Ovo me podsjetilo na Civilization, Gandija i njegovu posve bezazlenu dječačku zaigranost s nuklearnim oružjem
Ovo me podsjetilo na Civilization, Gandija i njegovu posve bezazlenu dječačku zaigranost s nuklearnim oružjem
S obzirom na danasnju tehnologiju, dovoljno je kolko 5-6 komada (?) da ujebemo sve zivo i nezivo...
S obzirom na danasnju tehnologiju, dovoljno je kolko 5-6 komada (?) da ujebemo sve zivo i nezivo...
Zapravo nećemo nikoga ujebati nego sami sebe. Planet Zemlja je normalno funkcionirao sa svojom florom i faunom u daleko negostoljubivijoj atmosferi nego danas (atmosferi u kojoj život ljudi nije bio moguć).
osjeti se da je glazba za podlogu ručno birana i komponirana. sjetih se dr. strangelove-a.
Zanima me, mjesto di je bilo testiranje, dali je sada pogodno za život ? Ima li još ostataka radijacije ?
Preporuka filma na istu temu
Dokumentarac Trinity and Beyond
Radijacija poslije nuklearne bombe brzo nestane, nakon cca. tjedan dana je sasvim sigurno za živjeti.
Radijacija poslije nuklearne bombe brzo nestane, nakon cca. tjedan dana je sasvim sigurno za živjeti.
I ne baš.
Ovisi kakva je bomba u pitanju.
Novaya Zemlya i dalje nije nastanjiva, ali ne zbog Tsar bombe (koja je bila jako čista, 75%+ ostataka je bilo od fuzijske reakcije), nego zato kaj su tam odradili (ako se dobro sjećam) nekih stotinjak testova s "gadnijim" bombama + onaj incident kad je jedna se neplanski aktivirala u skladištu.
Ravnam se po "cistim" bombama.
pedjeset, sto i bolje
Srećom su stali jer je moglo biti...
пятьсот, тысяча и лучше
lučše znači bolje
boljše znači veće (iako koriste i velikiy)
Prvotno su zamislili 100 MT, to bi bio bljesak do USA
Zanima me, mjesto di je bilo testiranje, dali je sada pogodno za život ? Ima li još ostataka radijacije ?
Mjerili su radijaciju nekoliko sati nakon eksplozije u samom epicentru i radijacija je bila zanemariva. Tako da što se tiče ove bombe nema radijacije, odnosno jako je mala.
lučše znači bolje
boljše znači veće (iako koriste i velikiy)
u filmiću kaže bolje (28:59), l pa j, to mi je super izgovor, bol↔je