Testirali smo nove Intelove stolne procesore i Z89

poruka: 50
|
čitano: 8.485
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Testirali smo nove Intelove stolne procesore i Z89".
16 godina
Re: Testirali smo nove Intelove stolne procesore i
Baš čitam AMD je sahranio Intel po prodaji procesora nakon izlaska 9800

0 1 hvala 0
11 godina
Gajotres kaže...

gdje to čitaš? 

amd napreduje ogromnim koracima, to je istina, no još uvijek intel prodaje više nego duplo procesora od amd-a (link)

4 godine
Gajotres kaže...

Da ceka se u redovima za 600+€ cpu da bi se s tim igrali na Full hd rezi iz prošlog stoljeca

8 godina

Meni bi Intel bio zaista jako dobar, efikasnost, produktivnost, QuickSync kojeg je kolega "Sir Bedevere" negdje spomenuo, a za Starcraft 2 mi ne treba Bog-zna-šta, kao ni za 3-cu ili Stormgate ako ikad izađu.

No pošto kantu vodim logikom dugovječnosti platforme, pa kasnije upgrade CPU-a i ostaloga na istoj ploči, AMD je nažalost debeli favorit, i to Ryzen 5 7600X.

Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
EricCartman kaže...

Meni bi Intel bio zaista jako dobar, efikasnost, produktivnost, QuickSync kojeg je kolega "Sir Bedevere" negdje spomenuo, a za Starcraft 2 mi ne treba Bog-zna-šta, kao ni za 3-cu ili Stormgate ako ikad izađu.

No pošto kantu vodim logikom dugovječnosti platforme, pa kasnije upgrade CPU-a i ostaloga na istoj ploči, AMD je nažalost debeli favorit, i to Ryzen 5 7600X.

Onda možda da gledaš i seriju 9000?

Jer i Quicksync i VCN na svakoj novoj generaciji podržavaju akceleraciju sve više codeca, tak da makar nova serija nije ništa bolja od 7000, možda ima bolji VCN (nisam proučavao)?

Edit: glup sam, pa za sad nije još izašao ni jedan APU 9000 serije 

umjereno intelektualno oštećen i ponosim se time
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.11.2024 18:41 (fer-de-lance).
8 godina
fer-de-lance kaže...
EricCartman kaže...

Jer i Quicksync i VCN na svakoj novoj generaciji podržavaju akceleraciju sve više codeca, tak da makar nova serija nije ništa bolja od 7000, možda ima bolji VCN (nisam proučavao)?

Ček zakaj glup? Pa svaki Ryzen AM5 ima iGPU, osim onih F-nesretnika. Ali ne znam da Ryzen ima Quicksync.

9000 je puno preskupo, zel bih si noviju ploču, koja ga podržava, ali jeftinjara procesor, pa za 3-5 godina može upgrade CPU-a.

A da ne vadim kablove, šarafim ploču i SSD-e.

8 godina

A gle fakat 

Nije mi uopće palo na pamet provjerit.

A nitko nigdje ne piše ništa o tome pa sam mislio da nemaju integrirku...

Uglavnom, pogledaj si onda usporedbu VCN i Quicksync po generacijama iGPU, možda podržavaju sve kaj ti treba.

13 godina

Ma nije vise AMD škart kakav je bio.

Tamo ryzen 1-2gen je bio kujac ali 5gen se itekako takmičio sa intelom ne toliko po performansama koliko cijenom.

Sada 7xxx i 9xxx serija je u nekim aplikacijama i igrama čak moćnija od intela ali cijena je isto paprena.

Meni jedino nije jasno sada masa ljudi na am4 i kada pitaju za nadogradnju svi zaobilaze tog future proof 5700/5800x3d i predlazu novi am5 socket.

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
MGloc kaže...

Meni jedino nije jasno sada masa ljudi na am4 i kada pitaju za nadogradnju svi zaobilaze tog future proof 5700/5800x3d i predlazu novi am5 socket.

Ja vidim da masa ljudi ide na 5700x3d ja također. Em je best buy em se dobro nosi sa najnovijim procevima.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.11.2024 19:30 (dery).
13 godina

Pa vrijedi nosi se dobro da, čak i da prodas svoj 5600 za 80e i nadodas jos 100e isplati se uzet 5700x3d.

16 godina
picajzla0707 kaže...
Gajotres kaže...

gdje to čitaš? 

amd napreduje ogromnim koracima, to je istina, no još uvijek intel prodaje više nego duplo procesora od amd-a (link)

AMD’s CPU sales are miles better than Intel as 9800X3D launch numbers published

Scalperi su ih sve pokupovali i traže 1k 

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.11.2024 19:56 (Gajotres).
15 godina
MGloc kaže...

Pa vrijedi nosi se dobro da, čak i da prodas svoj 5600 za 80e i nadodas jos 100e isplati se uzet 5700x3d.

To sam i uradio tako da bez puno ulaganja se može dobro proči.

15 godina

Kojim hladnjakom ga hladiš? I jesi li kupovao novi ili zadržao stari?

15 godina
Izzy kaže...

Kojim hladnjakom ga hladiš? I jesi li kupovao novi ili zadržao stari?

artic freezer 33 eSports  solidno obavlja poso uz undervoltan proc

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.11.2024 19:57 (dery).
13 godina

UV kada puknes ne grije se.

Moj PC  
1 0 hvala 0
3 godine
EricCartman kaže...
fer-de-lance kaže...
EricCartman kaže...

Ček zakaj glup? Pa svaki Ryzen AM5 ima iGPU, osim onih F-nesretnika. Ali ne znam da Ryzen ima Quicksync.

9000 je puno preskupo, zel bih si noviju ploču, koja ga podržava, ali jeftinjara procesor, pa za 3-5 godina može upgrade CPU-a.

A da ne vadim kablove, šarafim ploču i SSD-e.

fer-de-lance kaže...

A gle fakat 

Nije mi uopće palo na pamet provjerit.

A nitko nigdje ne piše ništa o tome pa sam mislio da nemaju integrirku...

Uglavnom, pogledaj si onda usporedbu VCN i Quicksync po generacijama iGPU, možda podržavaju sve kaj ti treba.

Zen5 ima isti io čip kao i zen4, dakle i istu grafu, neku slabu izvedenicu rdna2 koja nema podršku za av1 encoder, drugim riječima staro i ne valja barem za av1 encoding, av1 decoder ima kao što ga ima i puni rdna2 čip sa neke diskretne grafe, nadao sam se da će zen5 imati av1 encoder ali truba, 8xxx serija ima rdna3.5 i ima i av1 encoder čini mi se ali to su slabi cpuovi s krnjim brojem pcie stazica. Jedan od razloga zašto sam kupio rdna3 grafu a ne rdna2, znači ovu iz mog pca RX 7900GRE je postojanje hw av1 encodera.

Baš čitam.. amd je u sklopu kupovine xilinxa dobio i ngcodec koji proizvodi hw encodere, imaju svu silu tehnologije da od ryzena naprave bolesno dobri multimedijalni apu za tzv. kreatore a najnoviji zen5 su ostavili sa starim io čipom sa zen4 a nadogradili 8xxx procesore koji uopće ne znam čemu služe, valjda da ti stoje uz televizor u nekoj kutijici.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.11.2024 0:47 (notloB).
8 godina

Vjerovatno planiraju posebnu seriju samo za to, ili ih uopće ne zanima.

Ali me ne bi čudilo, da se razbahate pa da svaka serija bude za specifični workload (makar to i je budućnost silicijskog computinga, ali o tom potom).

Meni je zapravo najzanimljivije koliko je ARC A770 zakon grafa.

Ali košta malo previše za svoje performanse u gamingu, pa ju nitko ne kupuje.

Ali tak jeftina grafa gazi i 7900xtx i 4090 u video encodingu (doduše, brže su s nekim codecima, ali imaju redovito lošiji WMAF).

Šteta kaj je ta serija grafa mrtva sad kad su sranja u Intelu.

Možda da se uopće nisu odmah išli natjecat u gamingu, nego da su ciljali samo video encoding kategoriju, jer za 70% manje daju iste ili bolje performanse, kaj bi tek bilo da su ciljano išli radit samo za tu namjenu...

8 godina
fer-de-lance kaže...

Vjerovatno planiraju posebnu seriju samo za to, ili ih uopće ne zanima.

Ali me ne bi čudilo, da se razbahate pa da svaka serija bude za specifični workload (makar to i je budućnost silicijskog computinga, ali o tom potom).

Meni je zapravo najzanimljivije koliko je ARC A770 zakon grafa.

Ali košta malo previše za svoje performanse u gamingu, pa ju nitko ne kupuje.

Ali tak jeftina grafa gazi i 7900xtx i 4090 u video encodingu (doduše, brže su s nekim codecima, ali imaju redovito lošiji WMAF).

Šteta kaj je ta serija grafa mrtva sad kad su sranja u Intelu.

Možda da se uopće nisu odmah išli natjecat u gamingu, nego da su ciljali samo video encoding kategoriju, jer za 70% manje daju iste ili bolje performanse, kaj bi tek bilo da su ciljano išli radit samo za tu namjenu...

Sad se idu natjecati u AI-u, a cancelali Beast Lake il tak nekak, jaoooo. (Intel)

3 godine

Šta ne bi sada trebali izdati onog alkemičara ili kako ga kodno zovu, s driverima su čuda napravili što se 3d i igara tiče, za multimediju su već imali razrađen soft ali oni release noteovi s poboljšnjima u igrama od nekoliko stotina postotaka su bili ludilo, u godini i kusur su čuda napravili, unaprijeđenja u driverima koje amd prije ati i nvidia grade desetljećima i od praktično neupotrebljivih kartica napravili odlične low budget kartice. Bio bi grijeh da odustanu od njih.

8 godina
notloB kaže...

Šta ne bi sada trebali izdati onog alkemičara ili kako ga kodno zovu, s driverima su čuda napravili što se 3d i igara tiče, za multimediju su već imali razrađen soft ali oni release noteovi s poboljšnjima u igrama od nekoliko stotina postotaka su bili ludilo, u godini i kusur su čuda napravili, unaprijeđenja u driverima koje amd prije ati i nvidia grade desetljećima i od praktično neupotrebljivih kartica napravili odlične low budget kartice. Bio bi grijeh da odustanu od njih.

Grijeh? Sa ovim smjerom su na Highway to hell.

Nadam se samo da će uspjeti povratiti proizvodnju 18A nodea. Ako to uspiju, imaju šanse, ako ne - bailout, prodaja, ili ključ u bravu.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice