Prijatelj mi je poklonio dvije Trinidad moruga škorpionke. I ja sam si isjekao papriku po porciji.... a trebao sam 1/5 po porciji. Probao sam sjemenku škorpionke, doslovce sam hvatao zrak koliko je bila ljuta. Nakon što sam ih pojeo, par sati kasnije odem vježbati, kada sam se ja počeo znojiti, kada je to počelo peči, taj znoj kada mi je ušao u oči, ja sam skoro vrištao. Sreća moja, pa sam odvježbao kao konj i iznojio se, da nisam sutradan bih imao porodn na wc-u.
Red Hot Chili Peppers u borbi protiv metastatskog
- poruka: 9
- |
- čitano: 4.110
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
kaj nije jednostavnije ekstrahirati kapsaicin iz ovog simpatičnog sredstva za odgoj djece i ordinirati ga u kapsulama (ok, i supozitorijima, ak netko baš hoće - ima nas svakakvih)? mislim, iz stevija kojekakvih izvlače glikozide bez frke pa ...
kaj nije jednostavnije ekstrahirati kapsaicin iz ovog simpatičnog sredstva za odgoj djece i ordinirati ga u kapsulama (ok, i supozitorijima, ak netko baš hoće - ima nas svakakvih)? mislim, iz stevija kojekakvih izvlače glikozide bez frke pa ...
Gdje u tekstu piše da NIJE riječ o ekstrahiranom kapsaicinu?
Gdje u tekstu piše da NIJE riječ o ekstrahiranom kapsaicinu?
forenzički pristup otkriva - nigdje. no jednako toko ne piše niti da jest (izvan paprike), iako se spominje sinteza. nota bene, čitao sam već na mnogo mjesta o koristima kapsaicina no uvijek s onim "ali":
prilažem i dvije informativne slike za sklone samoliječenju i podvaljivanju
obozavam ljuto. ali ne ono bolesno ljuto :)
Gledajući samo formulu kaspicina (bez čitanja literature) vidim da je riječ o vrlo jednostavnom spoju od kojeg će se lako napraviti derivati radi razvoja lijeka protiv raka, koji ne bi trebao peći, a opet bi bio jednako ako ne i više djelotvoran od kaspicina. Stoga predviđam vrlo brza i opsežna istraživanja u tom smjeru.
Kad slijedeći put čujem da netko ima rak pluća, pošpricat ću ga sprejem za samoobranu. Tough love.