HDZ zna !!!
Idemo dalje !!!
da prisnažim dvjema pjesmama:
https://www.lupiga.com/vijesti/ostajte-tamo-sunce-ovog-neba-nece-vas-grijat-ko-sto-tudje-grije
HDZ zna !!!
Idemo dalje !!!
da prisnažim dvjema pjesmama:
https://www.lupiga.com/vijesti/ostajte-tamo-sunce-ovog-neba-nece-vas-grijat-ko-sto-tudje-grije
Strava ali ocekivano,nije toliko ni tragican broj stanovnika tragican je dio koji je radno sposoban i radi....
i koliko je mojih pastafarijanaca?
fora je u tome kaj većini ljudi koji su otišli van novci nisu ni najveći razlog - već kompletna politička situacija i atmosfera koja se ne mijenja, sad već, desetljećima...
koga god su pitali po medijima (bar koliko sam pratio) - svi bi se odmah vratili ovdje, samo da se iz korijena promjeni mentalni sklop i vođenje države (što je naravno, gotovo pa nemoguće)
Kad bi jos oduzeli od broja koliko ih se doselilo iz srbije i bosne.... cifra bi bila 20%
ocekivao sam i manji broj.. doduse ako plenky s ekipom nastavi ovakvu vladavinu, brzo ce se to istopiti
Kad bi jos oduzeli od broja koliko ih se doselilo iz srbije i bosne.... cifra bi bila 20%
Zašto bi to oduzimali? To su ljudi kojima RH djeluje donekle OK, za sada (u komparaciji sa krajem odakle su došli). Nije da oni ne mogu u nekom trenutku zaključiti da bolje da produže do npr Njemačke.
A) Držite se teme
B) Pridržavajte se pravila foruma i bez vulgarnosti
meni je u čitavom ovom cirkusu (osim toga što im ukupan broj nije točan - moj nosferatu stari umro jučer u 99-oj, od dotrajalosti - sad sam siroče, bez oca i majke) zanimljivo ovo. i branitelja će biti više nego stanovnika. a majke - "odgajateljice" bi da im mi haračlije plaćamo za razmnožavanje (odn. ono što tome pridonosi). roknrol. i velik uspjeh naroda koji si bira primjerene vođe. no statistika "samo navodi brojke" i srce joj je kamen i ne sudi pravo:
Kako drzava uopce moze naprijed ako je sve vise umirovljenika a sve manje radno sposobnih?.....
Dali planiraju omogucit imigrantima lakse dobivanje papira/uvjeta?....
Imamo 1,2 milijuna umirovljenika, cca 500 000 starijih od 50 godina, zadnjih 10 godina negativan prirodni prirast i iseljavanje koje će se nastaviti možda i brže. Do 2041 nas neće biti više od 2,2 milijuna.
Mislim da je sad i Svicarska omogucila ili ce uskoro omogucit lakse useljavanje Hrvatima i to bi mogao bit opet veliki poticaj ljudima da se odluce na selidbu.
Pogledajte ovo....lakse je razumjet zasto ljudi odlaze.
Preko noći digli bdp po glavi za 9.5%.
Pad stanovništa nije novost. Izgubili smo milijun ljudi:
A) Držite se teme
B) Pridržavajte se pravila foruma i bez vulgarnosti
Komentirati se može: način provođenja popisa, rezultati popisa, rezultati vlastitog grada, mjesta, sela, izbe - gdje već tko živi. Tehnički problemi pri provođenju popisa. Trajanje popisa, statističke relacije s nama samima i drugima.
Političko parolašenje, kuknjava, psovanje, ponavljanje truizama i "truizama" i ostalo pisanje radi pisanja će se brisati.
Ukratko pišite tematski, politički komentari nisu tema.
Nije to tako loša vijest. Kada bi nas bilo šesti pol milijuna i da je k tome Zapad zatvoren imali bismo nezaposlenost od 35% što znači hrpa radno sposobne ekipe nabrijane na rat i razapinjanje Pedra. Ovako penzići podupiru razvoj farmaceutekse industrije i niskobudžetnih TV serija, a po prvi puta se radnici traže preko oglasa, a ne preko veza što i doliči uređenome društvu.
Prema komentarima popisivaca dosta obitelji u ruralnijim dijelovima (primarno Slavoniji) je popisivalo clanove koji su vec godinama izvan drzave, steta sto ih nisam detaljinije ispital kak su ih na kraju upisali.
Ja isto mislim da bi stvarni broj lako mogao biti i manji od 3,88 milje.
Ja znam ovdje u Berlinu par ljudi koji zive godinama a nisu se odjavili iz Hr.
Zeznuta je situacija, ali mogli smo to očekivati nakon ulaska u EU. Sad kad uđemo u eurozonu opet će tu bit svašta. Ponekad se treba spotaknuti par puta kako bi se ustali i sve je to ok ako izvučemo nešto iz toga.
Jako naivno je samo kriviti političare za to, mi kao narod smo točno takvi, ako ne i gori i sami smo se doveli u tu situaciju. Da je situacija i nešto bolja, vjerojatno bi opet dobar dio ljudi iselio.
Nadam se da će tu ostati par mladih koji će nam jednom doći sa drugačijim pristupom i sa rješenjima (a mislim i da je aktualna vlada jedna od takvih i pokušavaju), a manje ovih klasičnih, koji kupe bodove da nas međusobno okreću jedno protiv drugih, samo govore o problemima i kako ih druge političke stranke ne rješavaju. Susreo sam se sa takvim ljudima u realnom sektoru i u normalnoj firmi ne prođu ni probni rok.
Definitivno manje. Sam sam primjer toga popisa kako ne treba provesti...
nevjerovatno mi je da cili dan, a i prije se znalo koliki je broj niko od glavešina iz vlade nije da nikakav komentar.
ako će se pičkarat oko boja kravate i nadimaka eto ih odma u svim medijima, a kad treba reći nešto konstruktivno ili kritički/samokritički ni glasa
Stanarina je skuplja svugdje u Europi ali zato evo reći ću na primjeru Irske, roba, hrana, često i tehnika je jeftinija nego u HR. Vani se skupo plaća luksuz, cigare, restorani, izlasci. I tako bi i trebalo biti. Kod nas je obrnuto. Radno sposobni ljudi na kavama i na pivi u ponedjeljak u podne, krcati kafići.