Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19? zaključana tema

poruka: 8.491
|
čitano: 1.056.822
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?".
15 godina
Re: Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?
Louis Pluto kaže...
..

koji q ti glumiš? piši o temi, ne trolaj glupostima

-

Entry Point kaže...
...

Filozofiraš bezveze.

- 

Louis Pluto kaže...

skupilo se plaka po temi, mnoge mori demencija a primjeti se i inkontinencija

- ...

Zechina kaže...

..

Jer turistička sezona, glavna "industrijska" grana ove zemlje? 

- hipotetsko? .. izgleda da je dovoljno važno, dok ne dođemo u 'crveno'.

- za sad je izdrživo, možda prođe...

- vjerojatno je glavna, novac... a o tome odlučuje vlada-stožer. Što će reć pandemija ili preminuli su prihvatljivi...

Zechina kaže...
..
Australija: 36 smrti na milijun stanovnika.
Hrvatska: 2023 smrti na milijun stanovnika.
Hrvatska je imala 56 PUTA više smrtnih slučajeva od Australije.
...

- australija s 30 zaraženih zatvorila sve plaže, mi toliko u zadarskoj dnevno, .. sve po starom, samo kao 'strože mjere'.. -zrče?

Zechina kaže...
..

Zašto to ne kažeš HUBOLu, udruzi liječnika, koji su to već demantirali i prozivaju Lauca zbog pseudočinjenica?
..

- što reć, .. možda su struka, možda su politika.. recimo što je radila inkvizicija? jer postoji konkretan pritisak vlade, novac itd. a tad je pitanje objektivnosti-stuke kao kriterija, tj jednako kao turistička sezona koja je trenutno važnija od pandemije. Tako da je problem uzeti ih kao 'autoritet', tj problem kriterija, problem što je i lauc dio establišmenta koji o tome odlučuje pa je do jučer 'normalan' danas 'lud' .. argument iz autoriteta koji služi diskreditaciji je 'loš'.. radije bi nešto konketno-struka-znanost, ne političke forme kao udruga i sl. jer novac je novac, vlast je vlast.

-može obrnuto pitanje? .. zašto recimo isti hubol kao struka ne prigovori stožeru-vladi ako se ne slaže recimo s popuštanjem mjera (covid-potvrde na granici uz nikakvu stvarnu kontrolu ili mjesta-žarišta širenja koja nije problem prepoznati..) .. nego se bore s bolek-lolekom? .. isto pitanje tebi? uz napomenu-usporedbu australije i nas-zrče..

-drugo podpitanje, kina-wuhan.. imaju 7 novih slučajeva, testirat će čitav grad, 11mil. .. tako se to radi. Test, pozitivan-negativan, to je najkonkretniji kriterij, tad se recimo u idealnom slučaju može (u početku dok se ne raširi previše) izolirati recimo sve zaražene .. što radi eu, mi? štancamo covid potvrde..

- UK je donjela odluku, za sad je još nejasno dobro-loše.. za sad izgleda ''ok'' (što god to značilo) :) .. a struka je bila protiv. Što tad misliti o struci-vlasti? Odnosno tko ima koji kriterij, životi-ljudi ili novac? Odlučuje li struka pod pritiskom? npr novca-plaća ili etiketiranja-medijski linč? .. vlast odlučuje i vrši pritisak tad ništa nije objektivno-činjenično ili argument iz autoriteta-vlasti.. pri čemu mogu biti u pravu, u krivu, nešto između svi, boleklolek, struka-udruge, vlast-novac. Svaki s nekim svojim razlogom (kao neki biz) pa kako to dobro vidiš za bolekloleka, dok samu turističku sezonu ne vidiš na strani vlade kao kriterij i vlada radi sve da bi što više izvukla novca iz turizma, tj u interesu turističkog biza, što je ok, no ipak samo jedan biz, skupina, interes, ne interes svih građana tj pandemija-virus, jer tad bi recimo zrče bilo zatvoreno ili s pravim mjerama kontrole.

-imaš pravo (vjerojatno) u krtici bolek-loleka, kao što vjerojatno pogađaš njihov razlog (neki biz-interes..) no i dalje imaš problem kriterija.. tj ne primjenjuješ ga na sve, selektivno, mi-oni.. s tim je je trenutno 'mi'=vlast dok su oni nedefinirani-ostali pa krene inkvizicija neovisno mediji ili udruge ako nešto nije u skladu s trenutnim odlukama vlasti. Pošto vlast uvijek ima mogućnost recimo objave rezultata, reklame itd. u pravilu se 'navija' za opoziciju, koja je u pravilu u neravnopravnom položaju, no sad je postalo in biti vlast-jači? .. nije to slučajno, tj to je posljednjih 50 god zapadna-usa doktrina (antipod david-golijata), pa čak i u primjeru trumpeka koji dok je vlast lajkaju ga, kad padne pljuju. .. kriterij? -novac-vlast i time su u pravu neovisno što kažu, čak ako danas kažu jedno, sutra drugo.. jer su vlast-novac, kao što ni protiv todorića nije bilo onoliko textova koliko bi bilo da je novinarstvo neovisno o novcu, a on nije vlast, pa sad ako je on mogao, što može vlast-jača-veća, može više i naravno to koristi. To je kriterij-struke ili jačeg?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
9 godina
ihush kaže...

-može obrnuto pitanje? .. zašto recimo isti hubol kao struka ne prigovori stožeru-vladi ako se ne slaže recimo s popuštanjem mjera (covid-potvrde na granici uz nikakvu stvarnu kontrolu ili mjesta-žarišta širenja koja nije problem prepoznati..) .. nego se bore s bolek-lolekom? .. isto pitanje tebi? uz napomenu-usporedbu australije i nas-zrče..

-drugo podpitanje, kina-wuhan.. imaju 7 novih slučajeva, testirat će čitav grad, 11mil. .. tako se to radi. Test, pozitivan-negativan, to je najkonkretniji kriterij, tad se recimo u idealnom slučaju može (u početku dok se ne raširi previše) izolirati recimo sve zaražene .. što radi eu, mi? štancamo covid potvrde..

Sorry, zbrisao mi se post prije nego sam ga poslao, ne mogu sad odgovoriti.
Ugl:

Nije Hubol reagirao zbog popušanja mjera već zbog Laucove manipulacije sa preminulima od covida (indirektno optuživši liječnike da su sudjelovali u ogromnoj zavjeri) 
(kao: "nisu ljudi umrli od covida već sa covidom")

HR - Australija = kruške i jabuke;

Wuhan : da, testirat će / masovno testiraju (btw L&B sad vrište zbog "nepotrebnog testiranja"!), ALI I potpuni lockdownovi gdje treba. Dakle ono za što je Australija prozivala Kinu "vojska...gušenje demokracije i sloboda..." a oni to sami sad rade (vojskom!). S tiem da Kinasad ima visoku procijepljenost, a AU tek sad 17%.

3 godine
neaktivan
Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?

Francuski ustavni sud odobrio obvezno cjepljenje za radnike u medicini, propusnice obvezne za sve i svašta ...

CNN otpustio radnike jer se nisu cjepili ...

Velike firme u svijetu uvode obvezno cijepljenje za svoje radnike ...

ide se lagano prema naj boljem riješenju, a to je zakonski obvezno cijepljenje za Sve, kovid propusnice za sve uvest, dosta je samovolje neobrazovane i praznovjerne rulje ...

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.8.2021 7:32 (jglllllll).

3 4 hvala 0
15 godina
jglllllll kaže...

..

ide se lagano prema naj boljem riješenju, a to je zakonski obvezno cijepljenje za Sve, kovid propusnice za sve uvest, dosta je samovolje neobrazovane i praznovjerne rulje ...

- ili-ili.. tj ako je obavezno cijepljenje tad su covid potvrde (ne propusnice) besmislene. Trenutno ne služe ničemu osim kao propusnica a to je loše. (komad papira koji ograničava slobodu kretanja bez zakonske obveze a time i temelja za postojanje takve diskriminacije, dok se sve opravdava izvanrednim stanjem-mjerama i pandemijom.. mada se povremeno i ukine pandemija i mjere.. besmisleno stanje).

- čemu kraj rečenice? Zašto bi netko bio samovoljan? neobrazovan ili praznovjeran? ... zašto etiketiraš 'rulju'?  Imaju li za sad ljudi izbor? Imaju.  ... modovi?

- imaš svoje mišljenje, kako kažeš ide se prema boljem riješenju.. obavezno, iza zareza za Sve.. to je ok, tvoje mišljenje, koje ti ne daje pravo na kraj rečenice, dok je dodatak za sve pogrešno. (ne preciziraš, npr djeca, zdravstveni razlozi itd.. i uvijek važan dodatak uz konzultaciju s liječnikom koji će za svaku konkretnu osobu dati odgovarajuću preporuku, za većinu je to cijepljenje ali ne za sve).

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.8.2021 11:33 (ihush).
10 godina
neaktivan
jglllllll kaže...

Francuski ustavni sud odobrio obvezno cjepljenje za radnike u medicini, propusnice obvezne za sve i svašta ...

Da su znali da trebaju prati ruke nitko ih nebi tjerao. 

Kakve su vijesti bile tijekom lockdown-a i sad. Ispada da se nikad nista nije dogodilo. 

10 godina
neaktivan
jglllllll kaže...

Aaaaaaa jedan od debilnijih postova. 

Neki od vas  su   "pro"!

6 godina

Ne kužim zašto nisu napravili nešto kao mljekomate za cijepljenje - dođeš, gurneš ruku, pikne te igla i taman nestane struje ;)

0 0 hvala 0
16 godina
Margo-I kaže...

Ne kužim zašto nisu napravili nešto kao mljekomate za cijepljenje - dođeš, gurneš ruku, pikne te igla i taman nestane struje ;)

Ili, još bolje, kreneš pisati post na forum, i nestane struje.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
3 godine
neaktivan
Lauc:
-50% odraslih je Cijepljeno, 50% ih je prebolilo covid-19.

-Sjećate li se koliko je 2017 bila strašna, ne? e pa 2020 je bila čak duplo gora.

-Korona RIP
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.8.2021 18:22 (Theophilus Ruy).

0 0 hvala 0
3 godine
neaktivan
ihush kaže...
Kolacic kaže...
Kolacic kaže...

rasprava je postala besmislena i otišla je predaleko

na jesen se sprema 4. val, dakle, tri vala smo već imali, tri puta već ispali glupi

konačno kreću zakonske restrikcije, zatvaranje trgovačkih centara na jesen za one koji nisu cjepljeni i ostale restriktivne mjere također treba uvest za one koji se ne žele cjepit

kraj rasprave ...

16 godina
jglllllll kaže...
ihush kaže...
Kolacic kaže...
Kolacic kaže...

rasprava je postala besmislena i otišla je predaleko

na jesen se sprema 4. val, dakle, tri vala smo već imali, tri puta već ispali glupi

konačno kreću zakonske restrikcije, zatvaranje trgovačkih centara na jesen za one koji nisu cjepljeni i ostale restriktivne mjere također treba uvest za one koji se ne žele cjepit

kraj rasprave ...

Budu se testirali pred shopping centrom kao i sad na koncertima i događanjima. For a small one-time fee, simboličnih 40kn.

Al to je cijena istinske čistoće krvi, šta ćeš.

Tko ostane bez posla moći će raditi na ulazima kao covid-controller.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.8.2021 11:10 (Bitanga).
3 godine

na ovoj temi nas cijepljene gledaju kao čudake, bože prosti..  ☠️☠️

Najteže je u životu sirovini dokazati da je sekundarna !

1 2 hvala 0
7 godina
neaktivan

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Nadam se tim restrikcijama da napokon stupe na snagu da se imam s kim konkretno obračunati, u samoizolaciju ne mislim više tj u kučni pritvor na temelju nekakvih bulažnjenja o asimptomatskim kontaktima, koronu sam prebolel, na poslu svi znaju da se ne mislim cijepiti niti se testirat radi odlaska u druge države radi posla tak da sam se pomirio s otkazom i idem na marginu društva od kud sam i potekel.Vidim sad da ta neka karijerica moja i status srednjeg staleža je obični strip koji sam popušil i zabrijal da sam nekaj postigel u životu, tako ću to sve lagano odjebat da je to milina. 

Zdravlje i tjelesna kondicija su mi savršene već desetak god od kad ne pijem i ne drogiram se a niti ne mislim više te poroke upražnjavat, treba mi čista glava i testosteron za preživjeti jesen i godine jebanja u mozak koje slijede.

Za dučane lako, ak me ne puštaju unutra bez nekakvih covid pizdarija i potvrda uzet ću si kaj trebam na silu.

Ako sam uspel prehraniti oca, majku i brata sa svojih 16 godina  i vratit sve kredite koje su pouzimali, onda mi je samo nebo granica.

Veselim se jeseni jer se nadam da če napokon pasti maske i da će konkretno krenut s represijom na najžešće prema nama nepodobnim. Takvi ko ti sa takvim stavovima su mi i bit će mi neprijatelji na ulici, nažalost za neke poznanike sam mislil da imaju bar malo hrabrosti u sebi a ispali su iste pizde ko i ti. 

Ako si ti genije nisam ni ja budala.
9 godina
$inke kaže...

Nadam se tim restrikcijama da napokon stupe na snagu da se imam s kim konkretno obračunati, u samoizolaciju ne mislim više tj u kučni pritvor na temelju nekakvih bulažnjenja o asimptomatskim kontaktima, koronu sam prebolel, na poslu svi znaju da se ne mislim cijepiti niti se testirat radi odlaska u druge države radi posla tak da sam se pomirio s otkazom i idem na marginu društva od kud sam i potekel.Vidim sad da ta neka karijerica moja i status srednjeg staleža je obični strip koji sam popušil i zabrijal da sam nekaj postigel u životu, tako ću to sve lagano odjebat da je to milina. 

Zdravlje i tjelesna kondicija su mi savršene već desetak god od kad ne pijem i ne drogiram se a niti ne mislim više te poroke upražnjavat, treba mi čista glava i testosteron za preživjeti jesen i godine jebanja u mozak koje slijede.

Za dučane lako, ak me ne puštaju unutra bez nekakvih covid pizdarija i potvrda uzet ću si kaj trebam na silu.

Ako sam uspel prehraniti oca, majku i brata sa svojih 16 godina  i vratit sve kredite koje su pouzimali, onda mi je samo nebo granica.

Veselim se jeseni jer se nadam da če napokon pasti maske i da će konkretno krenut s represijom na najžešće prema nama nepodobnim. Takvi ko ti sa takvim stavovima su mi i bit će mi neprijatelji na ulici, nažalost za neke poznanike sam mislil da imaju bar malo hrabrosti u sebi a ispali su iste pizde ko i ti. 

Ti ćeš uzimati iz dućana na silu ako te ne puštaju s maskom ili covid potvrdom, veseliš se represiji na najžešće, jer ćeš se moći obračunavati s neprijateljima, a spreman si na otkaz i odlazak u marginu društva.

Jer ti je samo nebo granica.
Još si samo zaboravio opisati kako ćeš se obračunavati s neprijateljima.
Pretpostavljam da su ti 1.662.342 cijepljenih u Hrvatskoj ti neprijatelji. 
Imaš neki konkretan plan?

9 godina

ihush , spominjao si nešto Zrće proteklih dana (glede testiranja), evo ti vijesti od ljutih susjeda.

01.08.2021, 19:06
https://www.heute.at/s/geheimzahlen-faelle-bei-kroatien-heimkehrern-explodieren-100155526
(Google translate)

Secret numbers: cases of those returning from Croatia explode

328 cases were due to the Balkan Dream in calendar week 28/29. A whopping 75 percent increase in just seven days! 215 positive results came from the festival "Austria goes Zrce" alone. Is politics reacting here too?

For comparison: 76 positive findings were brought in from Greece, 68 from Italy, 43 from Turkey, 40 from Germany (see graphic below for details).

- - - 

Aktualne epidemiološke mjere traju do 15.8., baš me zanima hoće li se i dalje ići u friziranje podataka testiranih / prijavljenih, pa dok (tur. sezona) traje, traje. Dok ne dobijemo po nosu ili virus neočekivano sam od sebe nestane.

Službeno:
https://www.koronavirus.hr/najnovije/213-novih-slucajeva-u-protekla-24-sata-utroseno-4605-doza-cjepiva/35

U protekla 24 sata zabilježeno je 213 novih slučajeva pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1.231. Među njima je 175 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 18 pacijenata. U protekla 24 sata oporavile su se 182 osobe, a testirano je njih 6.991

1 0 hvala 0
16 godina
Zechina kaže...

Ti ćeš uzimati iz dućana na silu ako te ne puštaju s maskom ili covid potvrdom, veseliš se represiji na najžešće, jer ćeš se moći obračunavati s neprijateljima, a spreman si na otkaz i odlazak u marginu društva.

Jer ti je samo nebo granica.
Još si samo zaboravio opisati kako ćeš se obračunavati s neprijateljima.
Pretpostavljam da su ti 1.662.342 cijepljenih u Hrvatskoj ti neprijatelji. 
Imaš neki konkretan plan?

A dobro sad ti, pa ne razmislja on tako daleko.

Ipak je on prezivio svasta u zivotu, i pijo i drogirao se i etoga sa sesnaest vratio kredite ocu majci sestri bratu kumi braticu, prezivio rat, popeo se na himalaju, sa zubima vukao tri traktora od osijeka do zagreba, napravio 13 djece i sam ih othranio i dojio te poslao na fakultet u harward, postao olimpijski pobjednik u 3 sporta i to za dvije drzave, nastupao u veceri za pet gdje je dobio drugo mjesto, zivio u ameriki 25 godina, vratio se u hrvatsku, osnovao tvrtku, zaposljava 10 000 ljudi, svakom osobno zna ime.

I sad mu tu neki pametnjakovici hoce govoriti da se mora cijepit!

E NE MORE!

- Psiho246
15 godina
jglllllll kaže...

Ovaj dio posta je za temu humor. Baš sam se dobro nasmijao.

15 godina
jozef kaže...
jglllllll kaže...

Ovaj dio posta je za temu humor. Baš sam se dobro nasmijao.

- .. ali nije stvar za smijeh..

edit .. + stigao kolumbijac.

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.8.2021 19:30 (ihush).
13 godina
neaktivan

Ajd pročitaj ponovno i citiraj mi gdje sam naveo da su mi cjepljeni neprijatelji, ja pričam o govnima sa stavom da bi sve pohapsili i na silu cijepili ko ovj jg nešto.

Pa normalno da ću si hranu uzeti na silu ak me ne puste u dučan radi toga jer nemam nekavu potvrdu da sam zdrav i da nemam simptome jer ih zamisli sam ne mogu vidjeti na sebi.

Prvo pročitaj kaj piše a onda pucaj. 

3 godine
neaktivan
To je glup potez, vjerojatno ćeš bit priveden ili ako se dovoljno jako budeš opirao, mrtav.

Ja ne, ja sve po zakonu radim, ako me primoraju ću se cijepit.
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.8.2021 19:54 (Theophilus Ruy).
9 godina

Da ti dijete ili majka ima astmu ili teži dijabetes, ne bi se cjepio da ga zaštitiš?
Ili, da ti netko blizak umre na respiratoru od covida, bi li te to možda razuvjerilo?
Ili još gore, da si voljenoj osobi upravo ti prenio infekciju, tek onda bi... vratio vrijeme unatrag?
Postoji li uopće hipotetska situacija u kojoj bi možda ipak pristao na cijepljenje?
Ili to baš država mora represivno odlučiti umjesto tebe?

15 godina

U prdekani sa još petoricom na deset kvadrata i WC u sobi 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Gle,počelo je sve sa wc papirom i kvascem a pogledaj dokle je došlo, ja se isto nadam da će prekinut s restrikcijama al nada je kurva,ako krenu sa zabranama za necjepljene onda to više nije dobrovoljno a sve ide prema tome tak da mi je prdekana najmanji problem. 

3 godine
neaktivan
Zapravo što i da imam rizičnih u obitelji, ako su cijepljeni

Ja ih na ni koji način ne ugrožavam.
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.8.2021 20:01 (Theophilus Ruy).
13 godina
neaktivan

Zechina, stric mi je imao dijabetes i cjepio se sa astrom i nakon tj dana dobio srčani dok je kosio travu na dvorištu i nažalost nema ga više,65 godina je imao i nikom ništa, ni a ni b o tome, bratić odustao od traženja istine a i mislim da bi gubio vrijeme iskreno da je inzistirao na obdukciji. Medalja uvijek ima dvije strane. 

9 godina
Theophilus Ruy kaže...
Zapravo što i da imam rizičnih u obitelji, ako su cijepljeni

Ja ih na ni koji način ne ugrožavam.

OK, znači dok je tvoje ognjište sigurno, boli te k za druge. Sami su si krivi ako nisu cijepljeni - ili ako spadaju u rizične skupine... 
Ne bi išao toliko daleko pa da kažem da je to eugenika, ali smrdi na Darwinizam na djelu - evolucijski će se stvari riješiti na ovaj ili onaj način.

Osobno, meni je to da država mora narediti cijepljenje porazno. Civilizacijski test koji, ako se to desi, - nismo prošli.
Otpor pak neoludita mi je fascinantan - kolega tvrdi da treba ukinutii internet :D
Otprilike, potencijalna korist je manja od fenomena širenja gluposti i manipulacija.

Vezano uz to, jučer sam pogledao "Trespass Against Us" (Nož u našim leđima) sa Fassbenderom i konačno mogu shvatiti fenomen ravnozemljaštva.
Ne treba otići u Gloucestershire; kako bi Tomić rekao, dovoljno je pogledati razne Donje Prološce naokolo. EU, 21. stoljeće.

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.8.2021 20:17 (Zechina).
3 godine
neaktivan
Poraznije od fizičke prisile je psihološka prisila
...

Ne ja, ja ne tvrdim da treba ukinuti Internet.

EDIT: nesporazum.

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.8.2021 21:10 (Theophilus Ruy).

0 0 hvala 0
9 godina
$inke kaže...

Zechina, stric mi je imao dijabetes i cjepio se sa astrom i nakon tj dana dobio srčani dok je kosio travu na dvorištu i nažalost nema ga više,65 godina je imao i nikom ništa, ni a ni b o tome, bratić odustao od traženja istine a i mislim da bi gubio vrijeme iskreno da je inzistirao na obdukciji. Medalja uvijek ima dvije strane. 

Da, tvoj stric je gadno prošao u odnosu na 8200 ljudi koji nisu dočekali cjepivo, već preminuli daveći se.
Ostalih 1600000 cjepljenih su u tvojoj računici nerelevantni.
Inače,dijabetes je u prvih 7 razloga smrtnosti u Hr,. u prvih 5 kao indirektni ili kombinirani uzrok.
Srčani udar No. 1.
Rizik raste s godinama.naravno. Očekivana životna dob u Hr je tek 75 godina.

Međutim sve ove brojke tebi ne znače ništa jer je to TVOJ stric (a "cjepivo eksperimentalno") i vrijedi bar polovice medalje.
Jer je riječ o međusobnoj, među-ljudskoj zavjeri gdje smo svi mi, pa čak i tisuće znanstvenika, tek budale i taoci velikih zakulisnih igara nekolicine odabranih u novom svjetskom poretku.

13 godina
neaktivan

Vidim da me deklariraš lagano pod ravnozemljaša, možda i ne al imam dojam.

Uglavnom valjda ti je jasnije zašto se ne mislim cijepit i odakle frustracija.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice