Ti bi ga sigurno krenuo operirati i bez testa, samo da si kirurg?
Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?
- poruka: 8.491
- |
- čitano: 1.053.462
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ne, ostavio bih ga da trune u tom stanju tjedan dana dok mu ne izvrtim 720 razlicitih testova.
Par pitanja za znalce:
Prvo je utvrđeno da se Covid prenio na ljude jedenjem šišmiša, a nakon toga da se ne može prenijeti hranom. Kako se onda prenio na ljude?
Covid i gripa se prenose sličnim ili istim putem (kapljično, aerosol). Gripa je ove sezone "iskorijenjena" primjenom zaštitinih mjera (maske, distanciranje, lockdown), ali te mjere nisu uspjele spriječiti transmisiju Covida.
Ako te mjere funkcioniraju, zašto Covid nije spriječen kao i gripa?
A ako mjere ne funkcioniraju ili ih se ljudi ne pridržavaju, kako to da su spriječile gripu?
Gripa je sezonska bolest u našim krajevima. Ako se pojavi u prosincu, siječnju, veljači i krene se širiti u otežanim uvjetima (smanjeni socijalni kontakti, distance, maske, više ljudi se cijepilo protiv gripe), naravno da se neće proširiti kao prošlih godina kad je bio high-life. Nagib krivulje rasta je jako mali i traje kratko. Gripa uvijek postoji, samo se slabije širi tokom toplijeg vremena, a u naše krajeve obično dođe iz drugih zemalja putovanjima kojih sad i nema baš. Tu i tamo se gripa pojavi kod nekog i ljeti, ali to su rijetki slučajevi i često ne uzrokuju epidemiju.
S druge strane covid-19 nije sezonska bolest, i stalno se širi. Brže ili sporije, nebitno, ali se širi već godinu dana.
Znači stvar je onoga što se inače zove "početno stanje". Ako je početno stanje 0 i vremenski uvjetovani rast, onda se neće puno ljudi uspjeti zaraziti. Ako je početno stanje za covid-19 u prosincu lupam nekoliko desetaka tisuća ljudi, što misliš da li će se potpuno zaustaviti širiti uz toliki broj ignoranata? Da se moglo zaustaviti širiti već bi se zaustavilo tijekom ljeta, a zimi sigurno ne bude. Ali gripa, koja tek onda počinje od nule, će se sigurno puno teže proširiti.
Gripu u mom širokom krugu obitelji i prijatelja gotovo nitko nije imao već godinama (tu i tamo svake zime poneki slučaj - naravno pomaže i to što živim u gradu od 30k stanovnika), a Covid-19 je imao popriličan broj mojih poznanika, kolega i rodbine (isto u gradu od 30k stanovnika). Za sada na svu sreću bez ozbiljnijih posljedica osim jednog prijatelja kojemu je otac umro od covida kojeg je pokupio u bolnici. Ali znam par ljudi koji su bili na respiratoru zbog obostrane upale pluća, što nije nimalo bezazlena situacija. A dugoročne posljedice će se tek vidjeti.
Da, zato na ljeto prakticki nismo imali nikakve slučajeve.
A covid ispada opasan samo u sezoni gripe..
Gdje je onaj simptom suhog kašlja ? Prije su nas stalno bombardirali sa tim..
Ja isto znam jako puno ljudi i nitko nije umro od covida a par prijatelja ga je preboljelo bez ikakvih simptoma.
Covid je sprdnja a vi ga se bojite jer su vam mediji isprali mozak. Doslovno ispadate budale na kojima farmaceuti testiraju svoje gluposti.
Par pitanja za znalce:
(1) Prvo je utvrđeno da se Covid prenio na ljude jedenjem šišmiša, a nakon toga da se ne može prenijeti hranom. Kako se onda prenio na ljude?
(2) Covid i gripa se prenose sličnim ili istim putem (kapljično, aerosol). Gripa je ove sezone "iskorijenjena" primjenom zaštitinih mjera (maske, distanciranje, lockdown), ali te mjere nisu uspjele spriječiti transmisiju Covida.
* * *
(1)Nije potvrđeno. Tek budućim strojnim učenjem i genetskim mapiranjem ili čega već superračunalima utvrdit će se porijeklo virusa.
(2)Sars-CoV-2 je virus a taj virus izaziva bolest koja se zove Covid. Kao što je H1N1 (jedan od primjera) virus a izaziva bolest koju danas zovemo Gripa.
Simptomi i Covida i Gripe su ili slični ili izazivaju slične tegobe, s tim da Covid je totalna nepoznanica tj. može da izazove tegobe daleko gore nego gripa. Čovjeku kojem sam neki dan radio (a bio je pozitivan na Coronu) Elktro-Instalaciju kaže žena da je postao senilan. I sâm on kaže ovako: "nemojte mi pričati da je isto kao gripa, odbolovao sam na 10-tak težih gripa ali ovo je nešto drugačije" itd itd.
Za sezonsku Gripu postoje sezonska cjepiva, a za Covid trenutna cjepiva možda će trajati 6 mjeseci možda godinu. Ne znamo.
Mark Whalberg je rekao: "jediti i uživajte što vam je volja", jer je njegova mama toliko pazila šta jede (BIO, bez Glutena ovo ono) a trhunula je par godina od karcinoma, sa druge mama od njegovog priajtelja nikada nije ni za što marila i eno je živi i dan danas bez ikakvih tegoba.
Drugim riječima: Toliko od lošeg zraka preko hrane sa emulgatorima jedemo da svaki čovjek skoro na planeti poslije 50-te ima neku vrstu karcinoma. Dokle će se imunitet boritili ili izboriti sa tim karcinomom teško je reći.
Dakle nemojte da baljezgate ovdje pogotovo mladi (koji su možda glavni prenosioci a da toga nisu ni svjesni) nego se fino ubodite prvom vakcinom koja vam stigne, ionako ništa bolja nije od Argete koja je puna Emulgatora jedemo svaki dan.
Kolega ako treba da budem još jednostavniji samo reci - mogu biti.
Ja isto znam jako puno ljudi i nitko nije umro od covida a par prijatelja ga je preboljelo bez ikakvih simptoma.
Covid je sprdnja a vi ga se bojite jer su vam mediji isprali mozak. Doslovno ispadate budale na kojima farmaceuti testiraju svoje gluposti.
Ako tebi niko nije umro onda valjda niko ne umire? Lepo ako imaš te sreće. Meni je umro kolega iz firme, zatim svekar jedne dobre prijateljice i brat druge. Juče sam bio na pijaci, na štandu gde inače kupujemo kulen, umesto robe i ljudi, venac i sveća - čovek koji je tu radio je upravo umro. Od pomenute četvorice, trojica su bila mlađa od 50 godina. U skupini ispod 40, imam dvoje prijatelja koji se i dalje zadišu nakon nekoliko minuta hoda, mesecima nakon ozdravljenja, jer su im pluća postradala, kao i jednog koji je tokom bolesti doživeo dva epileptična napada (iako u preko 30 godina života nije imao istoriju takvih simptoma) i u ovom momentu pije bukvalno šaku različitih lekova svakog dana i za sada niko ne zna da li će imati takvih problema i ubuduće ili ne, tako da to što neko nije umro ne znači da mu nije ništa, "bilo pa prošlo". A sve ljude koje znam, a bili su hospitalizovani u poslednjih 7-8 meseci verovatno ne bih uspeo ni da nabrojim, i to svakako nije normalno. Ali je možda rezultat ispiranja mozga od strane medija.
Ako tebi niko nije umro onda valjda niko ne umire? Lepo ako imaš te sreće. Meni je umro kolega iz firme, zatim svekar jedne dobre prijateljice i brat druge. * * *
Meni je prijateljica (žena u srednjoj dobi) otišla da sahrani brata u SA i vratila se i pokupi koronu i direktno umre od nje.
Druga je pokupila koronu, bila na respiratoru, ali neke posljedice je ostavila korona.. i umrla je iznenada.. navečer se ćuli iz bolnice preko Zooma - ujutru je umrla.
I dvocifren kolega i prijatleja su ju preživjele i definitivno svi pričaju iskustva da to nije ni G od Gripe.
Ne znam koliko možetete biti toliko (ovo se ne odnosi na tebe citiranog kolegu) utucani da se ne možete ubosti običnom iglom.
Par pitanja za znalce:
Prvo je utvrđeno da se Covid prenio na ljude jedenjem šišmiša, a nakon toga da se ne može prenijeti hranom. Kako se onda prenio na ljude?
Covid i gripa se prenose sličnim ili istim putem (kapljično, aerosol). Gripa je ove sezone "iskorijenjena" primjenom zaštitinih mjera (maske, distanciranje, lockdown), ali te mjere nisu uspjele spriječiti transmisiju Covida.
Ako te mjere funkcioniraju, zašto Covid nije spriječen kao i gripa?
A ako mjere ne funkcioniraju ili ih se ljudi ne pridržavaju, kako to da su spriječile gripu?
Gripa je sezonska bolest u našim krajevima. Ako se pojavi u prosincu, siječnju, veljači i krene se širiti u otežanim uvjetima (smanjeni socijalni kontakti, distance, maske, više ljudi se cijepilo protiv gripe), naravno da se neće proširiti kao prošlih godina kad je bio high-life. Nagib krivulje rasta je jako mali i traje kratko. Gripa uvijek postoji, samo se slabije širi tokom toplijeg vremena, a u naše krajeve obično dođe iz drugih zemalja putovanjima kojih sad i nema baš. Tu i tamo se gripa pojavi kod nekog i ljeti, ali to su rijetki slučajevi i često ne uzrokuju epidemiju.
S druge strane covid-19 nije sezonska bolest, i stalno se širi. Brže ili sporije, nebitno, ali se širi već godinu dana.
Znači stvar je onoga što se inače zove "početno stanje". Ako je početno stanje 0 i vremenski uvjetovani rast, onda se neće puno ljudi uspjeti zaraziti. Ako je početno stanje za covid-19 u prosincu lupam nekoliko desetaka tisuća ljudi, što misliš da li će se potpuno zaustaviti širiti uz toliki broj ignoranata? Da se moglo zaustaviti širiti već bi se zaustavilo tijekom ljeta, a zimi sigurno ne bude. Ali gripa, koja tek onda počinje od nule, će se sigurno puno teže proširiti.
Gripu u mom širokom krugu obitelji i prijatelja gotovo nitko nije imao već godinama (tu i tamo svake zime poneki slučaj - naravno pomaže i to što živim u gradu od 30k stanovnika), a Covid-19 je imao popriličan broj mojih poznanika, kolega i rodbine (isto u gradu od 30k stanovnika). Za sada na svu sreću bez ozbiljnijih posljedica osim jednog prijatelja kojemu je otac umro od covida kojeg je pokupio u bolnici. Ali znam par ljudi koji su bili na respiratoru zbog obostrane upale pluća, što nije nimalo bezazlena situacija. A dugoročne posljedice će se tek vidjeti.
Imali smo na ljeto puno slučajeva, što misliš kako smo žena i ja i dosta ljudi pokupili već na početku 9.mj. Sigurno ne od toga što nije bilo nikakvih slučajeva. A ako smo mi pokupili koji smo se poprilično pazili, onda je jasno da se jako širilo.
A suhi kašalj, imao sam suhi kašalj, ne jako, ali ništa što je normalno, nijedan kašalj nije normalan. Žena je imala malo jači, ali opet ne prejako. No bez upale pluća. Još uvijek nakon pol godine se zna zakašljati, što prije svakako nije. Kako je tima kojima se zakomplicira ne želim ni zamišljati.
I kod mene na poslu ih je par preboljelo sa dan dva temperature, a nas par drugih je završilo s temperaturom 10-12 dana.
Najjače su mi te spike o ispiranju mozga, mi-vi-oni i te sheme. A to tko je budala, a tko nije ostavi nekom pametnijem od sebe da prosudi.
Osim toga, ne znam koliko ljudi je svjesno da čim pustiš virus da se nekontrolirano širi i razmnožava da će on i mutirati. To su milijarde i milijarde virusa koji nastaju u svakom trenu. Tendencija je da mutacijom oslabi i ne ubije domaćina, ali kako vidimo ima i sojeva koji su opasniji nego onaj koji smo imali do sada. Pa eto, pustimo da se širi, šta nam je suđeno, suđeno nam je.
Ako tebi niko nije umro onda valjda niko ne umire? Lepo ako imaš te sreće. Meni je umro kolega iz firme, zatim svekar jedne dobre prijateljice i brat druge. Juče sam bio na pijaci, na štandu gde inače kupujemo kulen, umesto robe i ljudi, venac i sveća - čovek koji je tu radio je upravo umro. Od pomenute četvorice, trojica su bila mlađa od 50 godina. U skupini ispod 40, imam dvoje prijatelja koji se i dalje zadišu nakon nekoliko minuta hoda, mesecima nakon ozdravljenja, jer su im pluća postradala, kao i jednog koji je tokom bolesti doživeo dva epileptična napada (iako u preko 30 godina života nije imao istoriju takvih simptoma) i u ovom momentu pije bukvalno šaku različitih lekova svakog dana i za sada niko ne zna da li će imati takvih problema i ubuduće ili ne, tako da to što neko nije umro ne znači da mu nije ništa, "bilo pa prošlo". A sve ljude koje znam, a bili su hospitalizovani u poslednjih 7-8 meseci verovatno ne bih uspeo ni da nabrojim, i to svakako nije normalno. Ali je možda rezultat ispiranja mozga od strane medija.
Obično ne volim komentirati covid rasprave ali ovdje se moram ubaciti. Osobno mi je žao što si ostao bez dragih ljudi ili poznanika, kolega itd... Ali ajmo ovako posložiti stvari: S obzirom da se radi o kako kažu strašnoj bolesti, i kao što vidimo da sve države svijeta manje više rade, pričaju, te djeluju isto što se tiče suzbijanja pandemije, a mediji manje više prevrću po kanti otpada tražeći nepobitne dokaze i teorije raznoraznih istraživanja i raznoraznih poluinteligentnih "šupaka" od struke, od toga svega već godinu dana nema ništa.
Zašto, ako se kako kažu sve države svijeta brinu za zdravlje svojih građana ne napravi slijedeće, jer pazi u pitanju je smrtonosna epidemija neviđenih razmjera radi koje je sve stalo:
- kontaktira sve rizične skupine ( podatci kod svakog liječnika opće prakse itd, sustav HZZO-a itd ) i objasni im se što i kako da se čuvaju
- otvoriti na javnoj televiziji poseban kanal sa svim korisnim informacijama i upozoravanjem prema kritičnim skupinama, ljudima koji idu na posao, putuju itd.. Običan kanal javnog informiranja bez utjecaja kapitala, reklama, politike, crkve i ostalih.... faking HAK Info ali tema Covid i postupanje u pandemiji
- Omogućiti i dalje liječenje ostalih bolesnika sa težim zdrastvenim problemima a ne prenamjeniti bolnice u kojekakve Covid centre koji su u većini države pluprazni
- došla su cjepiva, više vrsta je naručeno, cijepljenje se pretvorilo u prepucavanje, nadmudrivanje, natjecanje sa ko zna kime, ide preko veze, mulja se, čeka se ko zna koga
- otvoriti imunološki pod svaku cijenu, jer podsjećam smrtonosna pandemija je, i kupiti licencu za cjepivo od proizvođača i cjepiti narod. Svi bi pristali na takav način ..... možemo i svoje proizvoditi, ajmo ne dat za cjepiva kolko milijardi kuna i sami ga proizvodit i procjepit taj narod u kojeg se kunu nu medijima.
Mogao bi još pisati što se sve radi ako je "ratno stanje "kako nam se pokušava prikazati već godinu dana. Što mi imamo: politiku koju boli k, kršenje mjera na svakom ćošku od strane onih koji ih donose, zaboravljeni bolesnici sa teškim oboljenjima, plan za ekonomiju ne postoji, prebacivanje krivnje na sve druge, čekanje što će napraviti zemlje u okruženju, lova iz ZG-a u lockdownu ( 42 mil kn ) ide u Mostar, imamo na raspolaganju cca 800 respiratora, priča se kak ih fali a nikako da odrješe kesu i kupe još koji.. stotine stručnjaka ispadaju svaki dan i iznose prognoze, predviđanja, priče, rađaju se novi sojevi virusa svakodnevno....sve u službi produljavanja agonije. Pa ako je toliko ratno stanje i pandemija je smrtonosna, a svjetski vođe se kunu da nas žele spasiti zašto to ne rade? Zar je teško napraviti dio onoga gore što sam naveo? Ili je cilj da nas raskole još više? Uglavnom,ignorirajte...
Ako tebi niko nije umro onda valjda niko ne umire? Lepo ako imaš te sreće. Meni je umro kolega iz firme, zatim svekar jedne dobre prijateljice i brat druge. * * *
Meni je prijateljica (žena u srednjoj dobi) otišla da sahrani brata u SA i vratila se i pokupi koronu i direktno umre od nje.
Druga je pokupila koronu, bila na respiratoru, ali neke posljedice je ostavila korona.. i umrla je iznenada.. navečer se ćuli iz bolnice preko Zooma - ujutru je umrla.
I dvocifren kolega i prijatleja su ju preživjele i definitivno svi pričaju iskustva da to nije ni G od Gripe.
Ne znam koliko možetete biti toliko (ovo se ne odnosi na tebe citiranog kolegu) utucani da se ne možete ubosti običnom iglom.
Da, definitivno nije isto, jer se od početka tvrdi da napada živčani sustav, a to je puno nas osjetilo (razna bockanja, naleti vrućine, gubitak njuha i sl.). U blažem slučaje je puno lakša od prehlade, ali u težem slučaju niti blizu.
Problem je što ima previše teških slučajeva za koje nije očekivano da budu tako teški kod gripe ili drugih respiratornih bolesti.
Tek-jutros-operirali-suka-morao-je-cekati-test-na-koronu
Čovjeku pukla noga na dva mjesta, a morao je čekati pola dana zbog testa na koronu da bi ga operirali HAHHAHAHAH kakva debilana, pa ovo da mi je netko pricao prije koju godinu rekao bih mu da je lud.
Tako je i onaj dječak koji je umro od sepse uzrokovane koronom, prije toga čekao rezultate testa prije operacije slijepog crijeva. Taj test je bio negativan, poslije operacije su ga ponovno testirali pa je bio pozitivan, onda mu se naglo pogoršalo i umro je od korone. Srećom, odgađanje operacije slijepog crijeva ne može dovesti do sepse, pa teoretičari zavjere nemaju razloga sumnjati u službeno objašnjenje.
Ne znam koliko imaš godina, ali jako malo mlađih ljudi uopće zna dvocifreni broj ljudi koji su preboljeli gripu, a kamo li i gripu i koronu, pa da mogu usporediti. Od ljudi za koje znam da su preboljeli gripu, svi pričaju kako to nije ni blizu onome što su mislili da gripa jest (mislili su da je to malo jača prehlada).
Svijet je u takvoj polarizaciji odnosa da je corona dosla politicarima farmaceutima i novinarima ko lopta na volej. Sezonski virus gripe koji je prepumpan strasnim cinjenicama masovnim grobnicama uzasnim posljedicama a kad na kraju corak... Mrtvi se broje kako se broje covjek ima probleme sa zaliscima dozivi srcani umre sluzbeni razlog pozitivan test na koronu... Daj me nemojte pravit budalom... 90 posto umrlih je umrlo na taj nacin... Da ne nabrajam tumorska oboljenja i pacijente kod kojih je imunosni sustav los ali boze moj nije problem tumor mozdani srcani kronicnq bolest ako si testiran i imao si koronu ona je kriva... Btw umiru ljudi preko 65 godina koji gle cuda i obicno najcesce umiru... Da umiru ljudi i umirat ce i svi cemo jednog dana doc do tog stadija ali ovo je bas postalo gadljivo sa "brigom" za malog ivu ivića ... Na kraju ce ih nebrigom odnosno "pucanjem" doktora koronosa koji su u koroni otkrili novu zlatnu zilu jer to sad bilo sto napravit ides privatno jer u bolnici nema termina vremena i strucnih doktora. I to je danas tesko ostvrivo jer je uzasna guzva pa je cijena nekog pregleda veca od 1 bitcoina... Ali valjda da stvarno je jebate opasno kad svi rade isto ko muhe bez glave i dobivaju iste rezultate a to je da su sjebali generacije, pumpa se lazni novac bez pokrica za sve ekonomije jer za spas miljun krezubih baba i dida buducnost vecini ljudi izgleda lose i nakon godine terora ljudi su na rubu psihicki fizicki i financijski... Pa valjda je ok jos koju godinu sve zatvorit i ugusit ekonomiju pa printat 1900 biljuna dolara (samo Usa).
I za kraj gejmerskim rijecnikom
Did I ever tell you what the definition of insanity is? Insanity is doing the exact... same fucking thing... over and over again expecting... shit to change...
Ne znam koliko imaš godina, ali jako malo mlađih ljudi uopće zna dvocifreni broj ljudi koji su preboljeli gripu, a kamo li i gripu i koronu, pa da mogu usporediti. Od ljudi za koje znam da su preboljeli gripu, svi pričaju kako to nije ni blizu onome što su mislili da gripa jest (mislili su da je to malo jača prehlada).
Ja mislim da smo se razumjeli i potpuno slažem sa tvojim mišljenjem.
Kada kažem dvocifren broj ljudi mislim na 10+ ljudi.. i definitivno momak koji je sila bio... kaže ovkao: "ok, znao sam proći će, kao gripa je.. ali jedne večeri sam se ulitao od straha. Kosti i dlake i kosa me je boljela i nisam imao snage da čašu vode uzemme". Tada kao ateist se počeo da moli bogu da ujturu osvane živ.
Problem je što je u početku sve to bila jedna velika Taboo tema, a sada koji su ju preživjeli pričaju na sav glas.
BTW: imam 37 punih u travnju ću imati 38 punih godina.. čuvam se i ratujem sa djevkom koja kada uđemo u tržni ona ne nosi masku a ja nosim, i to FFP3 dobro zalijepljena... kada je vidjela neke starlete, porodice sa djecom, menadžerice u banki koji uredno nose masku ja sam ju upitao: "jesu li ovo njemački psi ovčari pa nose brnjice ili su i dalje ljudi?".
Drugi veliki problem je Infodeima (Mislim da za to treba otvoriti posebnu temu). Ok, imali smo Epidemiju svake godine, Pandemiju svakih 10-100 godina ali ovo sada što se priča je čista Infodemija koja se prvi put javlja u povijesti čovječanstva... narod je zatupljen lošim medijima i informacijama i svatko tko ima mobilni telefon rasut je k'o riža sa lošim informacijama.
Ide piva za tebe:
Uređivano: tipfeleri samo.
Sta je @Visak?? Jesi mi lupio minus radi vlastitog misljenja? Jesi li uopce procitao i shvatio sto sam htio reci?? Da ti pojasnim malo: poanta je da se prica o pandemiji nevidenih razmjera,ratno je stanje,kolabriralo je sve sto je moglo,cekaju nas jos gora vremena kako mediji i struka prenose, poduzimaju se mjere koje donose vise stete nego koristi, sva se krivnja svaljuje na narod, a oni isti koji donose mjere ne posezu za nikakvim rjesenjima koja su toliko jednostavna u ovo doba. Krse sve stp se krsiti moze,milijarde nestaju a pomaka nema. Da im je stvarno stalo zdravlja ljudi upregnuli bi u jedinstvo citav svijet,svu pamet i znanost svijeta. Zaboravili bi na rasne podjele, na trenutne manje bitne probleme,na glupe bilateralne probleme,na sve sto nas ne cini ljudima. I rjesili bi problem u tili cas. Ali to nije interes dragi moj Visku. Vidis, bez pogovora ti kazem,korona je tu,ali ima i jebeno dobar marketing i dok se god taj marketing moze naplatiti je...e se njima za zdravlje ljudi.
Sta je @Visak?? Jesi mi lupio minus radi vlastitog misljenja?
'Minus' znači da se ne slažem s tvojim postom. A ne slažem se jer je prepun gluposti koje nemaju veze ni s realnosti ni sa zdravom pameću. Svijet naprosto ne funkcionira onako kako si ti zamislio. Kod smislenih postova se može argumentirati što nije točno, kod tvojeg se ne može ni to jer je sve jedna velika nerazmrsiva hrpa gluposti.
Sta je @Visak?? Jesi mi lupio minus radi vlastitog misljenja?
'Minus' znači da se ne slažem s tvojim postom. A ne slažem se jer je prepun gluposti koje nemaju veze ni s realnosti ni sa zdravom pameću. Svijet naprosto ne funkcionira onako kako si ti zamislio. Kod smislenih postova se može argumentirati što nije točno, kod tvojeg se ne može ni to jer je sve jedna velika nerazmrsiva hrpa gluposti.
Tako je. Svijet funkcionira na tvoj nacin. Glupost je uvesti tv kanal,recimo na HRT 4 koji ce biti sluzba javnog informiranja o Covidu,o terminima cijepljenja,o nekakvim planovima,glupost je upregnuti namjerno unisteni imunoloski zavod, glupo je preusmjeriti resurse i novac u hrvatsku pamet kojom se toliko hvale,i stotine takvih primjera. Ali daj ti meni onda reci kako to svijet funkcionira? Kako moze funkcionirati svijet,zajednica ili drzava u slucaju pandemije ako se od naroda ocekuje da snosi svu odgovornost, da snosi sav rizik i teret, a ti isti koji to zahtijevaju ne cine apsolutno nista osim kontradiktornih poteza. Sve u svemu,kako to svijet funkcionira?
Visak je zapravo prekriveni Capak.
Ja bi se bojao tako odgovarati čovjeku koji ima takvu profilnu da znaš da je jako pametan i načitan.
Visak je zapravo prekriveni Capak.
Ma i ja se zakacim di ne treba... Takvi cim vide sapun odma se saginju... I ne dizu se....
Evo danas bio u policiji, 3 žene za šalterom, jedna imala masku. Ispred ove "glavne" stoji ogromna crvena prijetnja na papirima o nenošenju maski, zaljepljeno na barijeri između mene i nje.
Ali jbg, ona je autoritet, ona ima svoje razloge i taman da nam ne odgovara mi to ne trebamo javno osuđivati (osim ako smo u skupinama onda smo jaki). No u slucaju da random ljudi koji sute i hodaju bez maske u trgovackom centru pendreči murjak jer ne nose masku, e to je onda dobro, pa cak i smiješno (pricam o postu od jucer kojeg su svi glorificirali a katastrofalan je)
Zašto onda ja nisam srao ovoj za šalterom? Jer meni ne smeta, smetaju mi hexagonskodupli standardi koje najviše pusha upravo narod koji se još nije odvojio od čizme, a nekako i nebi.
Ja bi se bojao tako odgovarati čovjeku koji ima takvu profilnu da znaš da je jako pametan i načitan.
U tome i je problem. Puno je takvih nacitanih, strucnih,sa diplomama a kljuc svega je razum,samokritika i vlastita savjest,svijest i logika. Takvima to nedostaje. Adopt,overcome and survive kod njih ne postoji... Ah,da mi je sad jedan Caustik pa da gledam eksperiment....
Take notes,I am!
Glupost je uvesti tv kanal,recimo na HRT 4 koji ce biti sluzba javnog informiranja o Covidu,o terminima cijepljenja,o nekakvim planovima,
Da, glupost je jer se sve te informacije mogu naći na službenim i neslužbenim stranicama što je puno praktičnije, a u informativnim emisijama se čuju novosti. Televizija naprosto nije medij gdje ćeš tražiti točno određenu informaciju jer je pruža samo jednu informaciju u određenom trenutku. Ako te zanima točno određena informacija možeš čekati satima da dođe na red. A i nema potrebe da se non-stop priča o tome, to samo dodatno deprimira ljude. I ovako je previše.
glupost je upregnuti namjerno unisteni imunoloski zavod, glupo je preusmjeriti resurse i novac u hrvatsku pamet kojom se toliko hvale,i stotine takvih primjera.
Da glupost je jer zavod praktički ne postoji i nije u stanju samo tako početi s radom, jer se ne radi o proizvodnji lonaca. Takvi projekti zahtjevaju resurse koje naprosto nemamo. Lijepa želja ne znači da je to pametan i izvediv prijedlog.
Ali daj ti meni onda reci kako to svijet funkcionira? Kako moze funkcionirati svijet,zajednica ili drzava u slucaju pandemije ako se od naroda ocekuje da snosi svu odgovornost, da snosi sav rizik i teret, a ti isti koji to zahtijevaju ne cine apsolutno nista osim kontradiktornih poteza. Sve u svemu,kako to svijet funkcionira?
Svijet funkcionira tako da uz sve pljačke, afere i dokazanu nesposobnost HDZ i dalje nadmoćno vodi u svim anketama. To je realnost, pa svoje želje i očekivanja prilagodi tome.
Evo danas bio u policiji, 3 žene za šalterom, jedna imala masku. Ispred ove "glavne" stoji ogromna crvena prijetnja na papirima o nenošenju maski, zaljepljeno na barijeri između mene i nje.
Ali jbg, ona je autoritet, ona ima svoje razloge i taman da nam ne odgovara mi to ne trebamo javno osuđivati (osim ako smo u skupinama onda smo jaki). No u slucaju da random ljudi koji sute i hodaju bez maske u trgovackom centru pendreči murjak jer ne nose masku, e to je onda dobro, pa cak i smiješno (pricam o postu od jucer kojeg su svi glorificirali a katastrofalan je)
Zašto onda ja nisam srao ovoj za šalterom? Jer meni ne smeta, smetaju mi hexagonskodupli standardi koje najviše pusha upravo narod koji se još nije odvojio od čizme, a nekako i nebi.
Pa ima staklo, šta će joj maska. Ta stakla su postojala još u Jugoslaviji na svim šalterima. Onda se u moderno vrijeme počelo svuda izbacivati to staklovinje, i krenuo je neki moderni dizajn, prepun intime, topline, sjedenja u krilu i sl. I eto, sad se vraćamo na staklene pregrade :-)
Samo čekam da se izmisli nešto što ćeš nosati na pimpeku da se ne zaraziš od nekog... hmmm... pa čekaj....
Glupost je uvesti tv kanal,recimo na HRT 4 koji ce biti sluzba javnog informiranja o Covidu,o terminima cijepljenja,o nekakvim planovima,
Da, glupost je jer se sve te informacije mogu naći na službenim i neslužbenim stranicama što je puno praktičnije, a u informativnim emisijama se čuju novosti. Televizija naprosto nije medij gdje ćeš tražiti točno određenu informaciju jer je pruža samo jednu informaciju u određenom trenutku. Ako te zanima točno određena informacija možeš čekati satima da dođe na red. A i nema potrebe da se non-stop priča o tome, to samo dodatno deprimira ljude. I ovako je previše.
glupost je upregnuti namjerno unisteni imunoloski zavod, glupo je preusmjeriti resurse i novac u hrvatsku pamet kojom se toliko hvale,i stotine takvih primjera.
Da glupost je jer zavod praktički ne postoji i nije u stanju samo tako početi s radom, jer se ne radi o proizvodnji lonaca. Takvi projekti zahtjevaju resurse koje naprosto nemamo. Lijepa želja ne znači da je to pametan i izvediv prijedlog.
Ali daj ti meni onda reci kako to svijet funkcionira? Kako moze funkcionirati svijet,zajednica ili drzava u slucaju pandemije ako se od naroda ocekuje da snosi svu odgovornost, da snosi sav rizik i teret, a ti isti koji to zahtijevaju ne cine apsolutno nista osim kontradiktornih poteza. Sve u svemu,kako to svijet funkcionira?
Svijet funkcionira tako da uz sve pljačke, afere i dokazanu nesposobnost HDZ i dalje nadmoćno vodi u svim anketama. To je realnost, pa svoje želje i očekivanja prilagodi tome.
Odgovor ishlapljen i povrsan ko radenska danas. Inace kod nas u drzavi je jedno milion umirovljenika ili ti ga najrizicnija skupina koji nisu informaticki pismeni da traze informacije na portalima. Jedini izvor informacija im je šund televizija nova i rtl, i režimska hrt. Drugo,ako je takva smrtna pandemija i ako si dobio lovu od eu ( cca 23 mlrd eura) onda itekako imas interesa i mogucnosti pokrenuti imunoloski zavod koji su btw isti ti unistili. A da ne pricam o 42 mil kn u mostar, 7 mil kuna za razvoj kovid andrije,pa podatkovni centar u jaski koji ne radi,pa razne malverzacije preko apisa,infobipa itd... A trece necu komentirati jer svijet u mojim ocima nije hdz i ne glasam za njih, moj svijet je puno veci.
Odgovor ishlapljen i povrsan ko radenska danas. Inace kod nas u drzavi je jedno milion umirovljenika ili ti ga najrizicnija skupina koji nisu informaticki pismeni da traze informacije na portalima. Jedini izvor informacija im je šund televizija nova i rtl, i režimska hrt. Drugo,ako je takva smrtna pandemija i ako si dobio lovu od eu ( cca 23 mlrd eura) onda itekako imas interesa i mogucnosti pokrenuti imunoloski zavod koji su btw isti ti unistili. A da ne pricam o 42 mil kn u mostar, 7 mil kuna za razvoj kovid andrije,pa podatkovni centar u jaski koji ne radi,pa razne malverzacije preko apisa,infobipa itd... A trece necu komentirati jer svijet u mojim ocima nije hdz i ne glasam za njih, moj svijet je puno veci.
Al' si ga ti nadrobio...
Imunološki zaboravi. Poslovno gledano, neće se više nikada pokrenuti, a i nije kriv notko s vlasti u RH, krivi su samo još u bivšoj državi.
Veza Jaska - APIS - Infobip?
I što će na tom programu čitati cijeli dan kada se u kojem domu zdravlja može cijepiti, pa će umirovljenici gledati 12 sati dok ne pročitaju njihov? A ne smiju ni na WC ni zadrijemati.
Televizija kao linearan medij naprosto nije za to, a vijesti o koroni ionako ne manjka.
Imunološki nije pitanje samo novca, nego i stručnjaka, kojih više nema. Ne pokreću te hi-tech kompanije preko noći. Pogotovo ne u državi i od strane države koja gotovo uopće ne funkcionira. Vlast koju imamo nije u stanju organizirati ništa kompleksnije od Sinjske alke ili dočeka nogometaša. To je trenutno naš krajnji domet.
To su činjenice, a ti sanjari i dalje i ljuti se što drugi ne ispunjavaju tvoje snove.
maska ne može a sunčane mogu...ako virusi ne postoje onda ne postoje ni EMV...ali glavno da svatko od prosvjednika ima mobitel...a među njima i onih kojima je 5G sumnjiv