Od svih tih novih tehnologija i dodataka, adaptivni tempomat mi je najdraži (u kombinaciji naravno s automatskim mjenjačem), to stalno koristim i najviše olakšava vožnju.
Nema šanse da bi kuoio više vozilo bez toga. Srećom pa gotovo sva novija vozila ga već imaju ili je barem dostupan u nekom paketu
Adaptivni tempomat: Kako radi i zašto mijenja nači
- poruka: 11
- |
- čitano: 4.593
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
zalud sve to ako je na mistu vozača shupak...m...ili...ž...svejedno...sve dok tesla prilazi na moju stranu i ja u prvom twingu pravodobnom akcijom izbjegavam sudar...zaboli me za ta rješenja
50% shupaka u ovom trenutku na našim cestama zaslužuje doživotnu zabranu
Pravi vozači ne koriste ovakva gej pomagala u vožnji.
ACC odlična stvar koju znaju cijeniti uglavnom oni sa puno kilometara pod guzicom.
Auto bez ACCa je koma, ali je više koma ako je ACC glupav kako tekst opisuje da pojedini jesu.
Pustiš ga da vozi i samo stišćes OK.
Sljedeći auto mora biti samovozan, full samovozan da ga mogu poslati doma ako nema parkinga i onda ga naručiti da me pokupi. Nema vozačkog sjedala, samo veliki trosjed i voziš se kao gospon čovjek.
Nekada davno ljudi su bili malo obazriviji pa je bilo i ugodno se voziti po cestama, danas kada svako smatra da je cesta samo njegova za baš njegov idealni stil vožnje, sudjelovanje u prometu jer čista tlaka.
Dobar ACC je prvi dobar štit od tih srajna, a full self driving biti će ultimativni štit.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Tako je. Pravi vozači ne koriste ni pojas, to je pi*kice. Ne koriste ni naočale iako su slabovidni, to je isto gej. Ma ni kočnice nam ne trebaju... Zna se da je najbolji onaj koji nikad ne koči nego na svaku naznaku prepreke doda gas 
Šalu na stranu, adaptivni tempomat u kombinaciji s lane assistom je spas za autocestu i duže vožnje. Iako ne volim lane assist u drugim prilikama i mislim da može biti i opasan, u vožnji autocestom je sasvim zgodno pomagalo, a adaptivni tempomat mi već spada pod standardnu opremu. Čak na nekim vozilima (Golf VII) koje sam probao ima opcija da se brzina osim prema drugim vozilima u traci prilagođava i prema ograničenjima na autocesti što je zapravo super stvar kad se vozim negdje po inozemstvu i ne moram toliko aktivno pratiti učestale promijene sa 100-120-130 i obrnuto već auto to radi automatski i prilagođava se.
Upališ grijanje prednjeg stakla i problem riješen!
Treba napomenuti da se radi o kratkim relacijama do 30min., za duže relacije vjv. odledi.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Nisi me shvatio, sada auti imaju grijače u predjem vjetrobranskom staklu, upališ i za minutu si spreman za vožnju. Vozio sam kad je počela padati ledena kiša i brisači su samo pogoršali stvar, upalio grijač i lijepo se nastavio voziti. Bez njega bi to bilo jako teško. Eto o tom sam pisao.
Zakaj je led najtvrđi baš na dijelu šajbe di je kamera i radar?
If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.
Tako je. Pravi vozači ne koriste ni pojas, to je pi*kice.
Pravi pali na kurblu i ručno diže čok.