Zar nije ovo vec u sferi APU performansi?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Hoćeš reći da APU može da tjera GTA V na high detaljima ? :-D
Hoćeš reći da APU može da tjera GTA V na high detaljima ? :-D
Pa jel ova kartica to moze?
izgleda da može...
EDIT:
ja sam probao gta5 sa integriranom od pentiuma g4560 (hd 610), koja je još slabija od ove 630 koja daje 11 fps na high
doduše na 1024×768 rezi i sve na low, može se igrati nakon što sam dodao još jednu pločicu rama da imam dual channel, kloknuo ram na 2400 i igra radi na solidnih 30-40 fps bez padova na niže
ova je 5× jača od hd 630, znači sasvim ok za neku nezahtjevnu konfu
na primjer za mojeg nećaka koji je trenutno na hd7770 1gb, to bi bio sasvim solidni upgrade

jos ako se daju otkljucati dodatni shaderi
Kako su postigli da se ne hvata prašina?
točno, bez obzira što je grafa relativno ok za nezahtjevne korisnike, cijena joj nema smisla
Imam Asus R7 250 koja ima isti hladnjak i ventilator. Zaista se ne hvata prašina kao na drugim vent, ali je ima. Hladnjak je očajan. Premalen i slabo hladi.
Kupiti rabljeni HD7970 umjesto ovoga i amen.
Ako imas dovoljno jako napajanje svakako dobar izbor jer 7970 povuce dosta
Ako imas dovoljno jako napajanje svakako dobar izbor jer 7970 povuce dosta
Kaj se tiče sirovih gejemerskih performansi da, ali ti si izgleda zaboravil da je zelena grafa prva AMD GCN generacija ili GCN 1.0 arhitektura.
Polaris RX grafe imaju potpunu hardversku video akceleraciju, dakle HEVC i sve ostale najnovije tehnologije ili video điđebiđe.
Zelena grafa nema poima šta je HEVC video, dakle okvirno je beskorisna za bilo kakav buduči Multimedijski ili HTPC komp.
Trenutna cijena RX 550 je druga priča, ali nemoj u besmislenu gejmersku usporedbu bacat pet godina staru AMD grafu.
Daj citaj s razumijevanjem, nemoj samo napamet bubati i iznositi zakljucke prije nego si procitao tekst kako se spada. I ta stara grafa je odlicna i dan danas, a sta se tice polarisa i rx460 je polaris tako da ta nova rx550 nema ama bas nikakvog smisla
Daj citaj s razumijevanjem, nemoj samo napamet bubati i iznositi zakljucke prije nego si procitao tekst kako se spada. I ta stara grafa je odlicna i dan danas, a sta se tice polarisa i rx460 je polaris tako da ta nova rx550 nema ama bas nikakvog smisla
Sorry ali tebi fali razumjevanja+informacija, kome ti to pričaš da je RX 460 Polaris grafa možda meni?
Jesi ti uopče pogledal taj video, as ti gospe pa to je objavljeno prije godinu dana.Pa vidiš da ja pišem opčenito o Polaris RX grafama, a ti samo skačeš okolo bezveze ko da ja ne znam kaj je RX 460 a šta je RX 550 grafa.
Stara grafa nije odlična i dan danas, ponavljam stara grafa je beskorisni kramp za najnoviju hardversku HEVC video akceleracija.
RX 550 itekako ima smisla, ali ipak po nižoj cijenu jer je RX 460 cijenom vrlo blizu.Kad vidiš u kojem TDP-u radi RX 550, plus sve njezine video multimedijske mogučnosti onda se tu nema kaj više komentirat.Za kraj ovo je vrlo zgodna usporedba, RX 550 vs vrlo poznata štedljiva pet godina stara AMD grafa.
HD 7750/28nm, 512 GCN 1.0 grafičkih procesora, TDP 75W
- početna cijena 110dolara
https://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/HD_7750/30.html
RX 550/14nm, 512 GCN 4.0 grafičkih procesora, TDP 50W
- početna cijena 80 dolara

ovo je moja grafa
http://xfxforce.com/en-us/products/amd-radeon-rx-400-series/rx-460-4gb-sf-rx-460p4tfg5
a ovo je RX550 od istog proizvodjaca i slicnog dizajna
http://xfxforce.com/en-us/products/amd-radeon-rx-500-series/rx-550-4gb-ss-rx-550p4tfg5
Obje su 4ta generacija GCN arhitekture, proizvodni proces je kod obje 14nm, jedino sto 550ca nema CrossFire mogucnosti, a kod 460ce se mogu otkljucati dodatni shaderi. Necu reci da 550ca nije dobra, i malo je stedljivija, samo ne znam da li bi mogla vrtjeti npr BF4 na 1080p sa svim postavkama na Ultra i iskljucen AA. Tko zeli sastavit racunalo sa niskim TDP-om nek je kupi, XFX ima u ponudi low profile 550cu za HTPC racunala.
Karticu koju trenutno imam dugo sam ceka i isplatila se, necujem ju, ne grije se previse, mijenjat je necu, jedino kad ode u vjecna lovista, mozda dodje ista takva nova ili nesto jace.
Tesko je naci video na youtubeu, gdje je prikazano testiranje 550ce u srazu sa drugom karticom, evo jedan....