Chromebookovi u školama

poruka: 6
|
čitano: 2.054
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Chromebookovi u školama".
14 godina
Chromebookovi u školama

Odlična primjena.
Edukacija treba ići za tehnologijom.
Doduše, da ne izostane pisanje rukom, jer će djeca izlaziti iz škola nepismeni, neće znati pisati.7

Nema instalacija OS (klasičnog), nema zezanja s driverima, sve u oblaku i super.

Takav, oblačan computing ili tableti su budućnost informatičkih učionica. {#}

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Chromebookovi u školama

Jos kad mu u po casa izleti ponuda za viagru. {#}

13 0 hvala 0
16 godina
Re: Chromebookovi u školama
Hrvatska je zicer na listi...
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
16 godina
Chromebookovi u školama

Ovo mi izgleda kao promašena investicija, jer će uporedo sa ovim računalima ipak morati imati i kabinete sa "punokrvnim" PC-evima, na kojima će se vršiti edukacija iz informatike, programiranja, baza podataka i pokretanja raznih simulacija. Ipak je ChromeOS nemoćan da se izbori sa ovim zahtjevima.

Demokratija je kada dvije budale imaju više prava nego jedan pametan.

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Chromebookovi u školama

Ovisiti o oblaku? Besmislica...

0 0 hvala 1
16 godina
protjeran
Re: Chromebookovi u školama
HomoScepticus kaže...

Ovisiti o oblaku? Besmislica...

Ne slazem se, pa i na fakultetima se koriste klasicni terminali :) samo sada ti terminali imaju gui a oblak nije na sveucilistu nego kod googla. Ima svojih prednosti svojih mana, kao realnih tako i idealistickih i zavijerskih :)

ali je IMHO ideja odlicna, jer na takvom racunalu mozes 90% onog sto i na puno "zahtijevnijim" platformama(odrzavanje, potrosnja...)

sto se tice profesionalne edukacije, za tako sto trebaju kud i kamo mocnija racunala, pa takvi kabineti nece nestati, ali kroz neko vrijeme to sve mozda bude moglo biti i virtualizirano... pa eto... ali ipak, tako malo racunalo nije prikladno za dugo buljenje i tipkanje, ali vrijeme ce reci svoje...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice