Microsoft opet "prijeti" uklanjanjem Control Panel

poruka: 35
|
čitano: 8.047
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Microsoft opet "prijeti" uklanjanjem Control Panel".
2 godine
neaktivan

Prazne prijetnje, već sam prešao na macOS . Windows 11 je hardcore bloatware, toliko da ga Linux nadmašuje u gaming performansama. To samo dodatno naglašava koliko su Windowsi 11 smeće.

12 9 hvala 5
9 godina
Re: Microsoft opet "prijeti" uklanjanjem Control P
Ahahahahah 🤣
Ovo je smijurija i obećanje kao hladna fuzija već godinama.
Life is jazz. Play it cool.
Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
Control panel ili settings .. najvažnija promjena tisućljeća po njima .. :) .. :) ..

3 0 hvala 0
13 godina

Uhodano funkcionalno rješenje u kojem je sve na jednom mjestu ili prtljavi settings u kojem se ne moguću snaći ni oni koji su ga radili. nevjerojatno da firma teška 3 tisuće milijardi dolara ima ovakve egzibicije

Halo Bing! Kako bratac?

35 0 hvala 5
3 godine

Prvo što napravim nakon instalacije win 11 ukoliko je već aktiviran je... desni klik na desktop - personalize - desktop icon settings i kvačica na control panel i computer.

Moj PC  
12 0 hvala 4
15 godina
Apachy kaže...

Uhodano funkcionalno rješenje u kojem je sve na jednom mjestu ili prtljavi settings u kojem se ne moguću snaći ni oni koji su ga radili. nevjerojatno da firma teška 3 tisuće milijardi dolara ima ovakve egzibicije

Baš ovo.

Jbt, u tom njihovom Settingsu se jedva čovjek može snaći, a vele da je pojednostavljen u odnosu na dobri stari CP.

Tigar Krezumica
16 godina
Apachy kaže...

Mikrošuft budaletine na kvadrat, kratko i jasno bez kompliciranja.

AMD,........is that Epyc or what?
10 godina

Nekad se bootam u win 11 čisto da vidim što su još pokvarili i uvijek me iznenadi koliko je sporiji i gori za koristiti od svega ostalog.

Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
Nadam se da je Windows sljedeći na listi (za odstrjel). 🫶🏻
Know your world.

2 0 hvala 1
15 godina
Windows 10 odlicni.
Vidim maknili su local account sa win 11 sad zele control panel.. totalno lose odluke
Intel 80286
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
Horned Reaer kaže...
Windows 10 odlicni.

Windows 10 se usporio, to se jako dobro dobro vidi na preko 10 godina starom laptopu. I to ne zbog fragmentacije diska i drugih stavki, već je primjetno kako se korisničko sučelje usporilo jer prvo "mora" pročitati podatke sa diska, a onda iscrtava grafiku dva puta. I to tako da se u control panelu ikone pojave na dva različita mjesta, odnosno promjeni se raspored. Negdje sam sačuvao zadnju (ISO) verziju 10-tke koja je radila kao zmaj, pa je umetnem jednom kad prestanu sa "podrškom" na starom laptopu.

10 godina
zzib kaže...
Horned Reaer kaže...
Windows 10 odlicni.

Windows 10 se usporio, to se jako dobro dobro vidi na preko 10 godina starom laptopu. I to ne zbog fragmentacije diska i drugih stavki, već je primjetno kako se korisničko sučelje usporilo jer prvo "mora" pročitati podatke sa diska, a onda iscrtava grafiku dva puta. I to tako da se u control panelu ikone pojave na dva različita mjesta, odnosno promjeni se raspored. Negdje sam sačuvao zadnju (ISO) verziju 10-tke koja je radila kao zmaj, pa je umetnem jednom kad prestanu sa "podrškom" na starom laptopu.

Ja sam zamrzio win 10 nakon onog velikog updatea 2017. ili 2018. (onaj novi start meni, search, app store i sl.). Prije toga je radio dosta lijepo.

10 godina

Nisu windowsi spori nego imate kante od računala. Sve leti ko podmazano 

Moj PC  
11 7 hvala 0
16 godina
zzib kaže...
Horned Reaer kaže...
Windows 10 odlicni.

Nema to veze generalno s Windows 10 nego s tvojim računalom.

Nešto ti dobro ne radi.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
15 godina
Bitanga kaže... 

Nešto ti dobro ne radi.

Kolega pqweasdyxc  je već dao odgovor, ali kad već hoćeš: na novom računalu sa Windows 11 radi OK, osim jedne stavke: upravitelj prozora radne površine nakon što se otvori više prozora i ti isti prozori (aplikacije) zatvore, upravitelj prozora ostaje na 1,5% CPU zauzeća. Sa ostalim servisima, to može ići do 3%. Rješenje u krajnjem slučaju je restart Windows-a (restart upravitelja prozora ne pomaže).

16 godina
zzib kaže...
Bitanga kaže... 

Nešto ti dobro ne radi.

Kolega pqweasdyxc  je već dao odgovor, ali kad već hoćeš: na novom računalu sa Windows 11 radi OK, osim jedne stavke: upravitelj prozora radne površine nakon što se otvori više prozora i ti isti prozori (aplikacije) zatvore, upravitelj prozora ostaje na 1,5% CPU zauzeća. Sa ostalim servisima, to može ići do 3%. Rješenje u krajnjem slučaju je restart Windows-a (restart upravitelja prozora ne pomaže).

Izgubio si me kod "upravitelj prozora radne površine".

Jedna od prvih stvari koju ugasim na windowsima su transparencije prozora jer ne podnosim to.

Ali mi zato RGB AuraSync servis troši 3% CPUa i baš me briga, neka lijepo svijetli. Procesor služi da nešto radi!

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
15 godina
Bitanga kaže...

Što je Upravitelj prozora radne površine

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.8.2024 16:51 (zzib).
16 godina
zzib kaže...
Bitanga kaže...

Što je Upravitelj prozora radne površine

Tnx, odličan je članak, prepun vrhunskih google translate rečenica kao npr. "Te bi trebao rijetko vidjeti kako puzaju znatno veći od toga, pa čak i ako se povremeno povećava, mora se brzo podmiriti."

No, bez brige, znam što je DWM. Ne optrećuj se procesorom toliko. Evo moj i7 u novom laptopu troši 0%. Isključi efekte pa će manje trošiti, ili ih ostavi. Ne smeta ništa.

10 godina

MS treba jako puno toga promijeniti i poboljšati da bi se mogao nositi s responzivnošću linuxa, bsd-a i macos-a. Razlika je baš ogromna. Moj stari i5 haswell na linuxu ili freebsd-u demolira frendov ryzen 5 na win 11 s nvme.

Moj PC  
2 2 hvala 0
15 godina

Control Panel je bio OK i Settings je OK, ali je katastrofa postojanje oba, dupliranje funkcionalnosti te migriranje postavki iz CP u Settings na kapaljku još od 2015. godine i Windowsa 10. Prema tome ako su već krenuli neka sve lijepo poslože u Settings i ukinu Conntrol Panel a korisnici će svakako postupno naučiti gdje se što nalazi.

Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup.

3 0 hvala 0
3 godine
uss kaže...

Control Panel je bio OK i Settings je OK, ali je katastrofa postojanje oba, dupliranje funkcionalnosti te migriranje postavki iz CP u Settings na kapaljku još od 2015. godine i Windowsa 10. Prema tome ako su već krenuli neka sve lijepo poslože u Settings i ukinu Conntrol Panel a korisnici će svakako postupno naučiti gdje se što nalazi.

Imaju koda koji se vuče još od prvih winsa i sad bi baš trebali ukinuti cpl, neka ga ostave zakopanog u windows folderu gdje i sada stoji i onemoguće odnosno ukinu kreiranje shortcuta na desk iz settingsa, meni ok, kreiram shortcut iz foldera gdje se nalazi.

15 godina

Stari CP u dark modu izgleda fantastično. U glupim settingsima se potpuno pogubim...

Smetenjaci i smutljivci, mutikaše i bezglavnici, jalnuški diletanti i prodane duše! Crni vragovi, a i oni drugi, žuti i zeleni, ne samo da se nude, već bi i prodali dragu nam Hrvatsku za Judine škude!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Neko je spomenio gore da mu se ne svidja start izbornik na windows 10.
Rjesenje je program Classic Shell ja ga uvijek instaliram i imam klasicni start izbornik kao u windows 7 :)
Intel 80286
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.8.2024 9:07 (Horned Reaer).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Bome Control Panel jedini koristim. Ko zna di misle stvari Active directory opcije za upravljanje domenom.

2 1 hvala 0
16 godina
Valentin17 kaže...

Bome Control Panel jedini koristim. Ko zna di misle stvari Active directory opcije za upravljanje domenom.

Pa nadam se da u windows serverima ne misle to izbacivati.

A opet, ako ne misle tamo, nema nikakvog razloga da izbacuju iz Win11.

I Active Directory, DNS, ali i gdje će se mail accounti za Outlook konfigurirati s obzirom da jedino iz control panela možeš dodati custom POP3/IMAP.

Nisu oni baš puno o tome razmislili.

14 godina
Bitanga kaže...
Pa nadam se da u windows serverima ne misle to izbacivati.

A opet, ako ne misle tamo, nema nikakvog razloga da izbacuju iz Win11.

I Active Directory, DNS, ali i gdje će se mail accounti za Outlook konfigurirati s obzirom da jedino iz control panela možeš dodati custom POP3/IMAP.

Nisu oni baš puno o tome razmislili.

Ma ja čak na računalu sa Win 10/11 koje je dio domene imam instaliran taj dio upravljački (DNS, DHCP, police itd. itd.) jer imam domenu preko Ubuntu Servera. Ma da, hrpa opcija je tu kojih se niti ne sjetim dok mi ne zatrebaju.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.8.2024 10:18 (Valentin17).
11 godina
neaktivan
Apachy kaže...

Roditelji moraju svoju djecu volit i pruzit im priliku pa makar imaju poteskoce u razvoju, i to zesce.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.8.2024 11:32 (steelman).
15 godina
Horned Reaer kaže...
Neko je spomenio gore da mu se ne svidja start izbornik na windows 10.
Rjesenje je program Classic Shell ja ga uvijek instaliram i imam klasicni start izbornik kao u windows 7 :)

StartAllBack ima još više opcija, a cijena mu je kikiriki. I ne šteti sistemu.

Smetenjaci i smutljivci, mutikaše i bezglavnici, jalnuški diletanti i prodane duše! Crni vragovi, a i oni drugi, žuti i zeleni, ne samo da se nude, već bi i prodali dragu nam Hrvatsku za Judine škude!
16 godina

Ja sam se navikao na nove startove i u 10 i u 11... dodam si samo appse koje najviše koristim (što na poslovnom laptopu, što na kompu doma) u redoslijedu kojem želim i ne smeta me ništa drugo.

Sve ostalo nađem kroz search začas.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Valentin17 kaže...

- client winver nema veze sa serverskom.. dva odvojena svijeta-dinamike i pr timova.. :)

Bitanga kaže...
-- mail accounti za Outlook konfigurirati s obzirom da jedino iz control panela možeš dodati custom POP3/IMAP.

..

- nije jedino.. pa je nevažno (iz tog razloga) :)

-no cp je 'važan' (jer ja tako kažem .. :)) i ..) jer je jedan od načina kako na relativno jednostavan način doći do 'pravog' explorera, ne onog tamagučastog-defaultnog win11 koji sve skriva na par klikova dalje od klasičnih desni-klik-opcija .. tj to je jedan od sys-shortcuta koji tad otvaraju explorer u takvom nazovimo klasičnom modu koji defaultno ima sve desniklik opcije kako smo navikli + ostatak postavki kao quickmeni prečice za cmd-ps-admin npr open-here...

-nisam našao 'direktniji' način osim cp pa dva puta up.. (u win11), probajte :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice