Apple se žali na Microsoftove reklame zaključana tema

poruka: 561
|
čitano: 238.396
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Apple se žali na Microsoftove reklame".
17 godina
RE: Apple se žali na Microsoftove reklame
Hrvoje.B kaže...

Apple inovira više od svih drugih zajedno u IT industriji

Najviše novoregistriranih patenata u prošloj 2008. godini imali su:

1. IBM -   4186 patenata

2. Samsung - 3515

3. Microsoft -   2030

4. Intel - 1776

5. Sony - 1485

6. HP - 1424

? Apple - ?

4186 IBM patents - in one year! 

17 godina
neaktivan
Hrvoje.B kaže...

O bože zadrte apple budale (neznam kako bi te drugačije opisao po ovoj tvrdnji)

Da malo podsjetim na 2000 godinu.

IBM - 2972 patenta

Apple - 96 patenata

ili na sveukupne apple patente.

1980-1990                     63  patenata

1990-2000                  1241 patenata

2000- 02.2009            1233 patenata

IBM u jednoj godini napravi duplo više patenata nego što je apple uspio isprditi u zadnjih 30 godina.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.7.2009 0:13 (Paolo2612).
17 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
Hrvoje.B kaže...

IBM - 2972 patenta

Apple - 96 patenata

IBM u jednoj godini napravi duplo više patenata nego što je apple uspio isprditi u zadnjih 30 godina.

krivo sam se izrazio, mislio sam na PC industriji i ono što mi na kraju uživao kao proizovd...

Da, svi znamo da je IBM broj jedan po patentima, ali 99% područja na kojima IBM patentira nisu dio naše PC priče, korisničkog sučelja za muzičke playere, telefone i slične gadgete koje koristimo

Dodatak

Ustvari, nisu inovacije sve redom patenti. Nisam siguran da su npr iTunes, iMovie, Spotlight, Quarz uopće patentirana rješenaj (možda imaju neke djelove koji su pateni) ali to su definitivno inovacije u IT industriji (softverskoj na ovim primjerima) koje još niti danas nitko nije uspio napraviti da budu isto funkcionalni j jednostavni za koristiti

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.7.2009 0:29 (Hrvoje.B).
16 godina
Hrvoje.B kaže...
..

Dodatak

Ustvari, nisu inovacije sve redom patenti. Nisam siguran da su npr iTunes, iMovie, Spotlight, Quarz uopće patentirana rješenaj (možda imaju neke djelove koji su pateni) ali to su definitivno inovacije u IT industriji (softverskoj na ovim primjerima) koje još niti danas nitko nije uspio napraviti da budu isto funkcionalni j jednostavni za koristiti

-upravo ono 'i' je dio patenta jer se govorne riječi nemogu patentirati, zato proizvođači patentiraju enešto, inešto,... jaki patenti, kao i naziv FireWire/iLink/IEEE1394... -samo zbog patenta -ne zbog korisnika.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
Hrvoje.B kaže...
Paolo2612 kaže...
Hrvoje.B kaže...

IBM - 2972 patenta

Apple - 96 patenata

krivo sam se izrazio, mislio sam na PC industriji i ono što mi na kraju uživao kao proizovd...

Da, svi znamo da je IBM broj jedan po patentima, ali 99% područja na kojima IBM patentira nisu dio naše PC priče, korisničkog sučelja za muzičke playere, telefone i slične gadgete koje koristimo

Dodatak

Odlična usporedba - u PC industriji microsoft je prošle godine imao otprilike kao Apple u zadnih 30 godinaBelji se

Svejedno i da IBM patentira ove druge stvari: opet bi sigurno imao barem peteroduplo više od Applea na područuju PC industrije.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.7.2009 0:53 (Paolo2612).
16 godina
neaktivan
Hrvoje.B kaže...
Solo kaže...
Hrvoje.B kaže...
p.s. Pojašnjenje za kraj

Uopće ne zagovaram priču da je Apple jeftiniji niti želim da bude. Upravo je dobro ovako kako je sada, da ga ne može imati bilo tko, jer onda to više ne bi bilo cool proizvodi već masovka, pod dnenvim napadom trojanaca i virusa...

S Macom mogu napraviti sve što želim, lakše i brže nego na Windowsima, a već 10+ godina nisam instalirao nikakav antivirus niti ikada hoću... I gdje god izvadiš 17" MacBook Pro i pokreneš Keynote prezentaciju klijenti promatraju s respektom jer vide da si drugačiji od drugih. A u kreativnom poslu to je upravo što trebam

Ovakve sminkere Aplle obema rukama pozdravlja

Ja nisam šminker (btw imam i PC na stolu), ali uživam raditi na boljem proizvodu.

I kao što svaki čovjek voli pokazivati svoju individualnost (frizurom, oblaćenjem, ponašanjem, ukusom, poslom koji radi i kako radi itd) tako i ja volim to postići na X načina, a kada je posao u pitanju jedan od tih su bolji proizvodi i bolja prezentacija. 

A ti želiš biti kao serijski robot, jedan od milijuna istih bez ijedne individualnosti=

Misliš da si ti zbog toga što imaš PC (kojega si možda "sastavio" ili što si instalirao neku distru) da si neki übermensh, karakter od čovjeka ili što već a ja obični metro-šminker?

Ne, ti nisi sminker zbog maka vec zbog onoga sto pricas i kako mislis o njemu. (U ostalom ne samo ti poznajem i druge kao ti). Ne znam sta drugo da kazem osim - sminker.

Sto se posla tice, moj kolega je sposoban da napravi remek delo cak i u DOSu na nekoj staroj kanti kada se "kreativno" odlepi i ni jednom nisam cuo da "ga ljudi gledaju sa prezirom", recimo, kada pokaze sta je uradio, zamisli na tamo nekoj kanti!!! A, mangup nam to radi vec 20 godina i nikako da se setimo da nema Maca.

A veruj mi, Apple voli, obozava takve kao tebe.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.7.2009 0:59 (Solo).
17 godina
neaktivan
Apple se žali na Microsoftove reklame
Dajte odite u dućan i probajte macbook pro i nađite usporediv laptop pc po specifikacijama, izradi i količini i kvaliteti isporučenog softwarea. I koliko košta? Većina zna samo usporediti specifikacije za specifikacije, ne uzimajući u obzir ono što sam nabrojio ...kod laptopa bi najbitnija trebala biti kompaktnost, kvaliteta izrade, trajanje baterije, software i praktičnost. Koga je briga je li proc na 2.0 ili na 24 i ima li 500Gb ili 360 ako kućište škripi, ekran je loš, laptop prevelik, pretežak, a baterija traje 2 sata maksimalno?

A.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jao što ste dosadni. Odite do avenue malla pa probajte radit malo na apple noteboocima  I bit che vam jasnije zašto i kako. Sa pristupachnijim cijenama i 8sati rada baterije, sa unibody kuchisthem, sa laganochom i tankochom...macbook pro je postao THE ULTIMATE LAPTOP.......naravno sve to pada u vodu ako se zhelite igrati, jer ti notebooci jednostavno nisu za to....

evo maloprije gledam neko usporedjuje Toshiba Qosmio od 3-4kg i po ure baterije, sa Macbook-om od 2kg i 8sati baterije i duplo manjim volumenom......PA je li toliko teško bar za pochetak staviti sve u svoju kategoriju...

ja iman macbook pro 15", vech pola godine i nikad nisan radio na boljem kompjuteru i mislim da su ovi Unibody modeli sa OSX-om ispred svega šta PC svijet nudi....a radio sam na jedno 20laptopa i 30desktopa vech 15godina....od IBM-a 286

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.7.2009 10:20 (Thog).

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

da vam stavim na stol sve laptope do 15.000kn, i da birate besplatno, ko nebi uzo MAC? moš mislit...

da vam stavim macbook pro 13" i 13" dellov laptop za slichne pare,  i da birate besplatno, baš me zanima koji bi uzeli :D

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

8 sati baterije, ROFL. I da, prije bih uzeo XPS 1330 nego Macbook.

Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
17 godina

Mene fascinira kako se Mac useri i obozavatelji Jobsovog lika i djela uvijek uzjapure kada nije kako im pase. Dok je apple u svojim reklamama pljuvao po PC-u to je bilo OK, sada kada je recimo obrnuto sada je to udarac ispod pojasa, katastrofa, ruglo i slicne gluposti. Ono sto mi je kod "I'm a Mac" reklama najsmjesnije je kolika su glupost. Ako je Mac toliko hip, ovo, ono zasto moras na njega instalirati windowse da se mozes igrati, a na "ozbiljnom" PC-u igre rade ok? Ili je poanta jednostavno bila da su Mac-ovi jednostavno sminkerska racunala. Uglavnom, uvijek kada vidim kako se Mac-ovci busaju u prsa sjetim se ovoga

http://www.thebestpageintheuniverse.net/c.cgi?u=macs_cant

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
stvarno si čudan, ne igraju se jer se gro naslova ne radi za OSX nego za prevladavajuću platformu a to su win. Zato pazi sad, ako se baš hoćeš igrati na lapu ili imaš program za knjigovodstvo ili čudan komad hardwarea koji ne radi pod OSX instaliraš ružne win i radi.

A.
17 godina
neaktivan

:)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Solo kaže...

Sto se posla tice, moj kolega je sposoban da napravi remek delo cak i u DOSu na nekoj staroj kanti kada se "kreativno" odlepi i ni jednom nisam cuo da "ga ljudi gledaju sa prezirom", recimo, kada pokaze sta je uradio, zamisli na tamo nekoj kanti!!!

S obzirom da se ja u svom poslu obicno nalazim sa druge strane stola kad su prezentacije u pitanju (ja odlucujem) mogu ti reci iz prve ruke sto bi me zadivilo. Neki tip koji u DOS-u radi cuda sigurno ne. Tip koji je na prezentaciju dosao u dobrom autu, skupom odjelu, izvadio Maca i odrzao dobru i uvjerljivu prezentaciju ce kod mene vjerojatno proci. Cak dapace, tolerirat cu do 50% vecu cijenu od ostalih.

Vratit cu se na auto, auto ne smije biti sportski (daje mi osjecaj da je osoba neodgovorna), Audi i BMW mi govore da je osoba uspjesna kad si to moze priustiti, a veliki obiteljski auti da ima obitelj sto je dobar znak (nece zaj... jer ima odgovornost prema svojoj obitelji).

Odjelo - govori o ukusu, te o tome da si moze priustiti odjelo za 5.000 kn (uspjesnost).

I sad Mac - govori o kreativnosti i sto je najvaznije, govori o osobi koja je spremna ici kontra struje i razmisljati drugacije od mase. Dakle, ima svoju osobnost.

Zakljucak - svakom svoje. Nekom DOS, pa mu se divimo njegovo ekscentricnosti, nekome Mac, pa se divimo njegovoj hrabrosti.

16 godina

Tebi se onda mogu prodat i muda pod bubrege ,treba se samo dobro opremit. Cool

I'm so tired...
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

8 sati baterije, ROFL. I da, prije bih uzeo XPS 1330 nego Macbook.

yap, prema testovima, 8i15 - wireless, lagan rad, 50% svjetline....

mislish nebi uzeo 13" macbook pro...vjeruj mi, ako nije za igre, nema dileme...

ja svoju 15" svugdi vuchem za sobom, jer je toliko mal i lagan, a zbog tankoche pari josh lakshi - neznam kako ..ali je....

aj ako mosh kupi unibody mac, vracham novac ako nebudesh prezadovoljan :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.7.2009 11:44 (Thog).
17 godina
shkval kaže...

Po meni bi prava zabavna reklama bila da dođe tip u rebama i crnoj dolceviti sa cvikama i malo proćelav i izabere PC. Vjerojatno bi Apple propjenio od bjesa, a Stevo bi počeo nosit košulje sa zavrnutim rukavima i leće. Koje patetično prepucavanje. Koji to debili sami ne znaju proučiti/zaključiti šta im treba nego kupuju PC ili Apple na temelju reklame.

Hahaha, dobio si thumbs up, ali ovo moram citirati, jer je ideja stvarno dobra. Pa neka se bune na to... :)

Pazi, gledam te!
16 godina

@virtual... -sve navedeno je točno, mada 'žalosno', zapravo po tom načinu razmišljanja ''kupuješ ambalažu, ne sam sadržaj''.. Svaki drogdiler ima debeli lanac i mark-auto s registracjom BOSS ili 666... (isti razlozi)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
ihush kaže...

@virtual... -sve navedeno je točno, mada 'žalosno', zapravo po tom načinu razmišljanja ''kupuješ ambalažu, ne sam sadržaj''.. Svaki drogdiler ima debeli lanac i mark-auto s registracjom BOSS ili 666... (isti razlozi)

Tocno. Svi smo mi isti kad smo goli i kad sutimo. Kad progovorima odajemo nesto o sebi, kad se obucemo odajemo jos, kad dovezemo auto jos, izvadimo laptop jos itd. Drugdiller sa lancem i registracijom reklamira sebe i svoj ducan, a tako isto i prezenter sa svojim dodacima.

17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Tebi se onda mogu prodat i muda pod bubrege ,treba se samo dobro opremit. Cool

A kako se upucavas curi? Tako sto joj kazes "Ja sam faca i zato nosim kariranu kosulju, a ti ako ne vidis da sam faca onda odj..i"?

17 godina
neaktivan
virtualAThome kaže...

S obzirom da se ja u svom poslu obicno nalazim sa druge strane stola kad su prezentacije u pitanju (ja odlucujem) mogu ti reci iz prve ruke sto bi me zadivilo. Neki tip koji u DOS-u radi cuda sigurno ne. Tip koji je na prezentaciju dosao u dobrom autu, skupom odjelu, izvadio Maca i odrzao dobru i uvjerljivu prezentaciju ce kod mene vjerojatno proci. Cak dapace, tolerirat cu do 50% vecu cijenu od ostalih.

Vratit cu se na auto, auto ne smije biti sportski (daje mi osjecaj da je osoba neodgovorna), Audi i BMW mi govore da je osoba uspjesna kad si to moze priustiti, a veliki obiteljski auti da ima obitelj sto je dobar znak (nece zaj... jer ima odgovornost prema svojoj obitelji).

Odjelo - govori o ukusu, te o tome da si moze priustiti odjelo za 5.000 kn (uspjesnost).

I sad Mac - govori o kreativnosti i sto je najvaznije, govori o osobi koja je spremna ici kontra struje i razmisljati drugacije od mase. Dakle, ima svoju osobnost.

Zakljucak - svakom svoje. Nekom DOS, pa mu se divimo njegovo ekscentricnosti, nekome Mac, pa se divimo njegovoj hrabrosti.

LOL - Ja ne vjerujem! Ti mora da se šališ?!

Govoriš kao netko tko je tek krenuo u poslovni svijet i uživljen je u snove o skupim odijelima, Mac lifestyleu i uz to si toliko neiskusan i neprofesionalan, da ćeš na osnovu vlastitih preferencija u automobilizmu procijeniti poslovnog partnera?! Nemoj biti smiješan. Daj se prijavi na kakav tečaj.

Ne mogu vjerovati... Valjda ovaj vražji Balkan tek kreće pa su svi kompleksaši i pozeri bez pokrića i takve se traži (?). Ovo podcrtano o dobroj i uvjerljivoj prezentaciji kao da si dodao reda-radi.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.7.2009 12:17 (naxeem).
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
virtualAThome kaže...

LOL - Ja ne vjerujem! Ti mora da se šališ?!

Govoriš kao netko tko je tek krenuo u poslovni svijet i uživljen je u snove o skupim odijelima, Mac lifestyleu i uz to si toliko neiskusan i neprofesionalan, da ćeš na osnovu vlastitih preferencija u automobilizmu procijeniti poslovnog partnera?! Nemoj biti smiješan. Daj se prijavi na kakav tečaj.

Ne mogu vjerovati... Valjda ovaj vražji Balkan tek kreće pa su svi kompleksaši i pozeri bez pokrića i takve se traži (?). Ovo podcrtano o dobroj i uvjerljivoj prezentaciji kao da si dodao reda-radi.

E stari moj, umjesto da nesto naucis ti se podsmijavas. Pa nista onda, nastavi raditi kao i do sada, mozda ces imati srece.

17 godina
neaktivan

Pa baš i ne. Ne smijem se, ali dojam koji ostavljaš je grozan.

Nakon ovakvog tvog posta ja s tobom ne bih ni radio. Zašto? - Zato što mi ne ulijevaš povjerenje. Padaš na vizualnu manipulaciju i kočoperenje (skupo odijelo i Mac), a realni dojam ti je u drugom planu. U startu odbacuješ stručnost bez razmatranja (tip s čudima u DOS-u), a spreman si posao sklopiti s nekim samo zbog dojma prouzrokovanog financijskim pokazivanjem mišića?!

Imam 50% šanse da bi mi se s tobom u nekom trenutku dogodilo da projekt negdje zapne, jer se ispostavilo da je kooperant kojeg si odabrao samo dobar pozer i da je sve što ima BMW i Armani odijelo na kredit (zbog dojma). Vjerojatno bih popušio i avans i penale s drugim klijentima na projektu zbog takvog zastoja. Naravno, odbacio si 50% jeftinijeg i vrhunskog kooperanta jer je došao u Porscheu koji ti baš i ne voliš.

Daleko draži su mi nedavni klijenti: ugodan Amer u hlačama, ležernoj košulji i malom Crysleru. Smartphone i notebook u casual torbi. Glavna impresija koju su istakli je: možemo dati kvalitetu i u granicama roka. Kratka i sadržajna prezentacija prošlih radova uz obećanu direktnu i brzu komunikaciju s klijentom.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.7.2009 12:31 (naxeem).
17 godina
neaktivan
Stavi Microsoft i Apple u istu rečenicu i postova kao u priči.. Ne razumijem kako već sami sebi niste dosadni tupljenjem istih "činjenica" kroz hrpu tema sličnih ovoj.. Da barem generirate struju tipkanjem, pa da HEP-ovci mogu kupiti još koji A6..
Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
16 godina
virtualAThome kaže...

A kako se upucavas curi? Tako sto joj kazes "Ja sam faca i zato nosim kariranu kosulju, a ti ako ne vidis da sam faca onda odj..i"?

Uopće se ne upucavam! I radi najbolje ,priđe sama. A i to je bilo prije deset godina ,moja supruga je prišla meni ,sad nemam ni potrebe bilo kome se upucavat.

Stvarno si plitak ,očito i neiskusan. I da ,u slobodno vrijeme nosim i karirarane košulje izvučene preko levisica!

I onda se čudimo kaj nam je ekonomija u banani s takvim ljudima na funkcijama gdi se odlučuje!!

I'm so tired...
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.7.2009 12:24 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

I onda se čudimo kaj nam je ekonomija u banani s takvim ljudima na funkcijama gdi se odlučuje!!

Moja ekonomija nije u banani, dapace, vrlo dobro stoji ;-).

Vidim da ti ne mogu objasniti, ali nije mi niti cudno. Ti si osoba kojoj je cura prisla, a ne ti njoj, koja nosi karirane kosulje i koja se cudi zasto mu u zivotu ne ide kako bi zelio. Napisao sam post u kojem objasnjavam drugu stranu prezentacije (slusaca) i iz kojeg se da nesto nauciti, a ti ako ne vidis nista u tome, jednostavno nastavi hodati u kariranim kosuljama i pljuvati Mac, Audi, BMW i Armani. To je tvoj izbor uz koji idu i odgovarajuce posljedice.

17 godina
neaktivan

Znači njemu ne ide u životu kako bi želio? A meni?

17 godina

Meni je ovaj dio kad je rasprava ušla u domenu prezentacija i vađenja laptopa, auta i ostalog jedna od jačih stvari.....

Ja radim u firmi koja izvozi oko 80% svoje proizvodnje. Većina komunikacije sa klijentima je preko weba i e-mail-a, pogotovo u današnje vrijeme recesije. Često i otvorama ftp konekcije da bi prebacili neke podatke. Postoji skype, razni messengeri, ali po komentarima izgleda da kod nas svi svaki dan idu na neke prezentacije po hotelima sa 5 zvjezdica. Održavaju prezentacije u Hugo Boss odijelima i gledaju u čemu i kako tko dolazi na prezentaciju..........

Ma dajte ljudi, prestanite gledat američke filmove i pokušavat biti manager svega i svačega i uhvatite se nekog posla.... svaka čast ljudima koji znaju prezentirati stvari, imaju žicu za to i to rade prvoklasno, ali da svi ode na forumu nešto "mudrolijaju" o prezentacijama mi je stvarno gadljivo. Ili ipak je temu uzrok što je kod nas poplava ekonomista koje su od svega na ekonomiji najbolje naučili kako se ušminkat, napravit power point prezentaciju i prodavat maglu. Dok pola od njih neznaju zbrojit dva broja, a najveći problem im je kontni račun. (Zbroj u dva smjera).

A što se tiče Mac vs PC.

MAC dobar i skup, PC dobar,loš,(zao), skup, jeftin... Ostalo zaključite sami kako hoćete...

I btw. Linux rulez!!!!!!!!!!

3 0 hvala 0
16 godina
virtualAThome kaže...

Moja ekonomija nije u banani, dapace, vrlo dobro stoji ;-).

Vidim da ti ne mogu objasniti, ali nije mi niti cudno. Ti si osoba kojoj je cura prisla, a ne ti njoj, koja nosi karirane kosulje i koja se cudi zasto mu u zivotu ne ide kako bi zelio. Napisao sam post u kojem objasnjavam drugu stranu prezentacije (slusaca) i iz kojeg se da nesto nauciti, a ti ako ne vidis nista u tome, jednostavno nastavi hodati u kariranim kosuljama i pljuvati Mac, Audi, BMW i Armani. To je tvoj izbor uz koji idu i odgovarajuce posljedice.

Ja se čudim da mi u životu nejde?! Imam čisto dobru plaću , za hrvatske uvjete itekako dobru ,imam svoju kuću ,familiju ,Varteks odjela su mi čisto dovoljna jel mi za moj posao trebaju dva puta mjesečno ,nisam kreditno zadužen. Apropo auta ,zadovoljan sam i sa Peugeotom ,kojeg sam kupio nakon 10 godina vjernosti Audiu. Jednostavno zato jel je karavan bio duplo jeftiniji od Audievog ,a ništa lošiji.

I'm so tired...
17 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...
artfull kaže...
stvarno si čudan, ne igraju se jer se gro naslova ne radi za OSX nego za prevladavajuću platformu a to su win. Zato pazi sad, ako se baš hoćeš igrati na lapu ili imaš program za knjigovodstvo ili čudan komad hardwarea koji ne radi pod OSX instaliraš ružne win i radi.

A.

O tome se zapravo radi, ti si esteta u duši i voliš lijepo, isto kao i virtualAThome (ili kako već) koji će i do 50% višu cijenu prihvatiti za projekt čovjeka koji je lijepo obučen, pravi poslovni duh.

Ne mogu vjerovati kakvih se sve gluposti načitam...

Ne, poanta nije u windozama koje su, uzgled bui rečeno u odnosu na MacOSX zaista ružni. Poanta je bila u tvom neinformiranom stavu. Zašto igrice na win rade a na OSX ne rade. Jednostavno, ne OSXu ne rade jer nisu pisane za njega ... kužiš sad? btw fyi Mac se ne kupuje zbog igara.

A.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice