Amiga krajem godine?

poruka: 54
|
čitano: 11.753
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Amiga krajem godine?".
16 godina
neaktivan
Amiga krajem godine?

Koj ce mi K na tako mocnoj konfi AmigaOS xD I7 sa AmigaOSom jbt imam doma amigu staru pun k stavim na nju OS ak zelim Amiga OS xD!

Let Pain Be Your Friend, For It Is The Only Friend Who Will Tell You The Truth And Make You Cry Before Making You Realise That You're Doing Something.
Moj PC  
0 7 hvala 0
16 godina
neaktivan
Amiga krajem godine?

Ma ja koću Commodre 64, a ne Amigu, premda je i ovo dobro.

http://www.speedtest.net/result/917164172.png
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.9.2010 12:32 (EVO).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Amiga krajem godine?

Yes!!!!!!!!

Definitivno zainteresiran i voljan kupiti Commodore ili AmiguSmijeh

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Amiga krajem godine?
PC Man kaže...

Koj ce mi K na tako mocnoj konfi AmigaOS xD I7 sa AmigaOSom jbt imam doma amigu staru pun k stavim na nju OS ak zelim Amiga OS xD!

amigu OS 4.x ne mozes staviti na 68K amiga sistem osim ako nemas PPC akceleratosku karticu.

Najnoviji amiga OS koji bi ti radio na 68K amigi je OS 3.9

AROS je baziran na OS 3.1 samo sto je kroz godine stekao dosta mogucnosti koje nema ni sluzbeni(dosada) amiga OS, tipa 3d podrska za novije nVidije, WiFi i sl.

Koliko sam upoznat, CommodoreUSA zeli uloziti ozbiljne novce u razvoj AROS-a(mada ne znam zasto, trebali su ici sa custom linux/UNIX distribucijom, ali eto, njihove pare + s obzirom da je x86 mozes na njima vrtiti sto hoces).

Commodore PC racunala ce se prodavati i sa windowsima/linuxom.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.9.2010 12:11 (Coverdale).
15 godina
neaktivan
Amiga krajem godine?

Uff ,sad su mi probudili puste uspomene s ovim naslovom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Amiga krajem godine?
Knedla u grlu i suza u oku, eto ja sam u takovm stanju sada.
Ovo je povratak otpisanih.
http://www.woodgamesfx.com

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
woodgamesfx kaže...
Knedla u grlu i suza u oku, eto ja sam u takovm stanju sada.
Ovo je povratak otpisanih.

otpisani povratak otpisanihIznenađen

17 godina
Amiga krajem godine?

Skeptičan sam. Imam još uvijek doma A1200/040, i tri komada C64 :)

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Amiga krajem godine?

ja imam A500 xD!

Let Pain Be Your Friend, For It Is The Only Friend Who Will Tell You The Truth And Make You Cry Before Making You Realise That You're Doing Something.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Amiga krajem godine?

E svašta... još jedna konfiguracija all in one u nizu... I još k tome se pozivaju na staro ime... Amiga je odigrala svoju ulogu u procesu razvoja kompova. Zakopati i zaboraviti, treba ić dalje.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Coverdale kaže...

AROS je baziran na OS 3.1 samo sto je kroz godine stekao dosta mogucnosti koje nema ni sluzbeni(dosada) amiga OS, tipa 3d podrska za novije nVidije, WiFi i sl.

Koliko sam upoznat, CommodoreUSA zeli uloziti ozbiljne novce u razvoj AROS-a(mada ne znam zasto, trebali su ici sa custom linux/UNIX distribucijom, ali eto, njihove pare + s obzirom da je x86 mozes na njima vrtiti sto hoces).

AmigaOS je bio mikrokernel za razliku od windowsa i linuxa koji su monolitni pa je po tome sa dizajnerskog stajalista bio poseban. Ne znam kakva je situacija sa AROS-om sto se toga tice, ali pretpostavljam da nije...

U biti, ne shvacam cijeli smisao ove nove Amige. Originalna Amiga je bila veoma posebna sto se hardvera tice, ovo sada je samo PC u Amiga brandu, jedino po cemu ce biti poseban je AROS operativni sustav. Bas kao i Apple otkada je na x86...

Ajde da su barem ostali na POWER arhitekturi (i jedni i drugi)...

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
15 godina
neaktivan
Ceres kaže...

E svašta... još jedna konfiguracija all in one u nizu... I još k tome se pozivaju na staro ime... Amiga je odigrala svoju ulogu u procesu razvoja kompova. Zakopati i zaboraviti, treba ić dalje.

Donekle se slazem, al ime Comodore i amiga se moze prodavati jednako lako kao i recimo HP, Dell ili Lenovo... Stoga zasto ne iskoristiti priliku?

I nece se stati samo na Commodore Amiga stolnim kompjuterima Namigiva

AROS upravo dobiva nativni port na ARM arhitekturu

15 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
Coverdale kaže...

AmigaOS je bio mikrokernel za razliku od windowsa i linuxa koji su monolitni pa je po tome sa dizajnerskog stajalista bio poseban. Ne znam kakva je situacija sa AROS-om sto se toga tice, ali pretpostavljam da nije...

U biti, ne shvacam cijeli smisao ove nove Amige. Originalna Amiga je bila veoma posebna sto se hardvera tice, ovo sada je samo PC u Amiga brandu, jedino po cemu ce biti poseban je AROS operativni sustav. Bas kao i Apple otkada je na x86...

Ajde da su barem ostali na POWER arhitekturi (i jedni i drugi)...

AROS je open source reimplementacija Amiga Workbencha i Kickstarta 3.1(aka OS 3.1)

Power arhitektura je mrtva za stolna racunala.

Ne vidim da je appleu pala nesto prodaja prelaskom na x86

15 godina
neaktivan

Zasto bi bila mrtva? Kako je umrla tako se i moze ozivjeti...

Nisam rekao da je pala prodaja, propustas bit mog posta. Rekao sam da nema smisla, barem sto se nas korisnika tice, to racunalo nece imati puno dodirnih tocaka sa "onom Amigom", nego je samo prepakirani PC.

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
15 godina
neaktivan
rustweaver kaže...

Zasto bi bila mrtva? Kako je umrla tako se i moze ozivjeti...

Nisam rekao da je pala prodaja, propustas bit mog posta. Rekao sam da nema smisla, barem sto se nas korisnika tice, to racunalo nece imati puno dodirnih tocaka sa "onom Amigom", nego je samo prepakirani PC.

Imat ce Amigaoid OS.

To sto nece imati custom harware mi nista ne znaci ako to znaci da moram kupovati skupe i nekonkurentne konfiguracije.

Osim toga, nitko ih ne zaustavlja da si razviju custom x86 plocu.

I Apple je prepakirani PC pa ne vidim mac korisnike da vicu - Prevara!!!

15 godina
neaktivan

Ma ok, sorry sto ne dijelim tvoj entuzijazam u vezi ove "Amige"...

EDIT: Apple fanatici su posebna prica, prije bi si jezike odrezali nego uputili neku pogrdnu rijec svome omiljenom brandu... Belji se

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.9.2010 14:41 (rustweaver).
15 godina
neaktivan
rustweaver kaže...

Ma ok, sorry sto ne dijelim tvoj entuzijazam u vezi ove "Amige"...

Nisam entuzijastican, samo realan...

Apple sebi ne moze priustiti custom arhitekturu na stolnim racunalima... Mislim da to sve govori o mogucnostima iste za ista drugo.

15 godina
neaktivan
Coverdale kaže...

Nisam entuzijastican, samo realan...

A realno je da ce samo ime prodavati ovaj uredaj, pitanje je koliko ce korisnika uopce ostaviti AROS i ne prijeci na alternativu...

Meni je to zlostavljanje imena, ako Amiga mora postati PC da bi bila konkurentna onda je jasno da nema nista za ponuditi osim eventualnog igranja na kartu nostalgije.

I moze si Apple priustiti, samo su isli linijom manjeg otpora u potrazi za jos vecim profitom, znavsi da se njihovo ciljano trziste nece usuditi nista reci.

17 godina

Nema smisla...Amiga je bila specifična po kombinaciji softvera i hardvera, tamo se nije dešavalo kao sad na Win 7

kad mi se zbog štednje energije nakon perioda nekorištenja ugasi drugi disk, pa kad mu idem pristupit onda se

čitavo računalo zamrzne na par sekundi koliko drugom disku treba vremena da se probudi

15 godina
neaktivan
segregator kaže...

Nema smisla...Amiga je bila specifična po kombinaciji softvera i hardvera, tamo se nije dešavalo kao sad na Win 7

kad mi se zbog štednje energije nakon perioda nekorištenja ugasi drugi disk, pa kad mu idem pristupit onda se

čitavo računalo zamrzne na par sekundi koliko drugom disku treba vremena da se probudi

OK, lijepo je igrati na kartu nostalgije i donekle se slazem, al budimo realni... amiga OS ni dan danas ne podrzava memory protection, SMP, ozbiljni 3D...

Amiga je bila ispred svog vremena negdje do 90te, kad je PC stigao i kasnije prestigao(1200 je bila zadnja zaista konkurentna Amiga 1992).

17 godina
Coverdale kaže...
segregator kaže...

OK, lijepo je igrati na kartu nostalgije i donekle se slazem, al budimo realni... amiga OS ni dan danas ne podrzava memory protection, SMP, ozbiljni 3D...

Amiga je bila ispred svog vremena negdje do 90te, kad je PC stigao i kasnije prestigao(1200 je bila zadnja zaista konkurentna Amiga 1992).

Sve to stoji, samo još 1 razlog zašto nema smisla sve skupa

Mislim da su potrebni resursi za razvoj nečega što bi imalo smisla jednostavno preveliki, možda neka kombinacija linuxa, nekih ideja sa amige,

x86 procesor i nešto proprietary hardvera za povezat sve skupa na efikasniji način nego što je to u standardnom PC-u

15 godina
neaktivan
segregator kaže...
Coverdale kaže...
segregator kaže...

Sve to stoji, samo još 1 razlog zašto nema smisla sve skupa

Mislim da su potrebni resursi za razvoj nečega što bi imalo smisla jednostavno preveliki, možda neka kombinacija linuxa, nekih ideja sa amige,

x86 procesor i nešto proprietary hardvera za povezat sve skupa na efikasniji način nego što je to u standardnom PC-u

Postojao je takakv projekt, zvao se Anubis OS i ideja je bila da se napravi AROS na linux kernelu. No na kraju se nista nije dogodilo jer se nisu mogli dogovoriti u kojem

smjeru ici. Ako se obistine najave o novoj Amigi, razvojna ekipa bi se mogla opet okupiti.

16 godina
neaktivan

Ja mislim da se defitivno trebaju prijeći na neku linux distru ili složiti linux distru. Zato jer sa ovim OS-om će im dugo trebati da dođu na razinu linuxa.  Ma da su AROS i Linux opensource stvar je  utome da bi za AROS trebalo puno toga iznova raditi a večinu stvari već ima linux, zašto bezveze trošiti resurse, samo mogu pobolđati postojeći linux .

Ubuntu 10,04 (Lucid Lynx) , ako želite naučiti o linuxu posjetite wiki.open.hr ili www.linuxzasve.com
15 godina
neaktivan
linuxuser kaže...

Ja mislim da se defitivno trebaju prijeći na neku linux distru ili složiti linux distru. Zato jer sa ovim OS-om će im dugo trebati da dođu na razinu linuxa.  Ma da su AROS i Linux opensource stvar je  utome da bi za AROS trebalo puno toga iznova raditi a večinu stvari već ima linux, zašto bezveze trošiti resurse, samo mogu pobolđati postojeći linux .

Takvog sam i ja misljenja.

Mada ionako vise naginjem Commodore PC-ju nego Commodore Amigi. Bubnem Ubuntu unutra i zivo mi se j*be. Skinem AROS kad sazrije i dual bootam. Vuk sit ovca cijela Smijeh

16 godina
neaktivan
Amiga krajem godine?

a u međuvremenu onaj koji želi neka si nabavi nekako Namigiva  OS 3.9 ili 3.5 i skine http://amikit.amiga.sk/ pa deri pod windowsima do mile volje e da šljaka i pod linuxima da se malo prisjetite kako je to izgledalo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Amiga krajem godine?

Svaki novi razvoj nije uzaludno bacen novac. Sve ove spawn firme koje prostituiraju Amiga i Commodore brand zele na brzinu zaraditi na nostalgiji klinaca 90ih.

Bog zna gdje je zavrsilo znanje o dizajnu hardvera i softvera iz te firme i gdje su sada ti ljudi. Neki su valjda i po mirovinama.

I OS i hardware design je bio originalan i revolucionaran. Neke smjernice bi se mogle i danas iskoristiti. Ideja o alternativnom OSu uvijek je dobra za konkurenciju. Ako prezivljava MacOS sa svim svojim limitima, nasljedjem i ugovorima za razvoj zasto ne bi mogao zivjeti i AmigaOS, treba samo naci nishu i stvoriti potraznju.

Sto se HWa tice Wii je pokazao da sirova snaga nije sve u zivotu, kao niti hrpa poligona u 3D svijetu.

Da mi netko ponudi media player koji mogu spojit na TV, a da u sebi ima savrsenu emulaciju C64 i Amiga 1200 platforme i da s neta kao sa PSN-a mogu skidati revidirane igre za sitnu paru i to bi bila dobra novcana podloga za novi razvoj, pa cak i novih igara za classic platforme, ako nista drugo da se programeri podsjete kako se nekada programiralo i optimiziralo. Jos da je SDK open source...

Sljedeca ideja bi mogao biti emulator za popularne mobilne platforme i/ili Nvidia Tegru.

Sjecam se Red Sector demo makera, construction kita i ostalih zanimacija, AMOS naprimjer gdje bi vrlo lako i pocetnici mogli krenuti u vode programiranja za 2D, a s vremenom i za 3D, ma... za kreativne ljude nema granica.

Sometimes less is more.

3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Amiga krajem godine?

Naravno da je Linux puno nasljedja i puno gotovih stvari, ali ponekad je bolje krenuti od nule. Nitko ne tvrdi da je Linus najpametniji covijek sto se tice OS designa.

Sto se hardvera tice, ocito je da se treba maknuti od i86 arhitekture i njezine dominacije. PowerPC, ARM, Cell sve su to moguci putevi izvan dominacije Intela.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Amiga krajem godine?

a u vezi mirovine onih koji su dizajnirali amigu recimo da tu mirovinu više ne primaju i ovo je mali spotić za nostalgičare

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

A Carl Sassenrath se bavi sa

http://www.rebol.com/

15 godina
neaktivan
Chaos kaže...

Sto se hardvera tice, ocito je da se treba maknuti od i86 arhitekture i njezine dominacije. PowerPC, ARM, Cell sve su to moguci putevi izvan dominacije Intela.

Ocito...!? Bit ce ocito kad neka druga arhitektura ponudi bolji omjer performansi i cijene od x86. Dotad nista nije ocito vec samo fantazija...

Jedino kako Amiga moze danas uspjeti je na x86 platformi(kad govorimo o stolnim racunalima). Sve ostalo su fantazije...

AROS ima port i na ARM i na PowerPC... stoga mobilne edicije nisu iskljucene.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice