Dacia Bigster, najnovija perjanica ponude u tržišn

poruka: 22
|
čitano: 6.100
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Dacia Bigster, najnovija perjanica ponude u tržišn".
6 godina

Motori su pušiona. Nije mi jasno zašto se uz 4x4 varijantu gura samo trocilindraš.

5 0 hvala 0
11 godina
Re: Dacia Bigster, najnovija perjanica ponude u tr
E ovo bi se moglo kupiti. Krasan autić za pristojnu cijenu. Ima sve što mi treba.
Moj PC  
2 1 hvala 0
4 godine
Azmo kaže...
E ovo bi se moglo kupiti. Krasan autić za pristojnu cijenu. Ima sve što mi treba.

25k€ pristojna cijena za Daciu?

14 godina

I? Pa nema ništa tog tipa ispod 30k. A zašto su cijene automobila generalno umobolne, to je drugi par čarapa...

marching up and down the squaaare
16 godina

To je sve zbog nametnutih eko normi koje proizvodaci moraju zadovoljiti. Moraju ici u downsizing motora a onda to kompenziraju sa dodatnim elektro motorima sto na kraju rezultira samo kompliciranijim sustavom za odrzavanje i upitno boljim performansama. Bilo bi puno jednostavnije da ugrade cetverocilindras u startu i kraj price. 

15 godina

Sad će me žena davit, jedva sam onog gilija preživio.

Dirty dosen
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
Za svakoga tko ne traži picolovca ili ima komplekse od auto marki ova auto, a i duster su idealni! Dokazano pouzdani i kvalitetni (ne bi ih GSS koristio) sa svime što normalnom čovjeku treba. Pametni kupuju praktične i korisne aute a ostali raspalu bemburu staru 15 godina. Jel jbg bolja je stara bembura neko nova Dacia neee?
Moj PC  
1 1 hvala 0
6 godina
To kaj ih GSS koristi nije nikakva garancija.
Oni koriste kaj dobiju.
Isto to ne znači da ne valjaju, samo nije argument.
13 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa!

Htio bih podijeliti svoje iskustvo s gotovo novom Daciom Duster, pa možda nekome bude korisno ako se odluči za starijeg bracu Bigstera. Iskreno, privukla me prihvatljiva cijena uz dobru opremu (Prestige paket), koja ima sve što mi je trebalo. Dodatni plus bio je i tvornički ugrađeni plin, što definitivno pomaže uštedjeti na gorivu. No, evo i nekoliko negativnih strana koje su mi se pojavile, a koje bih savjetovao uzeti u obzir kod Dacije.

Prvo, trocilindrični motori. Nakon pola godine primijetio sam neugodan zvuk turbine, posebno kad auto radi u leru ili kad pustim gas. Zvuči kao neko pucketanje, što je stvarno jako neugodno za auto koje je praktički novo. Nakon nekoliko posjeta servisu i natezanja oko garancije, rečeno mi je da je to tvornička greška na kojoj "rade" (još uvijek nema rješenja). Oni se prevdaju time da taj zvuk ne utječe na sigurnost vožnje. U servisu su mi samo malo podesili turbinu, pa se taj zvuk sada javlja samo prilikom ubrzavanja, ali ga motor donekle prikrije pri višim okretajima. Sličan problem sam primijetio i kod drugih Dustera s trocilindričnim motorima – na cesti sam sreo bar 10-ak s istom mukom.

Drugi, pomalo bizaran problem, je otvaranje vratašca za gorivo. Vjerovali ili ne, tri puta sam morao reklamirati taj dio i očito nisam jedini. Čak sam na benzinskoj vidio čovjeka s novim Dusterom kako, kao i ja, koristi bankovnu karticu da otvori vratašca. Malo neugodno, zar ne? Bez obzira na cijenu, od novog auta očekujete da takve stvari budu besprijekorne.

Zaključak: Ako razmišljate o Dusteru, moj savjet bi bio izbjegavati trocilindrične motore i odlučiti se za provjerenije varijante motora, koliko god povoljno izgledali na papiru.

Nadam se da će nekome pomoći moje iskustvo!

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.10.2024 17:53 (andru).
Moj PC  
11 0 hvala 4
3 godine
Iggivaggi kaže...
To kaj ih GSS koristi nije nikakva garancija.
Oni koriste kaj dobiju.
Isto to ne znači da ne valjaju, samo nije argument.

Da nisu provjereni na "grbavim" terenima negdje u Hrvatskoj ili izvan, vjerojatno ih ne bi kupili.

Vodim se logikom da je netko stručan prije nabave ipak proučio iskustva drugih, pa je kupio dobro i jeftino.

Nadam se da Duster nije kupljen samo zato jer je jeftin ili neki političar ima deal s uvoznikom.

Razmišljajmo pozitivno.

No gledajući sve, nije ni Duster više jeftin.

Osnovni, malo slabiji model (74 kw) košta od 20t€, dočim već nešto bolji i jači Dacia DUSTER EXTREME TCE 130 (96kw) košta od 25 t€ pa na više.

Tu vidim problem za Duster, jer mu novi hibrid Bigster ulazi u početni cjenovni rang, pa je lako moguće da Duster ode u ropotarnicu povijesti.

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.10.2024 17:39 (Zaporožac).
13 godina
Kao pravi bačje izlazim iz Dačje...

Ne kazu uzalud za Daciu da je rumunjski Mercedes.

2 0 hvala 0
15 godina
Pa na Indijskom trzistu se prodaje kao Renault Duster... Ja imam 1.0 plinasa 2022.... i nemam jos tih problema s turbinom... s poklopcem za gorovo je bilo i kolko sam skuzio oni podmazu samo taj zub... kao da zna zapec ako se ne tanka cesto... sto meni zna bit po mj dana... ali sam to rijesavao tako da stisnem poklopac par puta kao da ga zatvaram i onda se otvori... mislim za te pare sam zadovoljan...na poslu imam Navare i Fordove i jedino naspram Dacie imaju monstruozne motore oko 175 konja Navara a za Forda nisam siguran....
VenAtoR#2231
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.10.2024 18:57 (jocommb).
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
Daš 25 tisuća eura i za 5 godina ne možeš dobiti ni 10 ako ju hoćeš prodati. Uz redovne servise ispada da si "popušio" 17-18 tisuća eura za 5 godina. Još možeš biti sretan ako ju uspiješ prodati.
A ovo da HGSS koristi Dacije je smiješno, pa Dacija im je ustupila te automobile pod sponzorskim ugovorima inače ih nikada ne bi uzeli. Ima ona izreka : Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari.

4 1 hvala 1
15 godina

GSS da može birati furali bi hiluxe ili nešto tog tipa

Dirty dosen
Moj PC  
1 0 hvala 0
6 godina
Azmo kaže...
Za svakoga tko ne traži picolovca ili ima komplekse od auto marki ova auto, a i duster su idealni! Dokazano pouzdani i kvalitetni (ne bi ih GSS koristio) sa svime što normalnom čovjeku treba. Pametni kupuju praktične i korisne aute a ostali raspalu bemburu staru 15 godina. Jel jbg bolja je stara bembura neko nova Dacia neee?

Suzuki S Cross 1.4 s AWD je po meni dosta bolja solucija od Dustera. Vozio sam oba nova modela. Teška plastika su i jedan i drugi iznutra, na Dusteru ta plastika izgleda malo bolje po pitanju dizajna, ali po pitanju kvalitete ne. Multimedija u Dusteru mi je ugodnija oku. Motor u S Crossu puno bolji, bolje raspoređen moment. Ovjes dosta robustan u oba, ali S Cross mi je dosta bolji u vožnji. I ono što nije nebitno, Duster ima samo tri zvjezdice na crash testu. I to ne zato jer nema neke sisteme unutar ADASa, nego je jednostavno loš u bočnom sudaru. U full opremi (u kojoj meni još uvijek fale neke stvari) 4x4 Duster je 29.068€.

A to ako tebe svrbi stara bembara, to je ipak tvoj problem, ne?

11 godina
Ne svrbi mene ništa jer ne patim na automobile. S cross se čini kao fićo u odnosu na Dustera. Ono što mene zanima je koliko para dam i što dobijem. Tema je Bigster pa ajde prosvijetli me i reci. Ako je cijena Bigstera 30k eura za najjači motor i full opremu reci mi koji NOVI auto u toj kategoriji mogu kupit za iste pare a da je bolji?
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.10.2024 13:40 (Azmo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina

To da se tebi čini da je S Cross fićek u odnosu na Daciu je tvoje mišljenje s kojim se ja eto ne slažem.

3 0 hvala 1
11 godina
Niti ne trebaš niti to tražim. Nisi odgovorio na drugi dio mog pitanja.
Moj PC  
0 1 hvala 0
4 godine
Azmo kaže...
Ne svrbi mene ništa jer ne patim na automobile. S cross se čini kao fićo u odnosu na Dustera. Ono što mene zanima je koliko para dam i što dobijem. Tema je Bigster pa ajde prosvijetli me i reci. Ako je cijena Bigstera 30k eura za najjači motor i full opremu reci mi koji NOVI auto u toj kategoriji mogu kupit za iste pare a da je bolji?

Duster samo zgleda veliko no na tvoju zalost obicni sandero unutra ima daleko vise mjesta, ovo ti govori netko tko ima 2m visine i nemoze sjesti u dustera
za 3000€ vise  se uzme Bmw 2 Gran Coupe takoder novi iz ducana, na stranu sto je jedan suv a drugi klasicna limuzina no za te novce duster/bigster je trebao biti optocen platinom i s zlatnim felgama! 30t€ za Daciu pa čime se vi bodete i kaj vas uce u školama

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.10.2024 17:25 (Boris grozni).
11 godina
Evo baš pogledao na BMW stranici. Najjeftiniji je skoro 35000 eur. 5000 razlike baš nije malo. A nije suv.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Azmo kaže...
Evo baš pogledao na BMW stranici. Najjeftiniji je skoro 35000 eur. 5000 razlike baš nije malo. A nije suv.

To sto nije SUV je pozitivno! ( prednost, plus itd. )

6 godina
Da, ti tenkovi bez 4x4 su samo velki, nerijetko s malo mjesta iznutra 🤷🏻
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice