Appleu hitno treba PR

poruka: 172
|
čitano: 22.748
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Appleu hitno treba PR".
16 godina
neaktivan
Re: Appleu hitno treba PR
rustweaver kaže...
dj_chapz kaže...

Jeli itko obratio pažnju na ikone na GS-u? Zašto one imaju kockaste okvire kao i iPhone kad znamo da Android moze imati ikone bilo kojeg oblika.

Da, naprirodnije bi bilo da su ikone trokutaste...

Ja na HTC-u vidim više oblika od pravokutnika. Zašto su stavili pravokutnik IZA ikone? Da podsjeca na iOS. Jer da nema pravokutnika podsjecao bi na Android.

Kaj ce mi potpis kad ga ionak nitko nece gledat?!
13 godina
neaktivan
lafo kaže...
Ne znam da li je autor teksta ikad drzao oba tableta u ruci... Osobno sam ih puno isprobao, ali svi, apsolutno svi su totalno smece prema iPadu..hardverski,, a naravno i softverski, jer je iOS miljama daleko ispred Androida

Ne spada oklop u hardver.{#}

13 godina
neaktivan
Appleu hitno treba PR

Čemu svađe i prepiranja? Apple-ovi fanovi će uvijek stati iza jabuke dok će Android-ovi fanovi stati iza androida.

Moje mišljenje: Imao sam iPhone 3G i u početku mi se sviđao zato što ga nitko nije imao. Ja bih došao u društvo i mogao bih se "kur*iti" sa tim mobitelom, nakon 3-4 mjeseca su svi pokupovali iPhonove i više mi nije bilo fora. Samsungovi mobiteli su u rangu sa iPhonovima i uvijek će tako biti, a Apple umjesto da tužaka samsung za svaku sitnicu trebali su smišljati bolji proizvod od s3!

Ako je samsung prekršio patent - dva- sto njih, neka ih apple tuži ali ne mora svaki put. Nekad ih tuže a samsung nije prekršio njihov patent tako da su to samo gluposti...

Najbolje bi bilo kada bi se Apple i Samsung spojili i iskoristili hardwer od samsunga i software od Apple-a, to bi bile zvjerke od mobitela, nebi im bilo konkurencije, e, ni za 100 godina. A također ne bi bilo ovakvih svađanja i prepucavanja.

We come to love not by finding a perfect person, but by learning to see an imperfect person perfectly !
Moj PC  
0 8 hvala 0
14 godina
Appleu hitno treba PR

Da, toliko je Apple inovativan da ga svaka tvrtka koja proizvodi smartphone uređaje mora slijepo pratiti.
U dizajnu, u načinu poslovanja, ...

Ja ne znam jeste vi stvarno glupi pa tako pišete ili su vam "samo malo" mozgići isprani?

Samsung Galaxy SII (GT-I9100) @ CM10 Lite + DreamKernel 2.7.2 + CWM 6
Moj PC  
0 5 hvala 0
15 godina
neaktivan
Agent Rico kaže...

Sa GSM Arene

Iphone 2G  - Announced 2007, January ;  Released 2007 June

Samsung F700  - Announced 2007, February;  Released 2007, December

I F700 je imao tipkovnicu.

Mjesec dana razlike između dvije objave je ništa. Oba uređaja su bila znatno dulje u razvoju prije toga...

Oscar-Mike-Golf Whiskey-Tango-Foxtrot
15 godina
Appleu hitno treba PR

čekaj Petric, imaš na suđenju prezentirane dokaze o kopiranju, interne prepiske sa nalozima kako treba dizajnirati uređaj da što više sliči iphoneu sa očitim ciljem da se iskoristi iphoneova popularnost i na tom temelju iskamči koji dolar više, a ti to svodiš na "pinch to zoom"?

Moj PC  
4 2 hvala 0
16 godina
Appleu hitno treba PR

Dok god Apple i Samsung međusobno posluju ovo suđenje ću smatrati čistom marketinškom farsom. Samsung nije ni približno izgubio kolko je marketinški dobio. Oba tabora su samo ojačala svoj fan club. Najviše će u svemu tome izgubiti drugi igrači koji nisu uključenu u ovu "igru", nauštrb ovo dvoje. Mogu samo reči klap, klap!... Predstava savršeno odigrana.

scientia est potentia

3 0 hvala 0
17 godina
Appleu hitno treba PR

Hm meni se čini da Apple ne drami,{#} kao neka curica koju je neko povukao za kečke več se ponaša kao odrasla cura koja je dobila nogom u jaja jel.{#}{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
dj_chapz kaže...

Zašto su stavili pravokutnik IZA ikone?

Zato što bi prekrio ikonu da su ga stavili ispred.

dj_chapz kaže...

Da podsjeca na iOS. Jer da nema pravokutnika podsjecao bi na Android.

Znači tvrdiš da bi se netko mogao zabuniti i kupiti pogrešan uređaj zbog sličnih ikona?

15 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
Agent Rico kaže...

Sa GSM Arene

Iphone 2G  - Announced 2007, January ;  Released 2007 June

Samsung F700  - Announced 2007, February;  Released 2007, December

I F700 je imao tipkovnicu.

Mjesec dana razlike između dvije objave je ništa. Oba uređaja su bila znatno dulje u razvoju prije toga...

Da ali kolega je spomenuo 6 mjeseci. Naravno da su oba dugo bila u razvoju.

Ezio kaže...

čekaj Petric, imaš na suđenju prezentirane dokaze o kopiranju, interne prepiske sa nalozima kako treba dizajnirati uređaj da što više sliči iphoneu sa očitim ciljem da se iskoristi iphoneova popularnost i na tom temelju iskamči koji dolar više, a ti to svodiš na "pinch to zoom"?

Ma kakvi dokazi? Tko to jos gleda? Apple je pobijedio kao Americka firma na Americkom sudu. Nikakvi dokazi nisu bitni  {#} 

 -- http://goo.gl/RylEA
14 godina
PanDragon kaže...

Čemu svađe i prepiranja? Apple-ovi fanovi će uvijek stati iza jabuke dok će Android-ovi fanovi stati iza androida.

Moje mišljenje: Imao sam iPhone 3G i u početku mi se sviđao zato što ga nitko nije imao. Ja bih došao u društvo i mogao bih se "kur*iti" sa tim mobitelom, nakon 3-4 mjeseca su svi pokupovali iPhonove i više mi nije bilo fora. Samsungovi mobiteli su u rangu sa iPhonovima i uvijek će tako biti, a Apple umjesto da tužaka samsung za svaku sitnicu trebali su smišljati bolji proizvod od s2!

Da se razumijemo, u čemu je i Petric pogriješio u samom članku.
Galaxy S2 je u svemu, osim, priznajmo u grafici nešto slabiji od te 3,5" igračke.

(no i to neće dugo biti)

Galaxy S3 je pak miljama ispred 4S, a Apple će se morati namučiti da to prešije s iP 5 ili 4GS ili kako se zvao.

15 godina
neaktivan

nokia ftw

bilo bi vrijeme da se kralj vrati

There are only two races on this planet-the intelligent and the stupid.
15 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...

Da, toliko je Apple inovativan da ga svaka tvrtka koja proizvodi smartphone uređaje mora slijepo pratiti.

Ja ne znam jeste vi stvarno glupi pa tako pišete ili su vam "samo malo" mozgići isprani?

Pa za sada znamo za jednu tvrtku koja ga je slijepo pratila, barem sto se tice jednog uredaja (tada)  {#}

Toliko od mog ispranog mozgica.. 

http://assets.sbnation.com/assets/1288167/46.pdf  

 -- http://goo.gl/RylEA
14 godina
rustweaver kaže...

Znači tvrdiš da bi se netko mogao zabuniti i kupiti pogrešan uređaj zbog sličnih ikona?

Ti, ja, bilo tko drugi tko imalo prati it svijet će prepoznati o kojem se uređaju radi. Ali stavi se u poziciju nekoga koga mobiteli, tableti, računala ne zanimaju ni pol posto (ima takvih ljudi koliko god hoćeš). Iskreno ja do neki dan također nisam vjerovao da se iPhone može zamjeniti s drugim uređajem, ali moj frend je jasno dokazao da se može (inače on spada u ovo kategoriju ljudi koje ne zanima tehnlogija previše). Šetali smo gradom i prolazili pored T-coma i u izlogu frend pogleda mobitel i kaže "gle iPhone", a ja si mislim pa gdje ti živiš (ne sjećam se točno o kojem se modelu radi, ali bio je neki Samsung koji po ničemu nije izgledao kao iPhone). 

16 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...

Apple inovativan - nikad. Svi proizvodi su "been there, done that". Ali rade, i to besprijekorno, i tu nema dileme.

Dizajn uređaja - ne mozes reci da te Galaxy S nimalo ne podsjeca na iPhone. Tanji je duplo ali dizajn uređaja s prednje strane i dizajn UI-a je jako slican. Srećom, samo je taj jedan mob sličan, po meni je GSII totalno drugačiji od iPhonea i ne vidim temelj za njegovo bannanje iz Amerike... S3 je pun pogodak i tu nema nikakvih sličnosti. 

Da Android pruža stabilnost kao iPhone nikad nebi prešao na iOS al cuj... baterija koja se isprazni nakon 4 sata zbog milju appova u backgroundu i njihovi učestali force-closeovi su napravili svoje. Desire je poslužio dok je radio, vjerojato cu se vratit na Android ali tek kad malo srede problem s baterijom i bloatwareom koji dođe s mobom.

15 godina
neaktivan
Soapy kaže...

Ti, ja, bilo tko drugi tko imalo prati it svijet će prepoznati o kojem se uređaju radi. Ali stavi se u poziciju nekoga koga mobiteli, tableti, računala ne zanimaju ni pol posto (ima takvih ljudi koliko god hoćeš).

Ljudi koje računala ne zanimaju ni ne znaju kakve tko ikone ima.

13 godina
neaktivan
dj_chapz kaže...

Da Android pruža stabilnost kao iPhone nikad nebi prešao na iOS al cuj... baterija koja se isprazni nakon 4 sata zbog milju appova u backgroundu i njihovi učestali force-closeovi su napravili svoje. Desire je poslužio dok je radio, vjerojato cu se vratit na Android ali tek kad malo srede problem s baterijom i bloatwareom koji dođe s mobom.

Neznam o čemu pričaš jer meni na Desireu baterija traje oko 20 sati sa intenzivnim korištenjem, a 2 dana sa minimalnim korištenjem. Ako imaš brightness na full, jasno je da će se brzo isprazniti.

Stručnjak za paranormalne pojave
14 godina
dj_chapz kaže...

Dizajn uređaja - ne mozes reci da te Galaxy S nimalo ne podsjeca na iPhone. Tanji je duplo ali dizajn uređaja s prednje strane i dizajn UI-a je jako slican. Srećom, samo je taj jedan mob sličan, po meni je GSII totalno drugačiji od iPhonea i ne vidim temelj za njegovo bannanje iz Amerike... S3 je pun pogodak i tu nema nikakvih sličnosti. 

Za Galaxy S priznajume, tu nema dileme.
Niti se to dovodi u pitanje.

A o ovome što pričaš, da baterija traje 4 sata, da stalno FC-a ne mogu priznati. 

14 godina
rustweaver kaže...
Soapy kaže...

Ti, ja, bilo tko drugi tko imalo prati it svijet će prepoznati o kojem se uređaju radi. Ali stavi se u poziciju nekoga koga mobiteli, tableti, računala ne zanimaju ni pol posto (ima takvih ljudi koliko god hoćeš).

Ljudi koje računala ne zanimaju ni ne znaju kakve tko ikone ima.

Da to sam zaboravio napomenuti u postu, nisam govorio o zabuni zbog ikone. Citirao sam tvoj post samo zato što si me djelom podsjetio na to kad je ovaj zamjenio iPhone sa nekim samsungom.

15 godina
Soapy kaže...
rustweaver kaže...

Ti, ja, bilo tko drugi tko imalo prati it svijet će prepoznati o kojem se uređaju radi. Ali stavi se u poziciju nekoga koga mobiteli, tableti, računala ne zanimaju ni pol posto (ima takvih ljudi koliko god hoćeš). Iskreno ja do neki dan također nisam vjerovao da se iPhone može zamjeniti s drugim uređajem, ali moj frend je jasno dokazao da se može (inače on spada u ovo kategoriju ljudi koje ne zanima tehnlogija previše). Šetali smo gradom i prolazili pored T-coma i u izlogu frend pogleda mobitel i kaže "gle iPhone", a ja si mislim pa gdje ti živiš (ne sjećam se točno o kojem se modelu radi, ali bio je neki Samsung koji po ničemu nije izgledao kao iPhone). 

Hm, a taj netko koga ne zanimaju mobiteli ni pol posto će uspjeti kupiti POGREŠAN uređaj? Što bi to, za takvu osobu, bio POGREŠAN uređaj?

15 godina
neaktivan
kipo kaže...

Što bi to, za takvu osobu, bio POGREŠAN uređaj?

Onaj koji nije Appleov zna se.

Svi zapravo žele kupiti samo appleove proizvode, ali im drznici od konkurenata na prijevaru podmetnu svoje uređaje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.8.2012 17:53 (rustweaver).
15 godina
neaktivan
Appleu hitno treba PR

Autor nema pojma o čemu piše, iz cijelog članka se vidi kako uopće nije upućen u temu.

Moj PC  
0 9 hvala 0
16 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
dj_chapz kaže...

Zašto su stavili pravokutnik IZA ikone?

Zato što bi prekrio ikonu da su ga stavili ispred.

dj_chapz kaže...

Da podsjeca na iOS. Jer da nema pravokutnika podsjecao bi na Android.

Da. Moja baba zna da postoji iPhone jer ga je vidjela. Ali recimo nema pojma da iza njega stoji Apple i logo jabuke. Od kud ona zna da Samsung ne proizvodi iPhone? Došeta se lijepo u T-Centar i kaže da oće onaj iPhone od Samsunga. To što ti i ja vidimo jasno razliku i nećemo se sigurno zabuniti ne znači da i ostalih 7 milijardi ljudi zna sve o tome. Neupućeni ljudi razlikuju stvari po izgledu, ako nema razlike u izgledu za njih su to identične stvari. Lijepo je od tebe što smatraš sve ljude tehnološki informiranim ali nažalost stanje nije takvo...

15 godina
neaktivan
dj_chapz kaže...

Da. Moja baba zna da postoji iPhone jer ga je vidjela. Ali recimo nema pojma da iza njega stoji Apple i logo jabuke. Od kud ona zna da Samsung ne proizvodi iPhone? Došeta se lijepo u T-Centar i kaže da oće onaj iPhone od Samsunga.

Pa ako tvoja baba želi "iPhone" od Samsunga, možda to zapravo znači da želi baš taj Samsungov mobitel?

Ako žena gleda u Samsungov mobitel i sviđa joj se, kakve veze ima zove li ona njega iPhone, ili "my precious", gospođa zna što želi. To je jedino bitno. Zar ne?

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.8.2012 18:00 (rustweaver).
15 godina
neaktivan
Appleu hitno treba PR

Čekaj da ja vidim dali sam razumio o čemu se raspravljate. Vi se raspravljate koji je mobilni operativni sistem bolji, iOS ili Android, odnosno koji su mobiteli bolji, iOS ili Android. Pa boga vam meni su doslovno dvije Nokije 3310 u garažu uzidane, to je mobitel. Neće vam nikakav Samsung ili Apple dat meda, prelako pucaju...

0 0 hvala 0
16 godina
Appleu hitno treba PR

Ma veći je problem što je većini ljudi iphone postao sinonim za mobitel, kao što im je i ipod postao sinonim za mp3/mp4 player. Koliko čujem ljudi da za svoj mp3 player neke petnaeste marke nazivaju ipodom i slično. Tu je ono di je apple ostavio utjecaj na ljude. Zaslužno ili ne, to je sasvim druga priča ali poptuno nebitna, bitno je da su se ti pojmovi urezali ljudima u glave(kao i sada ipad sa tabletima, gdje im je sve što im izgleda veće od moba ipad, neovisno o marki)

A što svega ovoga tiče mene čisto zaboli đon, niti koristi nit štete za krajne kupce, niti vjerujem da će običnom konzumentu ovo sve značiti prilikom kupnje idućeg uređaja, pogotovo da će samo zbog toga neki se sada prebaciti na iOS ili na android.

Ionako znamo da za 15-ak dana izlazi novi iphone i vjerojatno neće biti ništa extra veliki napredak, siguran sam da će ga tone kupovati makar i bila "bolja" konkurencija. To stavljam pod navodnike jer nema ni boljih ni gorih nego subjetkivno mišljenje što kome više odgovara. 

Stoja
Moj PC  
13 0 hvala 0
16 godina
protjeran
songoq kaže...

Trenutno koristim iPhone 4 i SIII i iskreno mislim da je SIII jedina prava konkurencija iPhoneu, ali ne zbog OS-a ili hardware-a, nego zbog izgleda.

Koristio sam oba dva.

Prava konkurencija? Pa, sinko dragi, SIII briše pod s iPhone-om u svakom pogledu. SIII-ov 4.8'' ekran je tako odličan za ne povjerovati. Pa nakon što se pozabaviš malo s takvim ekranom samo budala može preći na 4.0'' pa bilo kakav bio.

A complex man drawn off of simplicity.
17 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...
Zoolok kaže...

Ta skontajte vise da sudjenje nije bilo oko inovacija, vec patentnih prava. Apple kaze da su mu prekrseni patenti, ne inovacije, Jeebus.

Not sure are u trolling or just stupid?

Dakle, po nekoj normalnoj, zdravoj logici Patentni zakon bi trebao funkcionirati ovako:

Subjekt (bilo privatni bilo poslovni) XY ili YX nešto izumi vlastitim radom i trudom uvede neku novu tehnologiju, znači, došlo je do inovacije.
  Tada taj subjekt XY ili YX ima pravo tu istu inovaciju zaštiti vlastitim imenom tako da ga patentira.

Jedini problem je što se ti isti patenti mogu kupovati, ako ih lude tvrtke u dugovima odluče prodati nekoj tvrtci koja s inovacijom nema ništa.
Samo će dobro naplačivati globu ako neka konkurentska tvrtka povrijedi "njihov" kupljeni patent!

Dovraga i kapitalizam.

Kako bi patentni sistem u SAD-u trebao da funkcionise nije bila tema ovog sudjenja. Tema je bila da se proveri da li je Samsung krsio Appleove patente ili ne. Ocigledno je da jeste. Inace, te patente su Appleu dale iste institucije koje su vodile ovo sudjenje, pa mi tek sa tim na umu nije jasno kako je neko mogao da ocekuje drugaciji ishod sudjenja? Sta ste mislili, da ce sud da kaze da Apple te patente nije ni trebao da dobije i time ucini da se drzava posere sama na sebe? :D
Everything's just fine.
15 godina
neaktivan
bobo rastur kaže...

Čekaj da ja vidim dali sam razumio o čemu se raspravljate. Vi se raspravljate koji je mobilni operativni sistem bolji, iOS ili Android, odnosno koji su mobiteli bolji, iOS ili Android. Pa boga vam meni su doslovno dvije Nokije 3310 u garažu uzidane, to je mobitel. Neće vam nikakav Samsung ili Apple dat meda, prelako pucaju...

to i je bit, da se prodaju novi uredaji

padne iphone puf, puca lazno gorilla staklo - 600kn ili novi uredaj

izade nova verzija androida, tvoj skupi mob je ne dobije sacrebleu - novi uredaj odmah

vazno je biti in, mtv teen cribs i tako...

ne... salim se {#}

There are only two races on this planet-the intelligent and the stupid.
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.8.2012 18:01 (apoteka).
16 godina
neaktivan
Unix kaže...
dj_chapz kaže...

Neznam o čemu pričaš jer meni na Desireu baterija traje oko 20 sati sa intenzivnim korištenjem, a 2 dana sa minimalnim korištenjem. Ako imaš brightness na full, jasno je da će se brzo isprazniti.

Uključen 3G, brightness na auto, slušanje muzike u pozadini cijelo vrijeme, surfanje netom većinu vremena, kad ne surfam rade pozadinske aplikacije koje idu na net tipa facebook ili vremenska prognoza. Mozda nisam imao srece s baterijom ali eto... u 8 ujutro primim mob u ruke i u podne mora na punjač...

sudy_freak kaže...
dj_chapz kaže...

Za Galaxy S priznajume, tu nema dileme.
Niti se to dovodi u pitanje.

A o ovome što pričaš, da baterija traje 4 sata, da stalno FC-a ne mogu priznati. 

Baterija je stvarno bila problem, frendu je bas na GS-u napuhala se i trajala je jos krace al opet on je igrao igrice na mobu 8 sati dnevno... Kupio je novu s ebaya s 3500 mAh i sad radi par dana... FC sam imao na CM7 ali bio sam prisiljen na njega zbog bloatwarea na Senseu koji radi u pozadini i siše bateriju...

kipo kaže...
Soapy kaže...
rustweaver kaže...

Hm, a taj netko koga ne zanimaju mobiteli ni pol posto će uspjeti kupiti POGREŠAN uređaj? Što bi to, za takvu osobu, bio POGREŠAN uređaj?

Moja baba pričala preko FaceTime-a s rođakom, hoće si ona uzet isto iPhone da može pričat i dalje s njim, vidi GS, kupi, kad ono vidi vraga - nema FaceTime tamo. Ne može uzet pogrešan uređaj u hardverskom smislu nego očekuje da uređaj ima funkciju, pa se zabuni i kupi uređaj koji slično izgleda a nema tu funkciju. Jel jasnije? :)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice