Apple nakon 13 godina prestao rasti

poruka: 78
|
čitano: 8.848
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Apple nakon 13 godina prestao rasti".
15 godina
protjeran
Re: Apple nakon 13 godina prestao rasti
Edge kaže...

Korisnici ce i dalje kupovat Apple, jako vole kad odes na more ili na put i ne mozes si prebacit pjesme na mob. Osim toga prednost iPhone-a je da moras ici na YouTube tutorijal da postavis custom ringtone. Odlicni feature-i, da bar to Android ima.

I android zivcira, na iphoneu sam prije 5 godina slusao youtube u pozadini a danas mi novi android to ne da. Naravno, puno je vise debilnih ogranicenja na iphone-u...

17 godina
odjavljen

Na Androidu se moze sve, OGYouTube aplikacija s xda (ne zahtjeva root), omoguce slusanje muzike u pozadini, osim toga aplikacija omogucuje direktan download videa ili MP3-a.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5, LG G3

1 0 hvala 0
17 godina
ivoleko kaže...

Apple od odlaska Steve Jobsa ima katastrofalne poslovne odluke. Treba li uopce spomenuti da i najnoviji Apple-ov iPhone 6s dolazi sa samo 16 GB memorije u osnovnom modelu! Pa kad je tek izašao, iPhone 4 je u osnovnom modelu dolazio s isto toliko memorije. Dakle 5 generacija stariji uredaj ima jednaku memoriju za pohranu, a potreba za istom drasticno raste (slike s više megapiksela, aplikacije sve vece...).

Ja stvarno ne razumijem tu poslovnu politiku.Dakle oni tu pokušavaju zaraditi na glupih 16 umjesto 32 GB storage-a, odnosno tjeraju kupce da kupuju skuplji model, a ne shvaćaju da frustrirani korisnik koji snimi 10 minuta videa (karikiram) i dobije poruku da je nestalo memorije, teško da će tako lako opet kupit iPhone.

A čuj to je očito za Jabučare preveliki problem, i jednostavno ga ne mogu nikak rješit kaj se može ništa.

Uostalom Jabučari su zakazali na vrlo jednostavnim ali ipak iznimno korisnim tehnikalijama. To je ona budalaština ili tehnikalija uzmi ili ostavi, da niti jedan iPhone "nema obične pišljive Led lampice za obavijesti i informacije".

http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/iphone-7-plus-imat-256-gb-interne-memorije/234413.aspx?page=1&jumpto=4890987&sort=asc&view=flat

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
14 godina
neaktivan
matt07 kaže...

Pogledaj si video gdje je sve lijepo čovijek istražio i objasnio. Tu si u pravu Samsung je grupa , ali u 2014 Samsung je zaradio 305 bilijuna dok je Apple 180, tako da to što si rekao o profitu nije točno. Da ne govorim kako Samsung proizvodi čipove i ostale stvari koje Apple kupuje od njih..

No uglavnom ja sam se osvrnuo na to da su u članku napisali da su oni najbogatiji na svijetu što nije točno.

brkaš prihode i profit. ima i walmart 500 milijardi pa što, apple ima najveće profite ( imao je ), a i po marcet capu o kojem se zapravo priča ( broj dionica x vrijednost ) je i dalje broj 1.

ovo je najavljivano i očekivano, očekuje se ovakav trend još bar jedno tromjesečje, a tamo na jesen će opet biti rekordno vjerojatno. SE se navodno odlično prodaje, od sedmice se puno očekuje standardno.

problem je kontinuirani pad prodaje tableta, pomalo konfuzni lineup proizvoda ( macbook / air , pro bez updatea godinama, mini zapostavljen ... ) i nema novih ulaza ( šuška o tv-u i apple caru se i dalje ne pretvara u ništa konkretno )

rast servisa i usluga (rekordni app store) obećava ... umjesto da trpaju milijarde u džepove dioničara nek još više ulažu u R&D

12 godina
neaktivan

iPod, iPhone, iPad itd., Apple jednostavno treba nešto novo i dobro, ovo što nude sada su varijacije na istu temu. Kada je izašao prvi iPhone nije bio prvi smartphone na tržištu ali je bio prvi upotrebljivi i lagan za korištenje. Izvest tako nešto je teško i riskantno, za vidjeti je da li Apple ima hrabrosti za tako nešto. Teško je izbaciti nešto novo ako su kupci razmaženi dobrom podrškom, kvalitetnim materijalima, dobrim os-om i hardwerom. Ne treba zaboraviti svi ti proizvodi nisu rađeni za IT populaciju, oni su za korisnike koji hoće uređaj izvaditi iz kutije i koristiti i da super izgleda, a to je puno teže postići nego izbaciti novi super brzi server ili nešto slično.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.4.2016 17:49 (disk c).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Edge kaže...

Na Androidu se moze sve, OGYouTube aplikacija s xda (ne zahtjeva root), omoguce slusanje muzike u pozadini, osim toga aplikacija omogucuje direktan download videa ili MP3-a.

Moglo se i davno sa jailbreakanim iphone-om, ne znam kakvo je danas stanje. Root ili ne, aplikacija nije iz official source-a tj. play-a, znaci da se google ne slaze sa idejom da je ok da youtube svira u pozadini.

17 godina
odjavljen
ansha kaže...
Edge kaže...

Moglo se i davno sa jailbreakanim iphone-om, ne znam kakvo je danas stanje. Root ili ne, aplikacija nije iz official source-a tj. play-a, znaci da se google ne slaze sa idejom da je ok da youtube svira u pozadini.

Fucka se meni jel se Apple ili Google slazu s tim, moj mob -> mogu s njim kaj ocu, nema mi tko branit skidat aplikacije izvan store-a, to je ono kaj Apple radi godinama, tj. oduvijek.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5, LG G3
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.4.2016 19:33 (Edge).
12 godina
neaktivan

Naravno da apple ima veliki profit kada prodaje slabiji hardver koji manje košta za hrpu para...

Iphone je jeftinije za proizvesti nego samsung galaxy a prodaju ga skuplje i evo profita.

Podaci od prošle godine: 

Galaxy S6 edge - cijena proizvodnje 290$ - cijena prodaje 799$

Iphone 6+ - cijena proizvodnje 240$ - cijena prodaje 849$

Mislim da je sve jasno.

0 0 hvala 0
15 godina
bubimir5 kaže...

Naravno da apple ima veliki profit kada prodaje slabiji hardver koji manje košta za hrpu para...

Iphone je jeftinije za proizvesti nego samsung galaxy a prodaju ga skuplje i evo profita.

Podaci od prošle godine: 

Galaxy S6 edge - cijena proizvodnje 290$ - cijena prodaje 799$

Iphone 6+ - cijena proizvodnje 240$ - cijena prodaje 849$

Mislim da je sve jasno.

Opovrgavanje 1. navoda: The iPhone 6S is the fastest flagship right now

Ovo o trošku proizvodnje i nije baš istinito, da po cijeni dijelova, ali stvarni trošak koji za sad nitko nije otvoreno prikazao (osim nagađanja kroz profitne marže) sadrži trošak R&D-a, osoblja, marketinga, distribucije, prodaje tako da možemo samo nagađati koliki je stvarni trošak proizvodnje. Iako najvažniji dio se izostavlj,a a to je razvoj OS-a. Apple naime sam razvija svoj OS, a koliko Samsung košta dodavanje nekih mogućnosti i GUI dodataka u već gotov i besplatan OS možemo nagađati, ali vjerujem kako je znatno manji trošak od razvoja vlastitog OS-a.

15 godina
Torent kaže...
devotion kaže...

Dokaz da Tim Cook radi odličan posao. Appleu nikad nije bilo u interesu biti najbogatija, najiščekivanija, najvrijednija kompanija, jer su dugoročno to samo opterećenja. Tja pa dokaz je i ovaj financ. izvještaj za Q2 2016., a i sami ljudi iz vrha Apple su par puta između redova tako najavili.

Prijaviš prihod od 50 milijardi $ za zadnja 3 mjeseca i pras nije dobro :-), i imaš 232 milijarde $ keša, ali nije dobro, imaš povećane prihode od servisa (Apple Music, App Store, itd), ali nije dobro. I tako redom zadnjih godina. Jer tko prati Apple, dionice i njihova financijska izvješća primjetit će da je u zadnjih par godine skoro uvijek uslijedio pad dionice nakon izvješća premda su uvijek bili prijavljivani rekordni poslovni rezultati. Osobno sam uvjeren kako je ovo dugoročna strategija uprave Apple da mu smanji vrijednost i očekivanja. Taj proces će trajati cijelu ovu i najvjerojatnije iduću godinu, jer najstabilniji si kad imaš redovne prihode, dobru prodaju i maržu, ali bez velikih očekivanja i stalnog pritiska dioničara i tržišta.

Pretpostavljam kako si podebljo dijelove koji se čine kontradiktornim?

Pojasnit ću, Apple dok je no1 u očekivanjima, profitu, kešu i sl. ima ogroman pritisak od strane kupaca i najviše od dioničara, ali i od regulatornih tijela. Kad ne bude bio no1 u očekivanjima (najviše u tome), ali i u vrijednosti (posebno dionica) pasti će i pritisak prema profitu i inovativnosti. 13 godina Apple ima konstantni rast prodaje, profita i keša, sama logika govori da ne može tako zauvijek i zato pomalo idu na smanjivanje svega ranije navedenog, ali u isto vrijeme nastojat će i dalje zadržati redovne prihode (ne rekordne, ali redovne), dobru prodaju (ne rekordnu, ali dobru) i operativnu maržu (ne rekordnu, ali dobru.) i na taj način smanjiti pritisak dioničara, ali i očekivanja kupaca. 

9 godina
odjavljen

teroetski je to tako ali dionicari ne gledaju na to na takav nacin. Nijedna kompanija u svijetu nece to raditi. 

9 godina
neaktivan
... ma radi se o prozaično jednostavnoj stvari. 10 milijuna ljudi je odlučilo da neće kupiti iPhone. Apple nije prodao tih 10 milijuna uređaja, i proporcionalno tome izgubio profita.

0 0 hvala 0
15 godina
A čudo ne raste :) ,,, pa do kuda bi trebao rasti da imaju prihode i pol od zadnjih godina to je brutalno,, al tako je to na trzistu kapitala ako ne raste hbga :). A dionica sa 1 $ bila prešla 130$ !!!!! pa sad pala malo na 90

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
@torent - nije niti teoretski tako, jer ti nema veze s ekonomskom teorijom i praksom.

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Znam ja to i to i pricam ali teoretski mislim u njegovoj glavo to lijepo zvuci ali ekonomija ne funkcionise tako i to mu rekof u postu prije ovog zadnjeg...To je balkanska ekonomija i logika )

14 godina
odjavljen

Imam iPhone 4s, dan danas isto radi kao kupljen, 0 delay. Samsung Galaxy Tab 2 kupljen 2013 stopao je i kada sam ga tek kupio novog. Jos tada, ni godinu star je izgubio podrsku od samsunga.

Darko
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.4.2016 1:40 (DarkoKwon).

3 0 hvala 0
16 godina
ivoleko kaže...

... a ne shvaćaju da frustrirani korisnik koji snimi 10 minuta videa (karikiram) i dobije poruku da je nestalo memorije, teško da će tako lako opet kupit iPhone.

Wrong. Tako razmislja normalan korisnik. Apple fanboy ce nakon te poruke krivit sebe jer nije uzeo neki model sa 32GB, pa ce onda cim mu banka odobri novi kredit pohitit u trgovinu i uzet si novi "novi", "bolji" i "jači" model iPhonea.

17 godina

Nekidan sam nabasao na ovo: https://www.slrlounge.com/lightroom-mac-vs-pc-speed-test-4k-imac-vs-4k-custom-pc-performance-test/

Naravno, PC je pojeo jabuku za marendu i to za 30%.

Ali najjači su mi komentari jabučara kako je ovo overclockano, kako ima vise rama itd itd te da borba nije poštena.

Gospodo, to je ono o čemu mi pričamo non stop. Za iste novce možeš dobit jači stroj. To je jedino što je bitno.

Da ne spominjem onu mantru kako je Apple bog i batina u obradi fotki, DTP-u i slično. Je šipak.

Rvat katolik!

4 1 hvala 0
13 godina
Jadna jabucica..smrch!
Izgleda da je ciklus puberteta presla cim je prestala rast.
Za brzi i zdrav oporavak preporucujem HGH tablete.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Jadna jabucica..smrch!
Izgleda da je ciklus puberteta presla cim je prestala rast.
Za brzi i zdrav oporavak preporucujem HGH tablete.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
tnakir kaže...

Nekidan sam nabasao na ovo: https://www.slrlounge.com/lightroom-mac-vs-pc-speed-test-4k-imac-vs-4k-custom-pc-performance-test/

Ali najjači su mi komentari jabučara kako je ovo overclockano, kako ima vise rama itd itd te da borba nije poštena.

Gospodo, to je ono o čemu mi pričamo non stop. Za iste novce možeš dobit jači stroj. To je jedino što je bitno.

Da ne spominjem onu mantru kako je Apple bog i batina u obradi fotki, DTP-u i slično. Je šipak.

Izvini al u najmanju ruku je retardirano usporedjivat AIO i klasican komp, plus sta nisu stavili 5K display kao sta je u iMac-u.. Kruske i jabuke...

14 godina
neaktivan
tnakir kaže...

glupog li testa. 5k brand name AIO vs custom PC.

17 godina

Decki, kao sto rekoh, usporedjujemo performanse za isti novac. Moda da je ubaciti mac pro? Ah da, ne moze, ne uklapa se u budget.

Jeste vad dvojica uopce procitali clanak? Ili vas je naslov odma prebacio u ovca mod?

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.4.2016 21:30 (tnakir).

2 1 hvala 0
14 godina
tnakir kaže...

Decki, kao sto rekoh, usporedjujemo performanse za isti novac. Moda da je ubaciti mac pro? Ah da, ne moze, ne uklapa se u budget.

Jeste vad dvojica uopce procitali clanak? Ili vas je naslov odma prebacio u ovca mod?

Ja sam pročitao članak, i kažem da je trebalo tražiti dva AIO računala, pa makar i donekle različitih specifikacija, pa ako "ono" drugo računalo može urokati iMac, naklon do poda, ali ako ne, znači da postoji nešto što drugo računalo nema, ili samo ne može! 

Onda bi recimo realnija bila usporedba dva stvarna PC-a, i slažem se da bi vjerojatno, možda MacPro bio skuplji a li la jači, ali bi usporedba bila realnija, fer, dočim ovako, samo slab pokušaj kurenja vatre na golom ledu! 

ATJ Lučko
15 godina
protjeran
tnakir kaže...

Performanse za isti novac? Clanak je moronski jer usporedjuje, kao sto rekoh, kruske i jabuke. Ko da usporedjujemo ubrzanje od 0-100kmh jednog Porsche-a sa recimo nekakvim kamionom ili autobusom iste cijene.

17 godina

Coek je reko da su jedan i drugi koristili u produkciji kod obrade fotki, tako da to nije kamion i porche, nego dva pc-a sa kojima mos radit isti posao, samo sta sa jednim mozes radit isti posao puno brze za iste novce. Ili pak hoces reci da Mac nije pc za ozbiljan rad kao sto je npr rad u lajtrumu?

Rvat katolik!

3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Coek je reko da su jedan i drugi koristili u produkciji kod obrade fotki, tako da to nije kamion i porche, nego dva pc-a sa kojima mos radit isti posao, samo sta sa jednim mozes radit isti posao puno brze za iste novce. Ili pak hoces reci da Mac nije pc za ozbiljan rad kao sto je npr rad u lajtrumu?

Mac je idealan za poluamatere koji ugl uploadaju filmiće na youtube

pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
14 godina
tnakir kaže...

Coek je reko da su jedan i drugi koristili u produkciji kod obrade fotki, tako da to nije kamion i porche, nego dva pc-a sa kojima mos radit isti posao, samo sta sa jednim mozes radit isti posao puno brze za iste novce.

Ili pak hoces reci da Mac nije pc za ozbiljan rad kao sto je npr rad u lajtrumu?

Hajde budi jednom konkretan kolega, uzimaš li u obziro iMac ili MacPro!!!! 

Sa okljaštrenom samo "imenicom" Mac, vrlo si poširok u poimanju računala !!!! 

ATJ Lučko
14 godina
neaktivan
tnakir kaže...

netko je nabrijao iMac na max u apple storeu i išao ga uspoređivat sa custom no name PC jem sa procom od 8 jezgri i duplo jačom grafuljom koja ni ne stane u AIO? btw, iMac ima 5k monitor koji PC nema, a zbog kojeg mac košta koliko košta - i zbog Branda, kao consumer mašina za uredan stol i miran san 5-6 godina. za 4.5 K dolara mogao se uzet i mac pro pa bi usporedba bila smislenija, al opet bi ovisila za taj određeni workflow i optimizaciju jednog komada adobeovog softwarea. FYI čekanje na filter je nešto što uzima 1% vremena u većini workflowa.

inače, ovisno o ritmu osvježavanja i prema tome tempiranju nekog testa, nekad je brži mac, nekad pc ... danas kad je mooreov zakon prilično mrtav, ja recimo radim profesionalno na skoro 7 godina starom i7 iMacu i ne gori mi pod nogama ga zamijeniti.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.4.2016 22:34 (grzzi).
17 godina

Gledam najjaci mac pro, 9000 usd. For fak sejk, za te pare dobijes dupli xeon, dva pci ssda ustripping raidu, 128gb rama. To leti, obradi sliku prije nego kliknes OBRADI.

Grzi, ja imam 7 godina star q6600 koji me i dalje super sluzi. Svako toliko upiknem ssd, graficku itd sto u meka ne mogu. Kad mi crkne komad, zamijenim komad. Kad crkne komad na imacu mogu se yebat. Opet kazem, covjek je usporedio dva stroja u kojima ce obradjivati fotke. Sto se tice 5k monitora, vjerujem da onaj eizo ima jebeno dobar prikaz boja. 5k nije nesto od cega ce profitirati u obradi fotki, niti 5k ima utjecaj na performanse racunala.

Najjace su mi one ovce koje su u komentarima spominjale kako nije izracunao vrijednost rada kojeg je utrosio u slaganje kompa. Pa lik sa tim kompom ustedi sto sati rada jer mu treba manje vremena da napravi istu stvar. U ostalom, kad iskesas toliko novaca za komp, vjerujem da ti prodavac ne bi uzeo ni centa da ti ga on slozi. Iako, meni je to gust, nitko ne sastavlja koj pc osim mene.

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.4.2016 22:44 (tnakir).

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice