Za 50 tisuća eura do 200 km na struju, odnosno uku

poruka: 42
|
čitano: 20.094
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Za 50 tisuća eura do 200 km na struju, odnosno uku".
8 mjeseci
Re: Za 50 tisuća eura do 200 km na struju, odnosno
syncmaster245b kaže...
Ove zadnje izmisljotine sa matrix svjetlima, gdje imas light show ispred sebe, a sve kako bi anuliralo efekt zasljepljivanja drugih sudionika u prometu je doslovno rjesenje za izmisljeni problem i dakako daleko skuplje, tako da 2K sto si ti dao za dva svoja fara, ce sada biti cijena za zamajena jedne krepane LED-ice.

Imam te Matrix fore koje su tebi drek, zadnju generaciju. Došlo sa autom u paketu. Nisam nešto reagirao dok su mi to listali i pokazivali, ali kada sam to počeo koristiti i kada sam vidio kako to radi, moram priznati da neću više nikada kupiti auto bez Matrix svjetala i uopće me ne zanima koliko košta ako krepa LEDica. Toliko su meni dobra. Dok nisam počeo koristiti bio sam vrlo mlak na te Matrix fore, nešto u stilu "trpaju u aute nešto što ne treba, pa šta fali svjetlima, rade, sve se vidi! Odprilike nešto poput tebe :)

Čak gledam i ženin auto promjeniti, ali je ponuda dobrih matrixa u manjim gradskim modelima nešto rudimentarnija.

17 godina
Nije stvar u cijeni LED lampe, vec je stvar u tome da nas ima koji ne želimo mijenjati auto svakih 5 godina. Ako dam 50,000 za auto onda želim da je popravljiv i nakon 5 godina tj. nakon što mu istekne garancija. Ako mi se pokvari jedna lampa, ne želim kupovati set lampi i ratkapu "jer se prodaju samo u paketu".
Ta zamjena auta nakon 5 godina moze biti praksa "na zapadu", ali ne slažu se svi da je tako bolje. Neka svatko radi što misli da mu se isplati, ali ne odgovara nam svima ta filozofija.
Susjed mi još vozi Golfa I. kojeg je nekad davno kupio novog. Njegova filozofija mi je privlačnija od "nijemci svakih 5 godina kuoe novo auto".
17 godina
mateo kaže...
Nije stvar u cijeni LED lampe, vec je stvar u tome da nas ima koji ne želimo mijenjati auto svakih 5 godina. Ako dam 50,000 za auto onda želim da je popravljiv i nakon 5 godina tj. nakon što mu istekne garancija. Ako mi se pokvari jedna lampa, ne želim kupovati set lampi i ratkapu "jer se prodaju samo u paketu".
Ta zamjena auta nakon 5 godina moze biti praksa "na zapadu", ali ne slažu se svi da je tako bolje. Neka svatko radi što misli da mu se isplati, ali ne odgovara nam svima ta filozofija.
Susjed mi još vozi Golfa I. kojeg je nekad davno kupio novog. Njegova filozofija mi je privlačnija od "nijemci svakih 5 godina kuoe novo auto".

Slažem se, tek prodajom novog auta nakon par godina najviše para i gubiš.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
17 godina
My2Cents kaže...

Imam te Matrix fore koje su tebi drek, zadnju generaciju. Došlo sa autom u paketu. Nisam nešto reagirao dok su mi to listali i pokazivali, ali kada sam to počeo koristiti i kada sam vidio kako to radi, moram priznati da neću više nikada kupiti auto bez Matrix svjetala i uopće me ne zanima koliko košta ako krepa LEDica. Toliko su meni dobra. Dok nisam počeo koristiti bio sam vrlo mlak na te Matrix fore, nešto u stilu "trpaju u aute nešto što ne treba, pa šta fali svjetlima, rade, sve se vidi! Odprilike nešto poput tebe :)

Čak gledam i ženin auto promjeniti, ali je ponuda dobrih matrixa u manjim gradskim modelima nešto rudimentarnija.

A cuj svi smo razliciti. Ja sam silom prilika napravio nesto malo ispod 1000km u novoj Skodi Octaviji sa matrix svjetlima ( i automatskim mjenjace...fuj!) i dobar dio toga je bio po noci.

Nikako ali nikako se nisam mogao pomiriti sa tim "blickanjem" ispred sebe. Vise mi je odmagalo nego pomagalo.

Mozda da sam jos napravio par tisuca km bi se pomirio sa time, ali eto nisam. 

We live in a society exquisitely dependent on science and technology, in which hardly anyone knows anything about science and technology.
18 godina
Hoćete realno za nekoga ko daje 50k za auto?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Za 50 tisuća eura do 200 km na struju, odnosno uku

Moje iskustvo s adaptivnim svjetlima je pozitivno, barem s bmw-ovim, bmw ima svoju tehnologiju adaptive led, to radi dobro, on čak ne blica toliko nego večinom preusmjerava farove , gasi dio kad baš mora.  Ali isto tako na drugom autou koji ima dobra standardna led svjetla mi je isto ok, ne mogu reći da mi sad nešto posebno fali adaptivna tehnologija.  Zapravo na bmw adaptive mi se najviše sviđa što kratka svjetla zakreće u zavojima pa bolje osvjetli cestu. Adaptivna duga su ok ali mogu i bez toga.

0 0 hvala 0
8 mjeseci
mateo kaže...

Ha gle, nemoj se osjetiti prozvanim, no ne sjeda mi u kompletu to što si napisao, a puno si teza napisao koje mi se čine međusobno suprotne.

Golf 1 kada je predstavljen koštao je 7400 maraka, bruto plaća prosjek je tada bila oko 850EUR, cca 15 plaća za osnovni model golfa 1 u Njemačkoj.

Ako prenesemo to u danasnju Hrvatsku to je cca 22K EUR za nekakav osnovni model nekog prosjecno dobrog prometala za svaki dan gledajuci prema trenutno prosječnoj neto plaći.

Dakle jako daleko od LEDica, a velike su šanse da ces za 22K EURa dobiti obične halgene zarulje u faru, pa tu nema brige, a isto tako su ogromne sasne da ce ostatak vozila biti vrlo rudimentaran koji ces lako popravljati kao sto se nekada po dijelove za Juga, i 101 islo istim tempom kak i u ducan po kruh i mlijeko, za slične iznose ;-)

Za 22K EURa neces dobiti luksuz po danasnjim standardima, no i takav ce izgledati kao svemirski brod u odnosu na Golfa 1.

Dobiti ćeš savim sposobno vozilo koje će te služiti 10 godina bez ikakvih problema pa i puuno duže, točno to o čemu pričaš, a golf 1 je isprva teško doživio 10 godina jer bi ga hrđa pojela ako je izostala svakogodišnja briga vlasnika. Ti mali jednostavni relativno cijenom pristupačni auti su uglavnom prilicno pouzdani i ne traže puno, dok uz malo pažnje traju desetljeća bez problema.

Uvijek je bilo: više sofisticirane opreme, jako te lupa po džepu, a još više ako nemaš sreće.

Nikada nije bilo: platiš puno više i onda si miran i košta te kikiriki jer si u većoj cijeni zapravo kupio pouzdanost i lakoću održavanja. To baš nikada nije bilo, a nikada niti neće biti.

Skuplji auto uvijek znači samo jedno. "Vidi mene velikog baju" i to svugdje. Da li je stvarno baja sa pokrićem ili nije, to se ionako ne vidi na cesti, ali se bude vidjelo ako bude morao platiti LED far van jamstva :-).

Moja osnovna poruka je jednostavna i nije tu da ti docira. Kupiš ono što ti nije skupo, ugasiš ego i nema nikave brige za cijenu dijelova.

16 mjeseci
@My2Cents dobro rečeno no nešto bih dodao, da Ima dosta i do klase auta, nije da ćeš isto proći kupiš li recimo kad već spominjemo VW onda Pola, i da je Golf ili Pasat tada samo "porez na bogatije baje", te da su dijelovi Golfa i Pasata samo kompliciraniji, sofisticirani i zahtjevniji kod skupljih. Recimo golf ima sve dijelove kvalitetnije od Pola, te još razlika u vožnji , udobnost, buka, držanje na cesti... Tako da kad kupiš skuplji i višu klasu dobiješ kvalitetnije i više.
No za isti auto si u pravu , osnovni paket opreme istog modela su većinom bez fensi điđa. Recimo KiA CEED iz 2020 osnovni model ima manje kotače , iza nema led svjetla , sedam umjesto 9 zvučnika, nema grijan volan nit sjedala, nema navigaciju, nema metalne lajsne , ne prati prometne znakove , ...
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
8 mjeseci
Sirotanovic kaže...
@My2Cents dobro rečeno no nešto bih dodao, da Ima dosta i do klase auta, nije da ćeš isto proći kupiš li recimo kad već spominjemo VW onda Pola, i da je Golf ili Pasat tada samo "porez na bogatije baje",

Hvala na pozitivnom komentaru. 

Ovo dalje što pišeš ja ti vidim upravo kako sam i prije ocjenio, kao sofisticiraniji proizvod.

Veća klasa auta je više prostora veći komfor, postaje teži, kada je teži treba pojačati ovjest, opet komppliciranije dizajnom ili vrstom dijelova, treba ga više umrtviti jer veća kutija više zvoni, itd itd. 

Dakle zbog potrebe da je "viša klasa" postaje softisticiraniji i to ti je to.  

Ovo sa "velikim bajom" je bilo karikiranje u pozitivnom tonu i nisam mislio na porez na budale u niti jednom trenutku. Ima puno ljudi kojima 50K EURa je za auto kikiriki, a ima ih još više kojima je nedostižno i kroz prizmu tih nekakvih 50K EUR jer toliko košta auto iz ove teme htio sam ih zapravo relativizirati.

Nije bitno da li je 50, 150, 15. Koji god da je iznos neka bude vrlo komotan unutar džepa onoga koji kupuje. 

Želiš li višu klasu, tj sofisticiranost zbog veličine, udobnosti, itd.. to košta. A ja velim, neka košta i treba koštati, samo neka ljudi budu pametni i neka ne kupuju ono što im nije komotno u džepu.

Hebeš auto ako poslje posebno pomno brojiš eure u novčaniku kada ga kupiš.

Nažalost mnogi padnu na sublimalne poruke sveprisutnog marketinga i kupe puno skuplji auto nego li mogu komotno financirati, i onda ide racionaliziranje koje rijetko kada opiše stvari kakve zaista jesu: "Auto mi je preskup". 

Možda sam malo naporan, no kao opravdanje tvrdim da ne mislim ništa loše :-), pa isprika svima kojima nije sjelo.

16 mjeseci
Kulturan si Ćovijek fantastično odgojen što je rijetkost na forumu 👍
ali ne slažemo se oko razlike u klasama, te mislim da tu nisi u pravu potpuno iako stoji ono što si napisao teži auto treba drugačiji trap, itd...
Recimo vozio sam Citroen xsaru i noviji C3 koji je manja klasa ali i Nemu. Razlika u vožnji je nebo i zemlja. C3 koji je noviji zvoni izolacija nikakva , amortizeri lošiji , Nemo katastrofa kako loše leži na cesti te na lošoj cesti možeš ostati bez bubrega, a xsara jako udobna, kao i C4 koji je nasljednik Xsare. Istu stvar doživiš između golfa i pola...
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
17 mjeseci
Sirotanovic kaže...
Kulturan si Ćovijek fantastično odgojen što je rijetkost na forumu 👍
ali ne slažemo se oko razlike u klasama, te mislim da tu nisi u pravu potpuno iako stoji ono što si napisao teži auto treba drugačiji trap, itd...
Recimo vozio sam Citroen xsaru i noviji C3 koji je manja klasa ali i Nemu. Razlika u vožnji je nebo i zemlja. C3 koji je noviji zvoni izolacija nikakva , amortizeri lošiji , Nemo katastrofa kako loše leži na cesti te na lošoj cesti možeš ostati bez bubrega, a xsara jako udobna, kao i C4 koji je nasljednik Xsare. Istu stvar doživiš između golfa i pola...

Koliko vidim ti si se složio sa kolegom, bolja klasa veći komfor..

15 godina
My2Cents kaže...
bus kaže...

Tu je cijena vozila kod svih ovih novih jos najmanji problem,.... koliko dođe promjena kad ti krepa van garancije zmigavac, stop svjetlo, obicno svjetlo... prije je to bilo euro, dva.. sad 🫣

Ova logika me oduvijek fascinirala, a često je čitam. Nije problem 50K EUR za auto, ali je problem ako su dijelovi skupi!?!?!?

Bez dociranja tebi ili prozivanja tebe, ali ta logika nema smisla.

Današnja vozila dolaze sa dugim jamstvom, pa ako 50k EURa nije problem za novoga, onda nakon isteka jamstva kupiš nešto drugo i riješiš se staroga.

Ako kupuješ nešto bez jamstva i muči te cijena LED lampe za auto iz naslova onda je 50k EURa definitivno problem.

Ako kupuješ vozilo od 50K EURa sa željom da bezprijekorno traje duugo nakon jamstva, onda pogotovo nema smisla jer trenutna ekonomija nije uštimana na taj način.

Sve nakon jamstva današnji reciklirani ekološki auti su tempirana bomba, pogotovo za one koji se slabo voze, a još slabije razumiju vozila.

Proizvodjači se zdušno nadaju da će dugački servisni intervali poslati auto na odpad što promptnije, jer servise i tako rade neki lokalni distributeri, a dijelov prodaju originalni dobavljači branda ili zamjenski.

Tvrtka matica zivi od prodaje novih vozila ili možda ako imaju sreće proadaju nešto brandiranih rezervnih dijelova pa realno nije im u interesu da vozila traju puno nakon jamstva. 

Meni je najveća muka servis bilo koje vrste čak i u jamstvu jer prečesto potrgaju više nego poprave i onda se prave belsavi. Tada gubiš vrijeme odlascima u servis.

Evo na novom autu čak niti ulje neće napuniti do vrha. Vele: "u uputama piše ulje mora biti na nekoj granici od pola do max, pa mi stavimo na pola". 

Bog te dragi dal, pitam se šta tek rade ljudima koji nemaju pojma o ničemu i ne zanima ih. 

Auto je uvijek čisti gubitak ako sa istim ne zarađuješ pa onaj kojem 50K EURa nije puno za auto dobro zarađuje, a onaj kojem je puno pa ipak potrosi 50K EURa na auto možda ima malo čudno posložene prioritete.

Pametni ljudi kažu, cijena vozila nikada ne smije biti veća od godišnjih primanja, a bolje da je manja.Ako kupuješ rabljeno gledaj koliko je koštao kao nov i primjeni istu logiku. Ako činimo tako, nije strašno bitno koliko košta LED lampa.

Pa nije 50k puno za novo vozilo ako kupuješ,, to je kao cca 30k pred 10-15 godina.. ali ti je prije promjena nekih stvari koji redovno krepaju bila par eura... a sad je to naraslo x100..  a auto nije, on je možda duplo, ni toliko.

Ali najblesavije je kupovati novo vozilo i prodati nakon 3-4 godine, tu doslovno spaljuješ lovu, jer auto najviše izgubi u te prve 3-4 godine, i onda kad bi trebao uzeti super auto za odličnu cijenu, al onda nastupaju rezervni dijelovi

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.10.2025 11:00 (bus).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice