Cijena dijelova PlayStationa 4

poruka: 86
|
čitano: 8.333
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Cijena dijelova PlayStationa 4".
15 godina
neaktivan
Re: Cijena dijelova PlayStationa 4
memulica kaže...

Zašto uspoređivati kruške i jabuke?

Zašto uspoređivati komponente iz zatvorenog sustava (Xbox One, PS4, X360, PS3) s otvorenim sustavom (PC-om)? Nez imaš kakvog iskustva u programiranju, izradi web stranica ili slično, ali upitaj se, jel' jednako jednostavno raditi software/web stranicu za jednu konfiguraciju/browser ili više njih? Nez, fali mi na Bugu Paint jer ovdje očigledno nekome moraš neke stvari nacrtati {#}

I can do anything I want. And so can you.
13 godina
neaktivan
kaisersephirot kaže...
A operativni sustav? Kontroler? Hlađenje? I da, za to multiplayer plaćanje (koje košta oko 40-tak kuna mjesečno) dobijem 2 igre besplatno, dakle cijene u razini Steam popusta {#}
I da, imao sam za tadašnje pojmove dobro računalo koje je pokretalo sve naslove (nvidia 8800 GT, Core2Duo, 2 GB RAM-a) pa sada pokrećem samo nove indie naslove, igre poput novih Batmana, Assassins Creeda i slično mogu zaboraviti, a oni se i dalje uredno pokreću na X360/PS3. I da, ta kutija me je koštala oko 700€ u to v {#}
URED: I da, u cjenu moje konfiguracije nije uračunata cijena OS-a {#}

Hladenje dobijes uz cpu i kuciste,dodatni vent ako hoces je jeftin.

2 besplatne igre nevjerojatno,na steamu ih ima stotine, jedna od njih je i najigranija na svijetu.

Znam ja da treba Os i sve. Konzola je jeftinija po tome, ali dugorocno PC je isplativija kupnja jer u jednom paketu dobivas kompjuter koji je potreban skoro svakome i dobivas platformu za igre i ostalu zabavu koje su i dostupnije na PCu.

Konzole su i kvarljivije od PCa posebno prve revizije,a nude i kracu garanciju.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.11.2013 13:26 (fade).
15 godina
neaktivan
fade kaže...
kaisersephirot kaže...
A operativni sustav? Kontroler? Hlađenje? I da, za to multiplayer plaćanje (koje košta oko 40-tak kuna mjesečno) dobijem 2 igre besplatno, dakle cijene u razini Steam popusta {#}
I da, imao sam za tadašnje pojmove dobro računalo koje je pokretalo sve naslove (nvidia 8800 GT, Core2Duo, 2 GB RAM-a) pa sada pokrećem samo nove indie naslove, igre poput novih Batmana, Assassins Creeda i slično mogu zaboraviti, a oni se i dalje uredno pokreću na X360/PS3. I da, ta kutija me je koštala oko 700€ u to v {#}

Hladenje dobijes uz cpu i kuciste,dodatni vent ako hoces je jeftin.

2 besplatne igre nevjerojatno,na steamu ih ima stotine, jedna od njih je i najigranija na svijetu.

Znam ja da treba Os i sve. Konzola je jeftinija po tome, ali dugorocno PC je isplativija kupnja jer u jednom paketu dobivas kompjuter koji je potreban skoro svakome i dobivas platformu za igre i ostalu zabavu koje su i dostupnije na PCu.

I opet mješaš neke pojmove {#} 2 igre dobiješ besplatno svaki mjesec koje se inače plaćaju po punoj cijeni, na primjer na PS3 si mogao dobiti Uncharted 2, Far Cry 3, Sleeping Dogs.... A što se tiče besplatnih naslova, vidim da si neupućen, no i PS4 ima F2P naslove, Google je tvoj prijatelj {#}

A što se tiče PC-a, njega ionako već posjedujem za internet, Dev-C++, Office pakete, Skype i TeamViewer, a star je 7 godina, dakle ne treba mi PC od 700 € da pokrenem te programe, što opet znači da mi je isplativije kupiti PS4 nego PC

13 godina
neaktivan
kaisersephirot kaže...

I opet mješaš neke pojmove {#} 2 igre dobiješ besplatno svaki mjesec koje se inače plaćaju po punoj cijeni, na primjer na PS3 si mogao dobiti Uncharted 2, Far Cry 3, Sleeping Dogs.... A što se tiče besplatnih naslova, vidim da si neupućen, no i PS4 ima F2P naslove, Google je tvoj prijatelj {#}

A što se tiče PC-a, njega ionako već posjedujem za internet, Dev-C++, Office pakete, Skype i TeamViewer, a star je 7 godina, dakle ne treba mi PC od 700 € da pokrenem te programe, što opet znači da mi je isplativije kupiti PS4 nego PC

Ali onda vec imas monitor , periferiju , OS pa i cak i HDD i kuciste. Znaci jos jeftinije te ispadne,kupis PS4,Xbox,Steam ili neki treci controller i bok...a stari PC mozes i prodati.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.11.2013 13:42 (fade).
14 godina
fade kaže...

FX 4130 / 8GB RAM / HD 7790 ili 7850 / 500GB HDD / Posteno 450W napajanje/ mATX ploca / Core 1000 kuciste. Nekih 450€

Istina ne dobivas periferiju ili monitor uz to ali niti uz PS4 ne dobivas televizor niti mozes igrati online dok ne platis, znaci dode ti na isto.

Nitko ne uzima u obzir da se Mooreov zakon polako usporava tako da ce danas dobar PC trajati puno duze nego u proslosti.

Osim toga 7900GTX koja je stara 7 godina pokrece igre na levelu PS3 i sigurno ima vlasnika 7900GTX i dan danas, dok su prve revizije PS3 dosad sigurno pocrkavale, ne ocekuj da ce PS4 biti ista bolji.

3-4 godine i ode laser ili slicno i  onda ces morat uzeti novi ili nositi stari na papreno skup servis. 

Ovako nešto? https://www.dropbox.com/s/5wvmcbj8z6t649a/Screenshot%202013-11-22%2013.25.03.png

Naravno, tu nije uključen i blu ray koji je oko 500kn, wifi b/g/n koji je još stotku i blutooth adapter još 50kn. I da, kontroler (motion bežični kontroler koji ima ugrađen zvučnik, touchpad, i priključak za slušalice, a koji možeš i na pcu koristiti). I headset. I opet imaš ružno jeftino kućište sa komponentama koje će se ozbiljno grijati i biti bučne. Kažu neki ps plus pretplata za online. Dakle godišnja pretplata za PS plus (gdje se opet dobivaju AAA naslovi besplatno) je 400kn. Za 4 godina je to 1600kn ilitiga razlika između sadašnjeg "ekvivalentnog" (iako ne baš, ni približno) pc-a bez ekvivalentnih prije nabrojanih periferija i komponenti. Za ps plus koji ja rado plaćam na ps3 gdje nije obavezan za online zbog igara koje dobivam i prednosti poput backupa save-a.

Što se tiče Moorea, zar to ne znači da će i konzole duže držati korak sa picekima? ;) Već sad vidimo da Haswell nije baš neki pomak u performansama u odnosu na Ivy Bridge. Grafičke isto sve manje razilke među generacijama.

Što se tiče 7900x da pokreće na ovom levelu?

Da koju godinu stara grafička pokreće igre na ovom levelu na HD rezoluciji? Šališ se.

I da, prijateljica ima launch verziju PS-a 3 s orginalnim 40 gb hardom koji je od kad je kupljen u akciji (dakle 7 godina ak se ne varam), ni jedna posjeta servisu. Moj PS3 iako star 3 godine radi ko prvi dan. U međuvremenu između tri kompa koji su bili stari između 2 i 5 godina sam promjenio 3 grafičke koje su crknule (i to sve grafe srednje klase, gainward i sapphire), a na jednom od tih kompova starom svega par mjeseci je riknula Asus matična ploča koja je zamjenjena, srećom u jamstvenom roku. Nemoj govoriti o pouzdanosti, imaš i podatke koje je netko ranije stavio za konzole.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.11.2013 13:52 (Chronosus).
15 godina
neaktivan
fade kaže...
kaisersephirot kaže...

Ali onda vec imas monitor , periferiju , OS pa i cak i HDD i kuciste. Znaci jos jeftinije te ispadne,kupis PS4,Xbox,Steam ili neki treci controller i bok...a stari PC mozes i prodati.

OS je vezan za računalo, nije kupljen na CD-u. HDD 160 GB sigurno nije dovoljno za današnje igre, koje znaju zauzimati i do 40 GB. Kućište i nije neki iznos, dakle ostaje mi nabavka samo procesora, matične, grafičke, ram-a, napajanja, OS-a, sića {#}

I onda se opet misliti za 3-4 godine trebam li novi procesor i matičnu ploču, hvala ali ne hvala, PS4 je već naručen u Njemačkoj :)

A od prodanog PC-a mogu skupiti i novac za PS4, na isto mi dođe jer posjedujem i laptop

14 godina
neaktivan
kaisersephirot kaže...
I da, imao sam za tadašnje pojmove dobro računalo koje je pokretalo sve naslove (nvidia 8800 GT, Core2Duo, 2 GB RAM-a) pa sada pokrećem samo nove indie naslove, igre poput novih Batmana, Assassins Creeda i slično mogu zaboraviti, a oni se i dalje uredno pokreću na X360/PS3. I da, ta kutija me je koštala oko 700€ u to vrijeme bez ekrana {#}

upravo to. ljudi ovdje ocito vole pisat totalne gluposti i trolat usprkos svim ARGUMENTIMA koje smo im napisali ili imaju kratko pamcenje, a mozda samo igraju lol, dotu i besplatna sranja za koja ti je dovoljna integrirana grafa. nek mi neko od tih pametnjakovica pokrene crysis 3 ili AC4 na prastarim 4870 i 8800 grafama koje su bile u modi tamo u vrijeme launcha ps3, a isti se uredno vrte na starim konzolama. za dvije godine si ih vec mogo bacit u smece ako si htio igrat AAA portove na 1080p, 60fps. a ko od njih se sada zaleti i uzme 7850 il onu 270x (skupe nvidije necu ni spominjat) za godinu dana cete ih moc bacit u staro zeljezo jer nece bit dovoljne ni da vrte konzolaski port u 720p i 30fps-a. to sto su arhitekture slicne (kako je jedan genijalac zakljucio) ne znaci puno jer windowsi i directX, totalno NEOPTIMiZIRANI driveri, pa i tisuce razlicitih kombinacija komponenti srezu performanse drasticno. trenutno je gaming na PCu najbolja opcija samo ako imas golem budjet i spreman si nadogradjivat za pola godine (proc, maticna, grafa, ddr4 itd) ili ako te ne zanimaju nove igre (tu je PC kralj jer vrti tisuce i tisuce igara za windows pa jos desetke tisuca igara za razne emulatore). ostali ce puno jeftinije proc s konzolom, il ako pricekaju 2, 3 godine i uzmu komp koji ce vec moc vrtit poprilican library naslova. 

watch?v=lcIYDxmnKHY
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.11.2013 14:21 (0.o_qwerty).
13 godina
neaktivan
Chronosus kaže...

I da, prijateljica ima launch verziju PS-a 3 s orginalnim 40 gb hardom koji je od kad je kupljen u akciji (dakle 7 godina ak se ne varam), ni jedna posjeta servisu. Moj PS3 iako star 3 godine radi ko prvi dan. U međuvremenu između tri kompa koji su bili stari između 2 i 5 godina sam promjenio 3 grafičke koje su crknule (i to sve grafe srednje klase, gainward i sapphire), a na jednom od tih kompova starom svega par mjeseci je riknula Asus matična ploča koja je zamjenjena, srećom u jamstvenom roku. Nemoj govoriti o pouzdanosti, imaš i podatke koje je netko ranije stavio za konzole.

Neznam bas .Failiure rate je bio poprilicno visok a ove vijesti o brickanim PS4 i foxcon radnicima koji su pljuvali u konzole i sabotirali ih mi ne popravljaju dojam da ce PS4 biti ista bolji.

To sa kvarovima ovisi od osobe od osobe, ja nisam ima problema sa nijednim desktop PC-em dosad. Kupio sam i svaki PS do sada i nisam imao problema sa niti sa PS1,PS One ,PS2 i konzolama ali sa PS3 sam imao lose iskustvo, meni je dosao brickan i nisam odmah mogao dobiti zamjenu je jer bio "rasprodan" jer su ga kupovali masovno kao jeftini BR player pa sam dobio novce natrag i kasnije nisam ni uzeo drugi. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.11.2013 14:11 (fade).
14 godina
neaktivan
fade kaže...

Neznam bas .Failiure rate je bio poprilicno visok a ove vijesti o brickanim PS4 i foxcon radnicima koji su pljuvali u konzole i sabotirali ih mi ne popravljaju dojam da ce PS4 biti ista bolji.

failure rate je ispod 1% i to je normalno za launch. prestani trolat.

watch?v=lcIYDxmnKHY
14 godina
0.o_qwerty kaže...
kaisersephirot kaže...
I da, imao sam za tadašnje pojmove dobro računalo koje je pokretalo sve naslove (nvidia 8800 GT, Core2Duo, 2 GB RAM-a) pa sada pokrećem samo nove indie naslove, igre poput novih Batmana, Assassins Creeda i slično mogu zaboraviti, a oni se i dalje uredno pokreću na X360/PS3. I da, ta kutija me je koštala oko 700€ u to vrijeme bez ekrana {#}

upravo to. ljudi ovdje ocito vole pisat totalne gluposti i trolat usprkos svim ARGUMENTIMA koje smo im napisali ili imaju kratko pamcenje, a mozda samo igraju lol, dotu i besplatna sranja za koja ti je dovoljna integrirana grafa. nek mi neko od tih pametnjakovica pokrene crysis 3 ili AC4 na prastarim 4870 i 8800 grafama koje su bile u modi tamo u vrijeme launcha ps3, a isti se uredno vrte na starim konzolama. za dvije godine si ih vec mogo bacit u smece ako si htio igrat AAA portove na 1080p, 60fps. a ko od njih se sada zaleti i uzme 7850 il onu 270x (skupe nvidije necu ni spominjat) za godinu dana cete ih moc bacit u staro zeljezo jer nece bit dovoljne ni da vrte konzolaski port u 720p i 30fps-a. to sto su arhitekture slicne (kako je jedan genijalac zakljucio) ne znaci puno jer windowsi i directX, totalno NEOPTIMiZITANI driveri, pa i tisuce razlicitih kombinacija komponenti srezu performanse drasticno. trenutno je gaming na PCu najbolja opcija samo ako imas golem budjet i spreman si nadogradjivat za pola godine (proc, maticna, grafa, ddr4 itd). ostali ce puno jeftinije proc s konzolom, il ako pricekaju 2, 3 godine i uzmu komp koji ce vec moc vrtit poprilican library naslova. 

Nemreš ti ni argumentima ni protuargumentima. Više manje svaka njihova tvrdnja je argumentirano pobijena, ali i dalje pile po istom.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.11.2013 14:21 (Chronosus).
13 godina
neaktivan
0.o_qwerty kaže...
kaisersephirot kaže...

upravo to. ljudi ovdje ocito vole pisat totalne gluposti i trolat usprkos svim ARGUMENTIMA koje smo im napisali ili imaju kratko pamcenje, a mozda samo igraju lol, dotu i besplatna sranja za koja ti je dovoljna integrirana grafa. nek mi neko od tih pametnjakovica pokrene crysis 3 ili AC4 na prastarim 4870 i 8800 grafama koje su bile u modi tamo u vrijeme launcha ps3, a isti se uredno vrte na starim konzolama. za dvije godine si ih vec mogo bacit u smece ako si htio igrat AAA portove na 1080p, 60fps. a ko od njih se sada zaleti i uzme 7850 il onu 270x (skupe nvidije necu ni spominjat) za godinu dana cete ih moc bacit u staro zeljezo jer nece bit dovoljne ni da vrte konzolaski port u 720p i 30fps-a. to sto su arhitekture slicne (kako je jedan genijalac zakljucio) ne znaci puno jer windowsi i directX, totalno NEOPTIMiZITANI driveri, pa i tisuce razlicitih kombinacija komponenti srezu performanse drasticno. trenutno je gaming na PCu najbolja opcija samo ako imas golem budjet i spreman si nadogradjivat za pola godine (proc, maticna, grafa, ddr4 itd). ostali ce puno jeftinije proc s konzolom, il ako pricekaju 2, 3 godine i uzmu komp koji ce vec moc vrtit poprilican library naslova. 

Ti argument su outdateani bas kao i same konzole, prazna prica uz pokoji argument koji zvuci vise kao marketing pun buzzworda bez ikakvih dokaza.

To je bilo doba kada je PC hardware bio losiji a istovremeno i skuplji a software nije bio nesto i opet je PC gaming iskustvo bilo bolje.

Vremena su se promjenila , svatko sada ima PC u kuci sto je snizilio cijenu a i priblizavamo se kraju mooreovog zakona tako da ce sada jedan i5 biti dovoljan i po 10 godina.

I evo ti Crysis 3 na Very High potstavkama sa 4870 4850*. Opet nikakav argument.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.11.2013 14:39 (fade).
14 godina
neaktivan
Chronosus kaže...

Nemreš ti ni argumentima ni protuargumentima. Više manje svaka njihova tvrdnja je argumentirano pobijena, ali i dalje pile po istom.

da, bezveze se inate i pljuju po konzolama iako nisu u pravu. :) glupo je vrtjeti se u krug, a ako moderatori to dopustaju nek slobodno nastave trolanje. over and out. {#}

watch?v=lcIYDxmnKHY
13 godina
neaktivan
0.o_qwerty kaže...
Chronosus kaže...

da, bezveze se inate i pljuju po konzolama iako nisu u pravu. :) glupo je vrtjeti se u krug, a ako moderatori to dopustaju nek slobodno nastave trolanje. over and out. {#}

Jel ovo dan gdje svi govore suprotno ili? To sto ste rekli bas vrijedi za vase argumente, ja stavim video dokaz i benchmark a oni i dalje po istome. Sljepi fanboyism. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.11.2013 14:30 (fade).
14 godina
neaktivan
fade kaže...

I evo ti Crysis 3 na Very High potstavkama sa 4870. Opet nikakav argument.

lol, to je crysis 1. jesi corav?

watch?v=lcIYDxmnKHY
13 godina
neaktivan
0.o_qwerty kaže...
fade kaže...

lol, to je crysis 1. jesi corav?

Krivi link sam kopirao, na mobu sam 4850 Crysis 3

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.11.2013 14:38 (fade).
14 godina
fade kaže...
0.o_qwerty kaže...
kaisersephirot kaže...

Ti argument su outdateani bas kao i same konzole, prazna prica uz pokoji argument koji zvuci vise kao marketing pun buzzworda bez ikakvih dokaza.

To je bilo doba kada je PC hardware bio losiji a istovremeno i skuplji a software nije bio nesto i opet je PC gaming iskustvo bilo bolje.

Vremena su se promjenila , svatko sada ima PC u kuci sto je snizilio cijenu a i priblizavamo se kraju mooreovog zakona tako da ce sada jedan i5 biti dovoljan i po 10 godina.

Hahah, sad si pokazao da si pravi trol.

Kažeš crysis 3, a postaš video iz 2008. za crysis 1, igru iz 2007. (ilitiga godinu nakon izlaska ps-a 3, crysis 2 je izašao 2011.) za igru na very high postavkama na toj grafičkoj, a u opisu ti piše da je kartica žestoko overclockana. Btw, to je dx10.1 grafička, a crysis 2 i 3 imaju min zahtjeve dx11. Sve što si ovime pokazao je da high end grafička iz 2008. može pokrenuti (jedva) igru iz 2007. na very high postavkama (što je ironično/tragikomično obzirom da si htio pokazati kak grafička iz 2008. može pokretati igre iz 2012. na very high postavkama).

Sad više nisam siguran jel trolaš ili se sprdaš na račun pc supremacista.

EDIT: i drugi link ti je Crysis jedan btw, i to na rezi 1280x1024. Jel si ti to uopće igrao? :D

EDIT 2: i taj drugi link je iz 2008. XD

EDIT 3: dakle, da zaključimo, fade-ov poučak: (overclockana) high end grafička iz 2008. može pokrenuti igru iz 2007. na very high na full hd rezi, igru iz 2008. upitno (Warhead, ima veće zahtjeve nego orginalni crysis), a o 2011. (C2), 2013. (C3). Meanwhile, konzola iz 2006. može pokrenuti igru iz 2011. i 2013. *clap* *clap*

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.11.2013 14:51 (Chronosus).
13 godina
neaktivan
Chronosus kaže...

Kažeš crysis 3, a postaš video iz 2008. za crysis 1, igru iz 2007. (ilitiga godinu nakon izlaska ps-a 3, crysis 2 je izašao 2011.) za igru na very high postavkama na toj grafičkoj, a u opisu ti piše da je kartica žestoko overclockana. Btw, to je dx10.1 grafička, a crysis 2 i 3 imaju min zahtjeve dx11. Sve što si ovime pokazao je da high end grafička iz 2008. može pokrenuti (jedva) igru iz 2007. na very high postavkama (što je ironično/tragikomično obzirom da si htio pokazati kak grafička iz 2008. može pokretati igre iz 2012. na very high postavkama).

Pregledavao sam par videa i kopirao sam krivi link, na mobu je zeznut clipboard. Crysis 3 se vrti na 4850 sa Very High , nije 1080p ali je opet vise od 720. 

Ja sam troll jer pokazujem cinjenice i govorim realno a uvrede su dobri argumenti ? Tko je tu troll onda?  

Najveci FUD koji sam ikada vidio , kao da pricam sa religijskim ektremistima.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.11.2013 14:50 (fade).
14 godina
neaktivan
Chronosus kaže...

Kažeš crysis 3, a postaš video iz 2008. za crysis 1, igru iz 2007.

uvijek mi je fora kad se na twitchu nadje par tisuca ljudi na jednom kanala, situacija bez moderatora pa dezurni trolovi odmah pocnu zasipat chat slikama pimpeka i porn linkovima jer se vecina uspanici i pocne zazivat modove, banove, stavec, a mi upuceniji samo odaberemo ignore opciju. to sam i ja sada ucinio i lijepo je sto je bug forum ima jer zasto da se covjek nervira i gubi vrijeme zbog gluposti? {#}

watch?v=lcIYDxmnKHY
14 godina
fade kaže...
Chronosus kaže...

Pregledavao sam par videa i kopirao sam krivi link, na mobu je zeznut clipboard. Crysis 3 se vrti na 4850 sa Very High , nije 1080p ali je opet vise od 720. 

Ja sam troll jer pokazujem cinjenice i govorim realno a uvrede su dobri argumenti ? Tko je tu troll onda?  

Najveci FUD koji sam ikada vidio , kao da pricam sa religijskim ektremistima.

Frajeru, Crysis #3 video je Crysis 1, video je iz 2008. kad nije bilo drugih crysisa i frajer je tak numerirao videe očito. 4850 ne može po minimalnim zahtjevima pokrenuti Crysis 2 ni 3.

14 godina
0.o_qwerty kaže...
Chronosus kaže...

Kažeš crysis 3, a postaš video iz 2008. za crysis 1, igru iz 2007.

uvijek mi je fora kad se na twitchu nadje par tisuca ljudi na jednom kanala, situacija bez moderatora pa dezurni trolovi odmah pocnu zasipat chat slikama pimpeka i porn linkovima jer se vecina uspanici i pocne zazivat modove, banove, stavec, a mi upuceniji samo odaberemo ignore opciju. to sam i ja sada ucinio i lijepo je sto je bug forum ima jer zasto da se covjek nervira i gubi vrijeme zbog gluposti? {#}

Ne znam, meni je zabavno ovak promatrat ljude koji na argumente reagiraju potpuno krivim protuargumentima, a kad im ukažeš na prilično očitu grešku u njihovoj argumentaciji ne odustaju nego i dalje lupaju kak ti ne želiš prihvatiti argument. Priznavanje greške ne dolazi u obzir, naravno. Bilo bi smješno da nije tragično.

15 godina

svašta se ovdje može pročitati, ali vrh svega je ovo što je napisano da HD 4850 vrti Crysis 3 na Very High bez problema. Blizu tome je i ono što je napisano da Forza 5 ima grafiku na razini Half Life 2. Jednostavno takvi likovi (fanboyi) nisu zavrijedili da se s njima gubi vrijeme i raspravlja na 3 stranice {#}

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
3 1 hvala 1
17 godina
neaktivan
movie kaže...
Shen kaže...

Bas bi volio vidjeti PC za 400€ koji moze vrtiti BF4 u 1600x900, High postavke i u 50-60 fps, to su odprilike postavke koje se vrte na PS4.

PS4 je dobio ovih dana patch za 1080p...

Mislim da si pogresno procitao negdje, Assassin's Creed IV je dobio patch koji podize rezu sa 900p na 1080p, BF4 i dalje radi na 900p.

fade kaže...
Shen kaže...

Bas bi volio vidjeti PC za 400€ koji moze vrtiti BF4 u 1600x900, High postavke i u 50-60 fps, to su odprilike postavke koje se vrte na PS4.

Od ovih launch igara nijedna jos ne iskoristava sve sto PS4 i XB1 nude. Ovo je ogroman zaokret u odnosu na proslu generaciju, gdje su konzole imale dosta jak CPU ali slab GPU, sada imaju jak GPU ali slab CPU i trebati ce proci neko vrijeme da se developeri prilagode tome i pocnu iskoristavati punu snagu GPU-a i svih jezgri koje su im dostupne. Malo je glupo usporedjivati konzole i PC iako su iste arhitekture. Konzole ce uvijek moci uraditi vise stvari sa naizgled slabijim komponentama.

SteamOS sam po sebi nije nikakva revolucija, to je samo pokusaj Valvea da smanji monopol Microsofta kada je u pitanju PC igranje. I naravno da ce i SteamOS imati DRM a zove se Steam. I kako sad reci da je Steam bolji DRM od onog na PS4? Jel mozes kupiti igru na Steamu i prodati ju kad ti dosadi? Ne mozes. Jel mozes kupiti igru na Steamu i posuditi ju frendu? Ne mozes. Jel mozes kupiti igru na Steamu, igrati ju par dana i onda pokloniti frendu? Ne mozes. Može li se sve nabrojano raditi na PS4? Moze.

Mantle je tek u povojima i jos nije izasla nijedna igra koja ga podrzava, a za sada ga podrzava jako malo developera. Tako da smo i dalje limitirani na DirectX i OpenGL i Windows/SteamOS - a svaki od njih stvara "gubitke" koje konzola nema.

Ne lici ni blizu na High.

Konzola je malo jeftinija kad ju tek kupis ali ne za puno i to se nadoknadi kasnije jer placas pretplatu 50 i AAA igre budu i po 59€ kad izadu, isto tako ti i dalje trebas kompjuter za sve ostalo. 

Za ~450€ dobijes Quad Amd , 8GB RAM , HD7850 , mATX Plocu , 500GB HDD i posteno napajanje i kuciste. B4 na High 1080p oko 80FPS

Za ~400€ dobijes isto samo sa 7790. 

I za PC postoje fizicke kopije igre a mozes i posudivati account, ne smeta im. Na konzolama isto nemozes dijeliti igre kupljene preko virtualne trgovine.

Nije sve ni u grafici ni u cijeni.

PC ima veci broj indie igri, veci broj igara sveukupno, veci broj ekskluziva , modove , mogucnost hostanja vlastitih servera, bolju backwards kompatibilnost,podrsku za vise vrsta kontrolera, mogucnost multitaskinga/vise ekrana...itd.  nemozes reci da to se sve ne racuna jer je jako bitno.

I opet ti fali WiFi, Bluetooth i Blu-Ray, a to sve podize cijenu. Istina ima i maticnih ploca sa ugradjenim WiFi i Bluetooth ali nisu jeftine.

Evo ti screenshoti od BF4 sa PC-a, Xbox One i PS4 pa vidi ima li neke velike razlike: http://www.eurogamer.net/articles/2013-10-29-battlefield-4-next-gen-vs-pc-comparison-gallery

Ako to ne izgleda skoro pa isto onda ne znam...

HD7850 ne moze drzati ni 50 fps na High postavkama kad je uparena sa i7-4770K procesorom tako da je 80fps, high sa quad-core AMD-om nemoguca misija.

I ja volim vise igrati na PC-u ali mi je glupo govoriti da se jednako ugodno moze igrati na konzoli od 400€ i na PC-u od 400€. Konzola je tu u prednosti.

13 godina
neaktivan
antimadridista kaže...

svašta se ovdje može pročitati, ali vrh svega je ovo što je napisano da HD 4850 vrti Crysis 3 na Very High bez problema. Blizu tome je i ono što je napisano da Forza 5 ima grafiku na razini Half Life 2. Jednostavno takvi likovi (fanboyi) nisu zavrijedili da se s njima gubi vrijeme i raspravlja na 3 stranice {#}

Nikakav fanboy , fanboy je cesto netko tko nemoze priustiti nesto skuplji izbor ili obadva pa brani svoj izbor/kupnju kao da mu zivot ovisi o tome. Primjer : Ljudi sa 50€ androidom koji pljuju po iPhoneu.

Mogu priustiti i Xbone i PS4 i Wii...itd. ali zasto bih bio zadovoljan sa nizim standardom?  

Nevolim ni jednu veliku tvrtku posebno ne one koje pokusavaju vratiti gaming standard unatrag sa jadnim 720p i 900p igrama, optickim diskovima, usporenim FPS igrama...itd

Forza 5 bas i lici na Half Life 2 level grafike samo sa mutnijim teksturama ,pogledaj gameplay obju igara ili sc.

Priznajem za Cryisis 3 na 4850  sam pogrijesio i oslanjao se na YT kao izvor. Tad sam bio na mobu i nisam vidio datume videa.

Tehnicki 4850 , 4870 su blizu 5770 u peformansama koja moze dobro vrtiti Crysis 3 ali 4xxx serija nikad nije dobila noviji DX.

Ali sad je to doba proslo i u buducnosti ce se vise oslanjati na OpenGL i Mantle s kojiima nece vise biti takvih gluposti. 

Crysis 3 na konzolama ionako izgleda i vrti se ocajno, tako da bas i nije neki primjer.

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.11.2013 6:25 (fade).
16 godina
neaktivan

užitak copy/paste/replace with original .exe-a iz RELOADED fodera ne može niko platit.

k+++urca ćeš to napravit na konzoli ;)

0 4 hvala 0
13 godina
neaktivan
nitro_vip kaže...

užitak copy/paste/replace with original .exe-a iz RELOADED fodera ne može niko platit.

Kleptomanijak?

I na konzoli se moze lako igrati sa piratskim diskovima. Veci je uzitak kupiti igru legalno i igrati sa cistom savjescu i cistim kompjuterom.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.11.2013 14:06 (fade).
15 godina
neaktivan
fade kaže...
nitro_vip kaže...

Kleptomanijak?

I na konzoli se moze lako igrati sa piratskim diskovima. Veci je uzitak kupiti igru legalno i igrati sa cistom savjescu i cistim kompjuterom.

Najveći užitak je kad je možda ne besplatno ali Open source.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice