Appleov iOS 18: hvaljena nadogradnja s jednom veli

poruka: 9
|
čitano: 2.487
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Appleov iOS 18: hvaljena nadogradnja s jednom veli".
16 godina

Kako da složim RCS? U IMS status još uvijek stoji Voice i SMS bez RCS-a.

Da li telekom prvo treba omogućiti, trebam ja nazvati da mi puste nove postavke ili kako?

Esim sam kod HT-a.

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Appleov iOS 18: hvaljena nadogradnja s jednom
Aki kaže...

Da li telekom prvo treba omogućiti, trebam ja nazvati da mi puste nove postavke ili kako?

Esim sam kod HT-a.

MIslim da je do telekoma.

Zelenoidne aritmetičke metamorfoze zelenog konja u jednadžbi zelenojeda s travom zelenom.
4 godine

T9 za biranje broja je meni naj bitnija stvar. Male stvari vesele budalu I guess 

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina

Odličan update, možda smiješan Android korisnicima koji neke stvari imaju godinama (T9, stavi ikonu gdje hoćeš, itd.) ali za nas ajfonaše veliki napredak. Meni osobno su dark mode ikone fantastične.

Za mene je još uvijek najbolji telefon na tržištu iPhone sa Google aplikacijama (Gmail, GDrive, GMaps, GPhotos i Family link za klince).

1 0 hvala 2
14 godina
slitinabakra kaže...

T9 za biranje broja je meni naj bitnija stvar. Male stvari vesele budalu I guess 

Napokon da, ali sama implementacija je nekako nepregledna. Pokaze jedan kontakt, pa opet klik da bi vidio vise.

Zelenoidne aritmetičke metamorfoze zelenog konja u jednadžbi zelenojeda s travom zelenom.
8 godina
suspendiran
greysaint0 kaže...

Odličan update, možda smiješan Android korisnicima koji neke stvari imaju godinama (T9, stavi ikonu gdje hoćeš, itd.) ali za nas ajfonaše veliki napredak. Meni osobno su dark mode ikone fantastične.

Za mene je još uvijek najbolji telefon na tržištu iPhone sa Google aplikacijama (Gmail, GDrive, GMaps, GPhotos i Family link za klince).

Apple karte su već neko vrijeme bolje, barem tu za Hr, imaju i daleko noviji streetview i češće osvježavanje. Predikcija dolaska na odredište je pomalo spooky, na putovanju od 300 km u minutu. 

Ja rekoh
13 godina
Feudalac kaže...

Apple karte su već neko vrijeme bolje, barem tu za Hr, imaju i daleko noviji streetview i češće osvježavanje. Predikcija dolaska na odredište je pomalo spooky, na putovanju od 300 km u minutu. 

Mislim da su Apple Maps doživile drastična poboljšanja u zadnjih godinu dana, međutim i dalje se ne možeš u potpunosti oslanjati na njih - i dalje se događa da neka mjesta nedostaju i dalje je kontekstualno pretraživanje daleko od google-a.

Ja jednom u 1-2 godine probam otići all in u Apple ekosustav, ali sam otkrio da je to praktički nemoguće bez da posjeduješ barem nekakvo Mac računalo. Npr. ovo su moja iskustva sa iOS aplikacijama:

Apple Mail - Gmail ne podržava push poruke na ovom klijentu, plus aplikacija je beskrajno lošija od Gmaila. u iOS 18.1 bi se trebalo približiti Gmailu, ali će i dalje to biti puno lošije.

Apple Maps - količina podataka je daleko manja nego u Google Maps, pogotovo što se tiče rezencija i lokacija.

iCloud Photos - praktički nemoguće koristiti bez Mac-a. Probao nekoliko puta uploadati slike tamo (kompletnu bazu od 55 GB fotografija) i nemoguće je natjerati da radi kako spada. Dodatno, iCloud photos često imaju problema sa sinkronizacijom koja eto prođe u neko doba dana ali često ne odmah. Google Photos radi besprijekorno u svakom pogledu.

iCloud Drive - još jedna stvar koja najbolje radu uz Mac, ali moguće je korištenje i sa Windowsima ako instaliraš iCloud Drive aplikaciju. S ovim bi mogao živjeti. No, GDrive web sučelje je daleko bolje od iCloud sučelja.

Tu je još i Google Family Link koji nema pravu alternativu na Apple strani. Family Link radi na svim uređajima dok Apple rješenja rade samo na iPhoneima. Ne pada mi napamet djeci kupovati iPhone samo da bi mogao koristiti Apple-ova nespretna rješenja.

U svakom slučaju i ponavljam, ovo pričam kao netko tko preferira Apple-ov hardver (makar sam često i koristio Androide), Apple jako zaostaje u softverskim rješenjima za Google-om. Realno da počnu raditi stvari koje su više platformski agnostične i rade sa Windows/Android ekosustavom, vjerujem da bi privukli još više korisnika. Ovako ispada da im je praktički svaka aplikacija inferiorna u odnosu na Google alternativu.

No, dok je Tim Apple na vlasti, ne vidim da će se išta promijeniti po tome pitanju.

16 godina
Aki kaže...

Esim sam kod HT-a.

Ni meni se ne pojavljuje opcija za RCS na Telemachu

15 godina
Sasoon kaže...
Aki kaže...

Esim sam kod HT-a.

Ni meni se ne pojavljuje opcija za RCS na Telemachu

Ne bi se nikome trebalo pojaviti dok provideri ne aktiviraju RCS mogućnost. Zašto androidi mogu slati RCS? Jer je Apple šupački odlučio inzistirati na osnovnim postavkama RCS (ne koristiti Googlove servere, jel) i prebaciti lopticu providerima. Kad će? To nitko ne zna. 

Wireless carrier support and features for iPhone in Europe - Apple Support

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice