Crne rupe i kvantna mehanika u kadi

poruka: 32
|
čitano: 5.045
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Crne rupe i kvantna mehanika u kadi".
15 godina
neaktivan
Crne rupe i kvantna mehanika u kadi

Jesi li primjetio znak pitanja na kraju naslova? Teoretski, naravno moguće, ali se ne može baš dokazati. Naime, već postoje dokazi o spajanju crnih rupa u veće i njihovom nastajanju u eksploziji supernove, sudaru neutronskih zvijezda itd. Postoje i dokazi da veličina galaksije ovisi o veličini supermasivne crne rupe u njenom središtu: što masivnija crna rupa - to veća galaksija. Naravno postoje i drugi faktori kao što je tamna materija ali koliko mi je poznato kad se u svemiru nađe ogroman oblak hidrogena ne ide sav na jedno mjesto. Npr slika u porilogu su poznati Pillars of Creation, oblaci hidrogena u kojem se rađaju nove zvijezde a ne samo jedna crna rupa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Crne rupe i kvantna mehanika u kadi
phoenix2003 kaže...

Jesi li primjetio znak pitanja na kraju naslova? Teoretski, naravno moguće, ali se ne može baš dokazati. Naime, već postoje dokazi o spajanju crnih rupa u veće i njihovom nastajanju u eksploziji supernove, sudaru neutronskih zvijezda itd. Postoje i dokazi da veličina galaksije ovisi o veličini supermasivne crne rupe u njenom središtu: što masivnija crna rupa - to veća galaksija. Naravno postoje i drugi faktori kao što je tamna materija ali koliko mi je poznato kad se u svemiru nađe ogroman oblak hidrogena ne ide sav na jedno mjesto. Npr slika u porilogu su poznati Pillars of Creation, oblaci hidrogena u kojem se rađaju nove zvijezde a ne samo jedna crna rupa.

Znam da fragmentacija nije dobra za stvaranje crne rupe.

I nema potrebe isticati upitnik na kraju naslova, jer sam odmah rekao da se radio o teoriji:

KIKI3ooo kaže...

Ja ne pričam o prvim masivnim zvijezdama u svemiru, već o teoriji nastanka prvih supermasivnih crnih rupa koje se se formirale direktno iz plina.

Na kraju krajeva, to se već podrazumjeva. Ne pričamo o stvarima koje se događaju u susjednoj ulici već o stvarima koje su se dogodile long time ago, far, far away. Mislim i samo postojanje crnih rupa je teorija, u startu...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice