Pa zato sam ti uporedio i appleo laptop iz iste klase kao i onaj asus, jos apple ima manji ekran, slabiju graficku i slabiji procesor pa je skuplji za citavih 500 eura od asusa i to je novi model od applea kao i asus....opet ista stvar...
Kako god okrenes ista stvar...
O cemu ti pricas...mi normalno diskutujemo, niko nikoga ne vrijedja, forum i jeste mjesto za to...zato cuti...za ovakve provale trebalo bi te prisilno odstraniti sa foruma...

Pa naravno da su profitabilni ,kada im je cijela filozofija poslovanja svedena na to da kada kupis njihov proizvod moras nastaviti kupovati njihove usluge i slicno...imas maltene ili malte ne (kako li se vec pise??) polufunkcionalan proizvod !
Tu se slazem sa tobom...lakse skuplje... ali tu sam poredio cijenovni rang...evo sad cu ti dati poredjenje u istoj klasi proizvoda...razlika 500 ojra
apple - 3776 eura
fujitsu - 3273 eura

Ne mozes usporedjivati Ferrarija i Nissana... kojeg Nissana? Ferrari kosta toliko koliko kosta i ekipa ga bas zato i kupuje, da bi rekla vid' kolko ja iman para, ti nemas toliko para i zato ga mozes samo gledat. To se zove snobizam.
Hoces reci da su appleovi korisnici pic*kice pa ne mogu nositi 2 kila viska i da ce radi toga platiti vise, iako ce dobiti manje (manje 1 usb port, nemaju ethetrnet i slicno)????
Ne mozes usporedjivati Ferrarija i Nissana... kojeg Nissana? Ferrari kosta toliko koliko kosta i ekipa ga bas zato i kupuje, da bi rekla vid' kolko ja iman para, ti nemas toliko para i zato ga mozes samo gledat. To se zove snobizam.
Hoces reci da su appleovi korisnici pic*kice pa ne mogu nositi 2 kila viska i da ce radi toga platiti vise, iako ce dobiti manje (manje 1 usb port, nemaju ethetrnet i slicno)????
Nisan GT-R je recimo sposobniji auto od mnogih porshea, ferrarija, audija etc od kojih košta bitno manje. U najmanju ruku je usporediv po performansama sa višestruko skupljim automobilima.
Ovo drugo ne kontam ... apple air je ultra lagani prijenosnik, nije netbook i slično i kao takvog ga možeš uspoređivati sa sličnim proizvodima koji su svi cjenovno slično pozicionirani. Ista stvar je ( brand for brand ) sa svim drugim appleovim proizvodima. Cijene su usporedive a ne bitno veće ili manje sa usporedivim proizvodima ostalih ( sony vaio, HP envy, dell adamo i slične premium serije ostalih ) koji se slično pozicioniraju. Apple se pozicionira kao premium brand što i jest i po brand imageu i po kvaliteti i po svemu i malo je glupo očekivati im cijene budu u niže pozicioniranim best buy segmentima.
Normalno da ću platiti više za ultra lagani i tanki lap od aluminija ako mi takav treba nego za polufunkcionalni plastični škripavi netbook.
O pa hocete li prestati vise???
Apple=Top five marketing master!
Ovo drugo ne kontam ... apple air je ultra lagani prijenosnik, nije netbook i slično i kao takvog ga možeš uspoređivati sa sličnim proizvodima koji su svi cjenovno slično pozicionirani. Ista stvar je ( brand for brand ) sa svim drugim appleovim proizvodima. Cijene su usporedive a ne bitno veće ili manje sa usporedivim proizvodima ostalih ( sony vaio, HP envy, dell adamo i slične premium serije ostalih ) koji se slično pozicioniraju. Apple se pozicionira kao premium brand što i jest i po brand imageu i po kvaliteti i po svemu i malo je glupo očekivati im cijene budu u niže pozicioniranim best buy segmentima.
Normalno da ću platiti više za ultra lagani i tanki lap od aluminija ako mi takav treba nego za polufunkcionalni plastični škripavi netbook.
A kada sam u ovoj drugoj temi reko da je AirBook jedan obican netbook dali ste mi TD... odlucite se...
bravo napokon si rekao ono što ja mislim već 2 godine probao sam mac i iphone i iskreno mislim da ne vrijedi polovicu kao što se prodaje..... i još je made in china
Lako je biti najprofitabilniji kad imas i najvece cijene za prosjecan proizvod...
Pa kada je tako lako zašto i drugi proizvođači ne istaknu iste cijene i obogate se preko noći ?
O cemu ti pricas...mi normalno diskutujemo, niko nikoga ne vrijedja, forum i jeste mjesto za to...zato cuti...za ovakve provale trebalo bi te prisilno odstraniti sa foruma...
Đe si demokrata. Da cutim?
Pa zato sam ti uporedio i appleo laptop iz iste klase kao i onaj asus, jos apple ima manji ekran, slabiju graficku i slabiji procesor pa je skuplji za citavih 500 eura od asusa i to je novi model od applea kao i asus....opet ista stvar...
Kako god okrenes ista stvar...
poanta je da ejpl puca na dizajn i trajanje baterije na uštrb snažnijih komponenti,koristi derivat Unix-a,NExt-a i Bsd linux-a,koji je optimiziran za točno određenu konfiguraciju,tako da je prilično efikasan na slabiim komponentama...enivey ...ja volim za velike pare dobit snažan komp,stavim fino linux i poderem bilo koji mac samo tako...
Mala preinaka vica o mazohistu i sadistu:
Kaže jabučar pišancu: Muči me...
A ovaj mu odgovori: E neću!
A može i obrnuto...
Tako ste i vi sa ovom pričom bez kraja.. Apple prodaje brand jer može.. A može jer su korisnici prepoznali da ipak nešto vrijedi u tom proizvodu pa daju lovu koju Apple i partneri traže za proizvod.. kraj priče.. vrlo jednostavno..
A moraju biti profitabilni kad mobitel prodaju za 8000 kuna dok bedaki prijenosna računala prodaju za 3000 kuna.
Mislim da usporedjujes jabuke i kruske! :-)
Ovaj Laptop od Apple moze se najprije usporedit sa ovim: Dell Adamo a ne s tim sto si ti naveo.
Al mislim da je na to pitanje i dovoljan odvogor da Apple ima OSX, to je za mene glavni razlog zasto koristim Mac.
Apple i T-com trebaju u Hrvatskoj na sud zbog monopolističkog udruživanja, sve ostalo je manje važno
Tako je - problem u HR je i to što mi uopće nemam Appleovog ovlaštenog zastupnika ni servis, pa je sve ok dok stvari 'sljakaju', ako prestanu 'šljakat' najbliži ovlašteni servis je u Budimpešti. Što je napredak, nekao su kompove iz HR slali u Irsku na servis. Iako - pošteno govoreći moj se mac nije pokvario ni jednom u 3 god :)
Apple ima dizajn, i predstavlja statusni simbol (i to uspijevaju prodati kupcima po nemaloj cijeni). Kao i kod svih drugih predmeta obleka, automobili.... postoje statusni simboli.
Bang & Olufsen npr. :)
Ljudi znaju što rade i svakom svom uređaju posvećuju mnogo pažnje pri izradi, a ne kao druge firme koje godišnje izbace 38 modela mobitela, a većinom poluproizvodi.
Da, zato iPhone 4 gubi signal, iPhone 3G i iPod-ovima su eksplodiravale baterije, Macbook-ovima se zapaljivao kabel od napajanja, Macbook Pro je najvruciji prijenosnik na trzistu trenutno (zagrijava se na preko 90°C) itd...
Sto bi tek bilo da NE posvecuju paznu svakom uredaju?
- ja ne kazem da se to drugim firmama ne dogada, ali one bar imaju obzira da povuku takve proizvode s tzista, ali Apple to jednostavno ignorira i svi sretni ... osim korisnika
Ljudi znaju što rade i svakom svom uređaju posvećuju mnogo pažnje pri izradi, a ne kao druge firme koje godišnje izbace 38 modela mobitela, a većinom poluproizvodi.
Da, zato iPhone 4 gubi signal, iPhone 3G i iPod-ovima su eksplodiravale baterije, Macbook-ovima se zapaljivao kabel od napajanja, Macbook Pro je najvruciji prijenosnik na trzistu trenutno (zagrijava se na preko 90°C) itd...
- ja ne kazem da se to drugim firmama ne dogada, ali one bar imaju obzira da povuku takve proizvode s tzista, ali Apple to jednostavno ignorira i svi sretni ... osim korisnika
Dao si si truda, malo si i pretjerao ali sve ti je to zabadava, redovi su sve duži, proizvodnja ne stiže prodaju, dionice idu u nebo a apple -
naravno da se događaju kvarovi, zapaljenja i slično. Kao i kod svih ostalih. Naravno, apple je i dalje ubjedljivo prvi po zadovoljstvu kupaca i u vrhu po kvaliteti ( najmanji brojevi kvarova ).
ajd dobro...rast dionica ejpla nije toliko rezultat same prodaje,o tome svjedoči prilično nizak udio u ukupnom postotku,nego investicije u dionice ejpla..prodaja ide dobro i svi ulažu,ne bi li dobili dio kolača-to je ok...podsjeća me to na prepuhane dionica tržišta nekretnina,koje je puklo,pa je nastala kriza...napuhavanje svake dionice bilo koje firme ima granica...kad balon pukne...uz to i Stivica ode u "aj-haven",firma će odjednom popušiti samo dno...to je bilo slična situacija 1997..kad se dala licenc na prodaju i-kompova...nestao je onaj čuveni ejplov hype...čisti dokaz o nerealnoj vrijednosti Ejpla...no,nek se uživa dok se može...
ajd dobro...rast dionica ejpla nije toliko rezultat same prodaje,o tome svjedoči prilično nizak udio u ukupnom postotku,nego investicije u dionice ejpla..prodaja ide dobro i svi ulažu,ne bi li dobili dio kolača-to je ok...podsjeća me to na prepuhane dionica tržišta nekretnina,koje je puklo,pa je nastala kriza...napuhavanje svake dionice bilo koje firme ima granica...kad balon pukne...uz to i Stivica ode u "aj-haven",firma će odjednom popušiti samo dno...to je bilo slična situacija 1997..kad se dala licenc na prodaju i-kompova...nestao je onaj čuveni ejplov hype...čisti dokaz o nerealnoj vrijednosti Ejpla...no,nek se uživa dok se može...
Po onome što si napisao pokazao si veliko neznanje i želju da svima nama pametuješ... Rast vrijednosti dionica je direktna posljedica povećanja prodaje i očekivanja da će se prodaja i u budućnosti povećavati, kakve prenapuhane 'dionice nekretnina' - nije svaki vrijednosni papir dionica, i o kakvom se balonu ovdje radi - koja je realna vrijednost apple-a???
Dao si si truda, malo si i pretjerao ali sve ti je to zabadava, redovi su sve duži, proizvodnja ne stiže prodaju, dionice idu u nebo a apple -
http://www.index.hr/vijesti/clanak/apple-vrijedi-2658-milijardi-dolara-postao-druga-najveca-tvrtka-na-svijetu/514471.aspx
Da, vidio sam taj clanak.
Cinjenica je da Apple dobiva sve karakteristike "zle" korporacije kakve je Microsoft imao, samo sto ljudi jos nisu toga toliko svijesni. Jos mu samo fali tuzba za monopol nad smartphone-ima i mp3 player-ima da bi proces bio zavrsen, a i to je moguce kroz par godina.
naravno da se događaju kvarovi, zapaljenja i slično. Kao i kod svih ostalih. Naravno, apple je i dalje ubjedljivo prvi po zadovoljstvu kupaca i u vrhu po kvaliteti ( najmanji brojevi kvarova ).
O tome bi se dalo diskutirati...
Da, vidio sam taj clanak.
Cinjenica je da Apple dobiva sve karakteristike "zle" korporacije kakve je Microsoft imao, samo sto ljudi jos nisu toga toliko svijesni. Jos mu samo fali tuzba za monopol nad smartphone-ima i mp3 player-ima da bi proces bio zavrsen, a i to je moguce kroz par godina.
Da bi nekoga za nešto tužio valjda treba postojati osnova za tužbu, a tužba za monopol je smješna u najmanju ruku...