I dalje nitko nije odgovorio kako se to dogodilo i naj bitnije zašto bi svemir producirao nešto poput života obzirom na krhkost te tvorevine, nepotrebnost i kratkoročnost u svemirskim okvirima.
Ako još ne znamo točno što bi ti htio, da izmišljamo? Već imaš hrpu izmišljenih priča na tu temu, nemoj ovdje tražiti još jednu.
Ovo za krhkost i kratkoročnost nije baš točno, na Zemlji život postoji 4.5 mld godina i još mu dobro ide, a svemir je star samo tri puta više.
Zivot ili vrlo kompleksna kemiska jednađba kako bi ju neki zvali nije karakteristicna za niti jedan promatrani dio svemira koji djeli slicnosti sa zemljom, cak ni obliznji planeti za koje je dokazano da su u nekom periodu imali "sve sto treba" kao sto je i zemlja imala ii milijarde milijardi zvjezda gdje je kroz milijarde godina bilo ocito neminovno (prema konceptu nastanka zivota nazemlji) da nastane zivot a ipak nije ?
Tu mi nešto ne štima.
Ne zelim ili barem mislim da ne zelim naginjat ljevo ili desno, no cini mi se da koliko je planet zemlja deterministima svojim postojanjem dokaz teorije toliko je u okviru svemira koji se stalno navodi zapravo anomalija obzirom da bi potpuno objektivni deterministički svemir unutar svojeg neizmjernog prostranstva producirao još životaa kao što je producirao i veći broj josš nevjerovatnijih pojava kao što su galaksije crne rupe i sl za koje je potrebno da se poklopi još više činbenika nego što je potrebno za za nstanak života prema teorijama determinista (planet sa kemiskim elementima od kojih možecnastat voda plus jos po nesto, i to sve na određenoj udaljenosti od neke zvjezde=zivot nakon odredenog perioda).
Al ipak, tog nema... ne kuzim kako.
Odakle ti podatak da ga nigdje nema? Nismo ga još uočili, ali s obzirom da planete van sunčevog sustava direktno uopće ne možemo vidjeti, to i nije toliko čudno. Indirektnim promatranjem smo našli nekoliko desetaka planeta koji se nalaze na poziciji nas kojoj bi život sličan zemaljskom trebao biti moguć. Da li ga tamo ima ili ne - još ne znamo.