Bez spolne diskriminacije na Facebooku zaključana tema

poruka: 102
|
čitano: 9.080
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Bez spolne diskriminacije na Facebooku".
16 godina
Re: Bez spolne diskriminacije na Facebooku
DragonShit kaže...

Nemojte se sramotiti navodeći linkove sa Dnevno.hr. Taj portal objavljuje neistine i pisan je iz ekstremističko desničarske perspektive. Članci nisu objektivni nego su posebno probrani, neprofesionalni a ponekad toliko vrijeđajući za određene skupine da budu nakon nekog vremena uklonjeni. Promovirju mržnju, klero fašizam, homofobiju i nacionalizam. Zgroziti ćete se ako sve ljude jednako poštujete neovisno o nacionalnoj, rasnoj, spolnoj ili religijskoj pripadnosti. Pisan je za za konzervativce, homofobe, šoviniste i religijske fanatike kojima odgovara takva propaganda i manipulacija širenjem dezinformacija. Dnevno ima i srpsku verziju portala sa nekim istim temama pisanim iz potpuno drugačije perspektive. Licemjerno. Kao da im je cilj namjerno širiti mržnju među različitim skupinama ljudi.

Homofobija je neprirodna, mržnja je bolest a takvim ljudima treba pomoći tako da ih se educira. Homoseksualnost je bila i uvijek će biti prirodna pojava među ljudima i životinjama. Nitko ne može birati tko će ih privlačiti kao što ne možemo birati boju očiju ili boju kože. Sva znanstvena istraživananja su to potvrdila. Najsmješniji su mi oni koji kažu da je homoseksualnost izbor. Ako ti možeš birati koji će te spol privlačiti onda si upravo priznao da si biseksualan. Kakva homoseksualna propaganda i traženje većih prava? Sve što traže su jednaka prava. Izjednačavanje homoseksualnosti sa pedofilijom je pokazatelj da osoba ima jako nizak IQ ili je žestoki homofob. Ako želiš da crnci ili homoseksualci imaju manja prava od ostalih i ako ti se gade onda si rasist ili homofob. Današnji homofobi žele imati posebna prava, ne žele da ih se naziva homofobima i žele da se njihovo homofobno "mišljenje" cijeni i uvažava.

Netko ce reci da ova tema nema veze s religijom, ateizmom/teizmom itd (da ne uvlacimo u pricu deizam itd).....  nazalost, dobrim dijelom ima veze (razlog: laicki receno na kraju posta)

Slazem se, trebamo ga izbjegavati u sirokom luku ali isto vrijedi za 24sata, Jutarnji i sl. portale koji su pisani iz ekstemisticko ljevicarske perspektive te takoder sire mrznju, lazi ili neprovjerene informacije. Osobno mi religije nista ne predstavljaju ali to ne znaci da automatski trebam stati na stranu "crvenih" (ili koga/cega vec). Jednostavno, ne mogu biti slobodniji/otvoreniji no sto jesam, drugim rijecima, ne uvlacim se u guzicu ateistu samo zato sto dijelimo isti svjetonazor odnosno sto sumnjam u tudi/drugi (uzmi u obzir razliku izmedu anti-teista i ateista, nisam ovo prvo jer i na to gledam kao na "human race", doktrinu/dogmu i sl.).

1. Dnevno.hr i sl. portali mijesaju homoseksualnost i pedofiliju odnosno ne uvijek direktno ali ugl strahuju da ce homoseksualnost otvoriti vrata pedofiliji (sto opravdano, sto neopravdano) ali bitno je istaknuti da oni na to gledaju kao na cinjenicu/dokazano (namjerno ili je to zbilja njihov stav) odnosno na nesto sto ce se sigurno dogoditi u buducnosti ukoliko homoseksualci dobiju jednaka prava kao i heteroseksualci. Takoder, zanimljivo je sto objavljuju iskljucivo negativne clanke o LGBT populaciji, a nigdje ne spominju pozitivne clanke odnosno konkretno kako su djeca odrastala u "homoseksualnom okruzenju" pa su svejedno postali heteroseksualci (jbg to se ipak kosi direktno s njihovim stajalistima jer logika im je da moras biti gej kada ti je skrbnik gej lol) ili kako su gejevi svejedno postigli zadane ciljeve u svojim zivotima i niz drugih pozitivnih primjera. Sve u svemu, jedan veliki {#}

2. S druge strane Jutarnji i sl. portali daju si za pravo pljuvati sve ostale koji ne dijele isto misljenje tako da doslovno uvijek i u svakoj prilici mijesaju krscanstvo s fazizmom, nacizmom itd sto je u najmanju ruku smijesno (u nekim situacijama to i jest zbilja tako sto ugl ne opovrgavaju svi) ali koliko moras biti glup da povjerujes da je to zbilja uvijek tako (takav dojam steknes citajuci non stop Jutarnji i sl.), naravno, kao i svi rivali takoder zataskavaju sve pozitivne stvari religioznih ljudi, crkve, krscanstva (ma koliko god se to kosilo s tvojim svjetonazorom i koliko god zvucalo ironicno gledavsi proslost, ipak, realnost i objektivnost je kljuc svega) odnosno konkretno cinjenicu da ugl krscani kao narod (uoci razliku izmedu predstavnika crkve i opcenito naroda) dobrim dijelom nisu podrzavali nacisticku Njemacku. Takoder, veliki {#}

3. Cinjenica je da nemamo niti jedan objektivni portal koji ce pljuvati/diciti jedne i druge kada treba, a ne i tada kada ne treba

Da zavrsim, ne znam za vas ali kako to narod voli reci, moji nisu desni, a bome niti lijevi i osobno, nemam apsolutno nista protiv homoseksualaca ali smatram da oni koji obavljaju estetske zahvate i sl. imaju problema. Isto tako, nije da mi smetaju obicne religiozne osobe (pa i one koje su protiv gejeva) ili druge osobe koje nemaju veze s relgijom koje su svejedno protiv homoseksualaca zbog kojekakvih razloga.... ne ali iskreno, najvise mi smeta to puko generaliziranje, zataskavanje losih i/ili dobrih primjera te dvolicnost jednih i drugih, najbolji primjer:

- zavadeni narod vidi samo crno i bijelo odnosno "HDZ=fasizam=crkva=plavi VS SDP=komunizam=ateizam=crveni". Zalosno, a prava istina je da su jedni i drugi bivsi komunisti, da su nas jedni i drugi unistili, dijelili nas, potkradali dugi niz godina itd (to jesu li se javno deklarirali kao crveni/plavi, teisti/ateisti, fasisti/komunisti, hetero/homo osobe itd je u potpunosti nebitno kada iza svega stoji dvolicnost i zelja za novcem).

Ugl, bez spolne diskriminacije, a mozda je jos puno bitnije bez cenzure jer bez cenzure ce svaka prava istina kad tad izaci na vidjelo.

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.2.2014 8:02 (lovac82).
17 godina
neaktivan
Xanzzu kaže...

Ja sam protiv parada i guranja homoseksualnosti i takvih tema u javnost, ali na žalost očito je potrebno.

Nije guranje homoseksualnosti nego guranje ravnopravnosti. Guranje homoseksualnosti ne postoji jer je homoseksualnost prirodna i nitko te nemože natjerati da postaneš homoseksualan ili heteroseksualan ali te može educirati da sve ljude jednako poštuješ. Oni koji pišu da svi ljudi trebaju imati jednaka prava guraju homoseksualnost? Postoji jedino guranje homofobije. Kada si odlučio da ćeš postati heteroseksualan? Dali te rasna ravnopravnost prisiljava da budeš crnac? Ne želim nikome utjecati na mišljenje, samo želim da uključite mozak. Prije nekoliko dana sam čitao novo istraživanje koje je potvrdilo da na seksualnu orijentaciju utječu geni. Znanost je rekla svoje, odnosno dokazala i ponovno potvrdila ono što smo oduvijek znali. Pogledajte npr. druga istraživanja koja čak niti ne istražuju homoseksualnost ali svejedno dokazuju da to nije stvar odabira (npr. istraživanje o fermonima - homoseksualci drugačije reagiraju na fermone istoga spola od heteroseksualaca.

Is it weird that this gave me an orgasm?

4 3 hvala 0
15 godina
Xanzzu kaže...

Ja sam protiv parada i guranja homoseksualnosti i takvih tema u javnost, ali na žalost očito je potrebno.

Imaginarni scenarij.

Za par godina homoseksualci budu u većini i heteroseksualci budu po kampovima za "prebacivanje", bili se ti mogao promijeniti i zavoliti isti spol?

Swedish latin super funk.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
sirka666 kaže...
Xanzzu kaže...

Imaginarni scenarij.

Za par godina homoseksualci budu u većini i heteroseksualci budu po kampovima za "prebacivanje", bili se ti mogao promijeniti i zavoliti isti spol?

Da,nakon ovolikog bombardiranja "reklamama" i ostalim propagandama vjerujem da će se broj homića povečati, doduše kod nas ne jer smo relativno još zdravo društvo (prema tome) i na to gledamo drugačije od svijeta,ali pogeldaj malo britaniju i slične zemlje. E sad dal je takav "umišljeni" homoseksualizam drugačiji od običnog to ne znam...

Listen, this is no set of rules. I'm not tellin' you what to do, all I'm saying is I'm bringing up of three things that are like, so important to the world, I don't have to find as much importance in.
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.2.2014 15:26 (zerocool12).
15 godina
neaktivan
Bez spolne diskriminacije na Facebooku

Ahaaaa. Sad bar vidimo da nisi siguran da voliš žene i bojiš se da te ne prebace na svoju stranu. 

ಠ_ಠ Rolling on the floor laughing until someone jump on me a makes me stop rolling on the floor laughing but then I do it again cuz it's awesome
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.2.2014 16:26 (ROFLOLMAO).
Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DragonShit kaže...
Xanzzu kaže...

Nije guranje homoseksualnosti nego guranje ravnopravnosti.

Mislim na homoseksualnost kao temu ;)

Xanzzu jer je danas teško biti orginalan.
13 godina
neaktivan
sirka666 kaže...
Xanzzu kaže...

Imaginarni scenarij.

To bi bio najmanji problem.

15 godina
odjavljen

Čitam i ne vjerujem... trans-žena, trans-osoba, trans-muškarac.... Ja nemam ništa protiv toga je li netko bi, homo ili hetero, ali spol je spol. Spol je određen sa xy ili xx i gotovo. Ili si muško ili si žensko. Ja se danas osjećan iziritirano sa ovakvim glupostima. E sad, jesam li i dalje muško ili sam muško-iziritiran trebalo bi pitati dobre ljude na FB. Šta slijedi? Nevino-muško, ne-nevino-muško, nevino-al-drka-muško, ne-nevino-jebe-muško, ne-nevino-ne-jebe-al-drka-muško, ne-nevino-ne-jebe-ne-drka-muško........ gluposti.

Nemam 14 godina
Moj PC  
4 2 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ili si xy. Ili si xx. Ili si xxy. Ili samo x. Ili xx, ali opet imaš penis. Ili si chimera. Kao što je neko napisao rod i spol nije isto. I tema nije nečija orjentacija jer to se može odabrati na FB-u od prvog dana.

Slažem se da je 50 izbora puno previše. Ali ako im ne damo tih nekoliko izbora i dalje će se boriti za to pravo i morat čemo ih trpjeti, a ovako nikome ne štete.

ಠ_ಠ Rolling on the floor laughing until someone jump on me a makes me stop rolling on the floor laughing but then I do it again cuz it's awesome
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nije to izraz dobročinstva, nego je lakše prodavati reklame ako kupcu ponudiš i takvu informaciju o svojim korisnicima. Zašto meni prikazivati reklame za roza dolčevite, kad to zapravo zanima trans-Marka.

0 0 hvala 0
16 godina
Danijel14 kaže...

Čitam i ne vjerujem... trans-žena, trans-osoba, trans-muškarac.... Ja nemam ništa protiv toga je li netko bi, homo ili hetero, ali spol je spol. Spol je određen sa xy ili xx i gotovo. Ili si muško ili si žensko. Ja se danas osjećan iziritirano sa ovakvim glupostima. E sad, jesam li i dalje muško ili sam muško-iziritiran trebalo bi pitati dobre ljude na FB. Šta slijedi? Nevino-muško, ne-nevino-muško, nevino-al-drka-muško, ne-nevino-jebe-muško, ne-nevino-ne-jebe-al-drka-muško, ne-nevino-ne-jebe-ne-drka-muško........ gluposti.

Nije baš tako jednostavno, igraju tu ulogu i hormoni. Zna se desiti da se djete rodi sa oba spola, kako ćeš onda znati jel muško ili žensko? A ako se može roditi i s muškim i ženskim spolnim organima, onda može i sa krivim, muško sa ženskim spolnim organima ili obrnuto.

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.2.2014 6:45 (dejo6).
15 godina
odjavljen

Ja samo hoću pojednostavljeno sa xx i xy, bez diskusija o hormonima i gonosomnim aneuploidijama kromosoma, reći da negdje treba podvući crtu o tome što je spol i koliko ih postoji. Šta bi sad netko sa 2y kromosoma trebao tražiti da je on uber-muško?. Ovak imamo živi rusvaj u kojem je svatko neka trans-hiper-uber-under-neznamštasvene.

Nemam 14 godina
Moj PC  
1 5 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice