Apple želi preuzeti Tesla Motors?

poruka: 43
|
čitano: 6.724
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Apple želi preuzeti Tesla Motors?".
17 godina
neaktivan
Re: Apple želi preuzeti Tesla Motors?
BlueMax kaže...

A veza ti je u tome da kod marihuane, kao i kod elektricnih automobila, postoje interesne skupine kojima nije u cilju popularizacija.

Pa na to sam i ciljao, kome i zbog kojih razloga smeta marihuana osim ortodoksnim vjernicima i zabrinutim majkama koji misle da je marihuana korak do heroina.

Tržište automobila je svaki čovjek na svijetu koji želi raditi, pa je razumljivo da kako je svako prevozno sredstvo ovisno o naftnom derivatu (zaboravljamo da i teretni brodovi voze na naftu, kao i avioni, vlakovi), tehnički svaki čovjek indirektno ovisi o nafti jer mu hranu prevozi nafta, da je tu i interes toliko ozbiljan da je iz profitnih razloga opravdano korištenje svih legalnih i ilegalnih sredstava.

Tržište marihuane nije čak ni svaki pušač. Čini mi se redundantno da neki lobi zabranjuje toliko bezopasan poizvod zbog interesa, dok dopušta trovanje/liječenje drugim drastično skupljim i neisplativijim sredstvima. Osim ako marihuana dokazano može izliječiti rak (ili druge maligne bolesti) pa smeta trgovcima legalnih droga.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
14 godina
neaktivan

Ovdije se spomininju elektro auti i marihuana, to je stvarno dobra usporedba. Oba proizvoda mogu promijeniti dosta toga na tržištu.

El auto ima jefriniju potrošnju, nema ispušnih plinova, manja buka na cesti. Dok marihuana može naštetiti, naftnoj indistriji (od marihuane možete dobit gorivo i to velike količine, i možete raditi bio plastiku, a sadašnja plastika je iz nafte), medicinskoj indistriji, tekstilnoj...

Ja mislim da je naj bolji način da ti auti dođu na tržilte taj da se masovno grade punjači na parkinzima. Kada malo pogledate svi gradovi koji ih imaju, imaju možda na par mjesta, dok benzin možete točiti na svakom koraku.

Mnogi ne kupuju jer ne mogu nigdje napuniti, ovaj tesla auto prelazi s jednim punjenjem 480km, dok dnevno prosječan auto prođe manje od 100km. 

Concept one hrvatski auto prelazi ja mislim oko 600km, i ide preko 300km/h. Ne znam može li neki auto poput lamborghinia, ferraria itd proči toliko s jednim punjenjem?

http://informacijsketehnologije.blogspot.com/
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.2.2014 23:58 (77ari).
14 godina
neaktivan
wyks kaže...
BlueMax kaže...

A veza ti je u tome da kod marihuane, kao i kod elektricnih automobila, postoje interesne skupine kojima nije u cilju popularizacija.

Pa na to sam i ciljao, kome i zbog kojih razloga smeta marihuana osim ortodoksnim vjernicima i zabrinutim majkama koji misle da je marihuana korak do heroina.

Tržište automobila je svaki čovjek na svijetu koji želi raditi, pa je razumljivo da kako je svako prevozno sredstvo ovisno o naftnom derivatu (zaboravljamo da i teretni brodovi voze na naftu, kao i avioni, vlakovi), tehnički svaki čovjek indirektno ovisi o nafti jer mu hranu prevozi nafta, da je tu i interes toliko ozbiljan da je iz profitnih razloga opravdano korištenje svih legalnih i ilegalnih sredstava.

Tržište marihuane nije čak ni svaki pušač. Čini mi se redundantno da neki lobi zabranjuje toliko bezopasan poizvod zbog interesa, dok dopušta trovanje/liječenje drugim drastično skupljim i neisplativijim sredstvima. Osim ako marihuana dokazano može izliječiti rak (ili druge maligne bolesti) pa smeta trgovcima legalnih droga.

Navest cu ti dvije skupine za koje ti valjda ne treba objasnjenje. Farmaceuti i dileri. Pokusaj doci do iznosa koji se godisnje okrenu na tableticama od kojih je marihuana djelotvornija, zdravija i svak je moze doma posadit. Kad govoris o neisplativom trovanju/lijecenju, zaboravljas koliki se novac tu obrce.

I iznose koji se okrenu na ilegalnoj trgovini.

Sto se tice postotaka o kojima pricas, pogledaj koliko ljudi u Hrvatskoj pije alkohol. Mozda bi dio od njih pusio travu da je legalna i manje bi problema s njima bilo.

Takodjer, tvoje baratanje postocima koliko ljudi pusi marihuanu je malo promaseno? Koliki postotak ljudi vozi elektricne automobile? Mozda bi popularizacija promijenila te postotke. Trziste marihuane nije cak ni svaki pusac? Vjerujem da ce uskoro broj pusaca marihuane debelo nadmasiti broj pusaca duhana. Poznajem jako puno ljudi koji puse marihuanu a duhan ne puse. I sam razmisljam o prestanku pusenja duhana a za marihuanu mi to nikad nije palo na pamet.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.2.2014 0:34 (BlueMax).
17 godina
neaktivan
77ari kaže...

Concept one hrvatski auto prelazi ja mislim oko 600km, i ide preko 300km/h.

To doduše piše na njihovoj web stranici, ali to nitko nikad nije vidio. Čini mi se da je tip čak i bio neko vrijeme ovdje na forumu, ali nikakvih konkretnijih/realnijih informacija nije dao.

17 godina
neaktivan
77ari kaže...
Dok marihuana može naštetiti, naftnoj indistriji (od marihuane možete dobit gorivo i to velike količine, i možete raditi bio plastiku, a sadašnja plastika je iz nafte), medicinskoj indistriji, tekstilnoj...

Ja mislim da je naj bolji način da ti auti dođu na tržilte taj da se masovno grade punjači na parkinzima. Kada malo pogledate svi gradovi koji ih imaju, imaju možda na par mjesta, dok benzin možete točiti na svakom koraku.

Hemp koji se koristi u industriji dobiva se od konoplje koja ima mali zanemarivi THC-a i slobodno se može uzgajati u većini zemalja i već se korsiti zna mnoštvo stvari.

Zašto nitko onda nema interesa? Koliko znam Canabis Sativa Indica nema toliko dobra industrijska svojstva kao bez THC vrsta.

Problem je koliko Hempa treba uzgojiti da se nadomjesti ili barem reducira u ekološki prihvatljive okvire potrošnju nafte i na kojoj površini.

Litra goriva iz Hempa bi po nekim weed blogovima koštala oko 1$ za galon (3.78L) znači 27 centi za litru.

To je u okvirima omjera cijene za kilu običnih agrikulturalnih plodova (pšenica, kukuruz, hmelj) no ovi potonji ne zahtijevaju nikakvu daljnju obradu (rafineriju) pa ljudi i dalje ne otvaraju te farme jer agrikultura nije unosan posao.

Zaboravljaš da se električna energija koja bi bila potrebna da se pogone ti svi auti također negdje mora proizvesti, pitanje je iz kojih izvora? Za svaki obnovljivi izvor energije moraju postojati određeni uvjeti (sunčani sati, vjetar, količina protočne vode) što znači da neće svaki kutak Zemlje imati mogućnost obnovljivog izvora energije.

Može ispasti da je veća koncentracija zagađenja na manjem mjestu, što bi bio slučaj da se za El. energiju sagrade veće termoelektrane, bolja nego milijun vozila raštrkanih po okolišu.

BlueMax kaže...
Navest cu ti dvije skupine za koje ti valjda ne treba objasnjenje. Farmaceuti i dileri. Pokusaj doci do iznosa koji se godisnje okrenu na tableticama od kojih je marihuana djelotvornija, zdravija i svak je moze doma posadit. Kad govoris o neisplativom trovanju/lijecenju, zaboravljas koliki se novac tu obrce.

I iznose koji se okrenu na ilegalnoj trgovini.

Sto se tice postotaka o kojima pricas, pogledaj koliko ljudi u Hrvatskoj pije alkohol. Mozda bi dio od njih pusio travu da je legalna i manje bi problema s njima bilo.

Takodjer, tvoje baratanje postocima koliko ljudi pusi marihuanu je malo promaseno? Koliki postotak ljudi vozi elektricne automobile?

Ako dileri drže kontrolu nad leganošću, jer to diže cijenu, to bi značilo da nitko nije kriv već pohlepa.

Ukoliko su farmaceuti krivi, postoji načina (bar sada kada je legalizirana u Coloradu) da se provedu testovi koji bi argumentirano dokazali da postoji stanovita medicinska beneficija korištenja kanabisa sa THC-om nad generičkim lijekovima. Pitanje je zašto takav podatak nije na listama medicinskih postignuća, jesu li uopće neki temeljiti testovi obavljeni koji bi prikazali neke konzinstentne dokaze.  Nisam sklon mišljenju da je ilegalnost prepreka u istražnivanju jer postoje medicinska istraživanja o štetnosti drugih mnogo ilegalnijih droga (heroin) dok su istraživanja o marihuani nedovoljno jaka da konačno dokažu te beneficije kako bi svi uživali u njima, jer ukoliko su zbilja toliko dobra i ja bih kremu od kanabisa.

Također kao i u svim liječenjima i tretmanima zahtijevam barem nekakve potvrde, jer zašto bi koristio išta za što se tvrdi da ima beneficije ako tih beneficija nema. Osim ako smatraš da je medicinski lobi toliko jak da ne postoji laboratorij koji bi takvo nešto testirao, i da su svi instituti za odobrenje lijekova u 193 države svijeta potpali pod taj lobi?

Nedostataka u odobrenju ljekova sigurno ima, no nekako sumnjam da možeš kupiti plastiku u tekućem stanju (raznorazni slatkiši), dok 14 različitih lobija ima na piku samo jednu supstancu. Mora da je ta marihuana toliko dobra da svima smeta.

Znaš da je alkohol legalan i potican tisućama godina pa ne vidiš alkoholičare po cesti? Duhan je najreklamiraniji proizvod na svijetu pa po službenim podacima puši 1.1 milijun stanovnika na Zemlji (znači oko 16%) dok je broj odraslih pušača u SAD-u od 1965. godine pao sa 41% na 20%, što je rezultat trenda gdje se u razvijenijim zemljama smanjuje upotreba duhana (i drugih opijata) dok je u nerazvijenim varira od rasta do stagnacije.

Misliš da bi ti svi ljudi koji danas mogu slobodno pušiti počeli pušiti i marihuanu? Ili misliš da neki ljudi jednostavno ne žele imati zapaljenu biljku u ustima? Stoga je logičnije zaključiti da će ljubitelji pušenja prije prijeći na objektivno zdraviji proizvod, kao i neki nepušači, no dio neće zbog opojnih posljedica (jer neki ljudi žele zapaliti, ali i ne pokušavaju promjeniti svjesno stanje sa drugim opijatima), tako da nema niti jednog objektivnog razloga da broj pušača prijeđe tih 20%. Uz to benefaktori iz kanabisa se mogu ekstraktirati za drugačije načine uzimanja.

Meni ovo zvuči više kao bunt onih koji su (opravdano) zakinuti pa prepričavaju raznorazne dječije pričice kako bi dokazali da je marihuanin penis veći od drugih.

Osim majke iz neke religiozne zabiti koja čuje droga=heroin, ne znam koga bi smetala upotreba marihuane, niti mislim da bi se desila nekakva pomama za time, osim one prirodne na početku legalizacije kada svi nahrupe jer je bilo ilegalno. Naravno trebalo bi postaviti neke limite za korištenje u vožnji ukoliko je istina ono što vidim kada mi frendovi zaspu u tramvaju nakon seanse.

Pivo je oduvijek bilo najpopularnije piće, pa ne vidim da ljudi okolo na sav glas kazuju kojekakve mitove i legende (poput one da je pivo zaslužno za razvoj agrikulture, da je ono razloga zašto smo postali mukotrpni farmeri umjesto da smo nastavili živjeti lakšim životom putujućih lovaca, ili one da ima svetac koji je svetost zaslužio jer je njegova župa imala najmanju smrtnost jer je dijelio pivo pa ljudi nisu pili zagađenu vodu), dok proizvodnja hmelja propada (u Hrvatskoj nema niti jedne farme), a litra pive je jednaka cijeni litre goriva sa daleko manjim troškovima proizvodnje.

Ono odi na pivo, zapali joint, ne znam koga boli briga, al me brate poštedi priče da je Hemp bolji od pamuka, štrika, nafte i ljekova. I jabuke su zdrave zar ne? Ok je nešto je bolje, super, ali i čelik je bolji od željeza pa što onda? Ili je fora u ilegalnosti?

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
17 godina
DigiMagic kaže...
77ari kaže...

Concept one hrvatski auto prelazi ja mislim oko 600km, i ide preko 300km/h.

To doduše piše na njihovoj web stranici, ali to nitko nikad nije vidio. Čini mi se da je tip čak i bio neko vrijeme ovdje na forumu, ali nikakvih konkretnijih/realnijih informacija nije dao.

Ima sad i efikasnije motore. Sitni problem je u tome da Mate Rimac nije Elon Musk, da mu država ne subvencionira milijarde dolara, i da
mora raditi i on i ekipa doslovno u tri smjene i neprestano sami sebe usavršavati da bi preživjeli od prodaje svojih dijelova poput ovoga u slici.

Svaki sastavni dio njih na tisuće samo za automobile, a proizvode i najsnažnije hi tech bicikle, opet iz nule. Nisam mu glasnogovornik, ali
vjerujem barem iz onoga što sam bio i vidio u svetoj nedjelji, nema vremena visjeti po bugu ili dokazivati nama rvatima jel realan ili ne.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
17 godina
neaktivan

Mala sitnica koja me bode u oči je Rimčev logo, emblem koji je gotovo identičan Tesla Motorsu (Štit sa stiliziranim početnim slovom).

Također nema Rimac Motors ili Rimac Cars stranice već samo hrvatska - Rimac Automobili.

Rad mu je impresivan, no ja čangrizavac koji traži dlake u jajetu {#}

11 godina
protjeran
1. Mati svaka cast
2. Nije krenuo od nule, nego od ocevih novaca, lagano uceci zanat na bmwu
3. TM isto rade u tri smjene, i sudjeluju na trzistu, bore se i natjecu
4. Mate iskoristava drzavne poticaje kao i TM, do sada je prodao 2-3 auta "tajnim" kupcima, a po meni je prodaja jedini pokazatelj uspjeha
5. Glavni adut mu je dizajn auta koji je od kolege partnera, sto Mate jako cijeni
6. Najvecu pohvalu zasluzuje za stvari koje "tvrdi" da ima. Kad ih vidimo u proizvodu - aplaudirat cemo
7. E-bike njegov je jedan od najruznijih, najtezih u klasi. Da nije tako vrhunac predstavljanja ne bi bio tablet na bikeu koji pokazuje stanje baterije
8. Mate trenutno zivi od poticaja i prodaje dijelova. Concept car bez transparentne prodaje, i za pola milje eura...nebitno.
14 godina
protjeran

Znamo od kud Rimcu pare za biznis, a samim tim nije zaslužil da ga se spominje. 

Crkva je zlo 21. stoljeća
Moj PC  
3 2 hvala 0
12 godina
protjeran

He he he znao sam da cete doci na tu temu o marici.Samo sam ceko.Kao prvo jedini koji se zalazu za legalizaciju marihuane su narkici.Sigurno ne zbog toga sto su  dobili rak pluca zbog pusenja marice pa da se izlijece pusenjem marice.Naravo da znaju da svako izgaranje pa cak i ljekovite biljke stvara kancerogene spojeve ma kolko ta bilja bila ljekovita u ne zapaljenom obliku.

A kao drugo marica se legalno sadi u hrvatskoj,tocnije u velikoj gorici(nebi reklamiro firmu).Covjek zasadio par hektara marice,ali industrijske koja ima 100 puta manje thc-a (a zadrzava sva svojstva indijske konoplje) od indijske konoplje koju narkic puse.I zamislite covjek uopce ne osigurava tu zasadenu maricu.Pogodite zasto,zato jer narkicima nije zanimljiva jer ima premalo thc-a pa se ne mogu od nje napusiti,a puna usta su im kad pricaju o ljekovitosti,a stoji im pred nosom.Naravno covjek prodaje ulje,brasno,proteine,sjemenje od te marice legalno.Staroj sam kupio do njega ulje jer ima artritis i cito sam da ulje konoplje pomaze i sto je istina.Nisam joj dao đoint da zapali i da je od toga prode,jer nigdje u svjetu nije dokazano da pusenje marihuane lijeci sto nam narkici zele prodati kao muda pod bubrege.Zasto se marihuana daje da je puse bolesnici u terminalnoj fazi raka.Nisam cuo da je i jedan pacijent ozdravio nakon pusenje ljekovite marice,nego je samo ublazio bolove.Niko vam ne brani da zasadite maricu(industrijsku) i od nje pravite sta hocete,od papira pa do ljekova,ali prestanite vise prodavat pricu o pusenju marihuane kao lijeku jer u tom obliku nije.Bolje se pogledajte u ogledalo i recite da ja sam narkoman,pa onda otidite i staroj to ponovite,bice to postenije nego da sami sebi skacete u usta lazima o ljekovitosti pusenja.

P.S.Imao sam prijatelje od osnovne koji su se u srednjoj propusili maricom i vidio sam u sta su se pretvorili u hodajuce zombije koji bi rodenu majku prodali za jedan hed.Od tada sam imun na narkomansku propagandu o ljekovitosti pusenja marice.

3 2 hvala 1
14 godina
protjeran

Ne lupetaj. Onda bi svaki onaj koji popije za vikend postao alkoholičar, jel? U svemu treba imati granice.

I ovisnici ne počinju sa travom nego s alkoholom. Sve je do pojedinca na čemu i u kojoj mjeri će se zaustaviti, pogotovo u današnje vrijeme kad je sve lako dostupno.

Crkva je zlo 21. stoljeća
17 godina
neaktivan

za sve vas gorljive špekulante oko toga tko će koga, kad, čime i zbog čega, ispod teksta vam je snimak napisa s podcrtanim ključnim stavkama. tek toliko da pokušate shvatiti "trla baba lan" novinarstvo i "ajmo neš' napisat da ne bude prazno" i, ako imate bar malo soli u glavi, sljedeći se put ne upecate na ovakvo "trolanje napisima". {#}

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ajar kaže...

za sve vas gorljive špekulante oko toga tko će koga, kad, čime i zbog čega, ispod teksta vam je snimak napisa s podcrtanim ključnim stavkama. tek toliko da pokušate shvatiti "trla baba lan" novinarstvo i "ajmo neš' napisat da ne bude prazno" i, ako imate bar malo soli u glavi, sljedeći se put ne upecate na ovakvo "trolanje napisima". {#}

Sve si objasnio, ali ovdje se ne govori više o tom tekstu. Tako da mislim da bi trebala vlastita tema za EL aute.

http://informacijsketehnologije.blogspot.com/
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice