Apple nakon 13 godina prestao rasti

poruka: 78
|
čitano: 8.857
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Apple nakon 13 godina prestao rasti".
14 godina
neaktivan
Re: Apple nakon 13 godina prestao rasti
tnakir kaže...

Gledam najjaci mac pro, 9000 usd. For fak sejk, za te pare dobijes dupli xeon, dva pci ssda ustripping raidu, 128gb rama. To leti, obradi sliku prije nego kliknes OBRADI.

Grzi, ja imam 7 godina star q6600 koji me i dalje super sluzi. Svako toliko upiknem ssd, graficku itd sto u meka ne mogu. Kad mi crkne komad, zamijenim komad. Kad crkne komad na imacu mogu se yebat. Opet kazem, covjek je usporedio dva stroja u kojima ce obradjivati fotke. Sto se tice 5k monitora, vjerujem da onaj eizo ima jebeno dobar prikaz boja. 5k nije nesto od cega ce profitirati u obradi fotki, niti 5k ima utjecaj na performanse racunala.

macpro nije updejtan valjda 2ipo godine, od kad je izašao. Zato i kažem, da je test rađen pred dvije godine pro bi ga pojeo ... pred godinu dana 5k nisi mogao ni kupit, ako nije iMac itd ... nisam siguran ni da spuštanje na nenativnu rezu 5 k monitora nema utjecaj na performanse tj da se linearno dižu, ali nije ni važno. 5k montor je još uvijek 1500$ cca povrh eiza. Uglavnom, nije uvijek za uspoređivat kruške i jabuke ... 

ja u iMac nisam upiknuo baš ništa osim keks od 8 Gb rama dodatno, koji skoro pa nije imao nikakav utjecaj na performanse ... i eto nakon sedam godina i dalje imam strojčić koji osim što šljaka bez ikakve greške, zarađuje nofce i redovno se apdejta najnovijim OSom, for free, još uspije i impresionirati klijente, a star je ko biblija. Nekad se mijenjalo stroj svakih dvije god max, danas ću ga zamijenit vjerojatno kad crkne, doma mi je još stariji, 9 godina ... imam još nekoliko, mabook cpro sa kojeg tipkam ima malo više od pola godine, nekad je to bilo doživljaj kako sve leti na novom u usporedbi sa starim, danas si sretan ako godinu a godinu dobiješ 10-20% skok performansi.

17 godina

Slazem se da danas mooreov zakon ne vrijedi, tako je vec nekoliko godina. Ali ja takodjer radim na 7 godina starom stroju, graficka mi u produkciji nista ne znaci (visual studio, mssql, malo photoshopa i ilustratora, web server i par virtualki)  ali se mogu malo kvalitetnije poigrat. Ovaj pc kojeg je on slozio je kupljen prije godinu dana, tako da ni on nije sa novim komponentama. To sto se tebi klijentu digne pimpek jer imas jabuku na stolu nista ne znaci. U hrvatskoj je apple i dalje misticna i superiorna marka bez nekog pametnog razloga, vjerovatno radi dobrog marketinga, pomodarstva i idiokracije. Moji klijenti ocekuju rezultate. Ne zanima ih na cemu ja to radim, zanima ih da im sto jeftinije, kvalitetnije i brze isporucim proizvod koji su trazili. Sta se njih tice, ja mogu kucati i u abacusu.

Rvat katolik!

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Slazem se da danas mooreov zakon ne vrijedi, tako je vec nekoliko godina. Ali ja takodjer radim na 7 godina starom stroju, graficka mi u produkciji nista ne znaci (visual studio, mssql, malo photoshopa i ilustratora, web server i par virtualki)  ali se mogu malo kvalitetnije poigrat. Ovaj pc kojeg je on slozio je kupljen prije godinu dana, tako da ni on nije sa novim komponentama. To sto se tebi klijentu digne pimpek jer imas jabuku na stolu nista ne znaci. U hrvatskoj je apple i dalje misticna i superiorna marka bez nekog pametnog razloga, vjerovatno radi dobrog marketinga, pomodarstva i idiokracije. Moji klijenti ocekuju rezultate. Ne zanima ih na cemu ja to radim, zanima ih da im sto jeftinije, kvalitetnije i brze isporucim proizvod koji su trazili. Sta se njih tice, ja mogu kucati i u abacusu.

pa to što je mistična ili prestižna marka je plus, premda je za kvalitetu uradka posve nebitno. Isto tako, što god mi mislili taj prestiž nisu stekli samo kvalitetnim marketingom, niti jedna tvrtka nije se održala u vrhu i fokusu interesa 30 godina marketingom nego kvalitetom. Više cijenim što apple računala daleko bolje izgledaju u uredu nego dell ... ili plastični noname pc, hoću reć, ako potrošiš novce na uređenje studia onda mi i to igra, a posao se najbolje odradi na onom na što si navikao i na čemu se najbolje snalaziš. Eto, nekad novi grafičar ili developer hoće mac, a nekad pc, meni je svejedno, ok neki dell pc je nešto sitno jeftiniji u prosjeku, al jeftinije i izgleda jbg, thats all, alat je alat, ljudi koji znaju preferiraju ono što bolje poznaju, a vrhunski brand ljudima ipak garantira nekakvu kvalitetu .

OT mislim da je vrijeme da Cooka zamijeni netko sa malo jasnijom vizijom i sa manje sluha za želje dioničara, ovaj u zadnje vrijeme previše novaca pumpa u stock buyback i zadužuje se na domaćem tlu da bi ih isplatio ( dioničare ) ... Jobs a je bolila patika za njih.

17 godina

Na kraju dolazimo na isto pitanje, zelis li uzet brzi, jaci, produktivniji stroj ili stroj koji izgleda ljepse na stolu, a za iste novce. Meni imac cak nije ji lijep. Nikada ne bih kupio mac racunalo jer za iste novce mogu kupiti mocniju masinu. Masinu koja ki koristi za rad, ne da bih gledao kako je lijepa na stolu.

To sto je tebi mac nesto divno i misticno i sto te jabuka rajca, to nema nikakve logike. Ja se ne vezujem za brand, meni igra jedino koliko dobijem za svoje novce. Logotip na kucistu mi nista ne vrijedi.

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.4.2016 23:44 (tnakir).

1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
tnakir kaže...

Na kraju dolazimo na isto pitanje, zelis li uzet brzi, jaci, produktivniji stroj ili stroj koji izgleda ljepse na stolu, a za iste novce. Meni imac cak nije ji lijep. Nikada ne bih kupio mac racunalo jer za iste novce mogu kupiti mocniju masinu. Masinu koja ki koristi za rad, ne da bih gledao kako je lijepa na stolu.

To sto je tebi mac nesto divno i misticno i sto te jabuka rajca, to nema nikakve logike. Ja se ne vezujem za brand, meni igra jedino koliko dobijem za svoje novce. Logotip na kucistu mi nista ne vrijedi.

E pa to je bit, decki koji su napravili onaj test ocito nisi znali kakav njima komp treba kad su uzimali iMac.

Hoces u lobby jednog hotela npr. stavit iMac ili radnu stanicu sa ruznim kockastim Eizo monitorom i sta ce ostavljat bolji dojam? iMac ljudi koriste za kichenje prostora i radi boljeg image-a, to ti moze biti debilno al to je tako i to funkcionira, ljudi kod nas jos uvijek "padaju na guzicu" kad vide 27" iMac.

Prijatelj odvjetnik si je nedavno upicanio ured i uzeo 2 iMac-a bas iz gore navedenih razloga. U onome u cemu njemu sluze su sigurno puno produktivnij od quad-xeon radne stanice...

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.4.2016 8:19 (ansha).
14 godina
neaktivan
tnakir kaže...

to je druga priča, odvojeno od storije o performansama. Apple i svi ostali brandovi imaju sasvim moćne mašine u svojim kategorijama, svejedno nije upitno da gotovo uvijek možeš složiti brži custom stroj od komponenti biranih po sistemu najnovije ili najjače dobavljivo. Hoće li to u konačnici biti stroj koji je bolji za svoju namjenu je drugo pitanje i ovisi o puno toga. Dakle nemamo svi iste kriterije, čak i da to računalo sastavi i testira najbolji majstor svog zanata.
U slučaju navedenog testa imaš 5k all in one koji stane na svaki stol i apsolutno je nečujan vs složenac sasvim drugih gabarita i namjene sa vanskim monitorom koji nije usporediv. Ako je jedini kriterij testa bio da se usporede dva proizvoda slične cijene, a očito jest, onda je kao što sam rekao promašen. Dakle kad uspoređuješ automobile ne uspoređuješ ih samo po cijeni nego i po kategoriji, inače neki bus i neki sportski kabriolet mogu koštat podjednako ali nitko normalan ih ne uspoređuje. Čak i to sa cijenom je posve proizvoljno jer ne poznajem nikoga tko je ikad išao nabrijati iMac na apple storu na max, dakle testirani iMac zapravo košta 2799$, kad dodam ram kao i na customu doći ću na max 3000., kad pc ju dodam 5k monitor razlika je preko 2500 dolara ... tako da više nije usporedivo apsolutno niti cijenom. 

Ne "rajca" jabuka nego kvalitetan i dobar proizvod, može to biti i često jest bilo koji drugi razvikan ili opskuran brand. Produktivnost ne pati jer su to sve kvalitetno složeni strojevi i software. Tu bih izdvojio jedino gejmere i manje od 1% specijaliziranih poslova u kojima igra svaki flops. 

17 godina

Intel i7 Quad-Core 4.00Ghz
32GB 1867Mhz DDR3 SDRAM
1TB Flash Storage
AMD Radeon R9 M395X w/ 4GB Video Memory

Nije loš stroj, vjerujem da se u njemu može raditi photo edit. Ili su ovakvi strojevi namjenjeni surfanju u lobijima hotela!?

Mislite da bi se Mac Pro mogao nositi sa custom PC-em u njegovom cjenovnom rangu?

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.4.2016 8:50 (tnakir).

1 0 hvala 0
11 godina

Ne znam zašto se čude ljudi. Pa to je normalni proces, ne možeš rasti zauvijek. Ovo je u biti bilo koja ekonomija svijeta in the nutshell. Nema vječnog rasta s kojim političari mažu oči narodu.

Samomrzeći hrvat
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
tnakir kaže...

32GB 1867Mhz DDR3 SDRAM
1TB Flash Storage

Nije loš stroj, vjerujem da se u njemu može raditi photo edit. Ili su ovakvi strojevi namjenjeni surfanju u lobijima hotela!?

Mislite da bi se Mac Pro mogao nositi sa custom PC-em u njegovom cjenovnom rangu?

Da ali tu prije svega placas cinjenicu sta je AIO i sta ima 5k monitor, a ispada da im ni jedno ni drugo nije bitno.

Znaci da su se decki malo zajebali i placali stvari koje im ne trebaju..

14 godina
neaktivan
ansha kaže...
tnakir kaže...

32GB 1867Mhz DDR3 SDRAM
1TB Flash Storage

Da ali tu prije svega placas cinjenicu sta je AIO i sta ima 5k monitor, a ispada da im ni jedno ni drugo nije bitno.

Znaci da su se decki malo zajebali i placali stvari koje im ne trebaju..

egzektli, test radi klikanja na link.

14 godina
neaktivan
tnakir kaže...

32GB 1867Mhz DDR3 SDRAM
1TB Flash Storage

probaj složit 5k all in one sličnih spec za manje novaca od 2799 koliko košta taj isti stroj sa 8Gb i 2Tb Fusion driveom, šta bi imalo više manje iste performanse, a nadogradnja na 32Gb je par sto dolara.

pro je bio odličan omjer uloženo dobiveno pred 2ipo godine ili 3 kad je izašao, odonda nije apdejtan tako da ne vjerujem da je u ovom trenutku dobra kupovina. https://dl.dropboxusercontent.com/u/18532811/tokyo/Screen%20Shot%202016-04-29%20at%2009.40.21.png

12 godina
ivoleko kaže...

..Pa kad je tek izašao, iPhone 4 je u osnovnom modelu dolazio s isto toliko memorije. Dakle 5 generacija stariji uredaj ima jednaku memoriju za pohranu, a potreba za istom drasticno raste (slike s više megapiksela, aplikacije sve vece...).

Mislim da si pobrkao nesto, moj iPhone 4s je osnovni model i ima 8GB RAMa :). Znaci osnovni sigurno nije bio sa 16gb ;).

--- Lewis --- www.lewis.tomsoft.hr --- Skype: lewis3d ---
11 godina

Zar nisu u to vrijeme osnovni modeli bili sa 16GB, a 8GB bi se puštali u prodaju kod izlaska nasljednika?

Koliko se sjećam 3GS sa 8GB memorije se mogao kupiti tek nakon što je izašla četvorka, a do tada su bili u ponudi samo 16GB i 32GB modeli.

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Tak je, osnovni model iPhonea 4 je 16GB, 8gb nije bilo u startu.
http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5, LG G3
9 godina
odjavljen
Lewis kaže...
ivoleko kaže...

..Pa kad je tek izašao, iPhone 4 je u osnovnom modelu dolazio s isto toliko memorije. Dakle 5 generacija stariji uredaj ima jednaku memoriju za pohranu, a potreba za istom drasticno raste (slike s više megapiksela, aplikacije sve vece...).

Mislim da si pobrkao nesto, moj iPhone 4s je osnovni model i ima 8GB RAMa :). Znaci osnovni sigurno nije bio sa 16gb ;).

8GB rama nema sigurno ;)

12 godina
Edge kaže...
Tak je, osnovni model iPhonea 4 je 16GB, 8gb nije bilo u startu.

Poanta je da su prodavali 8gb modele najmormalnije ,kod nas vjerojanto u najvecim kolicinama jer su bili "najjeftiniji" ;). Zanaci nije 16gb bio minimum pa je sadansji eto "upgrade" ako je 16gb minimum, osim ako se ne odluce izbaciti 6s sa 8gb ;).

--- Lewis --- www.lewis.tomsoft.hr --- Skype: lewis3d ---
12 godina

iPhone s manje memoriije se isporučivao kada bi došla nova generacija.

0 0 hvala 0
17 godina
Lewis kaže...
ivoleko kaže...

Kao sto su ti rekli vec iznad, model od 8 GB je dosao tek kasnije (nakon islaska iPhone-a 4s) i predstavljao je u to vrijeme "jeftini" iPhone. A onda slicna stvar se dogodila i s iPhone 4s...
I rijec je o memoriji za pohranu, ne RAM-u.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.5.2016 20:30 (ivoleko).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice