Nizozemska vlada zabranit će ASML-u servisiranje o zaključana tema

poruka: 13
|
čitano: 2.950
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nizozemska vlada zabranit će ASML-u servisiranje o".
6 godina
Nizozemska vlada zabranit će ASML-u servisiranje o

To, to, nije bilo dovoljno ratova. Kakvi mostovi samo neka grade zidove, možda će uskoro graditi i bunkere. 

4 0 hvala 0
6 godina
Re: Nizozemska vlada zabranit će ASML-u servisiran
ajimerej kaže...

To, to, nije bilo dovoljno ratova. Kakvi mostovi samo neka grade zidove, možda će uskoro graditi i bunkere. 

Ja ne znam što u ASML moraju to trpit, da im netko tako naređuje, jesu li oni vrh u biznisu čipova ili nisu?

Samo kažu , nećemo servisirati strojeve ni Taiwancima, ako ne sjašete,  i ćao.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.9.2024 20:30 (gpd).
12 godina

Ono, EU firme ne smiju poslovati sa Rusijom, sada sa Kinom...

ZASTO UBIJATE GLOBALIZACIJU?

jedino dobro sto nam je KAPITALIZAM donio su 80/90 i stvaranje GLOBALNOG svijeta, jedino sto ste vi GLUPANI kapitalisti napravili je to i sada to ubijate?

popusite KURAC, ono duboko vam ga gurnem u grkljan, govanca jedna retardirana!

e to, je sto imam reci na ova sranja

razlog?

RAT, to dovodi do neizbijeznog rata, jel hl;adan ili krvav, ne znam ali to je poruka, RAT JE DOZVLJENO SREDSTVO.....

to ste ucinili Rusiji tamo 2012 otprilike i sada od 2022 to cinite Kini,,,,,, 

ergo, jedvba cekam viditi kako Tajvan pada nazad u Kineske ruke, pa onda Vietnam Filipini, govanca glupava, retardirana!!!!

znam da cu dobiti ban, ali ne dira me :)

6 5 hvala 0
15 godina

Pa, dobro... Ružno je vrijeđati, ali bitna je istina i ti govoriš istinu. Doslovno se zadnjih par godina naočigled i to raznim postupcima, gura svijet u rat velikih razmjera. Sve je promjenjivo i ne može Zapad na čelu sa Amerikom vječno dominirati. A grčevito se bore da zadrže dominaciju. Po cijenu sveopćeg rata.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.9.2024 22:21 (Izzy).
6 godina
Izzy kaže...

Pa, dobro... Ružno je vrijeđati, ali bitna je istina i ti govoriš istinu. Doslovno se zadnjih par godina naočigled i to raznim postupcima, gura svijet u rat velikih razmjera. Sve je promjenjivo i ne može Zapad na čelu sa Amerikom vječno dominirati. A grčevito se bore da zadrže dominaciju. Po cijenu sveopćeg rata.

da , to industrija oružja želi da vjeruješ, tako da se preplašiš i naoružaš. još i ako upadneš u hladni rat (utrku u naoružanju) s nekime. to je odlično za industriju.

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.9.2024 9:11 (gpd).
15 godina

Dobro će biti ako sve ostane (globalno gledajući) na hladnom ratu.

6 godina

Vidjeli smo na prethodnim primjerima da maltretiranje suverenih država i nametanje "sankcija", npr.

• Rusiji (2022, Swift, prirodni plin i sl.)
  • Iranu (2006)
  • Kini (npr Huwaei, sad ovo)

funkcionira točno onako kako je zamišljeno. 

Ne može se se dogodit da to natjera suverenu državu da razvije svoje rješenje koje ne ovisi o bullyima i postane neovisna, a nama da izgubimo pristup njihovoj jeftinoj proizvodnji i tehnologiji

• Rusija: zbližavanje odnosa s Kinomi Indijom
  • Iran: svejedno razvoj nuklearnog programa
  • Kina: odakle početi, oni imaju sve svoje i već tehnološki pariraju ili prednjače u odnosu na Zapad

Nizozemska vlada planira dopustiti da određene licence za servisiranje isteknu krajem godine, posebno one koje se odnose na ASML-ove napredne DUV litografske strojeve.

Odluka je uslijedila nakon pritiska Sjedinjenih Američkih Država na saveznike da usklade svoje kontrole izvoza s američkom politikom usmjerenom na ograničavanje kineskog napretka u proizvodnji poluvodiča.

SAD je naznačio da bi mogaonametnuti jednostrane mjere, poput Pravila o stranim izravnim proizvodima (FDPR), ako se partneri poput Nizozemske ne pridržavaju. To pravilo omogućuje SAD-u kontrolu izvoza stranih proizvoda koji uključuju čak i minimalnu američku tehnologiju.

Kad netko spomene kako "Europa treba biti suverena, ne oslanjati se na SAD za sve", tipa po pitanju povlačenja SAD iz NATO-a (što će se desiti, formalno ili zaobilaznim putevima, kada narančasti dođe u ured), treba kao protu primjer pokazati ovakve situacije 

• zašto nizozemska planira uvoditi sankcije Kini? Kakvu točno štetu Kina uzrokuje Nizozemskoj?

2 0 hvala 0
13 godina
gpd kaže...
ajimerej kaže...

Ja ne znam što u ASML moraju to trpit, da im netko tako naređuje, jesu li oni vrh u biznisu čipova ili nisu?

Zato jer tech na kojem je nastao asml više-manje američki i ameri desetljećima ulupavaju pare u razvoj, što preko asml-a, što preko imec-a

6 godina
encoding kaže...

• zašto nizozemska planira uvoditi sankcije Kini? Kakvu točno štetu Kina uzrokuje Nizozemskoj?

Kina želi izgraditi novi put svile.

A to nije dobro za Nizozemsku,

Jer što će onda ovi u Rotteradmu raditi, ako sav teret bude išao po kopnu?

Tu je jako bitno držati Njemačku i Rusiju odvojeno, Sasiječi kopnene prometne pravce. Ostaje More i Zrak a to je pod kontrolom.

6 godina
dax-lax kaže...
gpd kaže...
ajimerej kaže...

Zato jer tech na kojem je nastao asml više-manje američki i ameri desetljećima ulupavaju pare u razvoj, što preko asml-a, što preko imec-a

ali pitanje je , je li ASML-u stalo do profita?

ako jest, onda im je u interesu da servisiraju i kineze i taiwance, ali ako nije, onda ok.

13 godina
gpd kaže...
dax-lax kaže...
gpd kaže...
ajimerej kaže...

ako jest, onda im je u interesu da servisiraju i kineze i taiwance, ali ako nije, onda ok.

Naravno da im je u interesu ali se prvo treba izvući iz dupeta uncle sam-a, a to nije moguće. 

6 godina
dax-lax kaže...
gpd kaže...
dax-lax kaže...
gpd kaže...
ajimerej kaže...

Naravno da im je u interesu ali se prvo treba izvući iz dupeta uncle sam-a, a to nije moguće. 

da, očito, to znači , da ASML nije vrh industrije čipova, i da su zamijenjivi.

ako ne bi pristali, ovi bi ih vjerojanto rasformirali, i osnovali drugu kompaniju tamo negdje...

14 godina

Čitam komentare, kao da ih pišu iz Rusije i Kine , a ne iz EU. Kao, pokvareni zapad maltretira cijeli slobodni svijet (tj. diktature, no to nije bitno).  Daj jeftinije (kinesko, rusko), pa što košta, košta. 

Diktature stale na noge zahvaljujući zapadu (tko kupuje sirovine i proizvode ?)  pa bi i one bile svjetske sile.

Rusi ratuju sa susjedom već 2,5 godine, a da ni sami nisu na čistac što je razlog (zadnja verzija je da Nato ratuje s njima). Pri tome ne žale ni tuđe ni svoje. 

Kinezi trenutno imaju najveću pomorsku flotu (po broju brodova)koju grade i dalje i davno bi zaskočili Tajvan da neće izgubiti dobavu mikroprocesora od mrskih im neprijatelja.

Dakle, USA bi trebao dopustiti Kini sustizanje proizvodnje mikroprocesora  i to s zapadnom tehnologijom dakle ASML-litografijom , tako da Tajvan ne bude bitan i Kina može u osvajanje (čime im se otvara slobodan put prema Pacifiku i dalje). Prvi dan invazije na Tajvan, gasi se sva proizvodnja mikroprocesora (možda i trajno, jer neće dopustiti zauzimanje tvornica), a sve svjetske burze idu u sunovrat, uključujući i sirotinjsku Hrvatsku. Svjetsko gospodarstvo ide u recesiju, osim u Kini i Rusiji jer oni imaju stalni rast jer su sebi samodostatne (kako sebe zavaravaju). A naša ekipa s foruma likuje jer je USA naje.... , a nju mrze iz različitih razloga (zbog filmova, porijeklom, zavisti, nemoći ...), dok su Kina i Rusija OK.

5 1 hvala 2
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice