Meni je sve to nebitno, samnom i bez mene svijet bu išao kam bu išao, možda nikam a možda nekam.
meni je jedino bitno da mogu tankati praktički besplatno u vlastitoj garaži, uključit ga i prek noći imati pun auto. želim električni zbog toga i ništa više i ništa manje....ali ne po ovim cijenama po kojima se prodaju. nema šanse.
A vidi
. E sad zasto sheeple guraju teslu kao nesto "eko friendly" neznam...Jako mi je fascinantno sto ev ekipa prica o ekologiji, odrzivost itd. a onda gura modele koji su odraz presera, neodrzivosti, i sl. Koji k?? Ah da jer vecina kupaca su takvi a proizvodaci ciljaju na takve jer najvise love ce dati. Pa stoga ispada da su EV SUV buducnost...
Isto tako ice ekipa prica o ice odrzivosti pa se spominju audiji mercedesi i sl umjesto twingica?
Pa samo da ekipa smanji velicinu vozila u kojem se i tako minimalno 90% vremena voze sami napravili bi vece ustede nego sto ikakva nova tehnologija ce do daljnjega omoguciti...
Dakle pedalirajte, koristite javni prijevoz, setajte a ne se okolo vozat u cudovistima od 2500kg+ i pametovat jeli odrziviji ev ili ice....
Sad si i ti u igri postotaka. Twingo troši 5-6 litara kao i osrednji SUV. Košta manje jer u njemu nema kožnih siceva koji su, btw, nusproizvod i nisu fosilnog porijekla. Tako da ono, ako propagiraš ekologiju, počni pješačiti, u vrh glave bicikl. Sve drugo je isti k ugrubo, plus minus 5-10%