Kineski humanoidni roboti "ukrali show" na novogod

poruka: 39
|
čitano: 11.459
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Kineski humanoidni roboti "ukrali show" na novogod".
10 godina

Ako ovo nije editirani i "enhanced" video, onda je naprosto fascinantno koliko su u godinu dvije napredovali sa humanoidnim robotima. Tj. toliko mi djeluje nerealno da sumnjam na ovo prvo.

Pa prije godinu dve smo se divili Atlasu od BostonDynamicsa koji je još vukao kablovinje i kaj ti ja znam, dok su kinezi tek kopirali robodoga i sl.. a ovo je naspram toga SF

8 0 hvala 0
9 godina
Re: Kineski humanoidni roboti "ukrali show" na nov
Svaka im cast...

Bas kak vele komentari

Boston dynamics has left the chat :)
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.2.2026 15:58 (GoF).

2 0 hvala 0
17 godina
Havo kaže...

Ako ovo nije editirani i "enhanced" video, onda je naprosto fascinantno koliko su u godinu dvije napredovali sa humanoidnim robotima. Tj. toliko mi djeluje nerealno da sumnjam na ovo prvo.

Pa prije godinu dve smo se divili Atlasu od BostonDynamicsa koji je još vukao kablovinje i kaj ti ja znam, dok su kinezi tek kopirali robodoga i sl.. a ovo je naspram toga SF

pa boston dynamics je već imao robote koji plešu već neko vrijeme i to je impresivno izgledalo, ne bih rekao da je ovo fake, kinezi su ludi sto se toga tiče, rade čuda

15 godina

nedavno su na nekom predstavljanju morali skinuti odjeću i "tkivo" s humanoidnog robota jer ljudi nisu vjerovali da je robot

4 0 hvala 0
9 godina

Jobano impresivno. 

Osobit moment mi je zapeo za oko na 1:20, kada klinac i prvom redu skorz lijevo preskace preko stapa, zakaci ga i pogura stap, a robot kompenzira guranje i napravi manje korekcije udova da odrzi ravnotezu. 

Nije AI, nijesu syncani svi kao jedan nego imaju individualno odrzavanje ravnoteze. 

Bit ce svasta s tom Kinom. Kako su krenuli, za 30 god ostavit ce sve iza sebe zestoko. Da imaju problema, imaju, ali investiraju u sebe i rade. 

7 0 hvala 0
7 godina

Brusimo li ga dovoljno dugo, komad željeza postat će igla. 

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina

Ja bi jednog ovog za kućnog majstora i čistačicu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 mjeseci
Pa bili su već oni videozapisi po Kini gdje roboti patroliraju sa policajcima ali probno, kao i gdje robot vija "lopova" te ga ruši na pod.

Cijeli vrijeme se pripremamo za Skynet na zapadu , kad ono neće t800 govoriti "al bi bak" nego "ću ćeš ćeng"!
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Moj PC  
3 0 hvala 1
17 godina

Amerikanci bi prvo smislili kako ih iskoristiti u nekom besmislenom ratu za što bolje likvidiranje civila...

scientia est potentia

3 1 hvala 0
4 godine

Likvidiranje civila je kineski izum.

No, ovo s robotima je fenomenalno., ali sumnjam.

Danas svašta gledam što je napravio AI i ne mogu vjerovati da se ovo  može bez AI, pa mogu posumnjati i u ovo.

Pratim znanstvene emisije, posebno robotiku, no nisu ni blizu ovome.

Nije kineskim partijskim poltronima teško okupiti 200 gledatelja da plješću nečemu što ni ne vide.

Prefina motorika za humanoidnog robota još uvijek.

Neka se pojave na nekom međunarodnom sajmu robotike, pa ćemo onda vjerovati.

合気道 五段 Me, myself and I
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.2.2026 1:05 (Zaporožac).
Moj PC  
2 11 hvala 0
17 mjeseci
Zaporožac kaže...

Danas svašta gledam što je napravio AI i ne mogu vjerovati da se ovo  može bez AI, pa mogu posumnjati i u ovo.

Nije kineskim partijskim poltronima teško okupiti 200 gledatelja da plješću nečemu što ni ne vide.

Meni bi bilo veće iznenađenje da je ovo AI nego da je zapravo. Nagledao sam se AI videa i usporedbi najnaprednijih modela i imaju toliko nelogičnosti i nesavršenosti da je to smiješno, pogotovo u dužim videima.

13 godina
Ispita ti dragoga kam je ovo otišlo?! 😱
*# @Frk #*/
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Gebirgs kaže...

Bit ce svasta s tom Kinom. Kako su krenuli, za 30 god ostavit ce sve iza sebe zestoko. Da imaju problema, imaju, ali investiraju u sebe i rade. 

Kakvih 30 godina, pa već su na vrhu ili vrlo blizu.

17 godina
Zaporožac kaže...

Ovo je bilo prije 5 godina !!! Zašto ti je toliko nevjerojatno što se danas može, pa tehnologija se razvija  strahovito brzo

10 godina

Brzo ćemo mi do...

4 0 hvala 1
4 godine
Pixel kaže...

Ovo je bilo prije 5 godina !!! Zašto ti je toliko nevjerojatno što se danas može, pa tehnologija se razvija  strahovito brzo

Da, prerondao sam web i našao dosta you tube klipova gdje izvode još bolje ljudske pokrete, izvodne točne borilačke pokrete, svašta.

Ne mogu beliviti.  

合気道 五段 Me, myself and I
9 godina
Zaporožac kaže...

Da, prerondao sam web i našao dosta you tube klipova gdje izvode još bolje ljudske pokrete, izvodne točne borilačke pokrete, svašta.

Ne mogu beliviti.  

E sad pogledas to, i pogledas nas/EU, cime se bavimo u zivotu. To je eye opening moment. 

Ekipa u Kini se bavi reaktorima s Torijem, robotima, bacaju lopatama pare na R&D (trenutno 5:1 CN vs US ako me sjecanje sluzi) i furaju se Maglev vlakovima koji zvizducu 500 kmh, a mi u EU dizemo rampe oko Bozicnih sajmova da nam doktori ne zaoru kamionom u pjesake, i prioritet nam nije ekonomija nego neizabrana baba trazi nacine da baci sto vise para u Ukrajinu. 

U medjuvremenu kupujemo preskupe energente, inzistiramo na ultra high ekoloskim standardima a kupujemo jeftinu robu iz zemalja koje te standarde nemaju uvedene (ergo jevtinji proizvodi). Ne poticemo vlastiti natalitet nego uvozimo Tuta Muta ekipu da fura romobile bez shvacanja prometnih pravila kao da su na Tora Bori, i pocinju se lagano obracunavati nozevima izmedju sebe. Jos ne diraju autohtone. 

Al' to nas je jaebe, jer se svadjamo oko Thompsona i partizana, a prva neka jaca i ozbiljnija investicija (iz Ukrajine igrom slucaja), umjesto da se od drzave pregleda i pretrese da nema prigovora stanovnistva, dizemo oruzani ustanak protiv investitora i saljemo poruku svakoj iducoj budali koja zeli uloziti lovu u RH da na vrijeme skupi pinklec i ode u okolne zemlje.

Buducnost RH/EU? Veliki muzej i turisticki resort. Jer industrija vise ne zivi tu, a bome ni podmladak. 

17 godina
Gebirgs kaže...
Zaporožac kaže...

Ne mogu beliviti.  

E sad pogledas to, i pogledas nas/EU, cime se bavimo u zivotu. To je eye opening moment. 

Ekipa u Kini se bavi reaktorima s Torijem, robotima, bacaju lopatama pare na R&D (trenutno 5:1 CN vs US ako me sjecanje sluzi) i furaju se Maglev vlakovima koji zvizducu 500 kmh, a mi u EU dizemo rampe oko Bozicnih sajmova da nam doktori ne zaoru kamionom u pjesake, i prioritet nam nije ekonomija nego neizabrana baba trazi nacine da baci sto vise para u Ukrajinu. 

U medjuvremenu kupujemo preskupe energente, inzistiramo na ultra high ekoloskim standardima a kupujemo jeftinu robu iz zemalja koje te standarde nemaju uvedene (ergo jevtinji proizvodi). Ne poticemo vlastiti natalitet nego uvozimo Tuta Muta ekipu da fura romobile bez shvacanja prometnih pravila kao da su na Tora Bori, i pocinju se lagano obracunavati nozevima izmedju sebe. Jos ne diraju autohtone. 

Al' to nas je jaebe, jer se svadjamo oko Thompsona i partizana, a prva neka jaca i ozbiljnija investicija (iz Ukrajine igrom slucaja), umjesto da se od drzave pregleda i pretrese da nema prigovora stanovnistva, dizemo oruzani ustanak protiv investitora i saljemo poruku svakoj iducoj budali koja zeli uloziti lovu u RH da na vrijeme skupi pinklec i ode u okolne zemlje.

Buducnost RH/EU? Veliki muzej i turisticki resort. Jer industrija vise ne zivi tu, a bome ni podmladak. 

na koju investiciju iz ukrajine misliš ?

15 godina

pretpostavljam na farmu pilića

17 godina
ministar kaže...

pretpostavljam na farmu pilića

ako je to ja je prvi ne zelim u svom dvoristu, pogledao sam projekt, to je ekoloska katastrofa za kraj.

Da je neka hi tech firma ili nesto ekoloski dapace, ali ovo je takav zagadivac i steta za okolis i ljude okolo da se nadam da nece proci.

Hrpa je tu muljanja i skrivanja da bi se poguralo.  Nadam se da nece proci.

13 godina

I mi svoga konja za trku imamo. Kinezi spavate li mirno?

17 godina
We're f*cked.

Jedina prednost (nas ljudi) je da nam "baterija" radi dulje od njihove, za sad.

1 0 hvala 0
9 godina
Pixel kaže...

ako je to ja je prvi ne zelim u svom dvoristu, pogledao sam projekt, to je ekoloska katastrofa za kraj.

Da je neka hi tech firma ili nesto ekoloski dapace, ali ovo je takav zagadivac i steta za okolis i ljude okolo da se nadam da nece proci.

Da, o toj investiciji govorim. 

I spominjem da drzava treba provjeriti projekt i izvedbu da se osigura da je investicija izvedena max korektno i osigura da nema brige naroda da ce ispasti naopako. 

Ali narod ne vjeruje ni drzavi ni organima stoga uzbuna i otpor. No koju to poruku salje? Sto komunicira? 

Dodjes s nekom lovom, zelis otvoriti tvornicu, i ceka te nered i stala. Uzbuna i protesti. 

13 godina

sada nešto razmišljam da li je onaj naš piličar slučajno zatvoren i da li su mu stvarno našli sve one probleme u proizvodnji

ili je to bila priprema za ovo.....čudna podudarnost.

17 godina
Gebirgs kaže...
Pixel kaže...

Da, o toj investiciji govorim. 

I spominjem da drzava treba provjeriti projekt i izvedbu da se osigura da je investicija izvedena max korektno i osigura da nema brige naroda da ce ispasti naopako. 

Ali narod ne vjeruje ni drzavi ni organima stoga uzbuna i otpor. No koju to poruku salje? Sto komunicira? 

Dodjes s nekom lovom, zelis otvoriti tvornicu, i ceka te nered i stala. Uzbuna i protesti. 

Drzava je teska korupcija, ne znam tko bi im normalan vjerovao.

Eto daj im svoje dvoriste ako dodu s lovom.

Evo ti primjer sto su napravili, protuzakonito jer inace ne bi proslo, pa im ti onda vjeruj.  Znaci studiju utjecaja na okolis su trebali napraviti gledajuci utjecaj cijelog postrojenja jer je tako obavezno i po zakonu kod ovakvog projekta.  A sto su oni napravili jer su znali da nece proci, raskomadali su sve i parcelirali na male jedinice i onda su radili studiju za svaku tu malu jedinicu i naravno da tako prolazi jer je utjecaj mali. Znaci vec u startu vidis da nesto jako smrdi. Zatim ako citas projekt i vidis mjere zastite okolisa, smijurija jer nema konkretnih mjera validacije nego  okvirno i subjektivno pa mozes interpretirati kako zelis. Ili tipa kao se naknadno utvrdi da smrdi ili ima povcana prasine ili zagadenja, onda se budu provela naknadna ispitivanja i moguce dodatne zastit. Aha sigurno ce to napraviti. 
Tako da slobodno si ti sve to utmi , cijalu investiviju i nek ti kraj tebe to sve naprave, ja te podrzavam.

Radije bi odlagaliste nuklearnog otpada kraj sebe nego ovo.

16 godina
pukycro kaže...

sada nešto razmišljam da li je onaj naš piličar slučajno zatvoren i da li su mu stvarno našli sve one probleme u proizvodnji

ili je to bila priprema za ovo.....čudna podudarnost.

a što misliš?

čovjeku su odjednom našli salmonelu...

ali zato zato u Lidlu imaš palete jaja - "BalticOvo" - Latvija

Plenky dalje od PDVa ne vidi, boli ga kita, sinekura u Briselu ga čeka...

Ju je je? Je ju je!
14 godina

Nisu našli odjednom salomonelu, nego se nije pridržavao osnovnih higijenskih standarda, pa je uspio zaraziti sve pogone. Uvijek je kriv netko drugi

9 godina
Pixel kaže...

Tako da slobodno si ti sve to utmi , cijalu investiviju i nek ti kraj tebe to sve naprave, ja te podrzavam.

Radije bi odlagaliste nuklearnog otpada kraj sebe nego ovo.

Ne branim Ukre, da odmah bude jasno i glasno. Ne. 

Gledam model ponasanja. 

Gledam to kroz prizmu prijasnjih iskustava gdje sam osobno bio ukljucen u jednu Talijansku investiciju gdje je investitor uzeo 2 parcele za 2 tvornice otprilike iste velicine. Plan je bio 2 tvornice jedna za preradu, druga s linijama za pakovanje za zaokruzenje procesa. 250 +70 zaposlenih planiranih. 

Kada su uzeli parcele i poceli graditi susreli su se s toliko problema koje nisu mogli predvidjeti, toliko gladnih usta i praznih dzepova koji su namjerno usporavali procese samo da izvuku direktnu korist za sebe (govorimo o mizernim stvarima u nekim slucajevima, neka bombonjera i boca necega, pa nadalje, na gore i na vise). Znam jer sam i sam nosio neke stvari ljudima da ubrzam neki mizeran papir ili dobijem potpis za kojeg treba 2,4 sekunde. Legalnim putem. Nisam trazio nista na crnjaka. 

Rezultat? 

Isti ti ljudi, govorimo o staroj obitelji industrijalaca, na kraju nije napravila drugu tvornicu. Otisla je juznije od RH gdje je napravila 3 tvornice u 3 iduce godine.

Znaci neka institucije rade svoj posao, ali ako zelimo da ljudi negdje rade, a u Sisku je privreda UBIJENA ( i dan danas se sjecam zeljezare i onog masakra tamo s Trubo grupom i Stipom Mesicem), onda mora biti rjesenje da neke investicije dodju a ne da investitore razapinjemo. 

A ako nesto dolazi a u pitanju je eko-katastrofa, drzava je to odobrila, onda se vracamo na pitanje koje nas mori vec 30+ godina a odgovor je uvijek i samo u ogledalu. BIRAMO SRANJE POLITICKE OPCIJE I DOBIJAMO ONO STO SMO BIRALI. 

No ako zelimo da prezivimo na prostorima RH, nesto se mora raditi i proizvoditi, koliko god se nekima to ne svidjalo. 

4 godine
Pixel kaže...

I to je općenito europsko razmišljanje; nemojte kakiti po mome dvorištu, slobodno serite u susjedovom.

Kako ćemo napredovati kada se susjedi u EU pobiju zbog pola metra zemlje ?!

Kako ćemo napredovati kada lažni ekoljupci ne žele otvoriti tvornicu Litija (zbog inata)

Kako ćemo napredovati kada zeleni u Njemačkoj ugase najjeftiniji izvor energije u povijesti.

U Kini je autokratska demokracija i  tamo se ne može dogoditi da se ta farma pilića ne izgradi.

Može se razgovarati o tome gdje će se graditi, no da takvu investiciju odbiju, da se pita narod, nema šanse.

EU će upropastiti liberalna demokracija, gdje svaka budala ima pravo na mišljenje.

合気道 五段 Me, myself and I
9 godina
Zaporožac kaže...

EU će upropastiti liberalna demokracija, gdje svaka budala ima pravo na mišljenje.

Ne podrzavam ekstremne sisteme, ali poznajem jednog nacelnika opcine koji je htio napraviti sportski aerodrom i kraj njega, radi blizine mora, neki hotelcic. 

Aerodrom vise za neke poslovnjake radi blizine mora i autoputa, jer sportskim avionom sletis, skocis u auto i na autoputu si za 5 min. Odande kuda trebas, a ne guras se po Splitu i sl lokacijama. 

No tu krece stvar u pm. 

Neka ekipa i kvazi zastitnika prirode uhvatila se zastite okolisa, pa prosvjedi, trazenje zastite autohtonih stanovišta šišmiša (!) i tvrdnji da ce ih avioni pobiti. Tuzbe, studije, ludila. No zajeb je u tome da je rijec o sportskoj pisti za male avione koji nemaju nocne osobine slijetanja i uzlijetanja. Kako ces pobiti šišmiše koji spavaju po danu avionom? 

U svakom slucaju pizdjenja i manije je bilo toliko da je cijela stvar na kraju otisla u 3 krasne i cijela stvar se nikada nije izgradila (aerodrom i hotel).

S time ni od 10-15 radnih mjesta nista. 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice