i nepismen.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.6.2013 17:59 (Bitanga).
17 godina
Diazz72 kaže...

Ma gl buraz, oladi prvo pa se javi, meni se za ove thumb up/down jebe, ionako 90% ovog form su klinci, 99,9% ispod 18 godina nabijem na k...

a ti serve i home pc ne možeš usporediti. . .nisu dvije iste stvari, ako si to do sada nisi uturio u glavu onda ne znam. . .i ja te opet pitam, ako ti je bivši os tako odličan kaj s n vratiš njemu. . .meni koleka nevoli novi corel draw X6 pa koristi X5. . .

Apsolutno su ista stvar, nemaš pojma o čemu pričaš. Jezgra je ista, ima par dodatnih featurea koje masno platiš i to je to.

Čak sad u Osmici imaš Hyper-V koji je prije bio feature jedino Windows Server Editona.

I govorim ti tisuću puta da čitaš što drugi pišu. CIJELO VRIJEME govorim da je win 8 odličan OS i sve je u njemu super i bolje od sedmice osim činjenice da su izbacili nasilno start.

Pa spomenuo sam to jedno 10 puta, kako ne razumiješ? Kako da ti objasnim, kad ne želiš slušati?

Ja sam zadovoljan i presretan. Imam alternativni Start koji sam morao kupiti, i baš me briga.

Al imam pravo argumentirati svoje viđenje stvari.

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Koliko pljuvaca jbt. Cak se moze cuti gluposti kao da antivirus na osmici previse dosadjuje. Od svih antivirus programa sto sam probao Defender ili MSE najmanje smeta. Ako se i za jedan moze reci da ne smeta, onda je to Defender. I onda kaze da ce se vratiti na sedmicu. Eto na sedmici ce mu manje smetati neki antivirus  {#}

Sto se tice servera, uvijek je imao isti UI kao desktop. 2003=XP, 2008=7, 2012=8.

Ali najsmjesnije je sto neki bitanga kaze da je power user, a treba uciti da koristi UI kao sto je metro{#}

2 1 hvala 0
12 godina

Gle došlo je do ne sporazuma, ti mene ne razumiješ kaj ti velim. . .

Win8 je za kučnu i poslovnu upotrebu i kao takav stvoren za metro. . .

Dok Server je poslovni i to samo za servere i ne vidim kaj će njemu metro, pogotovo ako otežava rad korisnicima preko remout controla. . .

TO JE TO. . .Ništa više ništa manje nisam mislio. . .a sad kaj se tiče metra, to je do ukusa pojedinaca, po meni je odličan, jednako brzo kako sam radio na sedmici, mogu i u osmici, ali mi je sve puno preglednije i u nekim situacijama lakše mi je nešto pronači. . .

Moj PC  
0 8 hvala 0
13 godina
protjeran
Bitanga kaže...

Apsolutno su ista stvar, nemaš pojma o čemu pričaš. Jezgra je ista, ima par dodatnih featurea koje masno platiš i to je to.

Čak sad u Osmici imaš Hyper-V koji je prije bio feature jedino Windows Server Editona.

I govorim ti tisuću puta da čitaš što drugi pišu. CIJELO VRIJEME govorim da je win 8 odličan OS i sve je u njemu super i bolje od sedmice osim činjenice da su izbacili nasilno start.

Pa spomenuo sam to jedno 10 puta, kako ne razumiješ? Kako da ti objasnim, kad ne želiš slušati?

Ja sam zadovoljan i presretan. Imam alternativni Start koji sam morao kupiti, i baš me briga.

Al imam pravo argumentirati svoje viđenje stvari.

Pusti trolla na miru. Ne hrani ga. Prica da je 99% foruma ispod 18 godina, sve sami klinci, itd., a citajuci njegove postove ja mu ne bih dao iznad 12 godina. Osim mozda po prevulgarnom rijecniku {#}

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice