Osnovna pretplata na Adobe Photoshop i Lightroom p

poruka: 9
|
čitano: 1.806
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Osnovna pretplata na Adobe Photoshop i Lightroom p".
7 godina

Nije problem sam po sebi što poskupljuju jer je iskreno jako dugo ista cijena, već su problemi negdje drugo.

Prvi je to da ne postoji način za koristit Adobe programe bez pretplate što je debilana i to pogotovo ako uzmeš u obzir drugi problem a to je da u zadnjih 5-6 godina osim dodavanja novog hardvera i dodavanja AI gluposti ništa pametno nisu napravili u samom programu

I sa time dođemo na 3 problem a to je guranje AI-a u sve živo, jer više nije ni nužno da imaš ikakvu ičemu vrijednu fotografiju jer možeš na njoj doslovno sve promjenit da ne liči niti ni blizu na izvornu fotograafiju.  To fejkanje nije čak ni toliki problem jer umjetnost ima više lica, ali takve stvari treba isključivo označit kao AI generirane ili AI obrađene fotografije tako da je svima jasno i da je pošteno isto tako do fotografa koji satima pokušavaju napravit sliku iz koje se isti taj Adobe AI model na kraju krajeva i uči.

Uglavnom Adobe se več godinama trudi odgurat sve više i više pretplatnika od sebe na druge alate, kojih je, hvala bogu, sve više i više i neki su čak i bolji (Adobe Premier Pro je sada već debelo iza BM Resolva)

Moj PC  
3 0 hvala 3
4 godine

Hvala bogu mi na PC imamao free alternativu
Svakako da je previse, generalno osim ai i par toolova kaj su dodali ne vrijedi tih novaca jos od 6 verzije prije krista!
Optimizacija kaaaataaaastrofa, gpu i dalje hladi jaja. Vrtiti Lightrome u 4k je jedno 5x zahtjevnije za racunalo nego na recimo 2.5k! U 8k nefunkcionira uopce evo za info koliko krepava!
Sramotno no i dalje su to dva alata svjetlosnim godinama od ostalih!

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.1.2025 13:57 (Boris grozni).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Osnovna pretplata na Adobe Photoshop i Lightro
Dionica im je od dvanaestog mjeseca u slobodnom padu pa izgleda da traze nacina da zarade neku pinku i dignu dobit. Vidli su da Netflix i Spotify ne gube musterije a lova sjeda pa mogu i oni probat :)
16 godina

A što je točno poskupilo 100%.

Ne vidim na slici ništa da je duplo skuplje.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
NEW_MAN kaže...
Dionica im je od dvanaestog mjeseca u slobodnom padu pa izgleda da traze nacina da zarade neku pinku i dignu dobit. Vidli su da Netflix i Spotify ne gube musterije a lova sjeda pa mogu i oni probat :)

Adobe je samo softverska kompanija, a takvi brzo krepaju ako se pojavi bolja alternatva bez preplate koju ti pokušavaju nagurat na nos.

AMD,........is that Epyc or what?
4 godine
Bitanga kaže...

A što je točno poskupilo 100%.

Ne vidim na slici ništa da je duplo skuplje.

Poskupila je mjesecna preplata za sve nove korisnike, niti mozes uzeti samo lr vec moras s ps, kao da nisu mogli ponuditi samo lr za neku manju cijenu za promjenu

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.1.2025 15:18 (Boris grozni).
8 godina
Osobno zbilja ne vidim razlog zasto bi iti jedan novi korisnik isao na Adobeova rjesenja iz teksta, barem sto se tice legalnih nacina. Pricamo o kompaniji koja:
- koristi vase kreacije da trenira svoje AI modele
- ne mozete vise kupiti nista bez pretplate
- ako i imate verzije koje rade bez pretplate, ne mozete ih vise legalno koristiti nakon reinstalacije jer su pogasili aktivacijske servere
- sad su jos i poskupili
Ja jesam bio korisnik davno jer mi se cinilo da je 10 dolara mjesecno ok cijena dok nisam shvatio da ne koristim Lightroom i PS toliko cesto pa sam odlucio prekinuti pretplatu. Nakon sto sam nasao gdje je zakopana opcija za otkazivanje morao sam placati jos X mjeseci jer cim nova godina pretplate krene, morate je cijelu otplatiti.

Ako bas ne morate koristiti Adobe proizvode, izbjegavajte ih u sirokom luku, pogotovo za osobne potrebe gdje nemate uvjetovano koji alat koristiti i od cega ne zaradjujete. Kompanije koje se ovako odnose prema musterijama ne treba podrzavati.

1 0 hvala 1
16 godina
tokyu kaže...
Osobno zbilja ne vidim razlog zasto bi iti jedan novi korisnik isao na Adobeova rjesenja iz teksta, barem sto se tice legalnih nacina. Pricamo o kompaniji koja:
- koristi vase kreacije da trenira svoje AI modele
- ne mozete vise kupiti nista bez pretplate
- ako i imate verzije koje rade bez pretplate, ne mozete ih vise legalno koristiti nakon reinstalacije jer su pogasili aktivacijske servere
- sad su jos i poskupili
Ja jesam bio korisnik davno jer mi se cinilo da je 10 dolara mjesecno ok cijena dok nisam shvatio da ne koristim Lightroom i PS toliko cesto pa sam odlucio prekinuti pretplatu. Nakon sto sam nasao gdje je zakopana opcija za otkazivanje morao sam placati jos X mjeseci jer cim nova godina pretplate krene, morate je cijelu otplatiti.

Ako bas ne morate koristiti Adobe proizvode, izbjegavajte ih u sirokom luku, pogotovo za osobne potrebe gdje nemate uvjetovano koji alat koristiti i od cega ne zaradjujete. Kompanije koje se ovako odnose prema musterijama ne treba podrzavati.

To sam i ja čitao da se mora cijela godina otplatiti. No kad sam imao "Lightroom plan with 1TB" za $9.99 platio sam par mjeseci i cancelirao bez problema. A i pomoglo je što sam stavio karticu koja je prepaid pa mi niti nisu mogli naplatiti čak ni da su htjeli.

Šta ja znam, Lightroom mi je bio dobar program kad sam se bavio fotografijom, samo brutalno spor. Navikao sam se na njega pa mi se nije dalo tražiti alternative, a i pustilo me nakon nekog vremena.

Imam i one Affinity aplikacije koje imaju perpetual licence, ali pitanje do kad otkad ih je Canva kupila.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
11 godina
tokyu kaže...

zato kaj je, nažalost, Adobe i dalje standard - bar što se tiče tiskara, grafičkih dizajnera i srodnih djelatnosti...

AV produkciju su odavno počeli gubiti pojavom Resolve-a, a za ovo ostalo ih Affinity već dostiže i masa ljudi prelazi na isti lagano (nadam se da ih ova Canva neće sjebat isto, kao što je kolega napomenuo gore)... tl:dr - sami će sebe pokopat

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.1.2025 14:58 (60nine).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice