MacBook Neo je s cijenom od 700 eura najjeftiniji

poruka: 83
|
čitano: 13.330
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "MacBook Neo je s cijenom od 700 eura najjeftiniji ".
18 godina

Previše kompromisa nažalost, da je barem poput iPad Aira

Tijelom ja sam čovjek, a duša mi je more

0 0 hvala 0
10 godina
Re: MacBook Neo je s cijenom od 700 eura najjeftin
Odlično za basic korisnike koji vecinom surfaju i rade ne zahtjevne poslove. Moglo bi se jako dobro prodavati!

13 0 hvala 0
5 mjeseci

Već vidim da će ovo apsolutno explodirati u americi. 600$ za jako solidan laptop. Za obične korisnike, kao i osnovne poslovne korisnike nema premišljanja.

Naravno, 8/256 je sramotno malo memorije, 512GB je 700$.

Nema 16GB RAM verzije.

V2 ovog laptopa će biti najprodavaniji laptop svih vremena.

Moj PC  
6 2 hvala 0
5 godina
suspendiran

Poprilicno privlacna stvarčica pogotovo za mlađe, studente i srednjoskolce, cijena je zaista ok s obzirom koliko su danas cijene nekih stvari otisle gore.
edit.
Naknadno smo otkrili da je ovo poprilicno okrljašteni m1 iz 2019, bravo Apple

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.3.2026 12:09 (Boris grozni).

4 1 hvala 0
11 godina

60 hz ekran u 2026 

Moj PC  
4 20 hvala 0
7 godina

Procesor je više u rangu M2, a takav laptop dođe oko 300$ skuplje. Ovo je za običnog korisnika best buy.

6 0 hvala 0
8 godina
Moram priznat da ne kuzim sta je ovdje best buy al ok. Ameri ce kupovat ko blesavi to sigurno. Windows laptopi su i dalje best buy za male pare

6 4 hvala 0
10 godina
Pa ni ne moze A18 preko 8GB, vjerojatno zato

1 0 hvala 0
5 godina
suspendiran
njuznjuz kaže...
Moram priznat da ne kuzim sta je ovdje best buy al ok. Ameri ce kupovat ko blesavi to sigurno. Windows laptopi su i dalje best buy za male pare

Istina za 700€ dobis cudo od laptopa na win sustavu, no priča je o apple systemu.

2 mjeseca

Znam da će me ekipa downvote, ali realno NEO pokriva potrebe većine korisnika. Ja bi ga prvi kupio za svoje dijete, posebno sa svim parental stvarima koje dolaze standardno u macOS-u.

Čak sam nedavno morao mami kupiti novi laptop, a izbor je pao na Lenovo za oko 600 eura. Nikad nisam bio razočaraniji lošom kvalitetom tog cjenovnog ranga, s obzirom na to da je bio najbolji po specifikacijama i kvaliteti (išao sam u trgovine pogledati izložene primjerke uz klasičnu online pretragu). Laptop je toliko loš da sam Ubuntu morao staviti na tu kantu jer je Windows 11 bio neupotrebljiv s Ryzen 7520u 16gb, dok ekran ne želim komentirati koliko je kriminalan na takvim laptopima uz klasicnu plastiku. Ali dobar je za nju za surfanje, mail i office tu i tamo. Da sam znao da će biti 700 eura, pričekao bi jer ne postoji laptop koji nudi sve ovo: cpu, ekran, metalno kućište, bateriju itd + ima iphone koji nebi mjenjala za android nikada, probala je.

Proso sam u par godina nekoliko Zenbooka, Probooka, MacBook Proa i MacBook Aira za software development i video/foto obradu, NEO će najvjerojatnije postati prijedlog većini ljudi kad me pitaju šta da uzmu.

Siguran sam da će drugi proizvođači poboljšati svoju ponudu ili će izgubiti veliki dio kolača. Kad dođe do nas, definitivno ću otići i vidjeti koliko je gori od M4 Aira sa kojeg trenutno pišem, a koliko bolji od tog Lenova.

19 0 hvala 2
5 godina
suspendiran
mxk kaže...

Znam da će me ekipa downvote, ali realno NEO pokriva potrebe većine korisnika. Ja bi ga prvi kupio za svoje dijete, posebno sa svim parental stvarima koje dolaze standardno u macOS-u.

Čak sam nedavno morao mami kupiti novi laptop, a izbor je pao na Lenovo za oko 600 eura. Nikad nisam bio razočaraniji lošom kvalitetom tog cjenovnog ranga, s obzirom na to da je bio najbolji po specifikacijama i kvaliteti (išao sam u trgovine pogledati izložene primjerke uz klasičnu online pretragu). Laptop je toliko loš da sam Ubuntu morao staviti na tu kantu jer je Windows 11 bio neupotrebljiv s Ryzen 7520u 16gb, dok ekran ne želim komentirati koliko je kriminalan na takvim laptopima uz klasicnu plastiku. Ali dobar je za nju za surfanje, mail i office tu i tamo. Da sam znao da će biti 700 eura, pričekao bi jer ne postoji laptop koji nudi sve ovo: cpu, ekran, metalno kućište, bateriju itd + ima iphone koji nebi mjenjala za android nikada, probala je.

Proso sam u par godina nekoliko Zenbooka, Probooka, MacBook Proa i MacBook Aira za software development i video/foto obradu, NEO će najvjerojatnije postati prijedlog većini ljudi kad me pitaju šta da uzmu.

Siguran sam da će drugi proizvođači poboljšati svoju ponudu ili će izgubiti veliki dio kolača. Kad dođe do nas, definitivno ću otići i vidjeti koliko je gori od M4 Aira sa kojeg trenutno pišem, a koliko bolji od tog Lenova.

od jedno 9000 modela na tržistu za 600€ ti si bas prstom u najvece govno, generaliziranje

15 godina
8 GB RAM-a je premalo. Također 256 GB pohrane. Ovo drugo je ok. Premda su i tu stavili samo 13 inchni zaslon. Danas i najjeftiniji Windows laptopi imaju 16/512 GB. I to je minimalno za današnje laptope. Osim toga u Europi je u startu za 180 eura skuplji od Amerike za najjeftiniju verziju.
A i ovih 700 eura u Europi nije isto jel se prodaje u istocnoj ili zapadnoj Europi gdje su place minimalno dvostruko veće.

1 4 hvala 0
14 godina
njuznjuz kaže...

Sta ima bolje od ovoga za 600 dolara, a da ima bolju kvalitetu izrade, bolje zvucnike, bolji trackpad, bolji ekran da ide svjetlina do 500nitsa, bolja baterija s kojom mozes koristiti bez problema bez punjaca. 

Macbook Neo ima jos jednu veliku prednost a to je Mac OS. Windows 11 je smece pretesko postalo sa svim AI glupostima koje Microsoft forsira. 

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are
18 godina
Boris grozni kaže...
mxk kaže...

od jedno 9000 modela na tržistu za 600€ ti si bas prstom u najvece govno, generaliziranje

Treba prvo pogledati što se kupuje, a ne poslije trolati po forumima. AMD Ryzen 5 7520U koristi Zen 2 arhitekturu iz 2019., tako da je jasno što mama dobiva od sina

12 godina

Da je nešto laptop - nije. To je iphone u macbook air kučištu, i to godinu i pola stari.

Jel će se prodavat? Hoće. Za klince, za ekipu koja surfa po temu-u i pogleda netflix i slično - odlično. Za bilo koga drugog ovo je igračka.

Nadglednik dina
Moj PC  
5 0 hvala 0
7 godina
Indestructible kaže...
njuznjuz kaže...

Sta ima bolje od ovoga za 600 dolara, a da ima bolju kvalitetu izrade, bolje zvucnike, bolji trackpad, bolji ekran da ide svjetlina do 500nitsa, bolja baterija s kojom mozes koristiti bez problema bez punjaca. 

Macbook Neo ima jos jednu veliku prednost a to je Mac OS. Windows 11 je smece pretesko postalo sa svim AI glupostima koje Microsoft forsira. 

Gdje u svakodnevnom radu sa win laptopo vidis to AI smece? Ja imam Lenovo ideapad pro sa 32 gb rama, 1 tb ssd i 2880x1800 oled ekranom koji sada kosta vjeroatno oko 700 eur....

Naravno sa 2 thunderbolt porta i ostalim djidjama koje ide uz takve laptope....

2 mjeseca
Xidrus kaže...
Boris grozni kaže...
mxk kaže...

Treba prvo pogledati što se kupuje, a ne poslije trolati po forumima. AMD Ryzen 5 7520U koristi Zen 2 arhitekturu iz 2019., tako da je jasno što mama dobiva od sina

U tome i je poanta, nije bio neki bolji izbor u 9/25, bio je neki sporiji raptor lake u tom rangu dok ostali proizvodaci su isti ili gori bili uzivo. Necu sigurno potrositi vise od sat vremena zivota da istrazujem svaki model svakog proizvodaca, a za uzvrat dobijes gotovo jedno te isto sa drugim znakicem jednog od 4 proizvodaca. Oke da zen 2 je star, ali cpu je izasao krajem 2022 i koristi se u toj jeftinoj kategoriji laptopa, pa ne vidim potrebu za ovakim komentarom. Brzim pogledom na trenutnu ponudu u tom rangu vidim minimalno bolje cpu-eve nego sto su bili prije pola godine, osim ako postoji neki novi ducan u hr da ja ne znam za njega koji ima bolju ponudu od trenutnih informatickih ducana.

5 godina
suspendiran
Eto nisu potrosio tih sat vremena pa si bacio 600€ na neki plasticni drek, nek si, sad potrosi jos 700..

1 0 hvala 0
14 godina

Ja ne razumijem sta vam je s tim ramom i sta vi umjetnici radite ovdje.

Ja imam macbook air m1 i thinkpad e14 s AMD Ryzen 3 5300U, oba 8gb ram imaju i to sve leti, sve moje potrebe zadovoljava. Iskljucivo poslovno koristenje.

Provedem dosta vremena na kompu svaki dan i nikad problema i ne planiram nista mjenjati.

Smatram da je ovaj neo top od apple i da ce ici dobro. Mislim sta tu ne valja, win laptopi do 1000 eur su drlog u pravilu, jedino sto meni valja je thinkapad serija, ovo ostalo sve tuga, sve se savija, lomi, tipkovnica iznimno losa.

Ako napredujem, prati me. Ako stanem, gurni me. Ako se povucem, ubij me.
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.3.2026 8:23 (natal).

7 1 hvala 0
5 godina
suspendiran
Ja cim pokrenem Lightrome pri importu slika s fotica pojede mi samo 27gb, panorame po 200gb od 250mp🤣 sva sreca postoji swap file na ssd inace bi bankrotirao.
Poslovno koristenje je predpostavljam mail i world? To mozes i s žvakom😅🤣
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.3.2026 8:26 (Boris grozni).

2 0 hvala 0
11 godina
nekome je poslovno korištenje 2 taba u browseru, uređivanje dokumenata, slikica i mail... čemu uopće laptop za te potrebe, spojiš samsung dex iz džepa i sve leti...

nekome su poslovne potrebe malo više poslovne, vrtit hrpu virtualki i alata za developmet, spojiti neku auto dijagnostiku ili neki komad harvera za koji macos nikad čuo nije niti će čuti i sl.
Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
natal kaže...

Ja ne razumijem sta vam je s tim ramom i sta vi umjetnici radite ovdje.

Rider + VSCode + browser sa nekoliko desetina tabova + nedaj bože iOS ili Android simulator > 8GB. A to je sasvim normalni radni dan. 16/256 u "starim" konfiguracijama (do M4) je minimum za rad.

13 godina
mxk kaže...

U tome i je poanta, nije bio neki bolji izbor u 9/25, bio je neki sporiji raptor lake u tom rangu dok ostali proizvodaci su isti ili gori bili uzivo. Necu sigurno potrositi vise od sat vremena zivota da istrazujem svaki model svakog proizvodaca, a za uzvrat dobijes gotovo jedno te isto sa drugim znakicem jednog od 4 proizvodaca. Oke da zen 2 je star, ali cpu je izasao krajem 2022 i koristi se u toj jeftinoj kategoriji laptopa, pa ne vidim potrebu za ovakim komentarom. Brzim pogledom na trenutnu ponudu u tom rangu vidim minimalno bolje cpu-eve nego sto su bili prije pola godine, osim ako postoji neki novi ducan u hr da ja ne znam za njega koji ima bolju ponudu od trenutnih informatickih ducana.

taman negdje u to vrijeme sam uzeo acer aspire sa zen4 6core 8640hs s vrlo dobrom igpu 760m

laptop ima 16gb rama, 500gb ssd, metalni poklopac koji se otvara jednim prstom, usb 4.0 i dosta dobar ekran

mislim da je cijena bila oko 550 eura, za te pare laptop me iznenadio, dosta kvalitetnije djeluje od konkurentnih lenovo ideapada

nedugo prije toga sam uzeo baš ideapad sa intelovim procesorom, ekran dosta loš, usb 4.0 možeš samo sanjat, sve plastika i poklopac moraš otvarat s dvije ruke

jbga, ako neš potrošit sat vremena života kad kupuješ tako nešto, možda je i to razlog zašto si prošao kako si prošao

pa ni ćevape ne kupujem da nisam bacio oko na recenzije restorana, bar su danas informacije na dohvat prsta

14 godina

Ajde još da ima zaseban VRAM ali 8 GB RAMa za System i GPU u 2026-oj lol.

Super Maria su stvorili Japanci,Talijan je a govori Engleski, kompanija mu ima urede u Americi, trči kao Ruski atletičar i skuplja novčiće kao Židov! Ne budimo rasisti budimo kao Mario!

0 1 hvala 0
16 godina

Meni nije jasno kak očito većini nije jasno da u marketingu i razvoju proizvoda postoji komponenta koja se zove CILJANA PUBLIKA.

Ciljana publika ovog računala su ljudi koji ne znaju i ne žele znati koliko RAM-a ima njihov laptop i koliko performance jezgri ima cpu u njihovom laptopu. Bitno im je da računalo radi, a ovo radi i izgleda bolje od većine windows laptopa s istom ciljanom publikom.

O cijeni ne želim raspravljati, kao i u svakom segmentu tržišta imaš jeftinije i skuplje, premium brendove, svatko kupuje što želi odnosno 99% kupuje što može.

Za one koji si ovo mogu priuštiti, a od svog računala očekuju glatko surfanje, pisanje word dokumenata, eventualno gledanje nekog filma u kombinaciji sa Appleovim dizajnom i fluidnim MacOS-om - super izbor.

Većina komentara je kao da vozač šlepera od 500 konja sprda novu KIU jer ista ima 100 konja...

WHITE STONES VARAŽDIN
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.3.2026 9:20 (Tincha).
Moj PC  
13 0 hvala 3
16 godina
Tincha kaže...

Meni nije jasno kak očito većini nije jasno da u marketingu i razvoju proizvoda postoji komponenta koja se zove CILJANA PUBLIKA.

Ciljana publika ovog računala su ljudi koji ne znaju i ne žele znati koliko RAM-a ima njihov laptop i koliko performance jezgri ima cpu u njihovom laptopu. Bitno im je da računalo radi, a ovo radi i izgleda bolje od većine windows laptopa s istom ciljanom publikom.

O cijeni ne želim raspravljati, kao i u svakom segmentu tržišta imaš jeftinije i skuplje, premium brendove, svatko kupuje što želi odnosno 99% kupuje što može.

Za one koji si ovo mogu priuštiti, a od svog računala očekuju glatko surfanje, pisanje word dokumenata, eventualno gledanje nekog filma u kombinaciji sa Appleovim dizajnom i fluidnim MacOS-om - super izbor.

Većina komentara je kao da vozač šlepera od 500 konja sprda novu KIU jer ista ima 100 konja...

a dobro,s druge strane ovo je forum gikova tako da je razumljivo

njima su brojke sve

jos nadodaj hejt prema apple uredaje i dobijes to sta dobijes :)

...potpis nije potreban...
2 mjeseca

Nisam se dobro izrazio, mislio sam sat vremena po laptopu. Da bilo je nekoliko po meni boljih koje sam nasao tada, ali nisu bili nigdje na stanju ili su bili skuplji od budzeta. To zelim cijelo vrijeme istaknuti kao problem te kategorije laptopa, jako je puno opcija i vecina je sranje, a zna se nac tu i tamo neki koji se istice, pa neki popust, onda im cijena varira od ducana do ducana dosta. Moras investirati vrijeme slazem se i zato sam uzeo taj koji sam uzeo u meni najblizem ducanu, a realno da sam i uzeo nesto bolje svi su tu negdje i nisu ni blizu necega za par sto eura vise. Nadam se da ce neo popraviti tu situaciju jer nisu svi kao mi ovdje na forumu ni vremenski ni budzetom.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.3.2026 9:39 (mxk).

2 0 hvala 0
6 mjeseci

Neloše, al onda opet za BF sam uzeo air m4 za 840 eura. :')

Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina
Nuclear_Phoenix kaže..

Rider + VSCode + browser sa nekoliko desetina tabova + nedaj bože iOS ili Android simulator > 8GB. A to je sasvim normalni radni dan. 16/256 u "starim" konfiguracijama (do M4) je minimum za rad.

Ok, slažem se, ali većina ljudit to ne koristi, mislim desetine tabova u browseru na laptopu, nije mi taj dio jasan, ajde 5, ajde 10, sta ti ima desetine tabova stojati, pa imas bookmark i otvaras po potrebi.

Naravno ima ljudi kojima to treba, al smatram ispod 1% je takvih. Sto se tice brojki, brojke trpe sve, ali koliko je zapravo nesto potrebno, ne znaci nuzno vise je bolje, nekad je manje vise. Ja vjerujem 90% ljudi ovaj laptop radi posao kao sto meni radi.

Ako napredujem, prati me. Ako stanem, gurni me. Ako se povucem, ubij me.
17 godina
another kaže...
8 GB RAM-a je premalo. Također 256 GB pohrane. Ovo drugo je ok. Premda su i tu stavili samo 13 inchni zaslon. Danas i najjeftiniji Windows laptopi imaju 16/512 GB. I to je minimalno za današnje laptope. Osim toga u Europi je u startu za 180 eura skuplji od Amerike za najjeftiniju verziju.
A i ovih 700 eura u Europi nije isto jel se prodaje u istocnoj ili zapadnoj Europi gdje su place minimalno dvostruko veće.

Premalo za što, upoređivati količinu rama na dva potpuno različiza OS-a i dvije različize HW platforme je toliko besmisleno.  Pa ovo je toliko fluidnije i bolje od windowsa na 16 gb rama da nema smisla uspoređivati

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice